X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Kochana, ale to wykupujesz sobie "dodatkową" położną - oprócz tej, która będzie na dyżurze podczas Twojego porodu i zajmować się będzie Tobą "z urzędu" :)

Zresztą to tak działa, że gdyby wykupiona położna miała akurat dyżur jak zaczniesz rodzić to umowa nie obowiązuje! Bo one nie mogą świadczyć dodatkowych usług na swoich dyżurach (muszą zajmować się wszystkimi pacjentkami po równoe)

Ja będę miała w umowie "położną zapasową" na wypadek gdyby mojej wtedy wypadł dyżur.

HMM to chyba nie rozumiem, ja umówiłam się z moją, że jak się zacznie to mam zadzwonić i ona przyjedzie do porodu, umowy nie podpisywałam w tym szpitalu jest tak, że po porodzie mąż dostaje kwitek i idzie opłacić w kasie szpitala położną, wszystko jawne, nie wiem czy u mnie też tak to działa, ze podczas dyżuru nie obowiązuje, kurczę chyba zadzwonię po kolejnej wizycie u gina i dopytam :)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczcie,jakie fajne pomysly na Halloween znalazlam

myrqv1n9dqjw_t.jpg

qz7ki5wal0q6_t.jpg

mbvgn8j365ea_t.jpg

I moj faworyt dla naszej AgatkiP na porodowe

41dnm9lylnqv_t.jpg

Marzena27, Agusia ;), maaartinka, Dotty84, Mamadomina, anusiaa90, AgataP, Agata92, Amnezja, xpatiiix3, Maga31, ap1526 lubią tę wiadomość

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opti dobre fotki, trzecie pasuje do Agaty hihi

ÓptimusPrime, AgataP lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała dynia u mamy dyni w brzuchu <3 <3 <3 no skisnę, jakie wzruszające!

ÓptimusPrime, xpatiiix3, Milaszka lubią tę wiadomość

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FK81 wrote:
    Karmelek, bo nie pisalam w sumie. nie bylo dobrze , ale podczas pobytu w szpitalu posrało sie do konca. polozna pociagnela mnie za jezyk, doradzila konsultacje psychologiczna, bo rzygalam od 2 tyg i podejrzewali , ze stres tu tez mogl zadzialac. opowiedzialam pani psycholog nasza historie, stwierdzila ze faktycznie zdrowie moglo mi wysiasc pod wpywem dlugotrwalego stresu, chociaz nie wykluczaja tez wrzodow zoladka, a te mozna zdiagnozowac dopiero za pomoca gastroskopii, po pologu..
    maly jest z mezem i dziadkami, w szamotulach, tam chodzi do przedszkola, mialam sie przeprowadzic ale szpital..maz mi go nie przywiozl ani razu. w szpitalu byl u mnie 4 razy przez 3 tyg po 5 min. kazda wizyta koczyla sie awantura.. w pon wiozl mnie do ciotki i darl sie tak, ze na swiatlach otworzylam auto i chcialam wybiec, nie do zniesienia to bylo.. za pierwszym wyjsciem ze szpitala odbierala mnie przyjaciolka, za drugim znajomy, ktory jest kuratorem, podobnie jak pani psycholog radzil odczekac pol roku po porodzie i potem rozwod..sorki za chaos, ale chaos mam w glowie i to cholerny.

FK - kurczę ale przykra sytuacja. Mam nadzieję, że maluszek doda Ci sił i poukładasz sobie to wszystko.

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty moja położna mi powiedziała ze przy porodzie jestem tylko ja ona i tatuś, nikt więcej.. Żadnych dochodzących..

201411191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Opti dobre fotki, trzecie pasuje do Agaty hihi
    No nie? :-) Jakby z mysla o Niej ;-)

Agusia ;), AgataP lubią tę wiadomość

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie myślałam tak jak Maaartinka... hm trzeba będzie to ustalić.

Ps. na liście obecnych.... listopadówki wkroczyły na podium :)

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    No nie? :-) Jakby z mysla o Niej ;-)

A właśnie a gdzie nasz kwiat lotosu, milczy cos dziś, może zmęczona po zakupach :)

AgataP lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Mamadomina Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    Chciałabym Już,ja chciałam mieć to cięcie w Koperniku\
    Ale wybrali za mnie ,więc tak jak Zupaztytki jade do Bielska.

Kuniaczku, mi lekrarz tydzien przed porodem te 7 lat temu powiedział, że syn bedzie ważył 4,5 kg, a ważył....3,5 kg, czego i Tobie zyczę. Na bank nie zmalal o kilogram:)

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • izia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzena dzięki !! co do spania z synkiem to było troche inaczej bo zaczęło się od tego że mąż przyklejał listwy śmierdzącym klejem bo jemu nie śmierdziało przecież i musieliśmy noc przespać razem w jednym pokoju żeby drzwi byly zamknięte no i było fajnie - synek lepiej spał, no i byliśmy bardziej wyspani bo nie musiałam wstawać do niego kilka razy i przechodzić przez pokoje- potem pojawił się szpital no i synek spał z mężem - po szpitalu też z nim śpi bo ja na innym łóżku bo mam podłożone panele żeby było choć troche jak na klockach dziś spał spam choć w sypialni w której spał mąż ale co z tego jak mąż wstawał do niego ze 6 razy bo siadał i wołał pić, siku itd i mąż rano nieprzytomny .. no ja póki co daleka jestem od panikowania itd mam nadzieje że to się jakoś wszystko ułoży...

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia widocznie zależy to od szpitala i może samej położnej..

201411191762.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Dotty moja położna mi powiedziała ze przy porodzie jestem tylko ja ona i tatuś, nikt więcej.. Żadnych dochodzących..

U nas też tak jest.. ale pytałam co, gdyby w tym samym czasie rodzila inna dziewczyna, ktora tez miala z nią rodzić i powiedziała, że wtedy by poprosiła jeszcze jedna położną, ktora będzie za nią. No cóż.. to nie jest szczyt marzeń. Wolałabym rodzić z nią, ale ufam jej na tyle, że wiem, że w razie czego da kogoś dobrego :)

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    HMM to chyba nie rozumiem, ja umówiłam się z moją, że jak się zacznie to mam zadzwonić i ona przyjedzie do porodu, umowy nie podpisywałam w tym szpitalu jest tak, że po porodzie mąż dostaje kwitek i idzie opłacić w kasie szpitala położną, wszystko jawne, nie wiem czy u mnie też tak to działa, ze podczas dyżuru nie obowiązuje, kurczę chyba zadzwonię po kolejnej wizycie u gina i dopytam :)
    Dopytaj, bo moim zdaniem to wszędzie działa tak samo - inaczej nie byłoby zgodne z prawem chyba?
    U mnie od razu powiedzieli, że gdyby wypadło na jej dyżur to albo się rezygnuje z umowy, albo można mieć jakąś tam "zapasową" babkę.

Agusia ;) lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty ja mialam krew w moczu. Najpierw ślad a potem juz spori w polu widzenia. Pij wiecej wody. Polecam zuravit zurawine lub sok. Krew w moczy w ciazy moze byc od fizycznego ucisku macicy na drogi moczowe. Pewnie gin kaze ci ponowic badanie za krótki czas.

Dotty84 lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izia - ułoży :)

izia lubi tę wiadomość

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata pisała wcześniej, że czytała całą noc co z Julą i idzie odespać.

Agusia ;), AgataP lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż wrote:
    U nas też tak jest.. ale pytałam co, gdyby w tym samym czasie rodzila inna dziewczyna, ktora tez miala z nią rodzić i powiedziała, że wtedy by poprosiła jeszcze jedna położną, ktora będzie za nią. No cóż.. to nie jest szczyt marzeń. Wolałabym rodzić z nią, ale ufam jej na tyle, że wiem, że w razie czego da kogoś dobrego :)
    Mi powiedziała ze bierze maks trzy cztery kobiety na dany miesiąc żeby właśnie nie było takich sytuacji i do tej pory jej się nie zdarzylo zeby ktoś rodził w tym samym czasie :) i oby się nie zdarzyło jak ja będę rodzic :)

ChciałabymJuż lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:

No tak, pod warunkiem, że nie ma wtedy dyżuru :)
    Bo oczywiście jak już przyjedzie do mnie moja, to też nie będę potrzebowała tej "z urzędu", więc jej podziękujemy :D

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę co z Julą????

A
    Goplana, odezwała się?

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
‹‹ 1738 1739 1740 1741 1742 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ