X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    ja już bym chciała urodzić, ale muszę wykurzyć te bakterie z moczu...chorobcia ja jutro się wybieram na zakupy i już się boję bo co chwilę mnie w pipce boli i chodzę wolno jak żółwica, ale jakoś dam radę.
    Tymczasem zmykam moje drogie, walnę mleko i idę spać :*
    Pola czekamy na dobre wieści.

Nata a ile masz tych bakterii? Bo mi tez cos ostatnio wyszlo, ale dopiero w poniedzialek mam wizyte u gina i sie zastanawiam

• Amnezja Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    No nie,zaczely mi sie strasznie rozdwajac koncowki wlosow i jak teraz zlapie to mi sie rozdwajaja az po korzen... :-( a myslalam,ze mi sie upiecze z wlosami...juz mi tak ladnie odrosly...
    trzeba bedzie rach ciach ciach po porodzie...bo i tak wypadna... :-(

Kup sobie Jantar Farmony do wcierania po porodzie. Mnie bardzo pomógł jak łysiałam po Metizolu.To co wypadło bardzo szybko odrosło :)

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i następna sie wepchala przed kolejkę!
    Nie ładnie tak no!

Gratulacje!

AgataP lubi tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amnezja wrote:
    Kup sobie Jantar Farmony do wcierania po porodzie. Mnie bardzo pomógł jak łysiałam po Metizolu.To co wypadło bardzo szybko odrosło :)
    O,dzieki,musze zapisac sobie :-)

• Pola86 Przyjaciółka

Wysłany: 24 października 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem juz po cieciu. Julcia 2450 i 51 cm. Niestety plucka nierozwiniete i pojechala na intensywna pod cpap. Bol po cieciu jest niczym w porownaniu do zalu, nawet jej nie zobaczylam... Odliczam godziny zeby wstac i isc do mojego serduszka. Blizna sie rozeszla oczywiscie i to na 5 cm. Moj lekarz na sali operacyjnej mnie uscisnal, kolejnyvraz uratowal zycie mi i mojemu dziecku. Pewnie Julus zostanie na OITN ok 2 tyg ale trudno, zeby tylko zdrowa byla.

karmelek, Rybka Nemo, ewelina_d, Madlen222, KUNIAK, Paju, anusiaa90, lkc, ap1526, mada_lena, FK81, Viviana, Milaszka, sisiiii, natasza82, e_v_e, Agata92, zupaztytki, Mamadomina, Agusia ;), blue00, Maga31, Nata, Isia14, Marzena27, Fidelissa, Mag.1990, Ninusia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola,cale szczescie,ze jestescie cale!Zdrowka dla Was!Bedzie dobrze!!!!Mysliami wspieramy Ciebie i Julcie!!!

• Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookie gratuluję,

Pola zdrówka dla Ciebie i małej.

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty,musisz koniecznie liste uzupelnic!Tyle mamy Maluszkow w ostatnim czasie :-)

Dotty84 lubi tę wiadomość

• karmelek Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola najwazniejsze ze wszystko dobrze sie skonczylo!! A malenka szybko nadrobi i ani sie obejzysz bedziecie razem!!
    Jak bys miala sile to napisz mi ilemiala twoja blizna milimetrow jak podjeli decyzje o cieciu? A ile jak polozyli cie na obserwacji? Bo zastanawiam sie jak to bedzie ze mna w poniedzialek..

Wlasnie maz mi zrobil masaz pleckow :) choc na chwile sie zrelaksowalam :) nie za dlugi bo nie bardzo potrafilam sobie wygodna pozycje znalezc, ale wazne ze byl ;)

natasza82 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola dobrze ze juz po,trzymaj sie kochana bedzie wszystko ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2014, 23:38

• KUNIAK Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za szalony dzień ! Moze dobrze ze sie juz kończy i to pozytywna wiadomością:)
    Pola gratulacje!!

gg64l6d8uplrbvce.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Cookie i Tobie Pola!!!! Bedzie wszystko dobrze tez trzymam kciuki!!!!!
    Przed snem kurcze w koncu dobre wiadomosci! Mala na pewno swietnie sobie poradzi najwazniejsze zeby szybko przybrala i mogla sama oddychac a o to juz na pewno zadbaja lekarze! Zycze kolejnych wspanialych o szcczesliwych porodow !
    Lobuuziary! Na grudniowkach sie o Was glosno zrobilo kobitki :)
    Dobrej nocy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2014, 23:58

karmelek, natasza82, Agusia ;), Nata, Marzena27, Fidelissa lubią tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola gratulacje. Julcia to corcia jednej z listopadowek wiec mozemy byc pewne, ze to silna kobietka i da sobie rade. Zycze Wam duzo zdrowka :-*

lkc lubi tę wiadomość

rwi37s6.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola i Cookie - serdecznie gratuluję.
    Na sekunde sie zniknie a tu takie rzeczy. ..
    Kitty... Wy bedziecie nastepne, juz niedlugo....;)

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna insomnia ....
    Brzuch ciągnie.....po woli mam juz dosc....
    Rozstepy na udach....

AgataP lubi tę wiadomość

• ap1526 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem otępiała z tych emocji
    wyprana po prostu
    Pola, Jula, Optimus, FK tulę ciepło, macie tych przeżyć
    resztę tez :) tylko pamięć słaba jak to w ciąży
    Agata zawsze trochę humorek podreperujesz

i moje instynkty nawołują do wicia gniazda, ale niestety nie mogę dać im ujścia ;/

czuję się taka bezradna dzisiaj,
    jeszcze nie dawno lekarze mówili, że po pierwszej cesarce dają mi czas do 3 listopada na rozwiązanie naturalne, po terminie cesarka, żeby nie narażać na peknięcie blizny, to samo jeśli poród nie będzie sprawnie przebiegał,
    dziś pojechałam na wizytę i pani powiedziała, że w ciągu najbliższych trzech tygodni będę miała u położnej raz w tyg masaż szyjki macicy
    mąż pyta, no jak skoro za 9 dni termin,
    a ona, że nie szkodzi, musimy pomóc naturalnie, więc tyle by było w trosce o bliznę, można się było spodziewać
    zleciła te masaże nie wiedząc co tam w ogóle się dzieje, nikt przez 9 miesięcy w podwozie nie zajrzał, a skurcze bywają często,
    w ogóle nie wiem po co jechaliśmy taki kawał na wizytę i się stresowaliśmy, że synka ze szkoły nie zdążymy odebrać, bo to było jedyne co nam powiedziała, nawet mnie nie dotknęła palcem
    czopa jakoś nie zauważyłam więc pewnie wciąż siedzi
    jeszcze ta sprawa z Julą mnie rozbiła, bo ja tego typu lęki to mam już od kilku miesięcy
    z mężem zgodnie stwierdziliśmy, że chcemy zapobiec tym wizytom z masażem i się wzięliśmy ostro za wywoływanie "małżeńskie"
    ale nie czuję się gotowa
    chciałabym mieć już z głowy
    jeszcze ta bariera językowa, mam wrażenie, że wolą sobie odpuścić tłumaczenie czegoś i w ogóle się boję że patrzą jak na mnie jak na pasożyta w swoim kraju i starają się nie informować mnie o moich prawach czy przywilejach
    w moczu było białko, miały być dokładniejsze wyniki, także wymazu ale cisza totalna

tak na marginesie, z synkiem miałam termin na 3 stycznia, a cesarkę zrobili 13 i tu widzę szykuje się identyczna opcja, bo chcą 13 ciąć w ostateczności

AgataP, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Pola86 Przyjaciółka

Wysłany: 25 października 2014, 01:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelku, 2 tyg temu miala 1 cm. W srode 3 mm a dzis bol i nawet usg nie robili tylko odrazu do ciecia.
    Moj okruszek jest pod respiratorem bo jej sie nasililo bardzo zapalenie. Tak sie boje zeby nic jej sie nie stalo...

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 01:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Dotty,musisz koniecznie liste uzupelnic!Tyle mamy Maluszkow w ostatnim czasie :-)
    Objecuje aktualizacje jutro :) moze jeszcze jakisz szkrabek się wykluje do tego c zasu hihihi

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 01:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - gratulacje!

Pola - na pewno wszystko bedzzie dobrze! Nie martw się - wspieraja Was pozzytywne mysli listopadowek, więc MUSi byc dobrze <3

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 01:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola nie martw sie wszystko bedzie dobrze,mysl pozytywnie,kochana zobaczysz nim sie zorientujesz bedziecie w domu.

ap1526 znam twoj bol w Irlandii podobnie podchodza do ciazy,gdyby nie prywatne wizyty nic bym nie wiedziala a panstwowo w szpitalu w podwozie nie zajrzeli ni razu,ale tutaj w ogole nie zagladaja nikomu,no chyba ze nie wiem jaki przypadek tragiczny musialby byc,chociaz szyjke mialam badana tez juz sporo czasu temu prywatnie i sama nie wiem co u niej slychac.

Optimus ja tez bezsenna dzis,hippis chrapie na zmiane z psem,zabieraja mi koldre na zmiane z psem..masakra jakas,wstalam i poszlam w strone swiatla..lodowki... :) zjadlam maliny i jagody i siedze przed kompem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 01:28

ap1526 lubi tę wiadomość

‹‹ 1751 1752 1753 1754 1755 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ