X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Ja jestem zdolowana od wczoraj. Szczerze to nie mam sił i jestem na granicy rozwycia się. A więc chcą mnie znowu wypisac a cc moze za 2 tygodnie. Nie chcę tego już komentować. Kto domyślny wie o co chodzi tyle napisze. Jestem zawiedziona i nic mi się nie chce. Gdybym była pewna ze moge naturalnie urodzic to bym przyjechała dopiero ze skurczami takiego mam wkur. Mam nadzieję że dziś mąż pogada z lekarzem ehhh.
    Pola i Cookie gratuluje.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Witam. Ja jestem zdolowana od wczoraj. Szczerze to nie mam sił i jestem na granicy rozwycia się. A więc chcą mnie znowu wypisac a cc moze za 2 tygodnie. Nie chcę tego już komentować. Kto domyślny wie o co chodzi tyle napisze. Jestem zawiedziona i nic mi się nie chce. Gdybym była pewna ze moge naturalnie urodzic to bym przyjechała dopiero ze skurczami takiego mam wkur. Mam nadzieję że dziś mąż pogada z lekarzem ehhh.
    Pola i Cookie gratuluje.
    No jakies okropienstwo!Zal mi Ciebie...Moze warto do innego szpitala sie udac?No moze ewentualnie "posmarowac" doktorowi?To jest szpital,gdzie pracuje Twoj prowadzacy?Moze go na litosc,w koncu ile mozna????Skandal...NFZ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 06:53

• sisiiii Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Pola i Cookie gratuluje.

Nie no Viviana oni sobie jakieś jaja robią. Widza jaki jest stan Twojego zdrowia i jeszcze będą przetrzymywać. To jest jakieś chore co się dzieje w tych szpitalach w Polsce. Bezpieczny termin w środę mija i wtedy tez powinni zrobić te cc , a nie ryzykować Twoim zdrowiem. Szok .....Nie nawidze szpitali i lekarzow konowalow. Wrrrr

Pola gratulacje. A malutka na pewno da sobie rade. Musi się tylko wzmocnić i nim się obejrzysz będzie juz w Twoich ramionach:)

Co do odzywki Farmona Jantar tez uzywam i bardzo polecam. Ładnie po niej włoski odrastają. Do tego dobry szampon bez SLS i włosy jak u Shakiry :))))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 07:38

r5bup6u.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola gratulacje!!!! Na pewno z malutka bedzie wszystko ok :)

Mi jakoś humor tez nie dopisuje , kurcze czemu mam isc do szpitala w piatek a nie w poniedziałek przeciez i tak w weekendza bardzo nic sie nie dzieje....

iv09hdgenu0skffm.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy z patologii oczywiście w dwupaczku...
    wczoraj zdałam sobie sprawę, że w poniedziałek muszę wyjść.. I nie mogę jeszcze rodzić bo do końca msca muszę złożyć wniosek o stypendium na uczelni. A przed porodem jeszcze kupić sobie buty na zimę, Małemu czapkę na wyjście.. posprzątać generalnie w domu, umyć okno, wykorzystać męża i iść z psem do fryzjera.. dużo jeszcze mnie pracy czeka :D

A i na wszystkich świętych też bym chciała groby poodwiedzac...

Czyli muszę wyjść w poniedziałek, jak nie po dobroci to siła :P
    uciekne :D

natasza82, Rybka Nemo, Maga31, Nata, anusiaa90 lubią tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze ta koncowka dla nas jest ciezka..
    Ja tez juz przezywam to ze za dwa dni mam sie stawic w szpitalu.. boje sie jak cholera!!

Viv no wlasnie moze niech Twoj maz porozmawia z lekarzem na osobnosci??

Ap chyba najgorzej jest niewiedziec na czym sie stoi :/ ja to lubie konkretnie wiedziec co mam za zadanie i wtedy dzialam, nieznosze niewiadomych :/

Pola dzieki! Bo tak sie zastqnawiam czy mimo skierowania nie beda mi tam w szpitalu wymyslac. Ja mam blizne 1,8 czyli teoretycznie nie tak zle choc ponoc bezpieczna granica jest powyzej 2, 0

U nas pogoda srednia.. wczoraj przez te emocje mala tak szalala do pozna w brzuchu, a teraz ledwo co sie przeciaga, pewnie odsypia ;)

natasza82, ap1526 lubią tę wiadomość

• Agata92 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)

Cookie i Pola gratulacje:) dużo zdrówka dla was i dzieciaków.
    Pola na pewno z Malutką będzie wszystko dobrze:)

Viv no skandal z tym Twoim szpitalem. Powinni Cię w środę, a najpóźniej do końca tygodnia rozpakować a nie tak przekładać terminy. Może faktycznie warto by było komuś posmarować?

Miłego dnia. Oby dzisiaj był kolejny dzień rozpakowywania się dla donoszonych:)

njr11rs.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Pola - wszystko będzie dobrze!

- skurcze trwały do 2giej i ustały...za to dzisiaj zatoki mi wysiadły grr. Zaraz idę się wykąpać i pora zacząć nowy dzień. Podłogi odkurzone i umyte wczoraj, hmn kurze też, na okna za zimno, coś sobie znajdę...

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natasza82 wrote:
    o super :) kurcze moja mi nic nie mówiła o okuliście? ani diabetolog ani gin hm...

Mi dała skierowanie powiedziała, że dla siebie powinnam iść na konsultację, bo lepiej sprawdzić czy nic się nie pogorszyło ze wzrokiem przy cukrzycy, czy nie ma przeciwskazań do porodu SN.

natasza82, Fidelissa lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natasza82 wrote:
    Agusia a jak twoja waga bo moja cały czas stoi?

Mi cały czas spada, np. ostatnio u gin 68,8 (13.10) a dziś 68,2 niby dużego spadku nie ma, ale dziecko cały czas rośnie, więc powinna chociaż się zatrzymać, mój gin nie widzi w tym problemu :) więc chyba ok :)

natasza82 lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was u mnie noc spokojna, zauważyłam, że jak położę się później spać i wstaję wcześniej to o wiele lepiej się czuję.

Viviana co to się dzieje w tych szpitalach, nie rozumiem ich podejścia.

karmelek nie denerwuj się na pewno będzie wszystko dobrze. Trzymam kciuki.

Ja zaraz zbieram się na KTG:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 09:03

karmelek lubi tę wiadomość

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • Pola86 Przyjaciółka

Wysłany: 25 października 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelku, wiesz grubosc blizny ma niewielkue znaczenie. Nagle cos sie dzieje i sie rozchodzi. Nie da sie tego przewidziec ani sie jakos zabezpieczyc bo ja sie bardzo oszczedzalam i mimo wszystko peklo. Bolala prawa strona blizny a rozejscie na lewej. Czasem usg nawet nie pokaze, zalezy chyba od jakosci sprzetu. A jak dawno mialas ostatnie ciecie? U mnie miedzy chlopakami jest 17 mies i to bylo powodem 1 rozejscia czyli tego obecnego tez.

karmelek lubi tę wiadomość

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane witamy się w 35 Tygodniu a w 36 wg Belly, czyli zaczynamy 9 m-c ufff jest bezpieczniej :) Ogólnie noc słaba, brzuch twardnieje, boli, nie można się przekręcić :(
    Zaraz będę wyparzać smoczki, butelki, laktator :) jeszcze 14 dni i mogę rodzić, jestem praktycznie gotowa :) tylko kupić i wyprać pościel pozostało :) a mąż musi odmalować pokój hihi pewnie będzie robił po nocy, cóż o to się nie martwię :)

Santocha miałyśmy podobne przeczucie ja wczoraj też włożyłam podkład pod prześcieradło, jakieś takie myśli mnie przeszły :)

Cookie gratuluje, super szybki poród, tez bym taki chciała, no i pierwsze nasze listopadowe donoszone dzieciątko :)

Pola, super że już po CC nic się nie martw z małą będzie ok, a najważniejsze, że Wasze życia nie są zagrożone.

Goplana - zakochałam się w Aloszce miodzio :) przystojniak z niego

Viv - kochana Tobie współczuje, co za niezdecydowani lekarze ehh, straszą Cię nie potrzebnie a później do domu bo najlepiej....

Agata - podobno przed porodem dzieci robią się bardziej leniwe, może to jakiś znak i Nina zaraz wyskoczy :)

Jula - cieszę się, że dochodzisz do siebie i przekaż mężowi, ze jest bohaterem, super że zachował zimną krew w takiej sytuacji, dzięki temu sytuacja dobrze się skończyła.

Jeśli kogoś pominęłam przepraszam, ale nadgoniłyście od wczoraj, ja podczas kocingu padłam jak pies pluto :)
    Miłej soboty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 09:17

natasza82, Maga31, AgataP lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Strupka Przyjaciółka

Wysłany: 25 października 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola, Coockie serdeczne gratulacje! I Duża zdrówka dla Was i Maluszków!

Viv, współczuje, można zwariować z tą służbą zdrowia, kurde, zwykły szary człowiek, który nie ma z tym kontaktu na co dzień, nawet nie zdaje sobie sprawy jakie cyrkie się dzieją!:/

relg9vvjdzp246mx.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola cookie gratulacje zaraz jak tylko ogarne tu ciut to za chwile dam wieści od juli ;)

natasza82, Strupka, ÓptimusPrime lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • caterina Koleżanka

Wysłany: 25 października 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamuśki i ciężarówki :-)

Gratuluję rozpakowanym :-)

Viv- a u kogo ty się leczysz tam na Kraśnickiej ?
    Wiesz oni są strasznie przewrażliwieni na wcześniejsze rozwiązywanie ciąży.
    Ja też tam będę rodzić.

Agusia ja mam wizytę u diabetologa w pon. zapytam się też o okulistę. A napisz ile ostatnio ważył twój mały ?
    Bo moja Oleńka wczoraj ważyła 2700 g. I lekarz powiedział że idealnie.
    Za dwa tygodnie ma mi wyciągnąć pessar i powie co dalej.

Julia trzymam kciuki za was. &&&&&&&&&&&&&&

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 09:24

wnidl6d8vwkrzqrv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu brzuch boli...pierwszy raz mam zaparcia...nie mam sil,by wstac z lozka...
    no i zzera mnie zazdrosc,ze niektorzy z Was maja juz na suwaczkach magiczne 38...
    zjadlabym Prince Polo orzechowe....
    ide spac...

no pojde spac,jak Pati napisze,co u Julki naszej.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 09:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :-) gratuluje dwom swiezo upieczonym mamom :-) moje dziecko jest az nazbyt ruchliwe wiec moze pierwszy raz dociagne do terminu hehe

• KasiaKa Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się, jeszcze nie urodziłam. Kurcze, co się dzieje? Mślałam że urodzę jako pierwsza albo jedna z pierwszych a tu taka niespodzianka. Boję się, że urodzę 4 kilowe dziecko w końcu i nie bedzie tak łatwo jak do tej pory. Bzykanie nie przyspiesza u mnie, wczoraj umyłam całą podłogę na kolanach i nic.
    Mój mąż jest taki zachwycony postawą męża Juli, że powiedział, że gdyby było bliżej do Poznania to by pojechał tylko po to, aby mu rękę uścisnąć.
    Choć nie wierzę w znaki zodiaku to miałam nadzieję, że mała będzie wagą, ale już weszliśmy w znak skorpiona i dupa blada :(
    Która dzisiaj rodzi?

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyciągnęłam sobie kołderkę do salonu na kanapę i dalej poleguję :) mój mąż jeszcze śpi, dziecko pięknie się bawi :) zjedliśmy śniadanko i chyba muszę pomyśleć o jakiejś kawce :)

Natasza u ciebie podobna sytuacja jak u mnie. Mam iść wcześniej żeby mnie obserwowali i w razie W żebym była pod ręką. I myślę że u Ciebie też mimo iż nic się nie będzie działo przez weekend to będą mieli Cie na oku

No Paju jak jeszcze rodzić nie możesz to nie możesz ;) tylko oby dziecko przyjęło to do wiadomości ;)

Mamadomina cos mi się wydaję że u Ciebie jest już coraz bliżej :) i uważaj na siebie żebyś się nie przeziębiła! mnie też zatoki męczą już drugi tydzień boję się żeby to nie miało wpływu potem na znieczulenie.. :/

Rybka Nemo trzymamy kciuki za KTG! :) daj znać jak po! :)

A wiecie że ja nie miałam ani jednego KTG?!nie licząc tego jak leżałam w szpitalu..

Pola ja cięcie miałam bardzo dawno bo 7lat temu ;) ale i tak czuję napór na bliznę :/

Optimus chyba trochę z nerwów masz te bóle..

KaskaKa skorpiony to fantastyczne dzieciaki :)

Mamadomina, natasza82, Maga31 lubią tę wiadomość

‹‹ 1752 1753 1754 1755 1756 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ