Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam. Ja jestem zdolowana od wczoraj. Szczerze to nie mam sił i jestem na granicy rozwycia się. A więc chcą mnie znowu wypisac a cc moze za 2 tygodnie. Nie chcę tego już komentować. Kto domyślny wie o co chodzi tyle napisze. Jestem zawiedziona i nic mi się nie chce. Gdybym była pewna ze moge naturalnie urodzic to bym przyjechała dopiero ze skurczami takiego mam wkur. Mam nadzieję że dziś mąż pogada z lekarzem ehhh.
Pola i Cookie gratuluje. -
nick nieaktualnyViviana wrote:Witam. Ja jestem zdolowana od wczoraj. Szczerze to nie mam sił i jestem na granicy rozwycia się. A więc chcą mnie znowu wypisac a cc moze za 2 tygodnie. Nie chcę tego już komentować. Kto domyślny wie o co chodzi tyle napisze. Jestem zawiedziona i nic mi się nie chce. Gdybym była pewna ze moge naturalnie urodzic to bym przyjechała dopiero ze skurczami takiego mam wkur. Mam nadzieję że dziś mąż pogada z lekarzem ehhh.
Pola i Cookie gratuluje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 06:53
-
Viviana wrote:Witam. Ja jestem zdolowana od wczoraj. Szczerze to nie mam sił i jestem na granicy rozwycia się. A więc chcą mnie znowu wypisac a cc moze za 2 tygodnie. Nie chcę tego już komentować. Kto domyślny wie o co chodzi tyle napisze. Jestem zawiedziona i nic mi się nie chce. Gdybym była pewna ze moge naturalnie urodzic to bym przyjechała dopiero ze skurczami takiego mam wkur. Mam nadzieję że dziś mąż pogada z lekarzem ehhh.
Pola i Cookie gratuluje.
Nie no Viviana oni sobie jakieś jaja robią. Widza jaki jest stan Twojego zdrowia i jeszcze będą przetrzymywać. To jest jakieś chore co się dzieje w tych szpitalach w Polsce. Bezpieczny termin w środę mija i wtedy tez powinni zrobić te cc , a nie ryzykować Twoim zdrowiem. Szok .....Nie nawidze szpitali i lekarzow konowalow. Wrrrr
Pola gratulacje. A malutka na pewno da sobie rade. Musi się tylko wzmocnić i nim się obejrzysz będzie juz w Twoich ramionach:)
Co do odzywki Farmona Jantar tez uzywam i bardzo polecam. Ładnie po niej włoski odrastają. Do tego dobry szampon bez SLS i włosy jak u Shakiry)))
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 07:38
-
Witamy z patologii oczywiście w dwupaczku...
wczoraj zdałam sobie sprawę, że w poniedziałek muszę wyjść.. I nie mogę jeszcze rodzić bo do końca msca muszę złożyć wniosek o stypendium na uczelni. A przed porodem jeszcze kupić sobie buty na zimę, Małemu czapkę na wyjście.. posprzątać generalnie w domu, umyć okno, wykorzystać męża i iść z psem do fryzjera.. dużo jeszcze mnie pracy czeka
A i na wszystkich świętych też bym chciała groby poodwiedzac...
Czyli muszę wyjść w poniedziałek, jak nie po dobroci to siła
ucieknenatasza82, Rybka Nemo, Maga31, Nata, anusiaa90 lubią tę wiadomość
-
Widze ze ta koncowka dla nas jest ciezka..
Ja tez juz przezywam to ze za dwa dni mam sie stawic w szpitalu.. boje sie jak cholera!!
Viv no wlasnie moze niech Twoj maz porozmawia z lekarzem na osobnosci??
Ap chyba najgorzej jest niewiedziec na czym sie stoija to lubie konkretnie wiedziec co mam za zadanie i wtedy dzialam, nieznosze niewiadomych
Pola dzieki! Bo tak sie zastqnawiam czy mimo skierowania nie beda mi tam w szpitalu wymyslac. Ja mam blizne 1,8 czyli teoretycznie nie tak zle choc ponoc bezpieczna granica jest powyzej 2, 0
U nas pogoda srednia.. wczoraj przez te emocje mala tak szalala do pozna w brzuchu, a teraz ledwo co sie przeciaga, pewnie odsypianatasza82, ap1526 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczynki
Cookie i Pola gratulacje:) dużo zdrówka dla was i dzieciaków.
Pola na pewno z Malutką będzie wszystko dobrze:)
Viv no skandal z tym Twoim szpitalem. Powinni Cię w środę, a najpóźniej do końca tygodnia rozpakować a nie tak przekładać terminy. Może faktycznie warto by było komuś posmarować?
Miłego dnia. Oby dzisiaj był kolejny dzień rozpakowywania się dla donoszonych:) -
Dzień dobry
Pola - wszystko będzie dobrze!
- skurcze trwały do 2giej i ustały...za to dzisiaj zatoki mi wysiadły grr. Zaraz idę się wykąpać i pora zacząć nowy dzień. Podłogi odkurzone i umyte wczoraj, hmn kurze też, na okna za zimno, coś sobie znajdę...
-
natasza82 wrote:o super
kurcze moja mi nic nie mówiła o okuliście? ani diabetolog ani gin hm...
Mi dała skierowanie powiedziała, że dla siebie powinnam iść na konsultację, bo lepiej sprawdzić czy nic się nie pogorszyło ze wzrokiem przy cukrzycy, czy nie ma przeciwskazań do porodu SN.natasza82, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
natasza82 wrote:Agusia a jak twoja waga bo moja cały czas stoi?
Mi cały czas spada, np. ostatnio u gin 68,8 (13.10) a dziś 68,2 niby dużego spadku nie ma, ale dziecko cały czas rośnie, więc powinna chociaż się zatrzymać, mój gin nie widzi w tym problemuwięc chyba ok
natasza82 lubi tę wiadomość
-
Witam Was u mnie noc spokojna, zauważyłam, że jak położę się później spać i wstaję wcześniej to o wiele lepiej się czuję.
Viviana co to się dzieje w tych szpitalach, nie rozumiem ich podejścia.
karmelek nie denerwuj się na pewno będzie wszystko dobrze. Trzymam kciuki.
Ja zaraz zbieram się na KTG:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 09:03
karmelek lubi tę wiadomość
Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają
Nasze kochane serduszko
https://www.maluchy.pl/li-69440.png -
Karmelku, wiesz grubosc blizny ma niewielkue znaczenie. Nagle cos sie dzieje i sie rozchodzi. Nie da sie tego przewidziec ani sie jakos zabezpieczyc bo ja sie bardzo oszczedzalam i mimo wszystko peklo. Bolala prawa strona blizny a rozejscie na lewej. Czasem usg nawet nie pokaze, zalezy chyba od jakosci sprzetu. A jak dawno mialas ostatnie ciecie? U mnie miedzy chlopakami jest 17 mies i to bylo powodem 1 rozejscia czyli tego obecnego tez.
karmelek lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry kochane witamy się w 35 Tygodniu a w 36 wg Belly, czyli zaczynamy 9 m-c ufff jest bezpieczniej
Ogólnie noc słaba, brzuch twardnieje, boli, nie można się przekręcić
Zaraz będę wyparzać smoczki, butelki, laktatorjeszcze 14 dni i mogę rodzić, jestem praktycznie gotowa
tylko kupić i wyprać pościel pozostało
a mąż musi odmalować pokój hihi pewnie będzie robił po nocy, cóż o to się nie martwię
Santocha miałyśmy podobne przeczucie ja wczoraj też włożyłam podkład pod prześcieradło, jakieś takie myśli mnie przeszły
Cookie gratuluje, super szybki poród, tez bym taki chciała, no i pierwsze nasze listopadowe donoszone dzieciątko
Pola, super że już po CC nic się nie martw z małą będzie ok, a najważniejsze, że Wasze życia nie są zagrożone.
Goplana - zakochałam się w Aloszce miodzioprzystojniak z niego
Viv - kochana Tobie współczuje, co za niezdecydowani lekarze ehh, straszą Cię nie potrzebnie a później do domu bo najlepiej....
Agata - podobno przed porodem dzieci robią się bardziej leniwe, może to jakiś znak i Nina zaraz wyskoczy
Jula - cieszę się, że dochodzisz do siebie i przekaż mężowi, ze jest bohaterem, super że zachował zimną krew w takiej sytuacji, dzięki temu sytuacja dobrze się skończyła.
Jeśli kogoś pominęłam przepraszam, ale nadgoniłyście od wczoraj, ja podczas kocingu padłam jak pies pluto
Miłej sobotyWiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 09:17
natasza82, Maga31, AgataP lubią tę wiadomość
-
Pola, Coockie serdeczne gratulacje! I Duża zdrówka dla Was i Maluszków!
Viv, współczuje, można zwariować z tą służbą zdrowia, kurde, zwykły szary człowiek, który nie ma z tym kontaktu na co dzień, nawet nie zdaje sobie sprawy jakie cyrkie się dzieją! -
Witam mamuśki i ciężarówki
Gratuluję rozpakowanym
Viv- a u kogo ty się leczysz tam na Kraśnickiej ?
Wiesz oni są strasznie przewrażliwieni na wcześniejsze rozwiązywanie ciąży.
Ja też tam będę rodzić.
Agusia ja mam wizytę u diabetologa w pon. zapytam się też o okulistę. A napisz ile ostatnio ważył twój mały ?
Bo moja Oleńka wczoraj ważyła 2700 g. I lekarz powiedział że idealnie.
Za dwa tygodnie ma mi wyciągnąć pessar i powie co dalej.
Julia trzymam kciuki za was. &&&&&&&&&&&&&&
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 09:24
-
nick nieaktualnyZnowu brzuch boli...pierwszy raz mam zaparcia...nie mam sil,by wstac z lozka...
no i zzera mnie zazdrosc,ze niektorzy z Was maja juz na suwaczkach magiczne 38...
zjadlabym Prince Polo orzechowe....
ide spac...
no pojde spac,jak Pati napisze,co u Julki naszej.....Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 09:28
-
nick nieaktualny
-
Witam się, jeszcze nie urodziłam. Kurcze, co się dzieje? Mślałam że urodzę jako pierwsza albo jedna z pierwszych a tu taka niespodzianka. Boję się, że urodzę 4 kilowe dziecko w końcu i nie bedzie tak łatwo jak do tej pory. Bzykanie nie przyspiesza u mnie, wczoraj umyłam całą podłogę na kolanach i nic.
Mój mąż jest taki zachwycony postawą męża Juli, że powiedział, że gdyby było bliżej do Poznania to by pojechał tylko po to, aby mu rękę uścisnąć.
Choć nie wierzę w znaki zodiaku to miałam nadzieję, że mała będzie wagą, ale już weszliśmy w znak skorpiona i dupa blada
Która dzisiaj rodzi? -
przyciągnęłam sobie kołderkę do salonu na kanapę i dalej poleguję
mój mąż jeszcze śpi, dziecko pięknie się bawi
zjedliśmy śniadanko i chyba muszę pomyśleć o jakiejś kawce
Natasza u ciebie podobna sytuacja jak u mnie. Mam iść wcześniej żeby mnie obserwowali i w razie W żebym była pod ręką. I myślę że u Ciebie też mimo iż nic się nie będzie działo przez weekend to będą mieli Cie na oku
No Paju jak jeszcze rodzić nie możesz to nie możesztylko oby dziecko przyjęło to do wiadomości
Mamadomina cos mi się wydaję że u Ciebie jest już coraz bliżeji uważaj na siebie żebyś się nie przeziębiła! mnie też zatoki męczą już drugi tydzień boję się żeby to nie miało wpływu potem na znieczulenie..
Rybka Nemo trzymamy kciuki za KTG!daj znać jak po!
A wiecie że ja nie miałam ani jednego KTG?!nie licząc tego jak leżałam w szpitalu..
Pola ja cięcie miałam bardzo dawno bo 7lat temuale i tak czuję napór na bliznę
Optimus chyba trochę z nerwów masz te bóle..
KaskaKa skorpiony to fantastyczne dzieciakiMamadomina, natasza82, Maga31 lubią tę wiadomość