X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zmartwychwstalam...wiadomo ...ku mojemu wielkiemu niezadowoleniu NIE URODZIŁAM....tez wiadomo....pospalam sobie...wiadomo wiadomo :)

moja matka do mnie zadzwonila z samego rana o 6.00,pierwszy raz w ciazy(no spoko jestem w 39 tyg,lepiej pozno niz wcale nie?) i pierdzielila cos tam trzy po trzy juz sama nie pamietam bo to nic madrego bylo...wiec musialam odespac bo zasnelam kolo4.00 rano jak juz pisalam hippis chrapal pies chrapal...cudownie..

wczoraj kupilismy ogromne lustro nad kominek za pol ceny i dzisiaj je montujemy i musze rame na czarno pomalowac bo jest biala i nie pasuje...wiec musze jechac do sklepu a to wymaga ubrania spodni...wrrrr...

faluje,plumkam sobie ...plum,bul bul,plusk

KasiaKa pisala ze myslala ze urodzi jako jedna z pierwszych...ha! Kasia pofaluj sobie ze mna na jeziorze...ja mialam rodzic zaraz po Pati...ale juz jest ok,juz to zaakceptowalam,faluje ...dobrze jest...stan nirwany...ommmmm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 12:35

ap1526, xpatiiix3, Rybka Nemo, Agusia ;), KasiaKa lubią tę wiadomość

• ap1526 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miała któraś z was masaż szyjki? czytam, że to bolesne, że powoduje ryzyko pęknięcia szyjki, infekcji, krwawienia itp itd. macie jakieś opinie na ten temat?

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa wiadomość od Julii:

Jestem po USG mała ma 2739g, AFI ponad 5 ;) mała bardzo ruchliwa ze aż boli ;) podpytałam o ten antybiotyk. Mam podawany bo to jest konieczność przy peknietym pęcherzu ale nie w kroplowce a w zastrzykach ;) teraz juz wiem co mi wstrzykują ;)

AgataP, Dotty84, ChciałabymJuż, ÓptimusPrime, Agata92, Agusia ;), Marzena27, Nata, Asiaa1201, blue00, Fidelissa, Madlen222, Mamadomina, sisiiii, anusiaa90, Ninusia lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ap1526 wrote:
    miała któraś z was masaż szyjki? czytam, że to bolesne, że powoduje ryzyko pęknięcia szyjki, infekcji, krwawienia itp itd. macie jakieś opinie na ten temat?

ja slyszlalam rozne opinie,niektore koleznaki mowily ze bol wiekszy niz porod(to juz skrajna opinia jednej z nich) a niekotre ze nie czuly jakiegos mega bolu,ze da sie wytrzymac,wiec.. co kobieta to inaczej oddczuwa bol.

• Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po ktg wyniki idealny. Karmelku Ja od tamtego tygodnia będę miała robione raz w tygodniu, a może i częściej. Dlatego, że poszłam do innego gina przy którym chce rodzić i jak on się dowiedział, że ja po in vitro i, że po pozamacicznej, bez jednego jajowodu to się bardzo przejął i powiedział, że do końca musi byc bezpiecznie i kazał wykonywać badanie. Co prawda płacę za to, ale dla mnie liczy się zdrowie malutkiej.

Dziś rano przeczytałam mężowi info o Juli, jak on to powiedział " ma gość jaja".

Pati bardzo fajnie, że relacjonujesz nam co chwilkę co u Julki:), cały czas trzymam za Nią kciuki.

A tak w ogóle to ja się mało udzielam, ale chce, żebyście wiedziały, że o każdej porze dnia i nocy myślę o Was, o każdej z osobna, o waszych problemach i przeżyciach i stwierdzam, że popełniłabym głupi błąd gdybym nie odważyła się na początku napisać na forum:).

Dotty84, ÓptimusPrime, Agata92, xpatiiix3, Agusia ;), Marzena27, karmelek, AgataP, Fidelissa, Maga31 lubią tę wiadomość

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam dzisiaj bojowy nastroj. Prawie babce na poczcie przywalilam. Poszlam wyslac zwol ienie do firmy i nie zauwazylam ze rog koperty sie odkleil laska na mnie z morda rzucila mi ta koperta. Jak sie na nia wydarlam to sie ludzie zlecieli i kierownik no coz przy kierowniku ja opierdzielilam i powiedzialam ze gdybybyla wieksza szpara w tym okienku to bym ja wyciagnala i pizgla jej. Ludzie w smiech ze ciezarna taka bojowa. W biedronce pizda mi ta maszyna do mycia po pietach jechala wiec tez ja zrabalam.
    Wogole moja mama cos malo aktywna jest i nie wiem czy ruchy czuje nawet teraz leze i obserwuje czy bedzie sie wiercic jak w 30 minut nie poruszy sie ani razu to jade na ip.

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caterina wrote:
    Agusia ja mam wizytę u diabetologa w pon. zapytam się też o okulistę. A napisz ile ostatnio ważył twój mały ?
    Bo moja Oleńka wczoraj ważyła 2700 g. I lekarz powiedział że idealnie

Ja ostatnie USG miałam w 30+2 ważył 1900 g wtedy i wymiarami wyprzedzał o 3 tygodnie 90 centyl, ostatnio nie miałam USG, ale lekarz powiedział, ze patrząc na sam brzuch widać, że dalej rośnie :) kolejne USG będę miała za tydzień - 3 listopada wtedy napiszę jaka waga i porównamy :)

caterina lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj Rybka staram się na bieżąco zaraz po dostaniu wiadomości ;)

Także nadaje następne:

No taka strzykawka w wenflon idzie ;) teraz wiem co to bo tak dość często przychodzi babeczka ;) i od razu podkład mi wymienia. Zobaczymy jak się dalej potoczy wszystko dziś juz czuje dol co nie jest fajne bo czuje nacisk na pęcherz a mi glupio bo mi wstawać nie wolno ;/ a cewnik juz ściągnięty :/

Nr2:

Kochane wszystkie jesteście.! Dla malej wszystko, dziecko zmienia Nas i to bardzo. Mnie męża przewraca życie do gory nogami. Ale bardzo ja kochamy i Czekamy ;)

Nr3:

Dla Corci wszystko!:** no polna to idioci a ja tylko tam moglam jezdzic bo tam wczesniaki maja najlepsza opieke:( Ale jest juz lepiej wiem co sie dzieje i czekam za tym magicznym dniem:)

Rybka Nemo lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łąaaaaaaaaał Nastka bojowa babka z Ciebie ;) ale dobrze ze nientrzymasz języka za zębami czas trzeba zwrócić uwagę ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś lenia tez miałam sprzątać, ale nie ma tragedii jest nawet czysto hihi, pojechałam za to na kawkę w odwiedziny do mojego chrześniaka (ma 2 latka) kochany nie chciał mnie puścić do domu, przykleił się do uda, głowa pod moim brzuchem i ciociu niee nieee, a mama papa :) rozkleiłam się.

Zaraz mierzenie cukru i chyba dalej kocing jakoś plecy mnie bolą, i brzuch mi twardnieje znów ehh

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka,rano zaparcie,teraz caly czas latam do wc...brzuch boli,ale teraz to chyba raczej jelita..buuuu

• Ana0408 Przyjaciółka

Wysłany: 25 października 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki :) Bardzo b.b. rzadko pisze do Was, troszke na początku w sumie tylko właściwie nie wiem czemu :) bo czytam Wasze historie namiętnie non stop. W sumie to chyba nie chcialam tu pisac zeby sie specjalnie nie ujawniac bo przyznam sie Wam ze jestem położną i jakoś tak nie zrecznie mi bylo...ale po ostatnich dniach z Jula pekłam w szoku byłam co sie stało i w sumie nadal nie rozumiem.Przez lata mojej pracy nie spotkalam sie z czyms takim z takim podejsciem lekarzy i sytuacja zeby rodzaca w spiaczke farmakol.wprowadzac nie rozumiem ona rzucawke dostala?Poza tym te odsylania Was ze szpitali z odchodzacymi wodami co to ma byc? Nigdy u nas nikt nie odwazyl by sie nikogo odeslac bo by sie bal sądu gdyby coś.
    Pati ciesze sie ze masz swoja Nelę , Nelusie sa super moja właśnie śpi:)
    A teraz jak każda z Was zachowam sie jak ciężarna słuchajcie tez macie wiecznie trwające skurcze przepowiadające? Ja mam juz od 4 tyg co 2 min max co 15 non stop na ktg do 75 dochodzace zwariowac idzie juz w 33 tyg lezalam 5 dni w szpitalu dali kroplowki i sterydy i do domu ze skurczami co 10 min.Teraz koniec 36 a jest bez zmian jedyne ze w bad.nic sie nie zmienia sxyjka skrucona do 1-0.5 cm i palec rozwarcia.Ciecia nie chca umowic wczesniej a to stresujace.Nie rodze w szpitalu gdzie pracuje w Polsce tylko za granica .
    Jeszcze gratulacje dla wszystkich mam rozpakowanych :)

Dotty84, Marzena27, xpatiiix3, Nata, ChciałabymJuż, AgataP, Fidelissa, Madlen222, sisiiii, anusiaa90, Rybka Nemo, Ninusia lubią tę wiadomość

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz mnie Ch...WIELKI STRZELI jak na górze Ci sąsiedzi nie przestaną napier....!!!! No rodzina słoni! I to z ADHD! Wrrrrrrr

Jezu, mam ochotę dziś kogoś zamordować!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana0408 wrote:
    Hej kobietki :) Bardzo b.b. rzadko pisze do Was, troszke na początku w sumie tylko właściwie nie wiem czemu :) bo czytam Wasze historie namiętnie non stop. W sumie to chyba nie chcialam tu pisac zeby sie specjalnie nie ujawniac bo przyznam sie Wam ze jestem położną i jakoś tak nie zrecznie mi bylo...ale po ostatnich dniach z Jula pekłam w szoku byłam co sie stało i w sumie nadal nie rozumiem.Przez lata mojej pracy nie spotkalam sie z czyms takim z takim podejsciem lekarzy i sytuacja zeby rodzaca w spiaczke farmakol.wprowadzac nie rozumiem ona rzucawke dostala?Poza tym te odsylania Was ze szpitali z odchodzacymi wodami co to ma byc? Nigdy u nas nikt nie odwazyl by sie nikogo odeslac bo by sie bal sądu gdyby coś.
    Pati ciesze sie ze masz swoja Nelę , Nelusie sa super moja właśnie śpi:)
    A teraz jak każda z Was zachowam sie jak ciężarna słuchajcie tez macie wiecznie trwające skurcze przepowiadające? Ja mam juz od 4 tyg co 2 min max co 15 non stop na ktg do 75 dochodzace zwariowac idzie juz w 33 tyg lezalam 5 dni w szpitalu dali kroplowki i sterydy i do domu ze skurczami co 10 min.Teraz koniec 36 a jest bez zmian jedyne ze w bad.nic sie nie zmienia sxyjka skrucona do 1-0.5 cm i palec rozwarcia.Ciecia nie chca umowic wczesniej a to stresujace.Nie rodze w szpitalu gdzie pracuje w Polsce tylko za granica .
    Jeszcze gratulacje dla wszystkich mam rozpakowanych :)

To my mamy tu na Listopadówkach takiego Skarba, położną, a Ty tyle czasu cichutko?? :)
    Witamy ponownie w takim razie, skoro troszkę Cię było na początku :)
    Aż tak częstych skurczy przepowiadających nie mam, u mnie nadal to wszystko z zaskoczenia i nieregularne.

Tak w ogóle, dzień dobry Kochane :)
    Baaardzo bardzo gratuluję Nowym Mamusiom :) cieszę się, że "rozpakowanie" dobrze poszło, Pola trzymam kciuki mocno!
    Julka myślimy o Tobie!!! cały czas <3

U mnie dzisiaj spokojniej, wolny weekend z moim K, trochę zakupów rano, teraz już kocyk, bo czuję, jakby głowa Zuzy znajdowała się dokładnie między moimi nogami :)

Pogodnego weekendu! wyczekuję na nowe Maluszki :) :) szczególnie na uparciuszka wybujanego już nieźle na tafli jeziora :D

Agusia ;), xpatiiix3 lubią tę wiadomość

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja zostaje. Mała coraz nizej bardzo boli. Dostalam z nerwów ciśnienia i strasznie plakalam bo mnie tak doluja. Mąż po rozmowie. Będą nas monitorować. Mała wazy 2600 kurde drobna jednak a ostatnio było 2500 ale inny gin czy co nie wiem. Ruchy bardzo bolesne malej i ciagnie mnie dołem. Brzuch jak na okres krzyz i w szyjce rozpiera. A to się rozkrecilo dzis przez te nerwy. Dostalam zastrzyk rozkurczajacy. Troche mi spokojniej. W poniedziałek decyzja kiedy cc.

ÓptimusPrime, ChciałabymJuż, Agusia ;), mada_lena, Fidelissa, sisiiii, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No przed sek mialam mini czat z moim Sr i jego mamusia na skype...Tesiowa podeszla do tematu calkowicie bez emocji,nie zapytala sie nawet o moje samopoczucie,byla bardziej przejeta obiadem...
    a swoja droga,bym jakies dobre miesko zjadla.... ;-)
    A mam kasze jaglana z cukinia i papryka :-) mniam,mniam :-P

Marzena27, AgataP, Fidelissa lubią tę wiadomość

• Marzena27 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivianka, kochana trzymaj się dzielnie tam! dobrze, że masz męża przy sobie, postaraj się spokojnie przetrwać weekend, jestem myślami :* czekamy na poniedziałkową decyzję w takim razie.

Viviana lubi tę wiadomość

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • Agata92 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana0408 witaj ponownie :)

Viv mam nadzieję, że podejmą decyzję o cc w przyszłym tygodniu. Trzymaj się kochana. Już końcówka:)

Opti fajnie że wg. się z Tobą skontaktował, a teściową się nie przejmuj. Stare baby tak już mają :)Smacznego obiadku życzę:) aaaa, bym zapomniała:) Mój mąż powiedział, żebyś zostawiła SR, rzuciła wszystko i przyjechała na Pomorze. On Ci porządnego faceta znajdzie, który pokocha Ciebie i Piłkarzyka:)

Ja mam dzisiaj bardzo leniwy dzień. Mąż zabrał psa do lasu a ja się przewracam na kanapie z boku na bok.

Milaszka, Nata, Isia14, ÓptimusPrime, Marzena27, Viviana, ChciałabymJuż, Agusia ;), zupaztytki, xpatiiix3, AgataP, Fidelissa, santoocha, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

njr11rs.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przekaż Julii mocne kciuki od lutowek ;);)

juska19, xpatiiix3, Fidelissa lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Nata Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no witamy nową listopadówkę i do tego położną :-)
    Dobrze że jednak dają naszej Julci antybiotyk. Opti no niby fajnie że się odezwał Twój mąż, a teściową miej głęboko w d jak do tej pory :-)
    ja mam lekkiego doła bo dzisiaj moja bardzo bliska koleżanka bierze ślub, a nas nie będzie na weselu :( niestety 300km to za daleko na tym etapie ciąży...przykro mi, że nie mogę być z nią w tak ważnym dla niej dniu, ale mi wybaczyła. Wysłaliśmy im bukiet kwiatów, kurier ma dostarczyć do domu weselnego wieczorem. Mam nadzieję, że będą ładne i że się spodobają i będą mile zaskoczeni.
    Ja właśnie gotuję gaaaar rosołku a na drugie wątróbeczka. Antybiotyk kupiony, myślę że to kłucie w pipce to od tych bakterii mam. Dzisiaj wysterylizowałam smoczki i laktator, wieczorem albo jutro pakuję torby.
    Opti moje włosy na końcówkach wyglądają tragicznie...ogólnie są błyszczące ale końcówki wymagają pomocy :(
    Deklaracja wyboru, na to trzeba zwrócić uwagę podspisując papiery postaram się zapamiętać. O tylu rzeczach powinno się pamiętać idąc rodzić że masakra.
    Jak mam tarczycę chora to trzeba pamiętać o badaniach dziecka w tym kierunku, o konflikcie serologicznym, podobno warto zapamiętać ile trwała każda faza porodu bo jak matka ma niedoczynność to później neurolog pyta jak się z dzieckiem idzie, ale nie wiem na ile to prawda.
    Pola mam nadzieję że Twoja dzidzia lepiej i że niedługo wstawisz nam zdjęcie pociechy.

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
‹‹ 1754 1755 1756 1757 1758 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ