SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata92 wrote:
    Opti fajnie że wg. się z Tobą skontaktował, a teściową się nie przejmuj. Stare baby tak już mają :)Smacznego obiadku życzę:) aaaa, bym zapomniała:) Mój mąż powiedział, żebyś zostawiła SR, rzuciła wszystko i przyjechała na Pomorze. On Ci porządnego faceta znajdzie, który pokocha Ciebie i Piłkarzyka:).

Dzieki ;-)
    Hehe,Agatko,moj jest prawie z Pomorza :-D Ale dzieki,bede miala na uwadze te opcje :-)
    Wykrztalcona jestem dobrze,z dobrej inteligientnej rodziny,niezle gotuje,lubie ludzi i gosci,uwielbiam przyrode i podroze :-) Prawda,odkurzac nienawidze :-D
    Taka samopromocja :-) :-)

A od tesciowej w sumie nie spodziewalam sie jakies tam euforii.

Ide oprozniac lodowke...ale bym jakis galat zjadla taki tlusty....

Milaszka, Fidelissa, natasza82, Rybka Nemo, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Nata, z tymi wlosami to ja tez tak mam.Ogolnie zrobily sie bardziej sprezyste,grubsze,lsniace,a koncowki - tragedia,wczoraj sobie tak kilka rozdwoilam,by popatrzec czy sie lamia,a one skubane sie rozdwoily az po korzen,i tak kilka w roznych miejscach.Nigdy tak nie mialam!Ale te 2 wloski z tego 1 to tez sie nie oderwaly,a takie sprezyste i lsniace pozostaly!Aha i jak zawsze mi wlosy garsciami po calym mieszkaniu lataly,to teraz jakby lysi mieszkali :-D Jestem w szoku!
    musze kupic to,co wczoraj Amnezja polecala,tylko wlasnie nie wiem,ktory specyfik,bo na stronie bylo kilka ;-)

• Agata92 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Dzieki ;-)
    Hehe,Agatko,moj jest prawie z Pomorza :-D Ale dzieki,bede miala na uwadze te opcje :-)
    Wykrztalcona jestem dobrze,z dobrej inteligientnej rodziny,niezle gotuje,lubie ludzi i gosci,uwielbiam przyrode i podroze :-) Prawda,odkurzac nienawidze :-D
    Taka samopromocja :-) :-)

A od tesciowej w sumie nie spodziewalam sie jakies tam euforii.

Ide oprozniac lodowke...ale bym jakis galat zjadla taki tlusty....

My z mężem na szczęście jesteśmy oboje z Lubelskiego. Jakoś nie przepadam za ludźmi z Pomorskiego (z szczególnym naciskiem na wioski), ale może dlatego, że jak narazie nie poznałam fajnych ludzi, którzy mieszkają na pomorskiej wsi:)

A mój mąż naprawdę przejął się twoim losem i zawsze jak mu opowiadam o Twoim SR to go cholera strzela, jak można tak traktować kobietę.

Miejmy nadzieję, że SR teraz wróci od mamusi odmieniony i okaże Ci same pozytywne uczucia :)

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

njr11rs.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Zaraz mnie Ch...WIELKI STRZELI jak na górze Ci sąsiedzi nie przestaną napier....!!!! No rodzina słoni! I to z ADHD! Wrrrrrrr

Jezu, mam ochotę dziś kogoś zamordować!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Taaaaaaak! Skąd ja to kurwa znam?! Doskonale rozumiem u mnie tez dzis napierdalają! Rodzinka taka tatuś przyjezdny na weekend bo w trasy jezdzi i jak na ten weekend sie pojawi to rozpieszcza swoje córki słonie drze morde ale to juz maly pikuś latają skacza az sufit sie trzesie! Pierwszy raz w moich przeprowadzkach(a bylo ich 7)trafilam na takich sasiadów. My juz powoli sie tam wybieramy mąż to z marszu juz by 100 razy poszedl ale narazie go chamuje jednak kwestia czasu i trzeba isc niech uspokoja te swoje konie bo sami w bloku nie mieszkaja a ja juz mam dosc kladzenia sie i wstawania razem z nimi, caly dzien drzemki nie moge uciac bo konie skacza!
    Tak poza tym to witajcie kochane gratuluje rozpakowanym i oczywiscie zazdroszcze:) Do nas dzis przychodzi siostra z mezem na wieczorem pizza piwko tak czekalam na to a teraz mnie cholera przeziebienie łapie czuje to w kazdej mozliwej czesci ciala ehh myslalam ze tego unikne;/

Dotty84, AgataP lubią tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivianka, Kochana, Ty to się biedna juz tyle wycierpiałaś.. ech.. mam nadzieję, ze Ci lekarze stana w końcu na wysokości zadania i przestaną przekladać cc,m tylko konkretnie coś ustalą. Zależy im na pewno, zeby malutka była jak najdłużej u Ciebie w brzuszku, ale sądzę, że mogliby się bardziej określić a nie zmieniać zdanie jak wiatr zawieje.
    Trzymam kciuki za Was Żabo :)

A co do włosów, to powiem Wam, że odkąd przestałam chodzić do pracy, przestały mi się pojawiać siwe włosy :D Z jednej strony super, ale z drugiej przerażający jest fakt, że jak wróce do pracy to co.. siwa się stanę??:o
    A poza tym ostatnio wycinałam sobie różne pomoce do przedszkola i kurdę zagapiłam się :D i sobie cały kosmyk włosów obciełam :D

A co do skurczy to bywa, że mam przez ponad 2h co 3 minutki, ale nie bolą, przechodzą po tym czasie więc nie szaleję póki co :P

ÓptimusPrime, Viviana lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik wrote:
    Taaaaaaak! Skąd ja to kurwa znam?! Doskonale rozumiem u mnie tez dzis napierdalają! Rodzinka taka tatuś przyjezdny na weekend bo w trasy jezdzi i jak na ten weekend sie pojawi to rozpieszcza swoje córki słonie drze morde ale to juz maly pikuś latają skacza az sufit sie trzesie! Pierwszy raz w moich przeprowadzkach(a bylo ich 7)trafilam na takich sasiadów. My juz powoli sie tam wybieramy mąż to z marszu juz by 100 razy poszedl ale narazie go chamuje jednak kwestia czasu i trzeba isc niech uspokoja te swoje konie bo sami w bloku nie mieszkaja a ja juz mam dosc kladzenia sie i wstawania razem z nimi, caly dzien drzemki nie moge uciac bo konie skacza!
    Tak poza tym to witajcie kochane gratuluje rozpakowanym i oczywiscie zazdroszcze:) Do nas dzis przychodzi siostra z mezem na wieczorem pizza piwko tak czekalam na to a teraz mnie cholera przeziebienie łapie czuje to w kazdej mozliwej czesci ciala ehh myslalam ze tego unikne;/

Ja u nich raz byłam jak ich synowie postanowili grać w nogę na balkonie i metalowa barierka była bramką...
    A dziś zaczęłam im stukać miotłą w sufit (ich podłogę) hihihihihih - jak prawdziwa WIEDŹMA! A co!

Teraz siedzą cicho...może gdzieś wyszli...

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata92 wrote:
    My z mężem na szczęście jesteśmy oboje z Lubelskiego. Jakoś nie przepadam za ludźmi z Pomorskiego (z szczególnym naciskiem na wioski), ale może dlatego, że jak narazie nie poznałam fajnych ludzi, którzy mieszkają na pomorskiej wsi:)

A mój mąż naprawdę przejął się twoim losem i zawsze jak mu opowiadam o Twoim SR to go cholera strzela, jak można tak traktować kobietę.

Miejmy nadzieję, że SR teraz wróci od mamusi odmieniony i okaże Ci same pozytywne uczucia :)
    Nooo dzieki!Wiesz,ja tez pochodze z Lubelskiego,ale od 18roku zycia tam nie mieszkam :-) i kocham mentalnosc,otwartosc tych wspanialych ludzi :-) No ja tez nie poznalam fajnych ludzi u mojego w miejscowosci czy wsrod znajomych...
    ale...czas pokaze :-D

Agata92 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie sasiedzi z gory to taka w sumie dziwna rodzinka.Nie wiem dokladnie,ilu tam mieszka,na pewno maja beagla-gruba parowe o wdziecznym imieniu Paris. Jest jeszcze dziewczynka,tylko jak sie wprowadzalismy 8 lat temu to byla niska gruba klucha,a przez lato w zeszlym roku to nagle szczupla wysoka blondyna,wiec nie wiemy,czy to inna,czy ta kluche na jakis oboz odchudzajaco-wyciagajacy oddali :-)
    Ale jak jeszcze byla taka kluchowata,to pewnego wieczoru miala urodziny i....skakaly do jakies tam gry na paly station,ze nam sufit na laczeniach plyt popekal.Interwencji nie bylo,ale nastepnego dnia spotkalam matke w windzie i zwrocilam uwage,ze o takiej godzinie sie nie skacze i ze nam lampa latala.To byla zdziwiona i tylko powiedziala,ze cora miala urodziny. Teraz czasem tam u nich takie lazenie na pietach jest i jak pies z kanapy zlazi to wszystko sie trzesie.No o facet jak jest w domu,a jest nieregularnie,chrapie mocno :-)

Dotty84, AgataP lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana łaaaaał położna szkoda że na poczatku sie pochwaliłaś Hehe ;D no Nelki są zajebiste :))

Aaaaa trzymajta się laseczki mi 3dzien bóle głowy trochę w dupe dają... Także każdy glosniejszy krzyk o jeeeeju dzwoni mi aż w uszach... No ale żyje dalej żyje ;)) w dodatku gardziło i katar ale dajemy rady póki co ratuje się herbatkami ;) a dzieci zdrowe ;)

Viv kciuki oby szybko wszystko było wiadome juz ;**

Zdrowieć chorowitki ;** i donoszone mogłyby juz ruszyć cookie podbiłab stawkę w końcu dzidziuś ponad 3kg także przetarte szlaki macie i do roboty ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 15:23

Viviana, Marzena27 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    namiętnie wymyłam kabinę prysznicową, wszystkie fugi szczoteczką, nakucałam się, nawstawałam, potem podłogę i gotuję obiadek, a ogólnie to chyba cos wisi w powietrzu, bo też taki wkurw,że najlepiej rzucać we mnie czekoladą i nie podchodzić

ÓptimusPrime, xpatiiix3, Agata92, AgataP, ChciałabymJuż, natasza82, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ap1526 wrote:
    namiętnie wymyłam kabinę prysznicową, wszystkie fugi szczoteczką, nakucałam się, nawstawałam, potem podłogę i gotuję obiadek, a ogólnie to chyba cos wisi w powietrzu, bo też taki wkurw,że najlepiej rzucać we mnie czekoladą i nie podchodzić
    Ap,otwieraj szeroko buzke,bo wlasnie jem czekolade i Ci rzucam :-) Mam nadzieje,ze lubisz gorzka ;-)

ap1526 lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap do dzieła ;) Hehe ja się delektuje ciszą póki brzdące śpią ;D

Ja pierdole ,a mi stado psycholi biega po suficie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 15:37

ÓptimusPrime, ap1526, Evik lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobitki:)
    Witam sie sobotnio:)

Maż mnie wyprowadził dziś na spacer na chwilkę w słoneczku. Bosko.
    Dzisiaj padł rekord mojego cukru.
    Uwaga 180
    Po 3 domowych knedlach ziemniaczanych ze śliwka.
    Wniosek przynajmniej narazie Żegnajcie knedle....

Biorę sie za nadrabianie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 15:43

Marzena27, ÓptimusPrime lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Nata Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spakowałam torbę : koszule do porodu, do karmienia, staniki, skarpety, kosmetyki, ręczniki, majtki siatkowe i zwykłe, podkłady i podpaski poporodowe, klapki, suszare do włosów,wkł.laktacyjne, dopakuje wode i sok i jakies batoniki musli i chlebki ryżowe, coś jeszcze mi potrzebne będzie?
    mam fotki z sesji jesiennej :-)
    ek48lt.jpgfnwx9v.jpg8y52xl.jpg8x62gy.jpg

xpatiiix3, e_v_e, ÓptimusPrime, Agata92, Agusia ;), Viviana, ap1526, Dotty84, zupaztytki, blue00, Marzena27, Paju, Mag.1990, Strupka, AgataP, mada_lena, Fidelissa, Madlen222, Florentine, ChciałabymJuż, maaartinka, Milaszka, Mamadomina, Isia14, natasza82, santoocha, sisiiii, karmelek, anusiaa90, Ninusia, Rybka Nemo, Maga31 lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • e_v_e Ekspertka

Wysłany: 25 października 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Hej ja zostaje. Mała coraz nizej bardzo boli. Dostalam z nerwów ciśnienia i strasznie plakalam bo mnie tak doluja. Mąż po rozmowie. Będą nas monitorować. Mała wazy 2600 kurde drobna jednak a ostatnio było 2500 ale inny gin czy co nie wiem. Ruchy bardzo bolesne malej i ciagnie mnie dołem. Brzuch jak na okres krzyz i w szyjce rozpiera. A to się rozkrecilo dzis przez te nerwy. Dostalam zastrzyk rozkurczajacy. Troche mi spokojniej. W poniedziałek decyzja kiedy cc.

Historia z życia wzięta : w ten sam dzień w szpitalu 1 lekarz 1 sprzęt 2800, inny lekarz inny sprzęt 2200 :D Mój lekarz prowadzący u siebie w gabinecie 2500 :D Więc nie ma co porównywać na innym sprzęcie, albo u innego lekarza, bo oszaleć można :D

Viviana lubi tę wiadomość

w57vhgqsvnsaad78.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata ale sliczne zdjecia łaaaaał kopara opada ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 15:51

Nata lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata,super fotki!Slicznie wygladacie!!!Masz fantastyczny brzucho :-D

Edit:przechwalilam sasiadow z gory-wlasnie jakies wrzaski,piski,skakanie (chyba na glowke) w jednym miejscu...zaraz oszaleje!!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 15:57

Dotty84, Nata, AgataP, Mamadomina lubią tę wiadomość

• Nata Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za komplementa, ogólnie w szoku jestem że taki spory ten brzuchol na tych fotach :-) coś się z nich wybierze do albumu rodzinnego. Cholera mam jakby skurcz yyy wątroby, strasznie mnie tutaj boli/kłuje przy wdechu, miałam tak już kiedyś jeszcze przed ciążą takie bóle ale badania nic nie wykazały...brałyście coś osłonowo przy duomoxie?

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata, boskie zdjecia :) ja na szczescie mieszkam na ostatnim pietrze wiec to ja moge naskakac sasiadom heheheh

Paju, xpatiiix3, Agata92 lubią tę wiadomość

• madziulka112 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to tak wpadam żeby poinformować że rodzę. Agatko przyjdzie czas na Ciebie, bo ja też czekałam i się doczekać nie mogłam a jednak!

e_v_e, ÓptimusPrime, AgataP, Mag.1990, Eve, mada_lena, lkc, Marzena27, misiaczk25, Fidelissa, Viviana, xpatiiix3, zupaztytki, Strupka, Milaszka, ChciałabymJuż, Agusia ;), blue00, Paju, ap1526, Mamadomina, natasza82, KasiaKa, sisiiii, Nata, Dotty84, Agata92, karmelek, anusiaa90, santoocha, ewelina_d, Ninusia, Rybka Nemo, Amnezja lubią tę wiadomość

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
‹‹ 1755 1756 1757 1758 1759 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ