X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Evik Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulka wielkie gratulacje:)
    Alka trzymam kciuki za jutro, powodzonka!:)
    Vivianko trzymaj sie dzielnie kochana nasza juz blizej niz dalej:)
    Ja dzis rano słabo odczuwałam ruchy jadłam zaczepiałam i dopiero po półtorej godzinki odzew byl ale juz czuje non stop dzieki Bogu.
    Wczoraj byli goscie maz pil bimberek ze szwagrem a ja dzis rano czulam jakbym miala kaca;/ Zaraz ruszamy do mamci na obiadek dobrze ze to kilka blokow dalej:)

Viviana lubi tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik wrote:
    Wczoraj byli goscie maz pil bimberek ze szwagrem a ja dzis rano czulam jakbym miala kaca;/ Zaraz ruszamy do mamci na obiadek dobrze ze to kilka blokow dalej:)
    Heheh,nawdychalas sie oparow :-D

Evik lubi tę wiadomość

• santoocha Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju wrote:
    Santoocha, mam pytanie natury psiej :P
    w końcu znasz się trochę lepiej niż ja.

Czy to możliwe, że moja psina z teskoty załatwia się w domu?
    Ogólnie nie mieliśmy takiego problemu. Niekiedy jej sie zdążyło Ale to w sytuacjach z naszego powodu, Kiedy z nią nie wyszliśmy.. A teraz podobno sika nalogowo... co chwilę.. wychodzi się z nią.. wraca a ona zaraz sik w domu.

A może ma na to wpływ też to, że w zeszłym tygodniu miała cieczke?

Na moje to jedyne wytłumaczenie ze albo cieczka (ale nigdy wcześniej tak nie robiła) albo tęsknota...

Ehh..
    Paju, znaczenie moczem to m.in. objaw lęku separacyjnego. Z tego co wcześniej pisałaś jest z Tobą bardzo związana. Na 99% robi to ze stresu, bo Ciebie nie ma, jest zbyt uzależniona od Ciebie i teraz panicznie się boi, że już nie wrócisz.
    A ten 1% to zapalenie pęcherza, była szansa, że pokrył ją jakiś pies i doszło do wtórnej infekcji pęcherza.
    Ale najbardziej pasuje mi tu lęk separacyjny.
    Jak wrócisz do domu, musisz nad nią trochę popracować, trochę zdystansować ją, bo przez aż tak emocjonalny związek może mieć poważne zaburzenia zachowania.

Pojawienie się Szymka będzie dobrą okazją, żeby wprowadzić hierarchię w Waszym domowym stadzie. Niestety, ale ona musi być na szarym końcu. Kochaj ją, ale rozsądnie! Dacie radę! :)

Marzena27, ÓptimusPrime, Paju lubią tę wiadomość

• Marzena27 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Misiaki!
    no przede wszystkim ogromne gratulacje dla Ciebie Madziulka <3 dużo zdrówka Dziewczynki dla Was, chyba fajnie szybko poszło? :) czekam na fotkę z niecierpliwością :)
    Alka wielkie kciuki za Was jutro, trzymam też kciuki Ewelinka za Twoją akcję! :)

Jeśli chodzi o skurcze... wyobrażałam sobie je jako twardnienie brzucha, jakieś skurcze brzucha plus ból, a jak ostatnio w nocy byłam podłączona pod KTG to się zorientowaliśmy z mężem, że skurcz pokazywany był wtedy, kiedy do mnie napływał falowo ból identyczny jak na okres - brzuch i krzyż. Przy 30% czułam go tak naprawdę całkiem delikatnie.
    Ale pewnie więcej na ten temat wiedzą Mamusie mające swoje pociechy :) ja zastanawiam się, jaki to ból i jakie uczucie tych właściwych...

Udanego dnia :*

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh, skurcze są już nieregularne, brzuch boli lekko, więc rozeszło się chwilowo... Na bank czuję różnicę w szyjce, nie wiem - rozwarcie, skrócenie, cokolwiek, ale jest inaczej. No ale już na spokojnie... Mam dzwonić do położnej jak będzie hiper regularnie i jak będzie mi ciężko rozmawiać przez skurcze.

I szczerze, to mam nadzieję, że dziś już skurcze nie wrócą, bo jestem mega wymęczona już tym liczeniem od wczoraj od 19 i pobudkami co chwilę... Przespałam się trochę niedawno i jestem kompletnie rozbita - nie mam siły rodzić! ;)

Ewelina
    hhojzmj.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu, ja to Wam współczuję z tymi skurczami i fałszywymi alarmami...
    Ja mam wrażenie, że będę w tej ciąży już całe życie. Jedyne co się zmieniło to pojawił się 2 tyg temu ból krocza, pachwin, spojenia.
    Oby mnie wzięło z zaskoczenia i skutecznie ;)

Idę do garów.

Dotty84 lubi tę wiadomość

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulka gratuluję!

relgh3714vlmssyj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idziemy na pierwszy spacer. Od razu lepszy humor...bo to siedzenie w domu już mnie dobija.

ÓptimusPrime, Agusia ;), mada_lena, Marzena27, natasza82, Rybka Nemo, anusiaa90, Maga31, Fidelissa lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka nie ma Neta, ale ja jej wszystko przekazuje ;) hehehe i uwierzcie zbankrutuje przez rachunki za telefon ;P w tamtym miesiacu zaplacilam ponad 300 to w tym chyba z 400 zapłacę.. ;o muszę ta kartę w końcu wyrobić duplikat bo tak z tym doladowywaniem to nie pociagne ;P hue hue ale co tam ;) jak wyrobie kartę to będę pisać do li za free na wszystkie sieci ;)

Madlen powodzenia ;)

Wiecie co mnie trochę dziwi że te co się od poczatku tak spieszylo dzidziom tak dalej w dwupaczkach ;P ale juz niedługo jak przecieraja szlaki donoszone tak i teraz Wam ruszy ;**

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2014, 13:42

asia099, Madlen222 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulka gratulacje :) kolejne malenstwo na swiecie :) duzo zdrowka dla Was
    Vivi trzymaj sie, wspieramy mocno mocno z Hania i czekamy na Amelkę w swoim czasie <3
    U nas niedziela płynie wolno, leniwie... Obiad dochodzi, niunia śpi. Po obiedzie werandowanie :) a jutro jak pogoda pozwoli pierwszy spacer :) normalnie jestem podjarana :P
    Dzisiaj rano mieliśmy akcje kupa...nie było od wczoraj popołudnia, ale brzuszek miekki, gazy odchodziły.... A dzis jak poszło to konca nie było. Ale chyba jej nie dokuczalo za bardzo, bo tylko lekko sie napinała. Musze wiecej dopajac Hanię....je juz po 70-80ml mm a ma bebilon pro nutre, gęste i treściwe. Kończymy ta puszkę i przechodzimy na zwykły Nenatal.
    Mamuski donoszone rodzic mi tu lekko, łatwo i przyjemnie :)
    Jak tak to dzieciaczki sie pchały, a teraz co?? :)

xpatiiix3, ÓptimusPrime, ChciałabymJuż, sisiiii, Marzena27, Viviana, Rybka Nemo, Fidelissa lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    Idziemy na pierwszy spacer. Od razu lepszy humor...bo to siedzenie w domu już mnie dobija.

Kochana masz cudowne dzieciaczki, ty jestes super mamuśka. Moja mała tez karmi lepiej maz. Zjada mu wszystko do dna.
    A niech sie wykaże chłopak, cyca nie da to chociaz butle zapakuje :)
    My jutro lecimy oby była pogoda :)
    Miłego spacerku odpoczywajcie, cieszcie sie chwila i soba <3

ÓptimusPrime, Marzena27, Madlen222, Fidelissa lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ładnie ;) moja więcej niż 60 z butli nie zje ;P

mada_lena lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko,moze tak sobie potrenuj :D

jt7svf8eousj_t.jpg

xpatiiix3, mada_lena, Madlen222, Rybka Nemo, AgataP, anusiaa90, Maga31, ap1526 lubią tę wiadomość

• karmelek Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alka trzymamy kciuki za Ciebie jutro!! Napewno wszysto bedzie dobrze!! Koniecznie daj nam znac!!

Pola a Ty jak sie dzisiaj czujesz jak dzidzia? Ciagle podaja jej tlen?

Ewelina odpoczywaj poki mozesz!

Madlen milego spacerku :)

Natasza ja tez mam humor byle jaki :/ ehh.. nawet mi sie pisac nie chce, nic tylko bym lezala i cichutko plakala..

Madlen222 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się niedzielnie. Nie odzywam się, bo walczę z tym cholernym przeziębieniem. Gardło odpuściło, pozostał katar i kaszel. Mam nadzieję, że wyczerpałam limit na choroby w ciąży, bo jak sobie wyobrażę poród z choróbskiem, to płakać mi się chce :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2014, 14:12

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati moja to mały głodomorek po ojcu:)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny jak ja się rano fatalnie poczułam.. Siedziałam sobie przy stole i kroiłam warzywa na zupkę i tak dziwnie zaczęłam się czuć.. znaczy tak jakby serducho mi inaczej biło.. Pomyślałam że to nerwy bo za kazdym razem jak sie tak czułam to ciśnieniomierz nic nie pokazywał. Żadnych zmian. Ale było coraz gorzej i poszłam się położyc. Akurat przyjechali moi rodzice i nie wiem czy przez to czy nie, ale jeszcze bardziej mi serducho przyspieszyło. Sprawdziłam ciśnienie i było w normie ale puls miałam 129. Po jakiś 2 minutkach miałam już 99 puls, później 78, 66 i 80 jak zwykle. Wszystko wróciło do normy. Wydaje mi się, ze moglam sie nakrecić tym, ze Julii podczas porodu ciśnienie skakało i jak się gorzej poczułam to się zestresowałam i moze stąd taki wynik. Ale nie wiem. W czwartek ide na wizyte do ginki i wtedy zapytam.

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He no tak, ale i większą się urodzila ;) Hehe moja je tak ze akuratbi n ładnie waga skacze ;) ale dzisiaj mamy dzień cycek tylko i wyłączenie mamusia na raczki nikt inny niodpowiada ale spala sie 2 h to i teraz czas na zabawe he

mada_lena lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialabym,ja tez mam tak plus czesto.Moja kard mowi,ze tak czasem bywa,jak Maly mi zyle glowna ucisnie przewracajac sie.
    Julka miala chyba cisnienie raczej skaczace,nie puls.
    Kontroluj RR 2xdziennie,and don't panic :-)

ChciałabymJuż lubi tę wiadomość

• ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optimus ufff.. to bardzo mnie pociesza :) Bo ja, tak jak pisałam, mogę mieć to uczucie dziwnego bicia serducha przez nerwy. Pani doktor stwierdziła, ze to bardziej moje odczucie niz faktyczne inne bicie serca. I rzeczywiście ciśnieniomierz nic nie pokazywał, aż do tej pory. Ale jak zdarza się tak to ok. :) Będę teraz miała ciśnieniomierz przy sobie na wszelki wypadek, zeby w razie gorszego samopoczucia sprawdzić i porównać z ciśnieniem kiedy będzie ok.

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
‹‹ 1765 1766 1767 1768 1769 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ