X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa dziewczynki mam jeszcze pytanie odnośnie tych skurczy właściwych.. Bo boli mnie troszkę w krzyzu czasem, tak jak przy okresie i co jakis czas mam takie hmm rwanie tuż nad wzgórkiem łonowym. Czy to jest skurcz? Czy to jest hmm rozciągająca się macica bo maluch dalej rośnie?

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png

Wysłany: 26 października 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie dziewczyny.. się ubawiłam przed chwilą :D Mój kochany mąż przyniósł z kuchni kilka ciastek i widzę, że jedno kończy to pytam: a mi przyniosłeś? a on na to: no... tak, ale zjadłem :D Miałem się ciebie pytać czy chcesz, ale byś wzięła więc wolałem nie pytać :D :D :D

Na szczęście przyniósł kolejne i już ulokowałam je koło siebie :D Wstręciuch :D

Strupka, santoocha, sylvi, Rybka Nemo, Maga31, misiaczk25 lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanko, jak przejść z L4 na macierzyński roczny? wystarczy zanieść do pracy akt urodzenia czy trzeba napisać jakieś podanie?

ChciałabymJuż lubi tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrocilam z miasta,wichura az łeb zrywa...

..ja tez znerwicowana,mialam bardzo silne napady paniki w postaci bezdechu jak bylam wątłą nastolatką z anoreksją,potem sie uspokoilo bo intensywnie sport zaczelam uprawiac i baaardzo mi to pomogło acz na poczatku ciazy powrocily bezdechy ,walczylam i sie udalo jakos to wyciszyc (moja sztanga i rowerek to dobry terapeuta )ale mam je teraz co jakis czas cholerstwa,choc nie ukrywam ze nadal intensywnie rozladowuje je sportem mimo 9 miesiaca(inaczej bym oszalala...)

zapraszam bardzo na mojego liscia na jeziorze wszytskie ,tu jest raj :) tu sie nikt niczym nie przejmuje... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2014, 17:05

• nastka151 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jutro postaram sie odrazu po lekarzu wstawic wzor wniosku o roczny macierzynski bo dostalam od ksiegowej na meila

AgataP, sylvi, mada_lena, ChciałabymJuż, natasza82, Rybka Nemo, Lavendula, Maga31, Fidelissa lubią tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen tak sobie pomyslalam ze moze dzieci maja teraz skok rozwojowy i dlatego takie marudne i placzliwe i glodne?A Ty potrzebujesz odpoczynku kochana,jestes wspaniala mama po prostu potrzebujesz relaksu,za duzo emocji i hormonow jeszcze dziala na Was,niedlugo sie ustabilizuje.

http://omatkowariatko.pl/skok-rozwojowy/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2014, 17:00

Marzena27 lubi tę wiadomość

• sylvi Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo dziękować :)

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo macierzyńskiego rocznego. Pinda z kadr nie pow mojemu, ze trzeba złożyć w ciagu dwoch tyg wniosek:/ a ja nie sprawdziłam wczesniej. Mialam wrazenie, ze mam miesiac na to.....szkoda.
    Także ide na 20 tyg najpierw a potem wniosek i kolejne 26 tyg chyba razem wychodzi. I kasę bede miała podzielona najpierw 100% a potem 60.
    Chyba, ze sie mylę dziewczyny.... Ma ktoras wiedzę na ten temat?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2014, 17:06

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez z tych co sie boja o serce juz pisalam wczeniej ze przed ciaza mialam rozne bóle w sercu nerwobóle itp jednak byłam wtedy na EKG (bylo to blisko po poronieniu) i wszystko wyszlo ok internista powiedziala mi ze to na tle nerwowoym i przepisala jakies srodki na uspokojenie ktorych nie chcialam brac do konca. W tej ciazy nie mam problemow nie boli mnie, cisnienie mialam wysokie ale to na wizycie, mierzac w domu ok puls wysoki od poczatku ciazy 99...
    A co do pozycji siedzacej to ja juz 3 razy(raz u fryzjera, 2 u połoznej) siedzac na krzesle zasłabłam i w ogole bedac gdzies nawet dzis u mamy dluzej na krzesle nie posiedze bo zaraz odplywam. Poolozna powiedziala ze to ucisk i dlatego tak jest

ChciałabymJuż lubi tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png

Wysłany: 26 października 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nooo.. jak się nie zlozy wniosku, że chcesz mieć wypłacane 80% to niestety wypłacają w domyśle najpierw 100% a później 60.

nastka dzięki :) Będziemy czekać na wniosek :P Wszystkie listopadówki zaniosą ten sam :D

mada_lena lubi tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png

Wysłany: 26 października 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze widzisz Evik nerwy to chyba każdego dopadają :-/ francowate :-/

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Nastka super w necie nie ma takiego uniwersalnego,tyle co wyczytałam ze może być wszystko na jednym wniosku:-Chciałabym juz ja od 2 dni mam takie rwanie nad wzgorkiem razem z bolem@,myślisz ze to skurcz?dziewczyny a wy jak też macie takie odczucia na dole? Jeszcze do tego doszło mi takie uczucie w środku jakbym przez cały weekend serduszkowala do bólu....

iv09hdgenu0skffm.png

Wysłany: 26 października 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natasza zapytaj męża co robi w nocy:D Może serduszkowałaś i nie wiesz :D :D

No i te dziewczyny co już są pewne, że te skurcze to TE skurcze, niech nas uświadomią czy te bóle w podbrzuszu i krzyżu to skurcze czy nie?

natasza82 lubi tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAA faktycznie skok rozwojowy zapomniałam moja tez cosik od wczoraj mniej śpiąca ;) i więcej nie spi i Cyc Cyc Cyc no ale jak juz zasnie to 2,5-3h ;D pierwszy ok.3 tyg jakoś, bo i z Marcelem miałam, potem ok.3 miesięcy skok wtedy mogą być problemy z laktacja bo dziecko nagle potrzebuje więcej jakoś tak ale sporo mam ma w okresie ok tych 3 miesiecy kryzys laktacyjny ;)

A ja przy pierwszym porodzie miałam (łożysko na przedniej ścianie) meeega krzyżowo brzuszne skurcze, a przy tym (łożysko na tylnej ścianie) same z brzucha ;D hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2014, 17:32

AgataP lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawie jak u nas w szpitalach.....

http://m.youtube.com/watch?v=neqcXzLi1-I

AgataP lubi tę wiadomość

• natasza82 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie będę go nawet denerwowac:-) my mieliśmy na początku zakaz a potem ja ze swoja schiza nie chciałam wiec chłopak może ewentualnie posnic o tym:-)

ChciałabymJuż, karmelek lubią tę wiadomość

iv09hdgenu0skffm.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do skurczy to ja chyba jeszcze nie miałam :P
    za to co drugi dzień mam bóle brzucha jak na okres ale takie leciutki no i kłócie w szyjce, czyli chyba czas się rozpakowywać :P

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahah Optiums filmik dobry :)

ÓptimusPrime, madziulka112 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    hahah Optiums filmik dobry :)
    No ja ogolnie szaleje za tym show,opr kilku postaci,ogladam naokraglo ;-)

AgataP lubi tę wiadomość

• karmelek Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torba moja przejzana i dopakowana, torba Alicji rowniez zostalo mi dopqkowanie siatki osobno z rzeczami typu talerzyk, kubek bo przeciez niewiadomo ile tam poleze (oby jak najkrocej) ehh.. gratow mam co niemiar :/ ale coz wszystko moze sie przydac ;)
    No to jutro kurs szpital!! O zgrozo!

ÓptimusPrime, Rybka Nemo, Agata92, AgataP, Fidelissa, ap1526 lubią tę wiadomość

‹‹ 1767 1768 1769 1770 1771 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ