Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Aaa dziewczynki mam jeszcze pytanie odnośnie tych skurczy właściwych.. Bo boli mnie troszkę w krzyzu czasem, tak jak przy okresie i co jakis czas mam takie hmm rwanie tuż nad wzgórkiem łonowym. Czy to jest skurcz? Czy to jest hmm rozciągająca się macica bo maluch dalej rośnie?
-
Normalnie dziewczyny.. się ubawiłam przed chwilą
Mój kochany mąż przyniósł z kuchni kilka ciastek i widzę, że jedno kończy to pytam: a mi przyniosłeś? a on na to: no... tak, ale zjadłem
Miałem się ciebie pytać czy chcesz, ale byś wzięła więc wolałem nie pytać
Na szczęście przyniósł kolejne i już ulokowałam je koło siebieWstręciuch
Strupka, santoocha, sylvi, Rybka Nemo, Maga31, misiaczk25 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnywrocilam z miasta,wichura az łeb zrywa...
..ja tez znerwicowana,mialam bardzo silne napady paniki w postaci bezdechu jak bylam wątłą nastolatką z anoreksją,potem sie uspokoilo bo intensywnie sport zaczelam uprawiac i baaardzo mi to pomogło acz na poczatku ciazy powrocily bezdechy ,walczylam i sie udalo jakos to wyciszyc (moja sztanga i rowerek to dobry terapeuta )ale mam je teraz co jakis czas cholerstwa,choc nie ukrywam ze nadal intensywnie rozladowuje je sportem mimo 9 miesiaca(inaczej bym oszalala...)
zapraszam bardzo na mojego liscia na jeziorze wszytskie ,tu jest rajtu sie nikt niczym nie przejmuje...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2014, 17:05
-
Dziewczyny ja jutro postaram sie odrazu po lekarzu wstawic wzor wniosku o roczny macierzynski bo dostalam od ksiegowej na meila
AgataP, sylvi, mada_lena, ChciałabymJuż, natasza82, Rybka Nemo, Lavendula, Maga31, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadlen tak sobie pomyslalam ze moze dzieci maja teraz skok rozwojowy i dlatego takie marudne i placzliwe i glodne?A Ty potrzebujesz odpoczynku kochana,jestes wspaniala mama po prostu potrzebujesz relaksu,za duzo emocji i hormonow jeszcze dziala na Was,niedlugo sie ustabilizuje.
http://omatkowariatko.pl/skok-rozwojowy/Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2014, 17:00
Marzena27 lubi tę wiadomość
-
A propo macierzyńskiego rocznego. Pinda z kadr nie pow mojemu, ze trzeba złożyć w ciagu dwoch tyg wniosek:/ a ja nie sprawdziłam wczesniej. Mialam wrazenie, ze mam miesiac na to.....szkoda.
Także ide na 20 tyg najpierw a potem wniosek i kolejne 26 tyg chyba razem wychodzi. I kasę bede miała podzielona najpierw 100% a potem 60.
Chyba, ze sie mylę dziewczyny.... Ma ktoras wiedzę na ten temat?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2014, 17:06
-
Ja tez z tych co sie boja o serce juz pisalam wczeniej ze przed ciaza mialam rozne bóle w sercu nerwobóle itp jednak byłam wtedy na EKG (bylo to blisko po poronieniu) i wszystko wyszlo ok internista powiedziala mi ze to na tle nerwowoym i przepisala jakies srodki na uspokojenie ktorych nie chcialam brac do konca. W tej ciazy nie mam problemow nie boli mnie, cisnienie mialam wysokie ale to na wizycie, mierzac w domu ok puls wysoki od poczatku ciazy 99...
A co do pozycji siedzacej to ja juz 3 razy(raz u fryzjera, 2 u połoznej) siedzac na krzesle zasłabłam i w ogole bedac gdzies nawet dzis u mamy dluzej na krzesle nie posiedze bo zaraz odplywam. Poolozna powiedziala ze to ucisk i dlatego tak jestChciałabymJuż lubi tę wiadomość
-
O Nastka super w necie nie ma takiego uniwersalnego,tyle co wyczytałam ze może być wszystko na jednym wniosku:-Chciałabym juz ja od 2 dni mam takie rwanie nad wzgorkiem razem z bolem@,myślisz ze to skurcz?dziewczyny a wy jak też macie takie odczucia na dole? Jeszcze do tego doszło mi takie uczucie w środku jakbym przez cały weekend serduszkowala do bólu....
-
AAA faktycznie skok rozwojowy zapomniałam moja tez cosik od wczoraj mniej śpiąca
i więcej nie spi i Cyc Cyc Cyc no ale jak juz zasnie to 2,5-3h
pierwszy ok.3 tyg jakoś, bo i z Marcelem miałam, potem ok.3 miesięcy skok wtedy mogą być problemy z laktacja bo dziecko nagle potrzebuje więcej jakoś tak ale sporo mam ma w okresie ok tych 3 miesiecy kryzys laktacyjny
A ja przy pierwszym porodzie miałam (łożysko na przedniej ścianie) meeega krzyżowo brzuszne skurcze, a przy tym (łożysko na tylnej ścianie) same z brzuchahehe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2014, 17:32
AgataP lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Torba moja przejzana i dopakowana, torba Alicji rowniez zostalo mi dopqkowanie siatki osobno z rzeczami typu talerzyk, kubek bo przeciez niewiadomo ile tam poleze (oby jak najkrocej) ehh.. gratow mam co niemiar
ale coz wszystko moze sie przydac
No to jutro kurs szpital!! O zgrozo!ÓptimusPrime, Rybka Nemo, Agata92, AgataP, Fidelissa, ap1526 lubią tę wiadomość