X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • lkc Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z mineralnych lubie gazowane. Smakowe niektore tez tylko te uwazam za mniej chemiczny napoj a nie wode. Moj K to lubi wode min niegazowana. Paskudne to.
    Ap w zyciu sie nie przyznam ; p to mnie nauczylo ze jak ktos przychodzi trzeba byc przygotowanym na wszystko.. nawet jak sami czegos nie lubimy ;)

AgataP, ap1526 lubią tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • lkc Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    21 dni do terminiu. Agata powoli koncz falowanie po jeziorku na listku bo w piatek pora rodzic.
    Ja juz prawie prawie psychicznie jestem gotowa.
    Dobranoc...;)

AgataP, Agusia ;) lubią tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata powodzenia :)
    Madlen tak werandowalam. Zalecają przyzwyczajać malucha stopniowo. Dzis tez zamierzam wybrać sie na spacer. Ma byc ładna pogoda :)
    Troche sie nam poprzestawiało dzisiaj i karmimy sie dopiero teraz:)

Madlen222 lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    orientuje się któraś czy pracodawca ma obowiązek przyjąć po urlopie macierzyńskim nawet jeśli umowa o pracę uległa zakończeniu w trakcie trwania urlopu?

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 01:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc jak nie uda sie w ten piatek to ja to pitole i rodze ostatnia :P

ja wode uwielbiam,najlepiej jak jest gazowana,te z kranu tez pijam namietnie i jeszcze zyje :P ale ja bylam chowana w przekonaniu co jej nie zabije to ja wzmocni(dziekuje mamus) i jest malo rzeczy ktore moga mi zaszkodzic :P

juz nie pospie dusznosci mam oddychac nie moge ...super
    czytam i czytam i znalazlam o cos takiego dotyczacego picia i jedzenia podczas porodu http://www.rodzicpoludzku.pl/Wiedza-o-porodzie/Czy-rodzace-moga-pic-i-jesc-w-czasie-porodu-doniesienia-z-badan.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 01:20

mada_lena, ap1526, lkc, Maga31 lubią tę wiadomość

• ap1526 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 01:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luknęłam to woombie
    muszę mieć ;)
    dzidzie po mamy brzuszku chyba lubią ciasnotę,
    bezpieczniej się czują,
    mój młody jak go położne w tetrówę zawinęły to spał jak aniołek, nie machał łapkami, nie rozbudzał się, nie odpychał cyca (bo taki jakis niezdecydowany, majtał głową na boki, szukał, głodny, a jak dorwał to odpychał, jakby to nie jego łapki były) :D

dobrze że sama nie jestem z ta wodą, myslałam że powariowałam, w tyłku się przewraca :) toż to przecież elemantarny składnik, niezbedne do życia, a ja wybrzydzam :)

a synek znowuż nie wiem jakim cudem, wodę lubi, nie ma problemu, za to jakby mu dać gazowane to by zakrzyczał, nie znosi, nie przyznałam mu się raz, bo nie miałam nic innego i podałam oranżadę, to prawie pawia puścił, popluł się i nie wypił :D
    teraz staram się mieć choc butelkę wody w domu, bo z czajnika gorąca, a przy dziecku trzeba mieć zawsze gotowe do picia :) także rozcieńczam a to herbatę gorącą, a to sok, albo samą daję

AgataP lubi tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP Ty to sportwomen to ja tak myślalam,że woda u Ciebie spoko :D
    mnie przed tą kranówką jedynie jakoś wzdryga, bo widziałam swój kran od spodu hehe, też byłam raczej surowo chowana, dlatego też ten system zdrowotny mi tu łatwo zaakceptować, bo nas się w domu leczyło, dużo bagatelizowało i w ogóle właśnie co Cię nie zabije... :D
    ale żoładeczek mam wyćwiczony dzięki Bogu, wiec nie tylko w ciąży jadam miszmasze niesamowite i na kibelek biec nie trzeba hehe :D
    zatrucia mi obce w sumie (poza alkoholowym hehe )

AgataP lubi tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 01:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata 3mam kciuki, pisz dziewczyno co tam z tobą robią ;)

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 01:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata powodzenia :)
    Ja nie mogę jakos spać bo kazali byc na czczo i ciekawa jestem czy to dziś czy jak :)

lkc, mada_lena, Agusia ;), natasza82, ChciałabymJuż lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 01:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aczkolwiek to woombie wygląda barbarzyńsko :D niczym dzieci na smyczach :D

a z jedzeniem przy porodzie to widzę jak ze wszystkim
    w PL dmucha się na zimne, a tu się zakłada, że ryzyko jest małe i można sobie na nie pozwolić, najwyżej poratują po fakcie :D
    że korzyści przewyższają ryzyko o :)
    no zobaczymy, zobaczymy, bo faktycznie jak miewałam bolesne miesiączki i na kibelek ciągneło to o jedzeniu się nie myślało
    w ogóle tu mają jakieś tabletki, które neutralizują tą treść żoładka czy coś tam robią :) taka jestem doinformowana fachowo haha(gdzieś dzwoni):) po prostu obiło się o oczy i uszy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 01:39

AgataP lubi tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 01:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP patrzyłaś tą książkę co mówiłam? :)
    może jak zaczniesz to urodzisz, wiesz Ninja zrobi na złość, żebyś nie dokonczyła :)
    ja się tak droczę z losem czasem, bo lubi mi robić na przekór :D
    Viviana na Twoim miejscu też nie mogłabym spać :)

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 02:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po ktg skurczy brak. Jakies male tylko. Mam isc spac i zbierac sily na porod. O gbs mowilam ale na razie nic nie dosalam. Rano zadzwonie do gina mego. Troche mnie to zaskoczylo nie chcialan sie wpychac w kolejke..dobranoc. Rano napisze.

ap1526, Madlen222, lkc, mada_lena, Milaszka, Agusia ;), natasza82, Dotty84, Lavendula, Rybka Nemo, ChciałabymJuż, Mamadomina, anusiaa90, Maga31, Agata92 lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 02:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ap1526 wrote:
    AgataP patrzyłaś tą książkę co mówiłam? :)
    może jak zaczniesz to urodzisz, wiesz Ninja zrobi na złość, żebyś nie dokonczyła :)
    ja się tak droczę z losem czasem, bo lubi mi robić na przekór :D
    Viviana na Twoim miejscu też nie mogłabym spać :)

mam juz na telefonie te ksiazke i zbieram sie zeby zaczac :)

wlasnie dostalam sms ze kolezanka ze szkoly rodzenia jedzie rodzic....super,,,a ja dalej nic...echhh

ap1526 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 02:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    Po ktg skurczy brak. Jakies male tylko. Mam isc spac i zbierac sily na porod. O gbs mowilam ale na razie nic nie dosalam. Rano zadzwonie do gina mego. Troche mnie to zaskoczylo nie chcialan sie wpychac w kolejke..dobranoc. Rano napisze.

odpoczywaj kochana!

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 02:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ap no moj kran tez nie jest jakis elegancki ...ale nie rusza mnie to :P ja w ogole duzo pije woda,herbata,soki,bardzo duzo,ale to u nas rodzinne wszyscy tyle pija,dziennie na nas dwoje z hippisem idzie okolo 5 butelek po 2litry wody kazda.
    A teraz w ciazy z tym wzmozonym pragnieniem to juz w ogole kosmos,ja nic tylko po wode jezdze do sklepu ostatnio,masakra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 02:06

ap1526 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 02:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba powinnam isc spac...bo zaczelam ogladac porody na youtube...jakos mnie to nie przeraza,lubie wiedziec co mnie czeka i lubie to wiedziec bardzo dokladnie ze szczegolami,no ale chyba powinnam isc spac bo pozno...

natasza82 lubi tę wiadomość

• ap1526 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 02:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to pewnie często biegasz siusiu teraz :D
    ja malutko pijam, teraz sie poprawiłam, ciąża jest jak kac :)
    też się na youtube naoglądałam tego od one born every minute po zbliżenia na wychodzącą główkę haha :D
    ja się w dzień wyspałam no i troszkę jestem podjarana jutrzejszą wizytą, bo ta nadzieja moja się nie zniechęca

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 02:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ap1526 wrote:
    to pewnie często biegasz siusiu teraz :D
    ja malutko pijam, teraz sie poprawiłam, ciąża jest jak kac :)
    też się na youtube naoglądałam tego od one born every minute po zbliżenia na wychodzącą główkę haha :D
    ja się w dzień wyspałam no i troszkę jestem podjarana jutrzejszą wizytą, bo ta nadzieja moja się nie zniechęca

praktycznie mieszkam w toalecie :P ale da sie przezyc.

tez powtarzam kazdemu jak sie pytaja jak jest w ciazy ze to jeden wielki KAC!

Ja tez mam jutro wizyte wiec pewnie dlatego spac nie moge,juz sie wkurzam na te kolejki do pobrania krwi ...ech no nic trzeba isc spac.

dobranoc ! :)

ap1526 lubi tę wiadomość

• Nata Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 03:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No fajnie byloby zasnac ale kurwa nie moge. Mysle o tym co mnie czeka i czuje skurcze podbrzusze boli i krzyz na ktg sie nie pisaly wiec az boje sie myslec co to bedzie... Polozne spia slysze jak chrapia :-) zaskoczylo mnie to wszystko. Oby rano bylo rozwarcie itd jezuuu napierdala mnie to no!!aaa i u mnie nie znieczulenia..

ÓptimusPrime, mada_lena, Agusia ;), natasza82, AgataP, Lavendula, Rybka Nemo, ChciałabymJuż, Fidelissa, anusiaa90, Maga31, Agata92 lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 04:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wcale Ci się nie dziwie ze spać nie możesz. Życzę Ci aby się szybko akcja rozkrecila i żebyś jutro tulila synusia.
    czyli to na bank wody były?

Ja właśnie wstałam karmić i pierwsze co to tablet wzięłam sprawdzić co u Ciebie.

relgh3714vlmssyj.png
‹‹ 1793 1794 1795 1796 1797 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ