Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Z mineralnych lubie gazowane. Smakowe niektore tez tylko te uwazam za mniej chemiczny napoj a nie wode. Moj K to lubi wode min niegazowana. Paskudne to.
Ap w zyciu sie nie przyznam ; p to mnie nauczylo ze jak ktos przychodzi trzeba byc przygotowanym na wszystko.. nawet jak sami czegos nie lubimyAgataP, ap1526 lubią tę wiadomość
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
21 dni do terminiu. Agata powoli koncz falowanie po jeziorku na listku bo w piatek pora rodzic.
Ja juz prawie prawie psychicznie jestem gotowa.
Dobranoc...AgataP, Agusia ;) lubią tę wiadomość
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
nick nieaktualnylkc jak nie uda sie w ten piatek to ja to pitole i rodze ostatnia
ja wode uwielbiam,najlepiej jak jest gazowana,te z kranu tez pijam namietnie i jeszcze zyjeale ja bylam chowana w przekonaniu co jej nie zabije to ja wzmocni(dziekuje mamus) i jest malo rzeczy ktore moga mi zaszkodzic
juz nie pospie dusznosci mam oddychac nie moge ...super
czytam i czytam i znalazlam o cos takiego dotyczacego picia i jedzenia podczas porodu http://www.rodzicpoludzku.pl/Wiedza-o-porodzie/Czy-rodzace-moga-pic-i-jesc-w-czasie-porodu-doniesienia-z-badan.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 01:20
mada_lena, ap1526, lkc, Maga31 lubią tę wiadomość
-
luknęłam to woombie
muszę mieć
dzidzie po mamy brzuszku chyba lubią ciasnotę,
bezpieczniej się czują,
mój młody jak go położne w tetrówę zawinęły to spał jak aniołek, nie machał łapkami, nie rozbudzał się, nie odpychał cyca (bo taki jakis niezdecydowany, majtał głową na boki, szukał, głodny, a jak dorwał to odpychał, jakby to nie jego łapki były)
dobrze że sama nie jestem z ta wodą, myslałam że powariowałam, w tyłku się przewracatoż to przecież elemantarny składnik, niezbedne do życia, a ja wybrzydzam
a synek znowuż nie wiem jakim cudem, wodę lubi, nie ma problemu, za to jakby mu dać gazowane to by zakrzyczał, nie znosi, nie przyznałam mu się raz, bo nie miałam nic innego i podałam oranżadę, to prawie pawia puścił, popluł się i nie wypił
teraz staram się mieć choc butelkę wody w domu, bo z czajnika gorąca, a przy dziecku trzeba mieć zawsze gotowe do piciatakże rozcieńczam a to herbatę gorącą, a to sok, albo samą daję
AgataP lubi tę wiadomość
-
AgataP Ty to sportwomen to ja tak myślalam,że woda u Ciebie spoko
mnie przed tą kranówką jedynie jakoś wzdryga, bo widziałam swój kran od spodu hehe, też byłam raczej surowo chowana, dlatego też ten system zdrowotny mi tu łatwo zaakceptować, bo nas się w domu leczyło, dużo bagatelizowało i w ogóle właśnie co Cię nie zabije...
ale żoładeczek mam wyćwiczony dzięki Bogu, wiec nie tylko w ciąży jadam miszmasze niesamowite i na kibelek biec nie trzeba hehe
zatrucia mi obce w sumie (poza alkoholowym hehe )AgataP lubi tę wiadomość
-
aczkolwiek to woombie wygląda barbarzyńsko
niczym dzieci na smyczach
a z jedzeniem przy porodzie to widzę jak ze wszystkim
w PL dmucha się na zimne, a tu się zakłada, że ryzyko jest małe i można sobie na nie pozwolić, najwyżej poratują po fakcie
że korzyści przewyższają ryzyko o
no zobaczymy, zobaczymy, bo faktycznie jak miewałam bolesne miesiączki i na kibelek ciągneło to o jedzeniu się nie myślało
w ogóle tu mają jakieś tabletki, które neutralizują tą treść żoładka czy coś tam robiątaka jestem doinformowana fachowo haha(gdzieś dzwoni)
po prostu obiło się o oczy i uszy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 01:39
AgataP lubi tę wiadomość
-
Po ktg skurczy brak. Jakies male tylko. Mam isc spac i zbierac sily na porod. O gbs mowilam ale na razie nic nie dosalam. Rano zadzwonie do gina mego. Troche mnie to zaskoczylo nie chcialan sie wpychac w kolejke..dobranoc. Rano napisze.
ap1526, Madlen222, lkc, mada_lena, Milaszka, Agusia ;), natasza82, Dotty84, Lavendula, Rybka Nemo, ChciałabymJuż, Mamadomina, anusiaa90, Maga31, Agata92 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyap1526 wrote:AgataP patrzyłaś tą książkę co mówiłam?
może jak zaczniesz to urodzisz, wiesz Ninja zrobi na złość, żebyś nie dokonczyła
ja się tak droczę z losem czasem, bo lubi mi robić na przekór
Viviana na Twoim miejscu też nie mogłabym spać
mam juz na telefonie te ksiazke i zbieram sie zeby zaczac
wlasnie dostalam sms ze kolezanka ze szkoly rodzenia jedzie rodzic....super,,,a ja dalej nic...echhhap1526 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNata wrote:Po ktg skurczy brak. Jakies male tylko. Mam isc spac i zbierac sily na porod. O gbs mowilam ale na razie nic nie dosalam. Rano zadzwonie do gina mego. Troche mnie to zaskoczylo nie chcialan sie wpychac w kolejke..dobranoc. Rano napisze.
odpoczywaj kochana! -
nick nieaktualnyap no moj kran tez nie jest jakis elegancki ...ale nie rusza mnie to
ja w ogole duzo pije woda,herbata,soki,bardzo duzo,ale to u nas rodzinne wszyscy tyle pija,dziennie na nas dwoje z hippisem idzie okolo 5 butelek po 2litry wody kazda.
A teraz w ciazy z tym wzmozonym pragnieniem to juz w ogole kosmos,ja nic tylko po wode jezdze do sklepu ostatnio,masakra.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 02:06
ap1526 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnychyba powinnam isc spac...bo zaczelam ogladac porody na youtube...jakos mnie to nie przeraza,lubie wiedziec co mnie czeka i lubie to wiedziec bardzo dokladnie ze szczegolami,no ale chyba powinnam isc spac bo pozno...
natasza82 lubi tę wiadomość
-
to pewnie często biegasz siusiu teraz
ja malutko pijam, teraz sie poprawiłam, ciąża jest jak kac
też się na youtube naoglądałam tego od one born every minute po zbliżenia na wychodzącą główkę haha
ja się w dzień wyspałam no i troszkę jestem podjarana jutrzejszą wizytą, bo ta nadzieja moja się nie zniechęca -
nick nieaktualnyap1526 wrote:to pewnie często biegasz siusiu teraz
ja malutko pijam, teraz sie poprawiłam, ciąża jest jak kac
też się na youtube naoglądałam tego od one born every minute po zbliżenia na wychodzącą główkę haha
ja się w dzień wyspałam no i troszkę jestem podjarana jutrzejszą wizytą, bo ta nadzieja moja się nie zniechęca
praktycznie mieszkam w toalecieale da sie przezyc.
tez powtarzam kazdemu jak sie pytaja jak jest w ciazy ze to jeden wielki KAC!
Ja tez mam jutro wizyte wiec pewnie dlatego spac nie moge,juz sie wkurzam na te kolejki do pobrania krwi ...ech no nic trzeba isc spac.
dobranoc !ap1526 lubi tę wiadomość
-
No fajnie byloby zasnac ale kurwa nie moge. Mysle o tym co mnie czeka i czuje skurcze podbrzusze boli i krzyz na ktg sie nie pisaly wiec az boje sie myslec co to bedzie... Polozne spia slysze jak chrapia
zaskoczylo mnie to wszystko. Oby rano bylo rozwarcie itd jezuuu napierdala mnie to no!!aaa i u mnie nie znieczulenia..
ÓptimusPrime, mada_lena, Agusia ;), natasza82, AgataP, Lavendula, Rybka Nemo, ChciałabymJuż, Fidelissa, anusiaa90, Maga31, Agata92 lubią tę wiadomość