X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • lkc Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry..;)
    Gratulacje dla swiezo upieczonek Mamusi.
    Ciekawe ktora bedzie pierwsza listopadowa mamuska?;)
    Zimno u mnie..
    Nata trzymam kciuki zeby szybko poszlo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 08:17

Milaszka, Maga31 lubią tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doberk!
    U mnie sloneczko,wstalam nawet mozna powiedziec wyspana!
    Cuuuudne wiesci z rana :-)
    Jestem ciekawa jak tam Nata i Jej Kazik ;-)

Moj Maly coraz bardziej leniwy...czasem czuje takie lekkie leniwe ale bolesne ruchy.Tez tak macie?

A jednak tendencja do drobniutkich dzieciaczkow jest,tylko 3 ma 50 i wiecej cm i 2 ma powyzej 3kg... :-D Male nasze Listopadki :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 08:26

Lavendula, ChciałabymJuż, Maga31 lubią tę wiadomość

• Lafar_ra Przyjaciółka

Wysłany: 28 października 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana gratulacje, miałaś termin na ten sam dzień co ja, a to mi uświadamia, że chyba pora spakować torbę do szpitala.

Lavendula, Ana0408 lubią tę wiadomość

[relgi09k4h25cozc.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana gratuluje :)

nata powodzenia !!

dziewczyny a co do wody dla noworodków, niemowlaków to ja ostatnio zgłębiałam ten temat - przy karmieniu piersią to jeszcze nie ma takiego znaczenia ale przy mm i owszem.. i niestety mojej kranówy bym nie dała, mineralna jest nie zalecana ze względu właśnie na zawartość minerałów które mogą obciażać nerki dziecka itd - zaleca się źródlaną: najlepiej "mmama i ja", żywiec zdrój czy nestle aqurelle - te wody są przebadane pod kątem bycia odpowiednimi dla dzieci, oczywiście taką wodę i tak trzeba przegotować, a te wody w kartonikach o których któraś pisała ma m.in. babydream czy humana choc ta druga nieźle się ceni ma ten plus że nie trzeba jej gotować więc jak ktoś nie ma czasu, możliwości itd to świetnie się sprawdza - ja tam zawsze lubiłam mieć jedną w zapasie jakbym się zapomniała i nagle potrzebowała wody np. w nocy a gdzie tam gotować wrzątek i chłodzić potem jak mały już płacze z głodu.. no i nie pamiętam do kiedy przegotowywałam tą wodę ale napewno dłużej niż pół roku..

a co do herbatek to polecam z humany http://www.doz.pl/apteka/s0_0-Szukaj?search=humana+herbatka - są po pierwszym tygodniu życia i mają skład z sensem, te hippy czy bobovity mają strasznie dużo cukru, ewentualnie hipp czy babydream do zaparzania ale ja nigdy nie lubiłam zaparzać .. ale zwykłą wodą też można o ile dziecko wypije, ja czasem robiłam poprostu rzadsze mleko - dawałam miarkę mniej - to jakby wypił porcję mleka + 3oml wody a nie było problemu z wypiciem

ÓptimusPrime, Marzena27 lubią tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaraz zwariuje od wczoraj ludzie ktorzy mieli mnie gleboko w dupie przez 9 miesiecy i nie tyko wypisuja mi smsy...co tam? co u Ciebie?....nawet nie odpisuje...

jeszcze jedna osoba spyta sie mnie jak sie czuje(ktora wczesniej miala na to beztrosko wyjebane) i zaczne chodzic po miescie z shotgunem jak Michael Douglas w Falling Down.

ide sie wykapac i cos tam mazne tuszem po oku i heja do szpitala....u nas leje strasznie wysztko pozalewane,powodz jaka normalnie...echhh uwielbiam jezdzic samochodem w 9 miesiacu ciazy w takie ulewy... masakra...jeszcze Ci rowerzysci bez swiatel i odblaskow...super...

mada_lena, Maga31 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izia,dzieki za info w temacie!Przydatne!A nie wiedzialam,ze mozna herbatki dawac od 1 tyg zycia...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata,chill out!
    Chociaz troche maja sumienia,ze wypisuja smsy.
    Moja ex-bff od 5tyg mojej ciazy milczy,nawet w moje ur nie raczyla na fb zlozyc zycen :-)
    Olac to :-)
    Ty uwazaj,bo jeszcze porod w samochodzie zaliczysz z tych nerwow! :-D
    I nici ze wdzianka Kostuchy :-) Na twoim miejscu juz bym chodzila non stop ubrana jak na porod ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 08:37

AgataP lubi tę wiadomość

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Doberk!
    U mnie sloneczko,wstalam nawet mozna powiedziec wyspana!
    Cuuuudne wiesci z rana :-)
    Jestem ciekawa jak tam Nata i Jej Kazik ;-)

Moj Maly coraz bardziej leniwy...czasem czuje takie lekkie leniwe ale bolesne ruchy.Tez tak macie?

A jednak tendencja do drobniutkich dzieciaczkow jest,tylko 3 ma 50 i wiecej cm i 2 ma powyzej 3kg... :-D Male nasze Listopadki :-)

Opti - moja mała też ma bardziej leniwe ruchy, ale zdecydowanie bardziej bolesne - wczoraj lekarz powiedział, że oczywiście to NORMA :)

Co do tych drobniutkich dzieciaczków - poczekajmy na terminowe dzieci hhehe, bo na razie wszystkie z listy się pospieszyły :) Moją lekarz szacuje na ok 3600g w dniu terminu, więc ja na pewno zawyżę średnią :)

ÓptimusPrime, Agusia ;), ChciałabymJuż lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty,masz termin po mnie i juz Ci lekarz szacuje???
    Bo mi zaden z lekarzy nie chcial powiedziec,ile bedzie wazylo moje dziecko przy porodzie,powiedzieli,ze nie da sie,to indywidualna sprawa...
    A chcialabym wiedziec...chociaz patrzac na te zmienne z usg,nie dziwie sie ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optimus wspanialy pomysl,od dzisiaj chodze tylko w stroju kostuchy :)

ChciałabymJuż, Maga31 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    Optimus wspanialy pomysl,od dzisiaj chodze tylko w stroju kostuchy :)
    Biuro Pomyslow i Informacji Totalnie Nieprzydatnych dla Szczescia zawsze do uslug :-)

Aha,i mysle,ze najwyzszy czas,by Ninja dostala drugie imie - Pandora ;-) ;-) ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 08:50

AgataP, Fidelissa, Milaszka, Maga31 lubią tę wiadomość

• FK81 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj lokator brzuszny na ostatnim usg (11 pazdz) 2600 mial, ale pan dr mowil zeby liczyc 20 % w przod lub w tyl. jak dotrwam do wizyty czwartkowej to sie dowiem ile grzmot wazy, ale kolo 3000 mu daje. Starszy 2 dni przed terminem sie rodzil i mial 3520. ja 1800 , Maz 5000, to taka srednia wyszla;p.

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nazarlam sie szarlotki na sniadanie i mam zgage. jestem niereformowalna:(. ranigast do dupy, nic nie daje, musze se rennie kupic.

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny cesarka o godz 11 aaaaaaa jednak trzymajcie kciuki mam stresa

ÓptimusPrime, Agusia ;), Dotty84, blue00, AgataP, izia, Paju, Rybka Nemo, natasza82, sisiiii, Madlen222, Fidelissa, Lavendula, ChciałabymJuż, xpatiiix3, santoocha, Strupka, Milaszka, ewelina_d, zupaztytki, Mamadomina, misiaczk25, Marzena27, mada_lena, ap1526, anusiaa90, KUNIAK, Amnezja, Isia14, Maga31, karmelek, FK81, madlen1705, sylvi, Agata92, Ninusia lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana gratulacje:)
    Bry w porannej mgle:)
    Zjadlam, wypiłam, budzę sie:)

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana trzymam kciuki i czekam na info:) bedzie dobrze.
    O matko co dziennie teraz maluch bedzie?:)

Agusia ;), Viviana, ap1526 lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• sisiiii Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana gratulacje. Zdrowka życzę dla Ciebie i corci:))

Viviana ciekawe co w końcu z Toba zdecydują. Czy zrobią Ci CC jutro czy będą dalej tak zwodzic?

A my dzisiaj w miarę wyspami. Czy jak lezycie na którymś z boków to tez wam brzuch twardnieje? Ja zauwazylam ,ze jak leże na wznak to mam tylko miękki brzuch , a tak to twardnieje....

r5bup6u.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Dotty,masz termin po mnie i juz Ci lekarz szacuje???
    Bo mi zaden z lekarzy nie chcial powiedziec,ile bedzie wazylo moje dziecko przy porodzie,powiedzieli,ze nie da sie,to indywidualna sprawa...
    A chcialabym wiedziec...chociaz patrzac na te zmienne z usg,nie dziwie sie ;-)

No mi oszacował, ale jakby "nieoficjalnie", bo na takie przedporodowe szacowanie jestem umówiona na następnym USG - 14-go albo 18-go listopada (wtedy będzie najbardziej realistyczne)
    Póki co szacował tylko na podstawie dotychczasowych przyrostów, średnich, norm itp. :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivianno, cieszymy sie!W reszcie!Bedzie dobrze!

Pani Fidelisso,no chyba codziennie maluszek to dobra wiadomosc,co? :-)
    Dawaj tez sie szykuj juz :-D

Dotty,no patrz!U mnie nie chcieli :-/ niedobroty!

Sisiii,jak leze na boku czuje tylko ucisk w zebrach-ktos bardzo maly mi wpycha tam cos bardzo malego :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 09:00

sisiiii, Fidelissa, Viviana lubią tę wiadomość

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Dziewczyny cesarka o godz 11 aaaaaaa jednak trzymajcie kciuki mam stresa
    Vivi trzymam kciuki, wszystko będzie dobrze, jej to już tuz tuż i przytulisz Amelkę :)

Viviana lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
‹‹ 1795 1796 1797 1798 1799 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ