Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzien dobry..
Gratulacje dla swiezo upieczonek Mamusi.
Ciekawe ktora bedzie pierwsza listopadowa mamuska?
Zimno u mnie..
Nata trzymam kciuki zeby szybko poszloWiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 08:17
Milaszka, Maga31 lubią tę wiadomość
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
nick nieaktualnyDoberk!
U mnie sloneczko,wstalam nawet mozna powiedziec wyspana!
Cuuuudne wiesci z rana
Jestem ciekawa jak tam Nata i Jej Kazik
Moj Maly coraz bardziej leniwy...czasem czuje takie lekkie leniwe ale bolesne ruchy.Tez tak macie?
A jednak tendencja do drobniutkich dzieciaczkow jest,tylko 3 ma 50 i wiecej cm i 2 ma powyzej 3kg...Male nasze Listopadki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 08:26
Lavendula, ChciałabymJuż, Maga31 lubią tę wiadomość
-
ana gratuluje
nata powodzenia !!
dziewczyny a co do wody dla noworodków, niemowlaków to ja ostatnio zgłębiałam ten temat - przy karmieniu piersią to jeszcze nie ma takiego znaczenia ale przy mm i owszem.. i niestety mojej kranówy bym nie dała, mineralna jest nie zalecana ze względu właśnie na zawartość minerałów które mogą obciażać nerki dziecka itd - zaleca się źródlaną: najlepiej "mmama i ja", żywiec zdrój czy nestle aqurelle - te wody są przebadane pod kątem bycia odpowiednimi dla dzieci, oczywiście taką wodę i tak trzeba przegotować, a te wody w kartonikach o których któraś pisała ma m.in. babydream czy humana choc ta druga nieźle się ceni ma ten plus że nie trzeba jej gotować więc jak ktoś nie ma czasu, możliwości itd to świetnie się sprawdza - ja tam zawsze lubiłam mieć jedną w zapasie jakbym się zapomniała i nagle potrzebowała wody np. w nocy a gdzie tam gotować wrzątek i chłodzić potem jak mały już płacze z głodu.. no i nie pamiętam do kiedy przegotowywałam tą wodę ale napewno dłużej niż pół roku..
a co do herbatek to polecam z humany http://www.doz.pl/apteka/s0_0-Szukaj?search=humana+herbatka - są po pierwszym tygodniu życia i mają skład z sensem, te hippy czy bobovity mają strasznie dużo cukru, ewentualnie hipp czy babydream do zaparzania ale ja nigdy nie lubiłam zaparzać .. ale zwykłą wodą też można o ile dziecko wypije, ja czasem robiłam poprostu rzadsze mleko - dawałam miarkę mniej - to jakby wypił porcję mleka + 3oml wody a nie było problemu z wypiciemÓptimusPrime, Marzena27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyzaraz zwariuje od wczoraj ludzie ktorzy mieli mnie gleboko w dupie przez 9 miesiecy i nie tyko wypisuja mi smsy...co tam? co u Ciebie?....nawet nie odpisuje...
jeszcze jedna osoba spyta sie mnie jak sie czuje(ktora wczesniej miala na to beztrosko wyjebane) i zaczne chodzic po miescie z shotgunem jak Michael Douglas w Falling Down.
ide sie wykapac i cos tam mazne tuszem po oku i heja do szpitala....u nas leje strasznie wysztko pozalewane,powodz jaka normalnie...echhh uwielbiam jezdzic samochodem w 9 miesiacu ciazy w takie ulewy... masakra...jeszcze Ci rowerzysci bez swiatel i odblaskow...super...mada_lena, Maga31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAgata,chill out!
Chociaz troche maja sumienia,ze wypisuja smsy.
Moja ex-bff od 5tyg mojej ciazy milczy,nawet w moje ur nie raczyla na fb zlozyc zycen
Olac to
Ty uwazaj,bo jeszcze porod w samochodzie zaliczysz z tych nerwow!
I nici ze wdzianka KostuchyNa twoim miejscu juz bym chodzila non stop ubrana jak na porod
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 08:37
AgataP lubi tę wiadomość
-
ÓptimusPrime wrote:Doberk!
U mnie sloneczko,wstalam nawet mozna powiedziec wyspana!
Cuuuudne wiesci z rana
Jestem ciekawa jak tam Nata i Jej Kazik
Moj Maly coraz bardziej leniwy...czasem czuje takie lekkie leniwe ale bolesne ruchy.Tez tak macie?
A jednak tendencja do drobniutkich dzieciaczkow jest,tylko 3 ma 50 i wiecej cm i 2 ma powyzej 3kg...Male nasze Listopadki
Opti - moja mała też ma bardziej leniwe ruchy, ale zdecydowanie bardziej bolesne - wczoraj lekarz powiedział, że oczywiście to NORMA
Co do tych drobniutkich dzieciaczków - poczekajmy na terminowe dzieci hhehe, bo na razie wszystkie z listy się pospieszyłyMoją lekarz szacuje na ok 3600g w dniu terminu, więc ja na pewno zawyżę średnią
ÓptimusPrime, Agusia ;), ChciałabymJuż lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDotty,masz termin po mnie i juz Ci lekarz szacuje???
Bo mi zaden z lekarzy nie chcial powiedziec,ile bedzie wazylo moje dziecko przy porodzie,powiedzieli,ze nie da sie,to indywidualna sprawa...
A chcialabym wiedziec...chociaz patrzac na te zmienne z usg,nie dziwie sie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAgataP wrote:Optimus wspanialy pomysl,od dzisiaj chodze tylko w stroju kostuchy
Aha,i mysle,ze najwyzszy czas,by Ninja dostala drugie imie - PandoraWiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 08:50
AgataP, Fidelissa, Milaszka, Maga31 lubią tę wiadomość
-
Moj lokator brzuszny na ostatnim usg (11 pazdz) 2600 mial, ale pan dr mowil zeby liczyc 20 % w przod lub w tyl. jak dotrwam do wizyty czwartkowej to sie dowiem ile grzmot wazy, ale kolo 3000 mu daje. Starszy 2 dni przed terminem sie rodzil i mial 3520. ja 1800 , Maz 5000, to taka srednia wyszla;p.
ÓptimusPrime lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny cesarka o godz 11 aaaaaaa jednak trzymajcie kciuki mam stresa
ÓptimusPrime, Agusia ;), Dotty84, blue00, AgataP, izia, Paju, Rybka Nemo, natasza82, sisiiii, Madlen222, Fidelissa, Lavendula, ChciałabymJuż, xpatiiix3, santoocha, Strupka, Milaszka, ewelina_d, zupaztytki, Mamadomina, misiaczk25, Marzena27, mada_lena, ap1526, anusiaa90, KUNIAK, Amnezja, Isia14, Maga31, karmelek, FK81, madlen1705, sylvi, Agata92, Ninusia lubią tę wiadomość
-
Ana gratulacje. Zdrowka życzę dla Ciebie i corci:))
Viviana ciekawe co w końcu z Toba zdecydują. Czy zrobią Ci CC jutro czy będą dalej tak zwodzic?
A my dzisiaj w miarę wyspami. Czy jak lezycie na którymś z boków to tez wam brzuch twardnieje? Ja zauwazylam ,ze jak leże na wznak to mam tylko miękki brzuch , a tak to twardnieje....
-
ÓptimusPrime wrote:Dotty,masz termin po mnie i juz Ci lekarz szacuje???
Bo mi zaden z lekarzy nie chcial powiedziec,ile bedzie wazylo moje dziecko przy porodzie,powiedzieli,ze nie da sie,to indywidualna sprawa...
A chcialabym wiedziec...chociaz patrzac na te zmienne z usg,nie dziwie sie
No mi oszacował, ale jakby "nieoficjalnie", bo na takie przedporodowe szacowanie jestem umówiona na następnym USG - 14-go albo 18-go listopada (wtedy będzie najbardziej realistyczne)
Póki co szacował tylko na podstawie dotychczasowych przyrostów, średnich, norm itp. -
nick nieaktualnyVivianno, cieszymy sie!W reszcie!Bedzie dobrze!
Pani Fidelisso,no chyba codziennie maluszek to dobra wiadomosc,co?
Dawaj tez sie szykuj juz
Dotty,no patrz!U mnie nie chcieliniedobroty!
Sisiii,jak leze na boku czuje tylko ucisk w zebrach-ktos bardzo maly mi wpycha tam cos bardzo malegoWiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 09:00
sisiiii, Fidelissa, Viviana lubią tę wiadomość