X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ap1526 wrote:
    AgataP umówili mnie na teoretycznie 3 takie masaże w 39, 40 i 41 tyg
    co dziwne, bo ja jestem w 40, chyba, że liczą zakończone,
    no ale to dlatego niby, że mieli nie pozwolić na przenoszenie,
    miałam cesarkę 5 lat temu, nie sądziłam, że się wtedy jeszcze bierze ją pod uwagę,
    chcą żebym urodziła naturalnie, więc chcą pomóc aby było w terminie
    ja mam ambiwalentny stosunek do sprawy
    trochę się boję bólu, pęknięcia szyjki z drugiej liczę, że się ruszy coś,
    ale też nie wierzę do końca, że ona to zrobi,
    prędzej instrukcje da haha, wymaz sama w "kibelku" robiłam :D
    jeszcze kuuurna z synem idę na to, bo szkoła zamknięta :)

tak tak dla nich licza sie skonczone,rozumiem czyli nie chca zebys przenosila.Ja ostatnio sie smialam ze jak pojde rodzic to sobie sama epidural bede musiala zapodac z lusterkiem w reku :P

No mam nadzieje ze ten masaz Ci przyspieszy sprawe.

ap1526 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ap1526 wrote:
    AgataP faktycznie podejrzewam, ze oni sobie więcej sprawdzają niż mówią :)

ja to wiem bo sie w kiblu zamknelam na 30 min ze swoimi papierami :P bo musialam je przeniesc od poloznej do recepji zeby im oddac i sobie zrobilam mini inwigilacje po drodze :P ile tam info bylo,ile mala wazy mierzy ile wód jakie polozenie moje wyniki krwi moczu to wszytsko czego mi nie mowia ,wszystko sobie sfotografowalam :P i mam na telefonie ha! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 23:47

ap1526, Fidelissa, Marzena27 lubią tę wiadomość

• Lavendula Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobranoc :)

AgataP lubi tę wiadomość

• ap1526 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP haha, zrobiłabym to samo :D haha
    detektywie

ale dzięki temu, że mniej się wie, a oni nie panikuja i nie gdybają to i człowiek spokojniejszy i mysli, że jak sie coś zadzieje to rach ciach szpital i pomogą :)
    tylko ta nasza kobieca ciekawość haha :D
    ale zluzowałam gacie a ciąża przeleciała szybciej niż ostatnie 2 tyg :D

AgataP, Madlen222 lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ap1526 wrote:
    AgataP haha, zrobiłabym to samo :D haha
    detektywie

ale dzięki temu, że mniej się wie, a oni nie panikuja i nie gdybają to i człowiek spokojniejszy i mysli, że jak sie coś zadzieje to rach ciach szpital i pomogą :)
    tylko ta nasza kobieca ciekawość haha :D
    ale zluzowałam gacie a ciąża przeleciała szybciej niż ostatnie 2 tyg :D

no dokladnie skoro everything's fine to everything's fine i trzeba zluzowac,ja tam musialam zajrzec do papierow bo nie moglam wytrzymac :P tym bardziej ze chcialam sobie wykres dziecka w belly uzupelnic :P ha!

ap1526 lubi tę wiadomość

• Nata Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny albo mnie się wydaje albo właśnie odeszły mi wody...leci ze mnie jak ze świni...skurczy brak, myślicie że od razu powinnam jechać na IP?

lkc, ChciałabymJuż, ap1526, Paju, mada_lena, Milaszka, Agusia ;), natasza82, Lavendula, Fidelissa, zupaztytki, xpatiiix3, Mamadomina, anusiaa90, Marzena27, Maga31, Agata92 lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    Optimus mi sie ta woda dla niemowlakow wydaje smieszna.. bo czym sie rozni od normalnej. ...? ale ja nie jestem ekspertem. .
    No tez troche prysnelam smiechem,jak zobaczylam te wode,ale widzac dzis wode w kranie troche sie zaczelam zastanawiac.
    Ja osobiscie wody z kranu juz od roku nie pije - nawet zupe gotuje na mineralnej,ale ta mineralna to taka kran cola...
    Pamietam,ze jedna z moich kolezanek z blizniakami to miala caly dystrybutor z woda tylko dla malych

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    dziewczyny albo mnie się wydaje albo właśnie odeszły mi wody...leci ze mnie jak ze świni...skurczy brak, myślicie że od razu powinnam jechać na IP?

Jedz kochana! Po co się denerwować i myśleć.

relgh3714vlmssyj.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    Sprobuj na najblizsze ip zadzwonic,zapytac,ja bym pojechala,ale teraz ja z tylu glowy mam akcje z Julka,zeby Cie nie odeslali...
    jak lezalam w szpitalu,byla laska kt odeszly wody bez skurczy,ona przyjechala prawie od razu,ale jej powiedzieli cos w rodzaju,ze po odejsciu wod maja 24h na wywolanie porodu.
    Nam na Szkole mowilii,ze w ciazu 3h zglosic sie jak nie sa zielone czy krwawe,ale najpierw polozyc sie na 15min,by dziecko sie ulozylo,a potem na IP.musza Ci podac antybiotyk jak skurczy brak by sie nie zakazilo Dziecko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 00:00

• lkc Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zalezy jaki masz wynik gbsa. Jak plus to bym nie zwlekala za dlugo.. a jak nie to zosttan jeszcze w domu. Nie wiadomo jak szybko wszystko bedzie szlo.
    Trzymam kciuki

ChciałabymJuż lubi tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:

ja bym pojechała sprawdzic co i jak.Dla swietego spokoju...trzymam kciuki Nata.

ChciałabymJuż lubi tę wiadomość

• lkc Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optimus to do bani ta Twoja woda.. u mnie na szczęście taka ze można spokojnie pic kranowe co czesto robie od lat i nic mi nie jest.

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wiesz.. ja jeszcze nie rodziłam, ale nam na szkole rodzenia mówiła położna, ze jak wody odejdą to na spokojnie jechać. nie trzeba z kogutem od razu. A najlepiej zadzwoń, tak jak dziewczyny mówią, na IP i się dowiedz czy czekać jeszcze czy już ruszać.

No i powodzenia!! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 00:02

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    Optimus to do bani ta Twoja woda.. u mnie na szczęście taka ze można spokojnie pic kranowe co czesto robie od lat i nic mi nie jest.
    Wiem,ze niektorzy tez ja pija jak leci, z drugiej strony myjemy owoce ta woda,z tym ze ja zawsze mydlem dobrze myje te owoce :-) Ogolnie mam taka manie mycia rak,wszystkiego mydlem,przygotowana woda...
    Jestem pelna fobii i kompeksow.Podziekujmy Sr za to! :/

lkc, Fidelissa lubią tę wiadomość

• Nata Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no najlepsze jest to, że ja nie mam wyniku jeszcze,bo dopiero w pt miałam pobierane wymazy. Lekkie skurcze mam jednak. Że tak powiem kibelek już zaliczyłam...ja pitole...leżałam sobie w łóżku i usłyszałam takie jakby pęknięcie ale pomyślałam że to w jelitach, później usiadłam i mały bardzo się ruszał a później uznałam że idę się kąpać i poleciało ze mnie, mówię śluz wodnisty, podtarłam się i zaczęłam zmywać makijaż i chlusnęło ze mnie i tak sobie leci...

ChciałabymJuż, xpatiiix3, Marzena27, Maga31 lubią tę wiadomość

rfnnk6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    no najlepsze jest to, że ja nie mam wyniku jeszcze,bo dopiero w pt miałam pobierane wymazy. Lekkie skurcze mam jednak. Że tak powiem kibelek już zaliczyłam...ja pitole...leżałam sobie w łóżku i usłyszałam takie jakby pęknięcie ale pomyślałam że to w jelitach, później usiadłam i mały bardzo się ruszał a później uznałam że idę się kąpać i poleciało ze mnie, mówię śluz wodnisty, podtarłam się i zaczęłam zmywać makijaż i chlusnęło ze mnie i tak sobie leci...
    Ile?Szklanka?2 szklanki?Garnuszek?
    Na szkole mowili monitorowac,bo na ip zapytaja ile.
    Dzwon,i na spokojnie jedz,w razie czego,maz Ci przywiezie ciuszki

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata no to dzwon na IP i powiedz ze nie masz jeszcze wyniku gbs wydaje mi sie ze potraktuja to tak jakbys miala dodatni(w razie W) i trzeba przyjechac szybciej.

• ap1526 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata :) powodzenia, zazdraszczam
    bo skurcze mijają, ale jak wody pójdą no to już blisko :)
    zrób koło siebie co trzeba, moze zjedz sobie jeszcze coś jak masz ochotę i przedzwoń do nich, bo po co masz jechać i czekac np w kolejce, bo maja nagłe przypadki

AgataP lubi tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mam drugą podpaskę ale na kibelku wyleciało sporo może z 1,5 szklaneczki było no nie wiem...na IP mam 5 minut ciuchy musze mieć od razu bo u nas przyjmują na oddział od razu. Lekkie skurcze mam co 6 minut mniej więcej więc pakujemy się zaraz i jedziemy, zobaczy się. Najwyżej zostawią na obserwacji...

AgataP, ÓptimusPrime, ChciałabymJuż, ap1526, lkc, sylvi, mada_lena, Milaszka, natasza82, Rybka Nemo, Dotty84, Lavendula, Fidelissa, xpatiiix3, anusiaa90, Maga31, Agata92 lubią tę wiadomość

rfnnk6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata,nie jedz nic!Bo jak bedzie cc na konie,musi byc oprozniony zoladek!Inaczej to utrudni im zadanie plus moze byc infekcja!
    Gbs Ci dadza anty od razu!

‹‹ 1791 1792 1793 1794 1795 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ