X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nata1987 Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ile taka waga jest wogole wiarygodna? Granica błędu może być duża. Mojej szwagierce wyszło że dziecko na niewiele ponad 3 kg, urodził się z waga 4.200 kg. Moim zdaniem nie powinno sie ufać do końca wyniką...

d69canli3gjdxceq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzialam to,ale not like it :-(
    Mam drukarniw niedaleko taka osiedlowa,zapytam jutro mailem,czy mi zrobia z mojego projektu i za ile :-)

AgataP lubi tę wiadomość

• kittykate Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra 3 lata temu rodzila i wg usg mała miała miec 3600-3700 a urodzila 4200 !!! takze ta waga z usg jest obarczona bledem ... powodzenia na pewno wszystko jest ok!!

Kate

np55zzc.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wiem, ze rodza sie takie dzieci..
    i olalabym sprawe w pewnym stopniu ale leze moim zdaniem bezsensu w tym szpitalu i mam dosc.. wiadomo w domu to inna bajka..

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podłoga zrobiona <3 listwy przykręcone <3 szafa z Ikea przywieziona <3 poprane <3 większość poprasowana <3 rzeczy do torby względnie przygotowane - jeszcze nie spakowane.

jutro skręcamy szafy, wizyta u endo, może jakiś fryzjer, bo wyglądam jak zarośnięty stwór, i po włóczkę, żeby Pyzie jakąś czapkę zimową udziergać , bo w sklepach same duże.

uffff,
    koleżanka zgaga wpadła z wizytą :(

Milaszka, Paju, AgataP, ÓptimusPrime, sisiiii, Agusia ;), anusiaa90, lkc, Maga31, Fidelissa, ChciałabymJuż, Mag.1990, Marzena27, Agata92 lubią tę wiadomość

• e_v_e Ekspertka

Wysłany: 27 października 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju wrote:
    moj tez zawsze byl wagowo mlodszy.. i moj lekarz nic zlego w tym nie widzial.. a e zachorowal poszlam do innego i panika...

jutro na obchodzie mam im pokazac wszystkie usg.. moze przestana sie spinac :)
    Ja na twoim miejscu bym poszła do tego lekarza co zawsze chodziłaś on młodego zna i wie jak przybierał i jaki był inni to od razu nie wiadomo jak panikuja przeciez mamy jeszcze 2 tygodnie a młodzi przybierają wiec moze nawet ok 3kg beda mieli :)

zupaztytki lubi tę wiadomość

w57vhgqsvnsaad78.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:

Ejjjj wiecie co znalazlam naklejke do auta w stylu baby on board ale jaką ...swietna jest ...juz kupilam :P swiruska matka ze mnie :P Sie moja Ninja bedzie cieszyc jak juz sie czytac nauczy ha :P

e8anhv.jpg

Haha :) super to! Szalona ;)

AgataP lubi tę wiadomość

• Paju Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_v_e wrote:
    Ja na twoim miejscu bym poszła do tego lekarza co zawsze chodziłaś on młodego zna i wie jak przybierał i jaki był inni to od razu nie wiadomo jak panikuja przeciez mamy jeszcze 2 tygodnie a młodzi przybierają wiec moze nawet ok 3kg beda mieli :)

eve poszlabym ale on nie przyjmuje juz bo ma raka.. i juz prawdopodobnie nie wroci do pracy wcale.. :(

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • Eve Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Pierworodny urodzony na przełomie 38/39 tc zawsze mniejszy niż wynikało z usg miał 3050 g i 50 cm. A teraz zawsze wychodzi większy i aż jestem ciekawa jaki się urodzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 22:15

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe a u mnie z kolei kolezanka jedna urodziła 2800 druga 2700 i obie 41 tydzień ;) i nikt nic n mówił tylko ta kretynka co 2700 to idiotka jarała jak smok cala ciążę i mała niedotleniona się urodziła, bo łożysko juz zwapnienia miało aż i słabo odzywialo małą..

Martwie sie co z Julą.. Jak jutro nie odp to zadzwonie, tyle ,ze nie bardzo chce ją napadać i tak wymeczona juz jest biedulka...

Lece w kimono zaraz tylko przewijanko i karmienie ;)

Kolorowych ;**

Ps. Agatko świetna naklejka ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 22:30

AgataP lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    Do nas niedługo Snuza Hero przyjedzie ze Szkocji :).
    Tez sie zastanawiamy nad Snuzą.

Zamawiasz przez internet? Taniej wychodzi niż w Polsce? Czy od znajomych?
    Teraz kosztuje ok. 360zl chyba?

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nata1987 wrote:
    Kupiłam Angel Care. Obydwie firmy ponoć są ok. Kupiłam taki tradycyjny pod materacyk. Ale zastanawiałam sie czy nie kupić takiego dopinanego do pieluszki, mozna go używać wszędzie. A słyszałyscie o Woombie?? To taki cud otulaczek w ktorym ma przespać do 8h, jak sie sprawdzi to bedą to najlepiej zainwestowane pieniądze ;)
    Ja kupiłam otulaczek za 39 zł z motherhood z bawełny. Mam nadzieje, ze zadziała. Trochę mnie niepokoił zamek w wombie.

qq87j44jhto0od0f.png

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:

Siostra mojego męża koniecznie chciała nam jakiś prezent kupić, a mieszka w Szkocji.
    A jako, że Snuza to jedyne co znalazłam na stronach UK co jest tańsze tam, niż w Polsce (zakładając wysyłkę do UK, nie do Polski), to poprosiliśmy o detektor:
    http://www.littlepumpkin.co.uk/snuza-hero-baby-breathing-monitor

Fidelissa lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Ja kupiłam otulaczek za 39 zł z motherhood z bawełny. Mam nadzieje, ze zadziała. Trochę mnie niepokoił zamek w wombie.
    też kupiłam motherhood, do tego trochę używany za połowę ceny. jakoś bardziej humanitarny mi się wydaje mimo wszystko;) można nogi uwolnić...

Fidelissa lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • e_v_e Ekspertka

Wysłany: 27 października 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju wrote:
    eve poszlabym ale on nie przyjmuje juz bo ma raka.. i juz prawdopodobnie nie wroci do pracy wcale.. :(

To może zrób tak jak mówiłaś pokaż tamtemu lekarzowi wyniki USG i powiedz, że on nie zwolnił ani nic, tylko tak miał od zawsze :D

w57vhgqsvnsaad78.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:

Zamawiałam Snuzę Hero na allegro i kosztowała 369 zł.(wysyłka gratis)

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju, mój lekarz jak mierzył moją Hanię w odstępie 2tygodniowym ostatnio, ale na innym sprzęcie, to zdębiałam - noga krótsza (?!) i w ogóle z wymiarów raptem 100 gr do przodu. Ja się przejęłam, a on nie. Powiedział, że różne pomiary to normalna, że to tylko szacunki, że póki łożysko i przepływy w pępowinie są OK, tzn. że dziecku nic nie grozi i bierze sobie pożywienia tyle, ile potrzebuje.
    w 34+4 było 2500, a w 36+5 było 2600

Ewelina
    hhojzmj.png
  • nata1987 Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:

Wiem, dziecko wyglada w nim śmiesznie tylko główka wystaje :) zobaczymy jak sie nie sprawdzi lub bedzie mi sie wydawało że małemu sie nie podoba w nim lub tak jak mówisz zamek bedzie budził moje zaniepokojenie to napewno nie będę używać. Skusiłam sie czytając wiele pozytywnych opini. A że ja KOCHAM spać to nie mogłam się nie skusić.
    Odnośnie monitora to może nie jest to najtańszy wydatek ale bedzie służył (mam nadzieje) na lata.

d69canli3gjdxceq.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata ten ktory ja mam jest na rzepy nie na zamek i tez tylko główka wystaje:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 23:08

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alka gratulacje. Super ze Tobiaszek ma dobra opiekę:))

qq87j44jhto0od0f.png

‹‹ 1789 1790 1791 1792 1793 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ