X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nata1987 Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ile taka waga jest wogole wiarygodna? Granica błędu może być duża. Mojej szwagierce wyszło że dziecko na niewiele ponad 3 kg, urodził się z waga 4.200 kg. Moim zdaniem nie powinno sie ufać do końca wyniką...

d69canli3gjdxceq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzialam to,ale not like it :-(
    Mam drukarniw niedaleko taka osiedlowa,zapytam jutro mailem,czy mi zrobia z mojego projektu i za ile :-)

AgataP lubi tę wiadomość

• kittykate Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra 3 lata temu rodzila i wg usg mała miała miec 3600-3700 a urodzila 4200 !!! takze ta waga z usg jest obarczona bledem ... powodzenia na pewno wszystko jest ok!!

Kate

np55zzc.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wiem, ze rodza sie takie dzieci..
    i olalabym sprawe w pewnym stopniu ale leze moim zdaniem bezsensu w tym szpitalu i mam dosc.. wiadomo w domu to inna bajka..

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podłoga zrobiona <3 listwy przykręcone <3 szafa z Ikea przywieziona <3 poprane <3 większość poprasowana <3 rzeczy do torby względnie przygotowane - jeszcze nie spakowane.

jutro skręcamy szafy, wizyta u endo, może jakiś fryzjer, bo wyglądam jak zarośnięty stwór, i po włóczkę, żeby Pyzie jakąś czapkę zimową udziergać , bo w sklepach same duże.

uffff,
    koleżanka zgaga wpadła z wizytą :(

Milaszka, Paju, AgataP, ÓptimusPrime, sisiiii, Agusia ;), anusiaa90, lkc, Maga31, Fidelissa, ChciałabymJuż, Mag.1990, Marzena27, Agata92 lubią tę wiadomość

• e_v_e Ekspertka

Wysłany: 27 października 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju wrote:
    moj tez zawsze byl wagowo mlodszy.. i moj lekarz nic zlego w tym nie widzial.. a e zachorowal poszlam do innego i panika...

jutro na obchodzie mam im pokazac wszystkie usg.. moze przestana sie spinac :)
    Ja na twoim miejscu bym poszła do tego lekarza co zawsze chodziłaś on młodego zna i wie jak przybierał i jaki był inni to od razu nie wiadomo jak panikuja przeciez mamy jeszcze 2 tygodnie a młodzi przybierają wiec moze nawet ok 3kg beda mieli :)

zupaztytki lubi tę wiadomość

w57vhgqsvnsaad78.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:

Ejjjj wiecie co znalazlam naklejke do auta w stylu baby on board ale jaką ...swietna jest ...juz kupilam :P swiruska matka ze mnie :P Sie moja Ninja bedzie cieszyc jak juz sie czytac nauczy ha :P

e8anhv.jpg

Haha :) super to! Szalona ;)

AgataP lubi tę wiadomość

• Paju Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_v_e wrote:
    Ja na twoim miejscu bym poszła do tego lekarza co zawsze chodziłaś on młodego zna i wie jak przybierał i jaki był inni to od razu nie wiadomo jak panikuja przeciez mamy jeszcze 2 tygodnie a młodzi przybierają wiec moze nawet ok 3kg beda mieli :)

eve poszlabym ale on nie przyjmuje juz bo ma raka.. i juz prawdopodobnie nie wroci do pracy wcale.. :(

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • Eve Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Pierworodny urodzony na przełomie 38/39 tc zawsze mniejszy niż wynikało z usg miał 3050 g i 50 cm. A teraz zawsze wychodzi większy i aż jestem ciekawa jaki się urodzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 22:15

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe a u mnie z kolei kolezanka jedna urodziła 2800 druga 2700 i obie 41 tydzień ;) i nikt nic n mówił tylko ta kretynka co 2700 to idiotka jarała jak smok cala ciążę i mała niedotleniona się urodziła, bo łożysko juz zwapnienia miało aż i słabo odzywialo małą..

Martwie sie co z Julą.. Jak jutro nie odp to zadzwonie, tyle ,ze nie bardzo chce ją napadać i tak wymeczona juz jest biedulka...

Lece w kimono zaraz tylko przewijanko i karmienie ;)

Kolorowych ;**

Ps. Agatko świetna naklejka ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 22:30

AgataP lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    Do nas niedługo Snuza Hero przyjedzie ze Szkocji :).
    Tez sie zastanawiamy nad Snuzą.

Zamawiasz przez internet? Taniej wychodzi niż w Polsce? Czy od znajomych?
    Teraz kosztuje ok. 360zl chyba?

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nata1987 wrote:
    Kupiłam Angel Care. Obydwie firmy ponoć są ok. Kupiłam taki tradycyjny pod materacyk. Ale zastanawiałam sie czy nie kupić takiego dopinanego do pieluszki, mozna go używać wszędzie. A słyszałyscie o Woombie?? To taki cud otulaczek w ktorym ma przespać do 8h, jak sie sprawdzi to bedą to najlepiej zainwestowane pieniądze ;)
    Ja kupiłam otulaczek za 39 zł z motherhood z bawełny. Mam nadzieje, ze zadziała. Trochę mnie niepokoił zamek w wombie.

qq87j44jhto0od0f.png

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:

Siostra mojego męża koniecznie chciała nam jakiś prezent kupić, a mieszka w Szkocji.
    A jako, że Snuza to jedyne co znalazłam na stronach UK co jest tańsze tam, niż w Polsce (zakładając wysyłkę do UK, nie do Polski), to poprosiliśmy o detektor:
    http://www.littlepumpkin.co.uk/snuza-hero-baby-breathing-monitor

Fidelissa lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Ja kupiłam otulaczek za 39 zł z motherhood z bawełny. Mam nadzieje, ze zadziała. Trochę mnie niepokoił zamek w wombie.
    też kupiłam motherhood, do tego trochę używany za połowę ceny. jakoś bardziej humanitarny mi się wydaje mimo wszystko;) można nogi uwolnić...

Fidelissa lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • e_v_e Ekspertka

Wysłany: 27 października 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju wrote:
    eve poszlabym ale on nie przyjmuje juz bo ma raka.. i juz prawdopodobnie nie wroci do pracy wcale.. :(

To może zrób tak jak mówiłaś pokaż tamtemu lekarzowi wyniki USG i powiedz, że on nie zwolnił ani nic, tylko tak miał od zawsze :D

w57vhgqsvnsaad78.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:

Zamawiałam Snuzę Hero na allegro i kosztowała 369 zł.(wysyłka gratis)

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju, mój lekarz jak mierzył moją Hanię w odstępie 2tygodniowym ostatnio, ale na innym sprzęcie, to zdębiałam - noga krótsza (?!) i w ogóle z wymiarów raptem 100 gr do przodu. Ja się przejęłam, a on nie. Powiedział, że różne pomiary to normalna, że to tylko szacunki, że póki łożysko i przepływy w pępowinie są OK, tzn. że dziecku nic nie grozi i bierze sobie pożywienia tyle, ile potrzebuje.
    w 34+4 było 2500, a w 36+5 było 2600

Ewelina
    hhojzmj.png
  • nata1987 Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:

Wiem, dziecko wyglada w nim śmiesznie tylko główka wystaje :) zobaczymy jak sie nie sprawdzi lub bedzie mi sie wydawało że małemu sie nie podoba w nim lub tak jak mówisz zamek bedzie budził moje zaniepokojenie to napewno nie będę używać. Skusiłam sie czytając wiele pozytywnych opini. A że ja KOCHAM spać to nie mogłam się nie skusić.
    Odnośnie monitora to może nie jest to najtańszy wydatek ale bedzie służył (mam nadzieje) na lata.

d69canli3gjdxceq.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata ten ktory ja mam jest na rzepy nie na zamek i tez tylko główka wystaje:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 23:08

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alka gratulacje. Super ze Tobiaszek ma dobra opiekę:))

qq87j44jhto0od0f.png

‹‹ 1789 1790 1791 1792 1793 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ