X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój 34+5 miał 2850... Tożto gigant!

nxbhnwz.png
  • nata1987 Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju wrote:
    My nadal na pato :/
    Mieliśmy mieć dziś usg i decyzje Ale lekarz zmienił zdanie...
    Bo na dzień dzisiejszy granica błędu pomiaru jest większa niż możliwy przyrost. Szkoda, że w czwartek mi naobiecywal bo mam dziś doła jak stąd do Kanady.

Mam wyjść w środę na pewno jeśli Mały nie spadnie z obecnego centyla bo jest na minimum. Niby będzie usg (dziwne że 2dni zrobią różnice)
    lekarz powiedział że jakby co wrócę..

A jeśli spadnie to nie wychodzę bo to wina lozyska prawdopodobnie.. Ale nie dopytalam co wtedy bo już dość Jestem załamana ze czekaja mnie jeszcze tu prawie 3 dni!!!
    Mi się wydaje że wtedy będą rozwiązywać ciążę, ale ja się nie znam.

Może któraś z Was jest mądrzejsza i mi powie?

Teraz tak myślę po nadrobieniu was ze mieszkając w Szwecji, Irlandii czy Norwegii nawet byśmy nie wiedzieli ze mały jest mały.. eh.
    Bym nie była nadgorliwa i nie poszła na następne usg 2 tyg po poprzednim to też by było inaczej.

I pytanie teraz.
    Ile Wasze maluchy wazyly w 37+5?
    Mój 2600 niby. Ma któraś podobna wagę? Czy serio tylko on jest taki mały?
    Kochana! Ja mam tu koleżankę u ktorej wykryli problemy z przepływami w 18 tyg. Cała ciaze miała pod górkę! Szpital, krwawienia itd. W 37 tyg zrobili jej cesarke mały ważył 2kg! Po miesiącu od urodzenia ważył już 4 kg i jest cudownym cholpczykiem! Zdrowy! Śliczny ! U ciebie bedzie tak samo!!!!

d69canli3gjdxceq.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju wrote:

I pytanie teraz.

Moja przyjaciółka urodziła zdrowego synka 3 dni przed terminem z wagą 2700 g :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze tez sie zastanawiam nad tym Woombie, slyszalam o tym i czytalam opinie, w sumie nie jest to jakas kosmiczna kasa ale jesli ma ukoic i sprawic by dziecko nam pieknie spalo to warto moze sprobowac :)

nata1987 lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju nie przejmuj się tym co gadają Ci lekarze, bo przecież takie dzieci się rodzą i są zdrowe. Będzie dobrze nie ma co się nakręcać :*

rwi37s6.png
  • nata1987 Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kittykate wrote:
    kurcze tez sie zastanawiam nad tym Woombie, slyszalam o tym i czytalam opinie, w sumie nie jest to jakas kosmiczna kasa ale jesli ma ukoic i sprawic by dziecko nam pieknie spalo to warto moze sprobowac :)

Dokładnie!! :) dlatego mam nadzieje że zadziała. Napewno dam znać czy sie sprawdza :) moze już nie długo ... Oby oby !!!:)

d69canli3gjdxceq.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jedno mnie tylko zastanawia, to kołysanie... uwazam troche przesadne bo dziecko bardzo lubi byc kolysane na rekach i potem bardzi trudno od tego odzwyczaic... wolalabym zmodyfikowac te metode o odkladanie dziecka do lozeczka czy kolyski po prostu...
    A nata oczywiscie trzymam kciuki i podziel sie z nami koniecznie wrazeniami z Woombie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 20:40

Kate

np55zzc.png
  • nata1987 Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co ty mi też sie to kołysanie nie podoba :) spróbuje po prostu odkładać małego do łóżeczka. Moja siostra tak nauczyła swojego synka i ma już roczek i nigdy sie go nie kołysało do spania. Pogada chwile do siebie a potem zasypia. A na kiedyś ty masz termin?:)

kittykate lubi tę wiadomość

d69canli3gjdxceq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju wrote:
    I pytanie teraz.

Paju, dokładnie tydzien temu miałam badanie USG i byłam w 37tc i 5dni, Mała ważyła 2800g. Lekarz mówił ze to nie za dużo, ale w normie, wiec sie niczym nie martwie. Inny bardzo dobry lekarz jak robił mi badanie USG połówkowe powiedział mi że widać po budowie mojego dziecka, że bedzie szczupłe. Dlatego sie niczym nie przejmuje :) a to tylko dobrze dla mnie bo łatwiej mi się Ją urodzi ;) no chyba ze patrząc na akcje o jakich mówią dziewczyny nagle okaże się, że Córa waży 4600 ;)

• kittykate Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na 17 grudnia wiec jeszcze chwile ale od momentu jak sie dowiedzialam o Juli wpadam tu do Was regularnie :)
    ale cos czuje ze urodze wczesniej max 10 grudnia oby oby;) bo nie chce jak slon chodzic do 40 tc! :D
    strasznie Wam kibicuje, i kazda nowa istotka narodzona uprzytamnia mi ze to juz tak realne i bliskie spotkanie z moja Kruszynka ;)

a poza tym kilka dziewczyn to jest z Krakowa tak jak ja i opiniami o miejscowych szpitalach sie wymieniamy...na grudniowkach nie ma nikogo z krk i okolic wszystko z polnocy pl :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 20:54

Rybka Nemo, nata1987 lubią tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju nie martw sie mowie Cie bedzie dobrze,ja sie rodzilam w terminie i mialam 2700 tak wiec spoko loko ,jestem zdrowa jak ryba i mialam 10 punkt i nikt nic nie mowil ze za malo czy cos ale to juz wiesz,nie wiem czemu nagle dla nich 2600 to jakos za malo,niska waga urodzeniowa jest ponizej 2500.

w Irl nie jest tak zle,tylko trzeba chodzic prywatnie by wiedziec wiecej,ale w PL chyba podobnie,nie wiem nie znam sie,jakos szczegolnie staram sie nie narzekac bo jednak mam bardzo dobra ginekolog,nie wiem co by bylo jakbym trafila na jakiegos glupiego konowala.Ale w szpitalu fakt malo mowia a wiecej robia bo ostatnio dorwalam akta swoje i je przejrzalam,to mowia mi moze 15 proc tego co sprawdzaja i mierza,wiec jest ok.ALLLEEE MOGLIBY ROBIC WIECEJ I BARDZIEJ SIE PRZEJMOWAC CZASAMI,BO TROSZKE OLEWATORSKO PODCHODZA DO TEMATU...

Ejjjj wiecie co znalazlam naklejke do auta w stylu baby on board ale jaką ...swietna jest ...juz kupilam :P swiruska matka ze mnie :P Sie moja Ninja bedzie cieszyc jak juz sie czytac nauczy ha :P

e8anhv.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 21:03

kittykate, Paju, lkc, Amnezja, ÓptimusPrime, Rybka Nemo, ewelina_d, Strupka, Marzena27, Lavendula, Milaszka, Dotty84, xpatiiix3, Agusia ;), anusiaa90, Fidelissa, Maga31, ChciałabymJuż, Madlen222, ap1526, FK81, Mag.1990 lubią tę wiadomość

• izia Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paju może bardziej ich martwi przybieranie na wadze niż sama waga...

sterydy ja miałam w dwóch zastrzykach do dupki - bolało ale nie jakoś bardzo

a co do paciorkowca to mnie wyszedł ujemny w pochwie a dodatni z tej drugiej strony.. gin kazała łykać probiotyki - co zresztą od miesiąca robię sama z siebie i tyle - przy cc to i tak nie ma znaczenia zdaje się no ale zrobić mi zrobiła i to dopiero głupio że tam wyszedł +

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie znalazlas?moze tam poszukam dla mojego Pilkarzyka...Juz nawet myslalam,ze sama zrobie jakas fajowa,tylko problem ze musi sie kleic od wewnatrz...

Eee,nie ma dla Pilkarzyka...musze sama poszukac/wymyslic :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 21:17

• Paju Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia wrote:
    paju może bardziej ich martwi przybieranie na wadze niż sama waga...

izia raczej chodzi o wage bo skierowal mnie tu lekarz u ktorego bylam pierwszy raz w 36+4 i waga byla 2470g
    do szpitala bylam przyjeta w 37+5 i wtedy waga wynbosila 2600g
    wiec niby w tydzien 130g do przodu.. ale usg na innym sprzecie.. i inny lekarz robil.

te 2600 to 11 centyl, jesli w srode bedzie na 10 minimum to ok. ale jesliu nizej to juz niedobrze...
    w internecie wyczytalam, ze ponizej 10 to niby hipotrofia. no zobaczymy. na moje to wazne ze przybiera, rusza sie i tetno w normie.
    gorzej jakby stal w miejscu..

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Gdzie znalazlas?moze tam poszukam dla mojego Pilkarzyka...Juz nawet myslalam,ze sama zrobie jakas fajowa,tylko problem ze musi sie kleic od wewnatrz...

Eee,nie ma dla Pilkarzyka...musze sama poszukac/wymyslic :-(

http://www.getsticker.co.uk/

• e_v_e Ekspertka

Wysłany: 27 października 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju wrote:
    My nadal na pato :/
    Mieliśmy mieć dziś usg i decyzje Ale lekarz zmienił zdanie...
    Bo na dzień dzisiejszy granica błędu pomiaru jest większa niż możliwy przyrost. Szkoda, że w czwartek mi naobiecywal bo mam dziś doła jak stąd do Kanady.

Mam wyjść w środę na pewno jeśli Mały nie spadnie z obecnego centyla bo jest na minimum. Niby będzie usg (dziwne że 2dni zrobią różnice)
    lekarz powiedział że jakby co wrócę..

A jeśli spadnie to nie wychodzę bo to wina lozyska prawdopodobnie.. Ale nie dopytalam co wtedy bo już dość Jestem załamana ze czekaja mnie jeszcze tu prawie 3 dni!!!
    Mi się wydaje że wtedy będą rozwiązywać ciążę, ale ja się nie znam.

Może któraś z Was jest mądrzejsza i mi powie?

Teraz tak myślę po nadrobieniu was ze mieszkając w Szwecji, Irlandii czy Norwegii nawet byśmy nie wiedzieli ze mały jest mały.. eh.
    Bym nie była nadgorliwa i nie poszła na następne usg 2 tyg po poprzednim to też by było inaczej.

I pytanie teraz.

37+2 2600-2700 ale bardziej 2600 ;) mały zawsae był mały to nie ma co teraz byc giganciorem :) ja chodzę co tydzien do swojego lekarza i sprawdzamy przyrost, przepływy i poziom wód na razie jest wszystko idealnie młody przybiera jakoś tak co 2 tygodnie 400 w porywach do 500 gram wiec super on poprostu jest mały i musiałby przybierać w tydzien 400 g zeby byc na wyższym centylu moj lekarz mowi mi ze on bedzie poprostu drobny :) problem byłby gdyby z 90 spadł na 20 a moj zawsze był tak ok 30 teraz jest ok 20 :) dużo jest takich mniejszych dzieciaczków :) ważne zeby przepływy były dobre i poziom wód bo to mowi o dobrostanie plodu wiec jedzonko i tlen do niego dociera :)

w57vhgqsvnsaad78.png
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadrobiłam:)

Milaszka dałaś czadu z Tą torbą:), Ja ciuszki na wyjście spakowałam do fotelika, żeby czasem mój mąż nie zapomniał:)

Ja przytyłam jak narazie 11 kg.

Żylaków na nogach nie mam, ale mam bardzo dużo pajączków, a wiadomo z tego biorą się żylaki. Ale za to na wargach sromowych mam 3 żylaki, paskudztwo jedno. Od początku drugiego rymestru zażywam cyklo3fort i jest o wiele lepiej.

Alka super:) Cieszę się bardzo:) I oczywiście trzymam kciuki za Tobiaszka:)

Ja po wizycie:) Jak to Agusia nazwała mała wykonała obrót artystyczny i jest ułożona główkowo, ale jest jeszcze bardzo wysoko. Gin się bardzo zdziwił jej ułożeniem, a nawet miałam wrażenie, że się przejął. Nawet zaczął sprawdzać czy aby na pewno termin porodu jest dobrze wyliczony. Szyjka długa i zamknięta, skurczy jak nie było tak nie ma. Ogólnie to teraz będę pod opieką lekarza przy którym będę rodzić. A tak w ogóle to ginek wypisał mi l4 do końca listopada więc jest dobrze, nie będę musiała iść na macierzyński przed porodem. Bo ja mam nadzieje, że przed grudniem urodzę.

AgataP, Marzena27, Mamadomina, Milaszka, Amnezja, blue00, Agusia ;), anusiaa90, Maga31, Fidelissa, Madlen222, FK81 lubią tę wiadomość

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optimus a takie cos? http://www.amazon.co.uk/Footballer-Board-board-Novelty-Soccer/dp/B00HRC9X6G

Agata92 lubi tę wiadomość

• Paju Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_v_e wrote:
    37+2 2600-2700 ale bardziej 2600 ;) mały zawsae był mały to nie ma co teraz byc giganciorem :) ja chodzę co tydzien do swojego lekarza i sprawdzamy przyrost, przepływy i poziom wód na razie jest wszystko idealnie młody przybiera jakoś tak co 2 tygodnie 400 w porywach do 500 gram wiec super on poprostu jest mały i musiałby przybierać w tydzien 400 g zeby byc na wyższym centylu moj lekarz mowi mi ze on bedzie poprostu drobny :) problem byłby gdyby z 90 spadł na 20 a moj zawsze był tak ok 30 teraz jest ok 20 :) dużo jest takich mniejszych dzieciaczków :) ważne zeby przepływy były dobre i poziom wód bo to mowi o dobrostanie plodu wiec jedzonko i tlen do niego dociera :)

moj tez zawsze byl wagowo mlodszy.. i moj lekarz nic zlego w tym nie widzial.. a e zachorowal poszlam do innego i panika...

jutro na obchodzie mam im pokazac wszystkie usg.. moze przestana sie spinac :)

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju, my tu z e_v_e prowadzimy od jakiegoś czasu gorącą linię w prywatnych wiadomościach odnośnie wagi naszych chłopaków. Wydaje mi się, że ten Twój lekarz spanikował. Skoro waga przyrasta (a nie stoi w miejscu), przepływy i łożysko są ok, to nie powinnaś się niczym przejmować. Ja idę na usg w środę, więc dopiero wtedy będę mogła coś napisać o wadze w 36+5, 4 tygodnie temu mały ważył 1819 g, więc okruszek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 21:38

AgataP, e_v_e lubią tę wiadomość

‹‹ 1788 1789 1790 1791 1792 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ