Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
sylvi wrote:ile czekałyście na wyniki GBSu? mnie powiedzieli że do tygodnia
A powiedzcie mi jeszcze dziewczyny , bo dodatkowo wyszły mi liczne bakterie w moczu i leukocyty , czy to ma jakis wpływ na poród , za tydzień mam termin CC i niewiem co z tym zrobić ,
Poza tym ze biorę żurawinę ;/ -
kittykate wrote:Pytanie z innnej beczki, kupujecie lub kupilyscie juz monitory oddechu moze ? Tyle roznych opinii, mam mieszane uczucia...
-
Co do wagi dziecka na USG a po porodzie, to ostatnio rozmawiałam ze znajomą której mówili, że mały będzie ważył 3,5 kg wg USG a jak urodziła to miał 4060g, więc tak +/- pół kg różnicy błędu się zdarza
Ja mam 14 kg na plusie na szczęście waga mi stoi od 2 tyg
Co do monitora oddechu to ja nie kupuję, tylko niepotrzebnie by mnie stresowałNa razie nie widzę ku temu potrzeby
Agusia ;) lubi tę wiadomość
-
Kuniak mi non stop wychodziły bardzo liczne bakterie w moczu i leukocyty i zawsze jednak przeleczał mnie antybiotykiem, żurawina nie wystarczy
to raczej można sobie tak profilaktycznie łykać. Sama jestem ciekawa co się z tym tuż przed porodem robi, bo ostatnie wyniki miałam ok (wreszcie!) ale chcę powtórzyć za parę dni i wiem, że może być różnie...
-
kittykate wrote:Pytanie z innnej beczki, kupujecie lub kupilyscie juz monitory oddechu moze ? Tyle roznych opinii, mam mieszane uczucia...
mój M się uparl bo z naszego otoczenia dwojka dzieci tak zmarla.. I jedno ledwo odratowali.. Dlatego to byl nasz pierwszy zakup.
Ostatno tez zmarła córka dobrego znajomego mojego M. Dali jej dziecko zaraz po porodzie, ona zasnęła a córeczka przestała oddychać, zorientowała się troche za późno lekarze próbowali ja ratować ale w mózgu zaszły zmiany, miała operacje w Warszawie ale niestety.. Żyła zaledwie miesiąc.. Teraz mój fiksuje ze nie wyjdzie ze szpitala ani na sekundę.. W szczególności ze mam rodzic w tym samym szpitalu.. -
Dzieki:) wlasnie tez sie obawiam ze bede sie bardziej schizowac... W razie w zawsze moge po porodzie kupic.
Od poczatku w sumie nie bylam przekonana by go kupic...
U mnie na razie + 9 kg z poczatku 59 kg... Zastanawiam sie ile jeszcze przybiore ale tez sie ciesze bo nie poszlo mi nigdzie oprocz brzucha mam pilke i troche w cycki -
niecierpliwa21 wrote:Też bym chciała wtedy rodzić, może się uda
my od 5.11 zaczynamy ostro pracować nad sprowadzaniem Kondzia na świat bedzie równo 37+0
Zwolnię po porodzie, wtedy będę usadzona z małym w domku.
SzalonaJak się uda to dołączysz do mnie i do Sisii
sisiiii lubi tę wiadomość
-
kittykate wrote:
U mnie na razie + 9 kg z poczatku 59 kg... Zastanawiam sie ile jeszcze przybiore ale tez sie ciesze bo nie poszlo mi nigdzie oprocz brzucha mam pilke i troche w cyckinosiłam E a teraz mam J wchodzące w K
kittykate lubi tę wiadomość
-
Alka gratuluje!
u mnie szczesliwie juz po weekendzie..
boli mnie kregoslup i prawe kolano
gruby brzuch dalej rosnie.
jutro pojade po wynik gbs - u nas 3 dni sie czeka.. pewnie + wyszedl
juz mi sie nie chce lazic z tym brzuchem.. ;((((((((((((((((((((((((((((((((((((Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
nick nieaktualnyKUNIAK wrote:Ja czekałam 6 dni roboczych
A powiedzcie mi jeszcze dziewczyny , bo dodatkowo wyszły mi liczne bakterie w moczu i leukocyty , czy to ma jakis wpływ na poród , za tydzień mam termin CC i niewiem co z tym zrobić ,
Poza tym ze biorę żurawinę ;/
Kuniak, moze zrob sobie raz jeszcze badanie, ale:
-dobrze sie podmyj, dluzej
-zloz sobie kawaleczek gazy kilka razy
-srodkowy strumien, ale przyloz gaze na zasadzie filtra do cewki
-zanim zanosisz do laba, wloz do lodowki, by w cieple nie stalo
Moze pomoze, bo tak mnie uczono. Raz zrobilam byle jak, to posiew musialam po tym badaniu robic...KUNIAK lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
O co chodzi z tym kolanem?
mnie boli kregoslup i prawe kolano i tez nie wiem od czego
Poza tym leze sobie grzecznie na oddziale i wypatruje czwartku, juz bym chciala miec to za soba i sie nie stresowac ho i tak teraz nie ma odwrotu
Natasza na płuca przed chwila podawali dziewczynie obok dozylnie przez wenflon, plus antybiotyk
Kurcze mnie ciagle te skurcze mecza, ale odwazylam sie zjesc kolację. .natasza82 lubi tę wiadomość
-
Ja kupiłam ale tylko dlatego że moja siostra wysłała mi link z bloga jednej dziewczyny. Zaraz go poszukam. Przekonało mnie to totalnie do zakupu.