Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja czekałam 6 dni roboczychsylvi wrote:ile czekałyście na wyniki GBSu? mnie powiedzieli że do tygodnia
A powiedzcie mi jeszcze dziewczyny , bo dodatkowo wyszły mi liczne bakterie w moczu i leukocyty , czy to ma jakis wpływ na poród , za tydzień mam termin CC i niewiem co z tym zrobić ,
Poza tym ze biorę żurawinę ;/ -
ja nie kupuję, jakoś mnie nie przekonały. no chyyyyyba że po porodzie bedzie taka konieczność.... jeszcze awet niani elektronicznej nie mamykittykate wrote:Pytanie z innnej beczki, kupujecie lub kupilyscie juz monitory oddechu moze ? Tyle roznych opinii, mam mieszane uczucia...
-
Co do wagi dziecka na USG a po porodzie, to ostatnio rozmawiałam ze znajomą której mówili, że mały będzie ważył 3,5 kg wg USG a jak urodziła to miał 4060g, więc tak +/- pół kg różnicy błędu się zdarza

Ja mam 14 kg na plusie na szczęście waga mi stoi od 2 tyg
Co do monitora oddechu to ja nie kupuję, tylko niepotrzebnie by mnie stresował
Na razie nie widzę ku temu potrzeby
Agusia ;) lubi tę wiadomość
-
Kuniak mi non stop wychodziły bardzo liczne bakterie w moczu i leukocyty i zawsze jednak przeleczał mnie antybiotykiem, żurawina nie wystarczy
to raczej można sobie tak profilaktycznie łykać. Sama jestem ciekawa co się z tym tuż przed porodem robi, bo ostatnie wyniki miałam ok (wreszcie!) ale chcę powtórzyć za parę dni i wiem, że może być różnie...
-
Ja tez kupilamkittykate wrote:Pytanie z innnej beczki, kupujecie lub kupilyscie juz monitory oddechu moze ? Tyle roznych opinii, mam mieszane uczucia...
mój M się uparl bo z naszego otoczenia dwojka dzieci tak zmarla.. I jedno ledwo odratowali.. Dlatego to byl nasz pierwszy zakup.
Ostatno tez zmarła córka dobrego znajomego mojego M. Dali jej dziecko zaraz po porodzie, ona zasnęła a córeczka przestała oddychać, zorientowała się troche za późno lekarze próbowali ja ratować ale w mózgu zaszły zmiany, miała operacje w Warszawie ale niestety.. Żyła zaledwie miesiąc.. Teraz mój fiksuje ze nie wyjdzie ze szpitala ani na sekundę.. W szczególności ze mam rodzic w tym samym szpitalu.. -
Dzieki:) wlasnie tez sie obawiam ze bede sie bardziej schizowac... W razie w zawsze moge po porodzie kupic.
Od poczatku w sumie nie bylam przekonana by go kupic...
U mnie na razie + 9 kg z poczatku 59 kg... Zastanawiam sie ile jeszcze przybiore ale tez sie ciesze bo nie poszlo mi nigdzie oprocz brzucha mam pilke i troche w cycki -
niecierpliwa21 wrote:Też bym chciała wtedy rodzić, może się uda
my od 5.11 zaczynamy ostro pracować nad sprowadzaniem Kondzia na świat bedzie równo 37+0 
Zwolnię po porodzie, wtedy będę usadzona z małym w domku.
Szalona
Jak się uda to dołączysz do mnie i do Sisii 
sisiiii lubi tę wiadomość
-
mnie to chyba najwięcej w cycki poszłokittykate wrote:
U mnie na razie + 9 kg z poczatku 59 kg... Zastanawiam sie ile jeszcze przybiore ale tez sie ciesze bo nie poszlo mi nigdzie oprocz brzucha mam pilke i troche w cycki
nosiłam E a teraz mam J wchodzące w K
kittykate lubi tę wiadomość
-
Alka gratuluje!
u mnie szczesliwie juz po weekendzie..
boli mnie kregoslup i prawe kolano
gruby brzuch dalej rosnie.
jutro pojade po wynik gbs - u nas 3 dni sie czeka.. pewnie + wyszedl
juz mi sie nie chce lazic z tym brzuchem.. ;((((((((((((((((((((((((((((((((((((Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
nick nieaktualnyKUNIAK wrote:Ja czekałam 6 dni roboczych
A powiedzcie mi jeszcze dziewczyny , bo dodatkowo wyszły mi liczne bakterie w moczu i leukocyty , czy to ma jakis wpływ na poród , za tydzień mam termin CC i niewiem co z tym zrobić ,
Poza tym ze biorę żurawinę ;/
Kuniak, moze zrob sobie raz jeszcze badanie, ale:
-dobrze sie podmyj, dluzej
-zloz sobie kawaleczek gazy kilka razy
-srodkowy strumien, ale przyloz gaze na zasadzie filtra do cewki
-zanim zanosisz do laba, wloz do lodowki, by w cieple nie stalo
Moze pomoze, bo tak mnie uczono. Raz zrobilam byle jak, to posiew musialam po tym badaniu robic...
KUNIAK lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
O co chodzi z tym kolanem?
mnie boli kregoslup i prawe kolano i tez nie wiem od czego 
Poza tym leze sobie grzecznie na oddziale i wypatruje czwartku, juz bym chciala miec to za soba i sie nie stresowac ho i tak teraz nie ma odwrotu
Natasza na płuca przed chwila podawali dziewczynie obok dozylnie przez wenflon, plus antybiotyk
Kurcze mnie ciagle te skurcze mecza, ale odwazylam sie zjesc kolację. .
natasza82 lubi tę wiadomość
-
kittykate wrote:Pytanie z innnej beczki, kupujecie lub kupilyscie juz monitory oddechu moze ? Tyle roznych opinii, mam mieszane uczucia...
Ja kupiłam ale tylko dlatego że moja siostra wysłała mi link z bloga jednej dziewczyny. Zaraz go poszukam. Przekonało mnie to totalnie do zakupu.