Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiecie co.. a propos tego woombie to też się zastanawiałam, ale podobno to nie jest najlepsza rzecz dla bioderek. Nóżki muszą mieć dużo przestrzeni, zeby maluch nie miał problemu z bioderkami. nie moze miec ich unieruchomionych, albo malo miejsca na ruszanie, a w tym woombie tak jest. Jest całemu bardzo ciasno. Myśle, ze lepsze są takie co u góry się opatuli, a na dole nózki moga wierzgać
Maga31 lubi tę wiadomość
-
ChciałabymJuż wrote:Wiecie co.. a propos tego woombie to też się zastanawiałam, ale podobno to nie jest najlepsza rzecz dla bioderek. Nóżki muszą mieć dużo przestrzeni, zeby maluch nie miał problemu z bioderkami. nie moze miec ich unieruchomionych, albo malo miejsca na ruszanie, a w tym woombie tak jest. Jest całemu bardzo ciasno. Myśle, ze lepsze są takie co u góry się opatuli, a na dole nózki moga wierzgać
zakupiłam taki, czy się sprawdzi, czas pokaże:
ÓptimusPrime, mada_lena, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
alka gratuluję
mój synek pił w szpitalu glukozę, a w domu wcale nie chciał, bardzo długo wzbranial się i tylko mleko
i teraz się zastanawiam, czy coś kupować, jakieś herbatki? czy tylko mleko, no bo to jednak woda
zaskoczona nie jestem opieką w szwecji, okazuje się ze to PL jest wyjątkowa pod tym względem
ale żal tego pierwszego usg, że po 35 roku życia,
w UK też chodzi im wtedy o syndrom Downa ale robią je bez względu na wiek,
o hotelach takich w UK nie słyszałam
za to warto dodać np. że ciężarna ma tu kartę do roku życia dziecka, na którą ma darmowego dentystę i leki na receptę, tak też np na zgagę jak położna przepisała, to za free
reszta bardzo podobnie
jutro mam mieć masaż szyjki i tu też dotąd nikt w podwozie nie zaglądał, więc aż mi trudno uwierzyć, ciągle myślę czy aby na pewno go wykona, ona tam nawet nie ma fotela ginekologicznego tylko wąską leżankę przy ścianie
ale jakby pomogło to może się ruszy coś, a mamy jutro 8 rocznicę związkutakie uczczenie heh
tak na marginesie, ja nie wiem co to ten GBS
AgataP może farbki do szkła zakryją, łodyżkę
kwiatu w miejscu pęknięcia np
mnie ciągnie w cycach jakby tam się już działo, nieprzyjemne
w ogóle karmienie piersią jest takie niefajne, eech, ale zamierzam pokarmić z pół roku
mieliśmy dziś awarię prądu, sporo spałam więc noc moja normalnie echAgataP lubi tę wiadomość
-
Ale mam dzisiaj załamany dzień, tak na prawdę dopiero usiadłam. Jutro pewnie będzie podobnie. Byliśmy dziś znowu na długim spacerze, wykorzystujemy pogodę bo wkrótce ma zacząć padać.
Madalenka pisalas ze werandowalas najpierw mała. Rozumiem, że w Polsce tak się robi? Lekarze tak zalecają prawda?
tutaj nie każą tego robić, także my ominęlismy werandowanie i od razu na dworek.
Co do wagi to nie przejmujcie się, ja w ciąży przytyłam 25kg a teraz 5tyg po porodzie mam jeszcze okolo 6kg na plusie. Waga po porodzie automatycznie spada, bo w ciele głównie jest woda.
Poduszka do karmienia, jak pisałam wcześniej, super sprawa, wygoda na maksa, nie wyobrażam sobie karmić bez niej. Polecam na prawdę!
Detektor oddechu, jak dla mnie zbędny, lekarz mi tu powiedział ze w ogóle jest to niepotrzebne i ze wydamy w błoto pieniądze tylko.stwierdził ze nie wy pisali by dzieci ze szpitala jakby było jakieś zagrożenie. Zaufałam mu bo ogólnie ufam tutejszym lekarzom. Na pewno bardziej niż polskim.
Woombie ma moja koleżanka i bardzo chwali, odkąd to ma to syn w końcu zaczął jej spać i to faktycznie cala noc przesypia.
My dzis z mężem pierwsze przytulanki mieliśmy od maja, heh. ..niczym pierwszy raz...tabletki anty juz biorę i mam nadzieje, ze działają. Heh..
Spadam ściągać mleko, nakarmić dzieci i spać bo za jakieś 4,5tyg pobudka.
Spijcie dobrze kochane ☺AgataP, ÓptimusPrime, ap1526, lkc, Rybka Nemo, Agusia ;), natasza82, Fidelissa, anusiaa90, Mamadomina, Marzena27, Maga31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
AP1526 ja też nie wiem co to gbs i podczas ciąży tez nie miałam kontroli podwozia. Ale tak jest w Holandii, lecz nie uważam ze to zle. Tutaj jak są powody i wskazania to robi się szczegółowe badania a tak to nie i myślę że to lepiej przynajmniej służba zdrowia na wysokim poziomie a nie jak w Polsce ze limity się kończą nim dobrze się zaczną. ..
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyap a ten masaz szyjki to zaplanowany czy po prostu jutro jej powiesz ze chcesz? bo u mnie w Irl opieka podobnie wyglada i nikt mi nic o masazu nie wspomnial w szpitalu a juz nie wspomne o zagladaniu w podwozie...zapomnij nie zagladaja
planuje poprosic moja gin prywatnie o masaz szyjki ale mam z nia wizyte dop w nast tygodniu,do szpitala ide jutro na wizyte ciekawe co znowu...mocz.krew,dotkniecie brzucha i daswidania...moze chociaz jakies usg by zrobili albo ktg...hmmm watpie...
co do lusta nadal szukam naklejki,myslalam o farbkach ale artystka ze mnie zadna i moze to wyjsc jeszcze gorzej niz teraz wyglada ;/ hippis juz zedcydowany kupic nowe lustro ale kurde dla mnie to starta kasy..szukam dalej czegos kreatywnego.
co do GBS to robilam prywatnie u mojej gin,w szpitalu niby robili z moczu ...ale wolalam jeszcze wymaz zrobic,moja gin generalnie prowadzi ciaze podobnie jak w PL wiec ona mi wszytsko zalecala i robila, w szpitalu jesli cos robia to Ci nawet nie mowia wiec mozna sie niezle wystarszyc ze cos przeocza ale generalnie nie jest tak zle...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 23:32
-
no ogólnie niby się nie przejmują niczym, ale jak już coś się dzieje to mają możliwości i podobno robią dobrze i co trzeba
tu się tak nie panikuje
dlatego ja to jestem w szoku jak czytam o PL, znają dziewczyny przepływy jakieś, stopnie łożyska, wszyyyystkoszok, ja wiem tyle, że w ciąży jestem haha
a wyników badań też tu nikt nie daje, cyferek brak, nie sprawdzisz norm, mówią tylko, że dobrze albo, że źle
to są właśnie jakieś oszczędności dla nich, także akceptuję, jakoś ogarniają,
anti D swoje dostałam, i jak zgłosiłam bolesną brodawkę, zamrozili
więcej mi się nie działo to i nic nie robili
chciałoby się usg, bo to takie superowe badanie, ale czemu ktoś ma płacić za moje widzimisięprywatnie nikt nie broni, no trudno
nie jest źle, teraz pod koniec głupieję,bo już chcę rodzić
byłam przeszczęśliwa, że nie muszę nóg w kółko rozkładać, teraz bym chciała takiego badania, bo chcę wiedzieć czy coś się zanosi
wierzę Madlen z tym detektorem, skoro miałaś bliźniaki, wcześniaczki i tak twierdzisz to mnie wystarczyAgataP, Madlen222 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyap1526 wrote:no ogólnie niby się nie przejmują niczym, ale jak już coś się dzieje to mają możliwości i podobno robią dobrze i co trzeba
tu się tak nie panikuje
dlatego ja to jestem w szoku jak czytam o PL, znają dziewczyny przepływy jakieś, stopnie łożyska, wszyyyystkoszok, ja wiem tyle, że w ciąży jestem haha
a wyników badań też tu nikt nie daje, cyferek brak, nie sprawdzisz norm, mówią tylko, że dobrze albo, że źle
to są właśnie jakieś oszczędności dla nich, także akceptuję, jakoś ogarniają,
anti D swoje dostałam, i jak zgłosiłam bolesną brodawkę, zamrozili
więcej mi się nie działo to i nic nie robili
chciałoby się usg, bo to takie superowe badanie, ale czemu ktoś ma płacić za moje widzimisięprywatnie nikt nie broni, no trudno
nie jest źle, teraz pod koniec głupieję,bo już chcę rodzić
byłam przeszczęśliwa, że nie muszę nóg w kółko rozkładać, teraz bym chciała takiego badania, bo chcę wiedzieć czy coś się zanosi
wierzę Madlen z tym detektorem, skoro miałaś bliźniaki, wcześniaczki i tak twierdzisz to mnie wystarczy
u nas to wyglada bardzo podobnie,ale jak widac sprawdza sie,po ostatnim przejrzeniu akt stwierdzam ze robia duzo jedynie malo mowia i cie nie informuja o zadnych przeplywach,wymiarach itp maja to dla siebie.jesli wsio jest ok to idziesz i wychodzisz z informacja everythings fine bye bye!Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 23:39
Madlen222, ap1526 lubią tę wiadomość
-
AgataP umówili mnie na teoretycznie 3 takie masaże w 39, 40 i 41 tyg
co dziwne, bo ja jestem w 40, chyba, że liczą zakończone,
no ale to dlatego niby, że mieli nie pozwolić na przenoszenie,
miałam cesarkę 5 lat temu, nie sądziłam, że się wtedy jeszcze bierze ją pod uwagę,
chcą żebym urodziła naturalnie, więc chcą pomóc aby było w terminie
ja mam ambiwalentny stosunek do sprawy
trochę się boję bólu, pęknięcia szyjki z drugiej liczę, że się ruszy coś,
ale też nie wierzę do końca, że ona to zrobi,
prędzej instrukcje da haha, wymaz sama w "kibelku" robiłam
jeszcze kuuurna z synem idę na to, bo szkoła zamknięta
AgataP lubi tę wiadomość
-
Z ta opieka tutaj to faktycznie jak nie chodzisz prywatnie to Cie zlewaja generalnie a prywatnie to musisz za te wszystkie badania ktore zlecaja oczywiscie placic... I to nie malo bo przez cala ciaze troche tego jest...wykupilam sobie pakiet opieki prywatnej i place tylko za wizyty 1x w miesiacu mojej pani dr ze szpitala w ktorym bede rodzic i ona prowadzi moja ciaze a te wszystkie zlecane badania robie wlasnie w ramach abonamentu prywatnego w klinice. Place 390 zl na kwartal ale wyszla mi ciazowa niedoczynnosc tarczycy wiec musialabym tez chodzic do endokrynologa na wizyty i badac krew i TSH w tym kier wiec w sumie dobrze wyszlam na tym pakiecie, po narodzinach malej chce tez rozszerzyc dla niej.