Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
eforts wrote:Dziewczyny mam do Was kilka pytań w sprawie torby szpitalnej:
- ile wkładek laktacyjnych,
- ile podkładów poporodowych,
- ile majtek jednorazowych, wielorazowych ?
wkladek nie biore - polozna mowila, ze w szpitalu dostane rozne darmowe probki wkladek wiec jak beda faktycznie potrzebne to bede mogla potestowac troche.. i w sumie dlatego nawet nie kupilam wcale.
podklady u mnie w szpitalu daja ( ale spakowalam 5 szt tak na wszelki wypadek) mysle ze 2-3 paczki trzeba miec
majtki mam wielorazowe, siateczkowe - 4 sztuki , w pierwszej dobie i tak nie pozwalaja zalozyceforts lubi tę wiadomość
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
dzis mialam wizyte u ginekologa:) wszystko w porządku:) dzidzia jeszcze nie chce wyjsc:) z punktu widzenia lekarza nic nie wskazuje na wczesniejszy poród wiec czekamy nadal na 29 listopad:D Jak to cudownie uslyszec bicie tak malego serduszka:)) dzis mialam pobrany wymaz na GBS wiec za tydzien wynik:) a kolejna wizyta 12 listopada wiec zobaczymy co lekarz powie ciekawego:)) pozdrawiam:)
Agusia ;), lkc, Rybka Nemo, Dotty84, natasza82, ÓptimusPrime, Milaszka, anusiaa90, ChciałabymJuż, xpatiiix3, Maga31, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
nastka151 wrote:Kurde siedze i sie zastanawiam czy ja dzisiaj ruchy mlodej czulam bo jakos nie kojaze zeby sie wiercila. Kur* ja juz chyba wariuje przez to wszystko
ale jak sie martwisz i faktycznie nic sie nie dzieje to nie ma innego wyjscia - lekarz/ szpital
ide odgrzac obiadek - schab w sosie..
Niecierpliwa jak tam u Ciebie? trzymasz sie?
Agata cos dla Ciebie http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/sposoby-na-przyspieszenie-porodu_35897.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 15:44
AgataP, blue00 lubią tę wiadomość
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
Lecicie z postami, zaraz bede nadrabiac przelećialam pobieżnie
Pati i jak złapałaś siuski?
Nata gratulacje jeszcze raz zdroweczka
Vivi co u Was?
Agata trzymam kciuki zeby zrobili cc. Waga konkret po co ryzykować skoro masz wskazania
Wróciliśmy ze spacerku. Mialobyc pol godz a zrobiło sie półtorejale pogoda super
w słońcu ciepło
Agusia ;), natasza82, ÓptimusPrime, Rybka Nemo, ChciałabymJuż, Agata92, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnywrocilam z silowni i basenu,nie urodzilam niestety
zaden hardkorowy koksu nie odbieral porodu i nie proponowal stejka(a szkoda byloby co wspomniac
) aleee od 30 minut z kibla nie moge wyjsc bo mnie czysci (sorry ale lzej sie tego nie dalo opisac
) i nawiedzil mnie tępy ból krzyża dość silny skurwiel jest...powiem Wam ze jesli to juz to to biere znieczulenie i sie nie pierdole,bo jak juz mnie tak boli to ja sobie zycze powodzenia jak sie akcja rozkreci
aaalleeee moze i sie jeszcze nie rozkreci....i wyciszy bo sie dzis na poniedzilek umowilam na extra scan bo robia jakies badania ktore maja pomoc wykrywac jakies wady ale teraz jak tak bardzo go chce to pewnie mi Ninja na zlosc zrobi i wyjdzie przed poniedzialkiem...echhh babie nie dogodzisz...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 16:30
lkc, blue00, Agusia ;), ChciałabymJuż, mada_lena, Mamadomina lubią tę wiadomość
-
Ja jestem zaryczana. Małą przenieśli pietro nizej na wczesniaki. Siniala w ciagy dnia w zasadzie od ulewania. Grzeją ją i ma kroplowki. Pokuta jest bardzo. Prześwietlali płuca. Ja po cesarce ciężko mi chodzic boli ale co zrobic. Wyniki ma dobre w plucach ok nie wiem czemu tak. Chyba traci cieplo. Smutno mi inne mamy mają maluszki i karmią a ja nie mogę. Choc dzis 3 razy karmilam ale ją zabrali.
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
lkc wrote:Niecierpliwa jak tam u Ciebie? trzymasz sie?
Właśnie wróciłam z uczelni i wypoczywam, w tym tygodniu maraton kolokwiów i nauki już za mną na szczęście. Oby były do przodu.
Jeszcze tydzień i jesteśmy donoszeni wiec myślę że dam radę. Miło że pytasz
Nie jestem w stanie nadgonić tych wszystkich stron, macie zawrotne tempo ale gratuluję wszystkim mamusiom i dużo zdrowka dla dzieciaczkow !Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 16:16
lkc lubi tę wiadomość
-
Witajcie. Vivianko głowa do góry zabrali ją dla jej dobra i krzywdy nie dadzą zrobić, wyobrazam sobie jak mocno Ci zal i tesknisz ale spróbuj odpocząć i pomysleć pozytywnie. Lada dzien i Ty bedziesz już nierozłączna z maleństwem:)
Ja dzis w nocy mialam bóle okresowe baaardzo długo pozniej taki jakis ból klatki piersiowej,płuc nie mogłam oddychać. Dzis od baardzo dawna wzielam i ogarnelam sama chałupke normalnie jestem z siebie dumna zaraz jeszcze rozwiesze pranie. Mężus w pracy po godzinach wraca po 19 tak przez caly tydz robi po 12 godz a tak mi dziwnie pusto ze ojej. -
Vivi wszystko będzie dobrze. Troszkę ja podgrzeja,posprawdzają i będzie obok Ciebie. Dobrze, ze jest pod ich opieka. Krzywda jej się na pewno nie stanie. Trzymam kciuki za maleństwo i za Ciebie żebyś szybciej dochodziła do siebie po CC.
Daja Ci jakieś przeciwbólowe na ta ranę? Pokarm masz normalnie po CC?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 16:19
-
ja czekam właśnie na pościel od Makaszki - zamówiłam sobie dwa komplety pościeli z ochraniaczami (szytymi na zamówienie w innym wymiarze niż standard)
i już nie mogę się doczekać kiedy dojadą!!! Może pod koniec przyszłego tygodnia - byłoby suuuuuuper!
Marzena27, lkc, AgataP, Isia14, natasza82, Agusia ;), santoocha, ChciałabymJuż, Milaszka, Maga31, Fidelissa, Lavendula, ap1526, Madlen222 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Viviana wrote:Sisi najpierw były kroplowki z ketonalu teraz dostaje paracetamol. Po cc mam pokarm choc mało ale Amela od razu mocno ssala i lecialo.
AAA... Czyli nie ma co się martwic na zapas, ze może pokarmu nie być.
Pewnie nawal Ci jeszcze przyjdzie niebawem,bo po CC trochę później się uaktywnia. -
nick nieaktualny