X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde siedze i sie zastanawiam czy ja dzisiaj ruchy mlodej czulam bo jakos nie kojaze zeby sie wiercila. Kur* ja juz chyba wariuje przez to wszystko

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Dziewczyny mam do Was kilka pytań w sprawie torby szpitalnej:

- ile wkładek laktacyjnych,
    - ile podkładów poporodowych,
    - ile majtek jednorazowych, wielorazowych ?

wkladek nie biore - polozna mowila, ze w szpitalu dostane rozne darmowe probki wkladek wiec jak beda faktycznie potrzebne to bede mogla potestowac troche.. i w sumie dlatego nawet nie kupilam wcale.
    podklady u mnie w szpitalu daja ( ale spakowalam 5 szt tak na wszelki wypadek) mysle ze 2-3 paczki trzeba miec
    majtki mam wielorazowe, siateczkowe - 4 sztuki , w pierwszej dobie i tak nie pozwalaja zalozyc

eforts lubi tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Moniix20 Znajoma

Wysłany: 29 października 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis mialam wizyte u ginekologa:) wszystko w porządku:) dzidzia jeszcze nie chce wyjsc:) z punktu widzenia lekarza nic nie wskazuje na wczesniejszy poród wiec czekamy nadal na 29 listopad:D Jak to cudownie uslyszec bicie tak malego serduszka:)) dzis mialam pobrany wymaz na GBS wiec za tydzien wynik:) a kolejna wizyta 12 listopada wiec zobaczymy co lekarz powie ciekawego:)) pozdrawiam:)

Agusia ;), lkc, Rybka Nemo, Dotty84, natasza82, ÓptimusPrime, Milaszka, anusiaa90, ChciałabymJuż, xpatiiix3, Maga31, Fidelissa lubią tę wiadomość

f2w3dqk3dtvozx9q.png
    200911112438.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    Kurde siedze i sie zastanawiam czy ja dzisiaj ruchy mlodej czulam bo jakos nie kojaze zeby sie wiercila. Kur* ja juz chyba wariuje przez to wszystko
    na 100% sie wiercila... mi w nocy tez sie wlaczylo, ze Mala sie nie rusza i pozaczepialam Ja.. jak dostalam serie kopow z polobrotu to zalowalam tych moich zaczepek..
    ale jak sie martwisz i faktycznie nic sie nie dzieje to nie ma innego wyjscia - lekarz/ szpital

ide odgrzac obiadek - schab w sosie..
    Niecierpliwa jak tam u Ciebie? trzymasz sie?
    Agata cos dla Ciebie http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/sposoby-na-przyspieszenie-porodu_35897.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 15:44

AgataP, blue00 lubią tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lecicie z postami, zaraz bede nadrabiac przelećialam pobieżnie
    Pati i jak złapałaś siuski?
    Nata gratulacje jeszcze raz zdroweczka :)
    Vivi co u Was? :)
    Agata trzymam kciuki zeby zrobili cc. Waga konkret po co ryzykować skoro masz wskazania
    Wróciliśmy ze spacerku. Mialobyc pol godz a zrobiło sie półtorej :) ale pogoda super :) w słońcu ciepło

Agusia ;), natasza82, ÓptimusPrime, Rybka Nemo, ChciałabymJuż, Agata92, Fidelissa lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co tam dziewczynki, żadna już dziś nie urodzi? hihihi :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos Agatka92 sie nie odezwala,moze jest decyzja o cc?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    o to chodzi?
    http://www.nebule.pl/alternatywny-kalendarz-szczepien/

Oo dziekuje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrocilam z silowni i basenu,nie urodzilam niestety :( zaden hardkorowy koksu nie odbieral porodu i nie proponowal stejka(a szkoda byloby co wspomniac :P) aleee od 30 minut z kibla nie moge wyjsc bo mnie czysci (sorry ale lzej sie tego nie dalo opisac :P) i nawiedzil mnie tępy ból krzyża dość silny skurwiel jest...powiem Wam ze jesli to juz to to biere znieczulenie i sie nie pierdole,bo jak juz mnie tak boli to ja sobie zycze powodzenia jak sie akcja rozkreci

aaalleeee moze i sie jeszcze nie rozkreci....i wyciszy bo sie dzis na poniedzilek umowilam na extra scan bo robia jakies badania ktore maja pomoc wykrywac jakies wady ale teraz jak tak bardzo go chce to pewnie mi Ninja na zlosc zrobi i wyjdzie przed poniedzialkiem...echhh babie nie dogodzisz...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 16:30

lkc, blue00, Agusia ;), ChciałabymJuż, mada_lena, Mamadomina lubią tę wiadomość

• Viviana Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem zaryczana. Małą przenieśli pietro nizej na wczesniaki. Siniala w ciagy dnia w zasadzie od ulewania. Grzeją ją i ma kroplowki. Pokuta jest bardzo. Prześwietlali płuca. Ja po cesarce ciężko mi chodzic boli ale co zrobic. Wyniki ma dobre w plucach ok nie wiem czemu tak. Chyba traci cieplo. Smutno mi inne mamy mają maluszki i karmią a ja nie mogę. Choc dzis 3 razy karmilam ale ją zabrali.

Limerikowo lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymaj sie Viviana, maluszki sa b silne choc wygladaja tak krucho

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    Niecierpliwa jak tam u Ciebie? trzymasz sie?

Właśnie wróciłam z uczelni i wypoczywam :) , w tym tygodniu maraton kolokwiów i nauki już za mną na szczęście. Oby były do przodu.
    Jeszcze tydzień i jesteśmy donoszeni wiec myślę że dam radę. Miło że pytasz ;)

Nie jestem w stanie nadgonić tych wszystkich stron, macie zawrotne tempo ale gratuluję wszystkim mamusiom i dużo zdrowka dla dzieciaczkow ! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 16:16

lkc lubi tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Vivianko głowa do góry zabrali ją dla jej dobra i krzywdy nie dadzą zrobić, wyobrazam sobie jak mocno Ci zal i tesknisz ale spróbuj odpocząć i pomysleć pozytywnie. Lada dzien i Ty bedziesz już nierozłączna z maleństwem:)
    Ja dzis w nocy mialam bóle okresowe baaardzo długo pozniej taki jakis ból klatki piersiowej,płuc nie mogłam oddychać. Dzis od baardzo dawna wzielam i ogarnelam sama chałupke normalnie jestem z siebie dumna zaraz jeszcze rozwiesze pranie. Mężus w pracy po godzinach wraca po 19 tak przez caly tydz robi po 12 godz a tak mi dziwnie pusto ze ojej.

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivi wszystko będzie dobrze. Troszkę ja podgrzeja,posprawdzają i będzie obok Ciebie. Dobrze, ze jest pod ich opieka. Krzywda jej się na pewno nie stanie. Trzymam kciuki za maleństwo i za Ciebie żebyś szybciej dochodziła do siebie po CC.

Daja Ci jakieś przeciwbólowe na ta ranę? Pokarm masz normalnie po CC?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 16:19

r5bup6u.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czekam właśnie na pościel od Makaszki - zamówiłam sobie dwa komplety pościeli z ochraniaczami (szytymi na zamówienie w innym wymiarze niż standard)
    i już nie mogę się doczekać kiedy dojadą!!! Może pod koniec przyszłego tygodnia - byłoby suuuuuuper!

h8x8x6t6s97q_t.jpg
    wbcs133jjmfv_t.jpg

Marzena27, lkc, AgataP, Isia14, natasza82, Agusia ;), santoocha, ChciałabymJuż, Milaszka, Maga31, Fidelissa, Lavendula, ap1526, Madlen222 lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi najpierw były kroplowki z ketonalu teraz dostaje paracetamol. Po cc mam pokarm choc mało ale Amela od razu mocno ssala i lecialo.

ChciałabymJuż, karmelek lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv nie martw sie(wiem ze to praktycznie niemozliwe) wszystko bedzie ok. Trzymam kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 16:43

• sisiiii Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Sisi najpierw były kroplowki z ketonalu teraz dostaje paracetamol. Po cc mam pokarm choc mało ale Amela od razu mocno ssala i lecialo.

AAA... Czyli nie ma co się martwic na zapas, ze może pokarmu nie być.
    Pewnie nawal Ci jeszcze przyjdzie niebawem,bo po CC trochę później się uaktywnia.

r5bup6u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj bol krzyza poszedl sobie w las...no coz to jeszcze nie dzis,toz to nie Halloween co nie.. :)

lkc, ap1526, ap1526 lubią tę wiadomość

• natasza82 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana życzę zdrówka dla was bedzie dobrze!!!!

iv09hdgenu0skffm.png
‹‹ 1826 1827 1828 1829 1830 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obiektywny ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet odwiedzających portal OvuFriend. W końcu to one wiedzą najlepiej czego potrzebują i co sprawia, że aplikacja spełnia ich wymagania. Na tej podstawie specjalnie dla Was zrobiliśmy obiektywny ranking najlepszych na rynku aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ