Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Za dwa tyg powtórka wyników i do neonatologa plus bilirubina pośrednia na razie jest ok mała ma prawo mieć taka morfologię przez pierwszych 12 tyg życia.. A bilirubina mam się na razie nie przejmować
A teraz uwaga info od diabetologa insulina mnie czeka dalej... Czyli genetycznie poszło i zostało ,bo w rodzinie jest cukrzyca od mojej nmamy i od ojca.. ;oo Jezusie popierdzieliło im się w głowach.. Bo jestem w grupie ryzyka są źle cukry jak dalej tak będzie to dupa.. Słodyczy malusio jem i rzadko.. A mam odstawić totalnie no i na krzywą jeszcze mam iść... Na razie dalej profil i decyzja co do insuliny dala mi jeszcze 3 tyg na ustabilizowanie się cukrow.. Także codziennie trochę dobrych trochę dupnych info..Fidelissa, Marzena27, ÓptimusPrime, Maga31, zupaztytki, ChciałabymJuż, Agusia ;), Rybka Nemo, lkc, ap1526 lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
ÓptimusPrime wrote:Ja wszystko pralam - jestem maniakiem
ale to juz wiecie....
W zmywarce nie za bardzo,bo maja byc wygotowane.
Ja bede uzywac parowaru,bo ogolnie chodzi o pare przecierz
hahah też wszystko wyprałam
u mnie się to wpisuje w syndrom wicia gniazdawypranego gniazda
ÓptimusPrime lubi tę wiadomość
-
No bo patrząc na to jak w dzisiejszych czasach się podchodzi sterylnie do dziecka to my wszystkie nie miałybyśmy prawa przeżyć naszego dzieciństwa - nikt przecież się z nami aż tak nie cackał, bynajmniej nie u mnie w domu rodzinnym
A ŻYJĘ! NIE MAM ŻADNEJ ALERGII I MAM SIĘ ŚWIETNIE hihihihih
(Nie twierdzę...ja też mam lekkiego fioła - ale staram się oczywiście przepuszczać wszystko przez zdrowy rozsądek)Fidelissa, Lavendula, Marzena27, AgataP, Maga31, Agusia ;), lkc lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLavendulo,
We Wro caly czas slonkoPrzesylam pozytywne promyki,moze zostana na dluzej
Dotty,troche sie z Toba nie zgodze - 30 kilka lat temu nie bylo tyle chemii,zanieczyszczen,wirusow itp.Oczywiscie,byly swoje takie tam,o wielu rzeczach sie wiedzialo,ale dzis jak mamy swiadomosc pewnych rzeczy,czemu nie zapobiegac?To moje zdanie...Wiadomo,jedno napedza drugie,ale wierze,ze jako swiadomy rodzic robie swiadome wyboryWiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 13:09
Lavendula lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasia gratulacje!
Agata trzymam kcuki zeby cc bylo,no kurde 4,5 kg to nie jest jakis pikus niech nie swiruja w tym spzitalu pawiana ze sn ma byc.
Ja dopiero wstalam,cala noc na kanapie a nad ranem usnelam ze zmeczenia kolo 8.00 ...masakra..jestem jak zombie...ide sie kąpać i ide na siłownie a potem basen,pierdole juz nie bede ślęczeć w domu jak i tak jestem wymęczona,wyjde do ludzi,moze zaczne rodzic na silowni ha ostatnio sie mnie pytali czy jak zaczne rodzic to wiem co robic zeby im mowic to mi porod odbiorą ..juz sobie to wyobrażam jak takie mięsniaki poród odbierają i płaczą i mdleją jeden po drugim ... kulturyści to jednak wrażliwi ludzie haWiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 13:08
ÓptimusPrime, Maga31, ChciałabymJuż, anusiaa90, Agusia ;), Fidelissa, lkc, Agata92 lubią tę wiadomość
-
A moje dzieci nie są sterylne ;oo hahah jestem wygodna matką i kąpie co 2-3 dni (najczęściej co 2)
chyba że się uleje malej albo mały osra czy ubrudzi to się kąpią codziennie a tak to ręce ,dupki i buzie im myje codziennie
Na razie się nie przejmuje ale na ten czas cukry nie są dobre..Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 13:11
Marzena27, Maga31, Fidelissa, lkc lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
nick nieaktualny
-
xpatiiix3 wrote:A moje dzieci nie są sterylne ;oo hahah jestem wygodna matką i kąpie co 2-3 dni (najczęściej co 2)
chyba że się uleje malej albo mały osra czy ubrudzi to się kąpią codziennie a tak to ręce ,dupki i buzie im myje codziennie
Na razie się nie przejmuje ale na ten czas cukry nie są dobre..
Pati nie dobre cukry to znaczy jakie masz poziomy? Bo ja też się boję, że mi zostanie po porodzie ta cukrzyca w związku z ilością insuliny jaką przyjmuje. -
nick nieaktualnyÓptimusPrime wrote:Agatko,witaj wsrod brzuchatych!
Smiesznie bedzie jak Ci na basenie wody odejdaJestem ciekawa,na jaki kolor sie zabarwi woda
Co do mesniakow - sterydy robia swoje...
a niech odchodza i na basenie,mogli mnie nie wpuszczacja juz powiedzialam ze bede zadowolona jak urodze,nie wazne gdzie
zobaczymy wczoraj mnie umowili na 11.11 do szpitala w razie bym nie urodzila do 7.11 wiec moze mysla ze jeszcze pochodze z brzuchem...ale tak bez badania szyjki ani usg to stwierdzili? czarodzieje w tych irl szpitalach...
pojde w przyszlym tyg do mojej gin niech mi szyjke masuje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 13:26
ÓptimusPrime, Agusia ;), ap1526 lubią tę wiadomość
-
Agusia ;) wrote:Madlen mam tą książkę na mailu, mogę przesłać w pdfie
Kochana to poproszę, super! [email protected]Agusia ;) lubi tę wiadomość
-
zupaztytki wrote:Dotty, my będziemy szczepić euvaxem. Nawet nie mamy możliwości, żeby w odpowiednich warunkach przewieźć Engerix do Bielska. W moim najbliższym otoczeniu też wszyscy szczepili i szczepią euvaxem.
Pół mojej rodziny ma apteki i z tym Euvaxem kilka razy były jakieś afery tzn wycofywane serieAle w Esku nie robili problemów Co pn podobno są zamawiane leki i tam mozna zgłosić zapotrzebowanie u pózniej po prostu dopłacić .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 13:30
zupaztytki lubi tę wiadomość
-
Agusia ja wietrzyłam tylko ten ochraniacz, żeby zabić ten specyficzny zapach. Poza tym,będę go prać tylko w wypadku gdy będzie po prostu brudny
Poza tym nie wszystko mam zamiar prać bo do końca życia nie stworze małemu sterylnych warunków. Musi się przyzwyczajać do zarazków, inaczej, jak zostanie wystawiony na te zarazki to wszystko złapie. Oczywiście wszystko w granicach rozsądku.
Powiem Wam, ze moja mama strasznie na mnie chuchała i przegrzewała i uważała, ze wszystko trzeba myć, sterylizować i w ogóle. Teraz ona ma poważne problemy ze skórą i jakieś alergie, a ja wiecznie choruję na górne drogi oddechowe. Mój mąż natomiast wychowywany na wsi, w warunkach hnmnm.. no z pewnością nie sterylnych i jest zdrowy jak ryba. Tak więc ubranka małego będę prać w loveli i prasować, ale swoich już nie, mimo, ze z nimi też przecież będzie miał kontakt. I mam nadzieje, ze uda mi się nie przegrzewać małegoi licze na to, ze nie będzie uczulony na kurz, bo kurzy się u mnei jak skurczybyk
Dotty84, Agusia ;), Fidelissa, Maga31, lkc lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzesc laski,KasiaKa gratuluje mega szybkiego porodu,tez bym taki chciala
,a mnie dzisiaj urzad pracy wywarl presje na porod do 7 listopada,cobym miala przedluzony zasilek dla bezrobotnych,moj m na to-jak my to zrobimy
,no coz,chyba bede zmuszona sie pomolestowac,Pati,jak ja zbierac mialam mocz dziecka to poprostu przyklejalam do dupci i trzymalam pionowo coby nic nie ucieklo