X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dwa tyg powtórka wyników i do neonatologa plus bilirubina pośrednia na razie jest ok mała ma prawo mieć taka morfologię przez pierwszych 12 tyg życia.. A bilirubina mam się na razie nie przejmować ;)

A teraz uwaga info od diabetologa insulina mnie czeka dalej... Czyli genetycznie poszło i zostało ,bo w rodzinie jest cukrzyca od mojej nmamy i od ojca.. ;oo Jezusie popierdzieliło im się w głowach.. Bo jestem w grupie ryzyka są źle cukry jak dalej tak będzie to dupa.. Słodyczy malusio jem i rzadko.. A mam odstawić totalnie no i na krzywą jeszcze mam iść... Na razie dalej profil i decyzja co do insuliny dala mi jeszcze 3 tyg na ustabilizowanie się cukrow.. Także codziennie trochę dobrych trochę dupnych info..

Fidelissa, Marzena27, ÓptimusPrime, Maga31, zupaztytki, ChciałabymJuż, Agusia ;), Rybka Nemo, lkc, ap1526 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Ja wszystko pralam - jestem maniakiem ;-) ale to juz wiecie.... :-)

W zmywarce nie za bardzo,bo maja byc wygotowane.
    Ja bede uzywac parowaru,bo ogolnie chodzi o pare przecierz :-)

hahah też wszystko wyprałam :D
    u mnie się to wpisuje w syndrom wicia gniazda :) wypranego gniazda :P

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Krk zaświeciło słonko :) Po 4 dniach absolutnego smogu :D
    Torba prawie gotowa.
    mokromi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 13:05

ÓptimusPrime, Fidelissa, Maga31, ChciałabymJuż, Agusia ;) lubią tę wiadomość

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bo patrząc na to jak w dzisiejszych czasach się podchodzi sterylnie do dziecka to my wszystkie nie miałybyśmy prawa przeżyć naszego dzieciństwa - nikt przecież się z nami aż tak nie cackał, bynajmniej nie u mnie w domu rodzinnym :D A ŻYJĘ! NIE MAM ŻADNEJ ALERGII I MAM SIĘ ŚWIETNIE hihihihih
    (Nie twierdzę...ja też mam lekkiego fioła - ale staram się oczywiście przepuszczać wszystko przez zdrowy rozsądek)

Fidelissa, Lavendula, Marzena27, AgataP, Maga31, Agusia ;), lkc lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati fajnie ze Nelcia do przodu.
    Zrobisz krzywa za 3 tyg to sie będziesz martwić jak zła wyjdzie.
    Na razie nie ma po co. Krzywa sie robi po połogu nie w trakcie.

Agusia ;) lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendulo,
    We Wro caly czas slonko :-) Przesylam pozytywne promyki,moze zostana na dluzej ;-)

Dotty,troche sie z Toba nie zgodze - 30 kilka lat temu nie bylo tyle chemii,zanieczyszczen,wirusow itp.Oczywiscie,byly swoje takie tam,o wielu rzeczach sie wiedzialo,ale dzis jak mamy swiadomosc pewnych rzeczy,czemu nie zapobiegac?To moje zdanie...Wiadomo,jedno napedza drugie,ale wierze,ze jako swiadomy rodzic robie swiadome wybory :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 13:09

Lavendula lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia gratulacje!

Agata trzymam kcuki zeby cc bylo,no kurde 4,5 kg to nie jest jakis pikus niech nie swiruja w tym spzitalu pawiana ze sn ma byc.

Ja dopiero wstalam,cala noc na kanapie a nad ranem usnelam ze zmeczenia kolo 8.00 ...masakra..jestem jak zombie...ide sie kąpać i ide na siłownie a potem basen,pierdole juz nie bede ślęczeć w domu jak i tak jestem wymęczona,wyjde do ludzi,moze zaczne rodzic na silowni ha ostatnio sie mnie pytali czy jak zaczne rodzic to wiem co robic zeby im mowic to mi porod odbiorą ..juz sobie to wyobrażam jak takie mięsniaki poród odbierają i płaczą i mdleją jeden po drugim ... kulturyści to jednak wrażliwi ludzie ha :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 13:08

ÓptimusPrime, Maga31, ChciałabymJuż, anusiaa90, Agusia ;), Fidelissa, lkc, Agata92 lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje dzieci nie są sterylne ;oo hahah jestem wygodna matką i kąpie co 2-3 dni (najczęściej co 2) ;) chyba że się uleje malej albo mały osra czy ubrudzi to się kąpią codziennie a tak to ręce ,dupki i buzie im myje codziennie ;)

Na razie się nie przejmuje ale na ten czas cukry nie są dobre..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 13:11

Marzena27, Maga31, Fidelissa, lkc lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do Was kilka pytań w sprawie torby szpitalnej:

- ile wkładek laktacyjnych,
    - ile podkładów poporodowych,
    - ile majtek jednorazowych, wielorazowych ?

Lavendula lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko,witaj wsrod brzuchatych!
    Smiesznie bedzie jak Ci na basenie wody odejda ;-) Jestem ciekawa,na jaki kolor sie zabarwi woda

Co do mesniakow - sterydy robia swoje... :-)

AgataP, ChciałabymJuż lubią tę wiadomość

• Lafar_ra Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    A moje dzieci nie są sterylne ;oo hahah jestem wygodna matką i kąpie co 2-3 dni (najczęściej co 2) ;) chyba że się uleje malej albo mały osra czy ubrudzi to się kąpią codziennie a tak to ręce ,dupki i buzie im myje codziennie ;)

Na razie się nie przejmuje ale na ten czas cukry nie są dobre..

Pati nie dobre cukry to znaczy jakie masz poziomy? Bo ja też się boję, że mi zostanie po porodzie ta cukrzyca w związku z ilością insuliny jaką przyjmuje.

[relgi09k4h25cozc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Smiesznie bedzie jak Ci na basenie wody odejda ;-) Jestem ciekawa,na jaki kolor sie zabarwi woda

Co do mesniakow - sterydy robia swoje... :-)

a niech odchodza i na basenie,mogli mnie nie wpuszczac :P ja juz powiedzialam ze bede zadowolona jak urodze,nie wazne gdzie :P zobaczymy wczoraj mnie umowili na 11.11 do szpitala w razie bym nie urodzila do 7.11 wiec moze mysla ze jeszcze pochodze z brzuchem...ale tak bez badania szyjki ani usg to stwierdzili? czarodzieje w tych irl szpitalach... :P pojde w przyszlym tyg do mojej gin niech mi szyjke masuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 13:26

ÓptimusPrime, Agusia ;), ap1526 lubią tę wiadomość

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Madlen mam tą książkę na mailu, mogę przesłać w pdfie :)

Kochana to poproszę, super! [email protected]

Agusia ;) lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukry 140-150 2h po posiłku

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Lafar_ra Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Cukry 140-150 2h po posiłku
    a to normalnie dla kobiet nie w ciązy dwie godziny po posiłku nie jest do 160? bo mi się tak wydawało do tej pory

[relgi09k4h25cozc.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zupaztytki wrote:
    Dotty, my będziemy szczepić euvaxem. Nawet nie mamy możliwości, żeby w odpowiednich warunkach przewieźć Engerix do Bielska. W moim najbliższym otoczeniu też wszyscy szczepili i szczepią euvaxem.
    Gdybyście chcieli to sie da, na Cieszynskuej jest apteka , Eskulap wystawia Rp to podobno 100 m od naszego szpitala. My tak robimy.
    Pół mojej rodziny ma apteki i z tym Euvaxem kilka razy były jakieś afery tzn wycofywane serie :/ Ale w Esku nie robili problemów Co pn podobno są zamawiane leki i tam mozna zgłosić zapotrzebowanie u pózniej po prostu dopłacić .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 13:30

zupaztytki lubi tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ja wietrzyłam tylko ten ochraniacz, żeby zabić ten specyficzny zapach. Poza tym,będę go prać tylko w wypadku gdy będzie po prostu brudny :P

Poza tym nie wszystko mam zamiar prać bo do końca życia nie stworze małemu sterylnych warunków. Musi się przyzwyczajać do zarazków, inaczej, jak zostanie wystawiony na te zarazki to wszystko złapie. Oczywiście wszystko w granicach rozsądku.
    Powiem Wam, ze moja mama strasznie na mnie chuchała i przegrzewała i uważała, ze wszystko trzeba myć, sterylizować i w ogóle. Teraz ona ma poważne problemy ze skórą i jakieś alergie, a ja wiecznie choruję na górne drogi oddechowe. Mój mąż natomiast wychowywany na wsi, w warunkach hnmnm.. no z pewnością nie sterylnych i jest zdrowy jak ryba. Tak więc ubranka małego będę prać w loveli i prasować, ale swoich już nie, mimo, ze z nimi też przecież będzie miał kontakt. I mam nadzieje, ze uda mi się nie przegrzewać małego :-/ i licze na to, ze nie będzie uczulony na kurz, bo kurzy się u mnei jak skurczybyk :-/

Dotty84, Agusia ;), Fidelissa, Maga31, lkc lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:

Optimus dokładnie o tym samym pomyślałam:D

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie mówiła ze do 140 bo 2h po

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc laski,KasiaKa gratuluje mega szybkiego porodu,tez bym taki chciala :-) ,a mnie dzisiaj urzad pracy wywarl presje na porod do 7 listopada,cobym miala przedluzony zasilek dla bezrobotnych,moj m na to-jak my to zrobimy :-P ,no coz,chyba bede zmuszona sie pomolestowac,Pati,jak ja zbierac mialam mocz dziecka to poprostu przyklejalam do dupci i trzymalam pionowo coby nic nie ucieklo

‹‹ 1824 1825 1826 1827 1828 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ