X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • evas Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszukuję RewolucjaSięDzieje, od kilku dni jej nie widziałam, czy któraś ma do niej kontakt? Ciekawe co u niej?

9bsp388.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadonina powodzenia!!!

Flo dzieki za info. Biedna sie nacieropialas.. powiem ci ze ja fatalnie znioslam ta cc :/ i jestem przerazona tym jak zle sie to teraz goi :/ a jak by mnie mieli znow otwierac to depresja murowana, juz jestem zalamana :/

• Nata Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje dla wszystkim rozpakowanych :-)
    mnie strasznie napierdala głowa i nie wiem czy coś wziąć?
    mam kryzys, mleka chyba mało w cyckach. Wojtek dzisiaj jadł przez godzinę, po godzinie głodny, dałam mm bo rodzice byli więc za dużo zabawy z cycem a i tak ledwo co pewnie przybyło. Późnij odciągnęłam i jak się obudził dostał 40 mojego mleka, poszedł spać. Po południu godzina na cycu i co?? nie spał chyba przez 2h, ciągle szukał mlaskał...ja padnięta więc poszłam spać mąż sam się zajmował i w końcu już dał mu mleka, później ból brzuszka, wypierdział się i śpi, wstanie niedługo i dostanie butle nie mam siły go przystawić a odciągnełam teraz mleko.
    Powiedzcie mi jak mam sobie poprawić laktację? z młodym ciężko bo on strasznie się denerwuje zanim załapie i łapie płytko chyba i słabo mu leci, a z butelki to chociaż wiem ile zje..
    Ostatnio wyłam bo strasznie się zdenerwowałam że nie może złapać i miałam wyrzuty sumienia że się denerwuje na niego a on taki malutki przecież...

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadomina bede trzymac kciuki bo widac, ze to raczej blizej niz dalej u Ciebie. oby blizej... bo takie czekanie, az sie rozkreci na dobre chyba jeszcze gorsze od czekania, ze w ogole sie zacznie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 22:22

Mamadomina lubi tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata spokojnie początki nie są łatwe ale dasz.rade. Próbowałaś herbatki na laktacje, musisz dużo pić wody no i stymulacja laktAtorem. Twój Wojtuś nauczy się ssać tylko spokojnie.

Ja na mojego Wojtusia muszę jeszcze trochę poczekać.

ŻYCZĘ powodzenia na pewno dasz radę,kto jak nie Ty ;-)

Nata lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadomina powodzenia ;*

Mamadomina lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadomina trzymamy kciuki, żeby się na dobre rozkręciło i szybko poszło :) Powodzenia :)

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamadomina powodzenia :)

ap ja jeszcze nie rodze....ale przeciez to nie sylwester. :)

ap1526, Mamadomina, Paju lubią tę wiadomość

• Paju Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy. My już od dzisiejszego popołudnia w domu :)

Ogólnie jest dobrze... Ale.. No włwłaśnie mam problem z plaskimi brodawkami.. zanim on zassa to kupa czasu i jego zdenerwowania... jakieś rady na tą przypadłość?

Druga sprawa.. jak już zassie to pociumka z kilka razy i zasypia.. nie ma szans na normalne karmienie bo on śpi! Miała któraś tak? Co robić?

Dziś jak zasnął na Maxa to sciagnelam trochę (ręcznie! Nadal brak laktatora, muszę kupić) i dałam mu z 5 lyzeczek co by mi z wagi nie spadał i się porzadnie najadal..

I ostatnie pytanie.. jak z nocą? Wybudzac czy czekać aż sam się obudzi.. położna mówiła żeby karmić co 2,5-3 h Ale w nocy też?!
    To nie przegiecie?

xpatiiix3, ChciałabymJuż, anusiaa90, Marzena27, Fidelissa lubią tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amnezja niestety salve zawalone i nie mieli miejsca żeby mnie położyć od dzisiaj. Dopiero w środę im się zwalnia łóżko i wtedy ja wskakuje. Teraz jesteśmy w hotelu w pobliżu szpitala. Przynajmniej czuje się bezpiecznie w razie jakiejś nieprzewidzianej akcji. Tak ze w środę napisze jak tam jest jak juz tam będę:)))

Podobno w salve po 6 h od operacji pionizuja. Bardzo szybko. Myslalam ze po 12,a tu tak szybko chcą żeby smigac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 22:48

r5bup6u.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No póki ładnie przybiera to nie trzeba budzić w nocy sam powinien się domagać ja uważam ze karmienie piersią na żądanie to po co wybudzac a ja dostaje opierdol za każdym razem ;P hehe ale olewam to juz mała je kiedy chce bo ładnie przybiera ;) a na płaskie brodawki to jak kupić laktator zassij parę razy cycka nim i przystawiaj :D ja tam nie narzekam bo moje sterczące ,ale dziewczynie tak położna poradziła ;) moja spała ciągle w sumie prawie cale pierwsze dwa tygodnie duuuużo spała a w szpitalu to nawet w dzień po 6h i straszył i karmieniem sondą.. Ale udało się jakoś bez ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 22:50

Marzena27 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju kup sobie nakładki silikonowe na brodawki. Jak założysz, i maluch pociągnie, to zassa Ci sutka do środka, wiec będą się stopniowo wyciągać, a i maluszkowi będzie łatwiej chwycić. Ja też mam płaskie i szwagierka również. Jak urodziła to właśnie używała nakładek i bardzo dużo jej to pomogło.

A co do spania podczas jedzenia, to położna nam mówiła, zeby malucha smyrać po brodzie, zeby się obudził, a jak nie pomaga to rozebrać, żeby został w samej pieluszce, po stópkach poklepac. Zimno mu podobno nie będzie bo przy maminym cycku nie ma szans żeby zmarzł - tak powiedziała :P

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój nagi to by ryczal.. każda zmiana pieluchy to krzyk. No nic, będziemy próbować :)

A jeszcze pytanie o kupki.. codziennie muszą być? U nas dziś nie było.. na szczęście siku już się pojawiło.. :)

ChciałabymJuż lubi tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się nie męczy to jest ok ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za noc. Mała daje mi popalic. Nic nie spałam. Dały jej ten smoczek i teraz ciagle chce ciumkac. Ale jestem zła.
    Kuniak gratuluję :)
    Agata slodki synek.

KUNIAK lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi ja tez wstałam po 6 godzinach, twierdza ze tak jest najlepiej .. No bolało jak cholera ale dało sie przeżyć , choć ja jeszcze zaliczyłam pawia pod prysznicem :( i mi ta ranę wyszarpalo

Karmelku a po czym poznajesz ze zle sie goi??

Emilka nie chce jeść , mleko mam , pociekło praktycznie od razu ale ona nie chce , tez tak miałyście ?

gg64l6d8uplrbvce.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz zwariuje... od 5 godzin nieregularne skurcze. Niech pojdzie w jedna albo druga strone. Ja chce spac !!

rwi37s6.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się zdrzemnęłam przed tv godzinkę, więc pewnie znów do 2-3 sen mam z głowy.
    Dziś próba spania na płasko, o ile zgaga mnie nie zabije.

Chyba służę za okaz w moim mieście, bo nawiedzają mnie klienci bez zwierzaków, zachodzą bo widzą że otwarte, i tak zaglądają i pytają czy ja już czy jeszcze nie, a może już z dzieckiem z powrotem jestem.
    Nie no, nie rodzę, czasu nie mam!
    Kuźwa nie zdziwię się jak odejdą mi w pracy wody, a oni przyjdą obejrzeć poród na żywo!

Więc na przekór wszystkim umówiłam na jutro zabieg, a co! Czyli jutro nie rodzę, bo mam za dużo pracy :P

AgataP, Ty się tak nie gorączkuj z tym porodem, trzymaj się terminu z OM. Gdybym ja miała rodzić wg usg, to powinnam urodzić dobry tydzień temu ;)
    Wyluzuj!

AgataP, ÓptimusPrime, Dotty84, Marzena27, Agusia ;), Fidelissa lubią tę wiadomość

• Goplana Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju wrote:
    Witamy. My już od dzisiejszego popołudnia w domu :)

Ogólnie jest dobrze... Ale.. No włwłaśnie mam problem z plaskimi brodawkami.. zanim on zassa to kupa czasu i jego zdenerwowania... jakieś rady na tą przypadłość?

Druga sprawa.. jak już zassie to pociumka z kilka razy i zasypia.. nie ma szans na normalne karmienie bo on śpi! Miała któraś tak? Co robić?

Dziś jak zasnął na Maxa to sciagnelam trochę (ręcznie! Nadal brak laktatora, muszę kupić) i dałam mu z 5 lyzeczek co by mi z wagi nie spadał i się porzadnie najadal..

I ostatnie pytanie.. jak z nocą? Wybudzac czy czekać aż sam się obudzi.. położna mówiła żeby karmić co 2,5-3 h Ale w nocy też?!
    To nie przegiecie?

Spróbuj go karmić po rozbudzeniu - np. przewijaniem, powinien chętniej i więcej ciumkać :)
    Mi lekarz neonatolog kazał wybudzać Małego w nocy na karmienie, ale ostatecznie to on wybudza nas, więc mniejszy problem :)

jftycms.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK - serdeczne gratulacje! :) Teraz świat zakręci się wokół karmienia i kupek :), będzie super! :)

KUNIAK lubi tę wiadomość

jftycms.png
‹‹ 1899 1900 1901 1902 1903 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ