X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • evas Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszukuję RewolucjaSięDzieje, od kilku dni jej nie widziałam, czy któraś ma do niej kontakt? Ciekawe co u niej?

9bsp388.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadonina powodzenia!!!

Flo dzieki za info. Biedna sie nacieropialas.. powiem ci ze ja fatalnie znioslam ta cc :/ i jestem przerazona tym jak zle sie to teraz goi :/ a jak by mnie mieli znow otwierac to depresja murowana, juz jestem zalamana :/

• Nata Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje dla wszystkim rozpakowanych :-)
    mnie strasznie napierdala głowa i nie wiem czy coś wziąć?
    mam kryzys, mleka chyba mało w cyckach. Wojtek dzisiaj jadł przez godzinę, po godzinie głodny, dałam mm bo rodzice byli więc za dużo zabawy z cycem a i tak ledwo co pewnie przybyło. Późnij odciągnęłam i jak się obudził dostał 40 mojego mleka, poszedł spać. Po południu godzina na cycu i co?? nie spał chyba przez 2h, ciągle szukał mlaskał...ja padnięta więc poszłam spać mąż sam się zajmował i w końcu już dał mu mleka, później ból brzuszka, wypierdział się i śpi, wstanie niedługo i dostanie butle nie mam siły go przystawić a odciągnełam teraz mleko.
    Powiedzcie mi jak mam sobie poprawić laktację? z młodym ciężko bo on strasznie się denerwuje zanim załapie i łapie płytko chyba i słabo mu leci, a z butelki to chociaż wiem ile zje..
    Ostatnio wyłam bo strasznie się zdenerwowałam że nie może złapać i miałam wyrzuty sumienia że się denerwuje na niego a on taki malutki przecież...

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadomina bede trzymac kciuki bo widac, ze to raczej blizej niz dalej u Ciebie. oby blizej... bo takie czekanie, az sie rozkreci na dobre chyba jeszcze gorsze od czekania, ze w ogole sie zacznie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 22:22

Mamadomina lubi tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata spokojnie początki nie są łatwe ale dasz.rade. Próbowałaś herbatki na laktacje, musisz dużo pić wody no i stymulacja laktAtorem. Twój Wojtuś nauczy się ssać tylko spokojnie.

Ja na mojego Wojtusia muszę jeszcze trochę poczekać.

ŻYCZĘ powodzenia na pewno dasz radę,kto jak nie Ty ;-)

Nata lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadomina powodzenia ;*

Mamadomina lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadomina trzymamy kciuki, żeby się na dobre rozkręciło i szybko poszło :) Powodzenia :)

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamadomina powodzenia :)

ap ja jeszcze nie rodze....ale przeciez to nie sylwester. :)

ap1526, Mamadomina, Paju lubią tę wiadomość

• Paju Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy. My już od dzisiejszego popołudnia w domu :)

Ogólnie jest dobrze... Ale.. No włwłaśnie mam problem z plaskimi brodawkami.. zanim on zassa to kupa czasu i jego zdenerwowania... jakieś rady na tą przypadłość?

Druga sprawa.. jak już zassie to pociumka z kilka razy i zasypia.. nie ma szans na normalne karmienie bo on śpi! Miała któraś tak? Co robić?

Dziś jak zasnął na Maxa to sciagnelam trochę (ręcznie! Nadal brak laktatora, muszę kupić) i dałam mu z 5 lyzeczek co by mi z wagi nie spadał i się porzadnie najadal..

I ostatnie pytanie.. jak z nocą? Wybudzac czy czekać aż sam się obudzi.. położna mówiła żeby karmić co 2,5-3 h Ale w nocy też?!
    To nie przegiecie?

xpatiiix3, ChciałabymJuż, anusiaa90, Marzena27, Fidelissa lubią tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amnezja niestety salve zawalone i nie mieli miejsca żeby mnie położyć od dzisiaj. Dopiero w środę im się zwalnia łóżko i wtedy ja wskakuje. Teraz jesteśmy w hotelu w pobliżu szpitala. Przynajmniej czuje się bezpiecznie w razie jakiejś nieprzewidzianej akcji. Tak ze w środę napisze jak tam jest jak juz tam będę:)))

Podobno w salve po 6 h od operacji pionizuja. Bardzo szybko. Myslalam ze po 12,a tu tak szybko chcą żeby smigac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 22:48

r5bup6u.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No póki ładnie przybiera to nie trzeba budzić w nocy sam powinien się domagać ja uważam ze karmienie piersią na żądanie to po co wybudzac a ja dostaje opierdol za każdym razem ;P hehe ale olewam to juz mała je kiedy chce bo ładnie przybiera ;) a na płaskie brodawki to jak kupić laktator zassij parę razy cycka nim i przystawiaj :D ja tam nie narzekam bo moje sterczące ,ale dziewczynie tak położna poradziła ;) moja spała ciągle w sumie prawie cale pierwsze dwa tygodnie duuuużo spała a w szpitalu to nawet w dzień po 6h i straszył i karmieniem sondą.. Ale udało się jakoś bez ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 22:50

Marzena27 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju kup sobie nakładki silikonowe na brodawki. Jak założysz, i maluch pociągnie, to zassa Ci sutka do środka, wiec będą się stopniowo wyciągać, a i maluszkowi będzie łatwiej chwycić. Ja też mam płaskie i szwagierka również. Jak urodziła to właśnie używała nakładek i bardzo dużo jej to pomogło.

A co do spania podczas jedzenia, to położna nam mówiła, zeby malucha smyrać po brodzie, zeby się obudził, a jak nie pomaga to rozebrać, żeby został w samej pieluszce, po stópkach poklepac. Zimno mu podobno nie będzie bo przy maminym cycku nie ma szans żeby zmarzł - tak powiedziała :P

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój nagi to by ryczal.. każda zmiana pieluchy to krzyk. No nic, będziemy próbować :)

A jeszcze pytanie o kupki.. codziennie muszą być? U nas dziś nie było.. na szczęście siku już się pojawiło.. :)

ChciałabymJuż lubi tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się nie męczy to jest ok ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za noc. Mała daje mi popalic. Nic nie spałam. Dały jej ten smoczek i teraz ciagle chce ciumkac. Ale jestem zła.
    Kuniak gratuluję :)
    Agata slodki synek.

KUNIAK lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi ja tez wstałam po 6 godzinach, twierdza ze tak jest najlepiej .. No bolało jak cholera ale dało sie przeżyć , choć ja jeszcze zaliczyłam pawia pod prysznicem :( i mi ta ranę wyszarpalo

Karmelku a po czym poznajesz ze zle sie goi??

Emilka nie chce jeść , mleko mam , pociekło praktycznie od razu ale ona nie chce , tez tak miałyście ?

gg64l6d8uplrbvce.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz zwariuje... od 5 godzin nieregularne skurcze. Niech pojdzie w jedna albo druga strone. Ja chce spac !!

rwi37s6.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się zdrzemnęłam przed tv godzinkę, więc pewnie znów do 2-3 sen mam z głowy.
    Dziś próba spania na płasko, o ile zgaga mnie nie zabije.

Chyba służę za okaz w moim mieście, bo nawiedzają mnie klienci bez zwierzaków, zachodzą bo widzą że otwarte, i tak zaglądają i pytają czy ja już czy jeszcze nie, a może już z dzieckiem z powrotem jestem.
    Nie no, nie rodzę, czasu nie mam!
    Kuźwa nie zdziwię się jak odejdą mi w pracy wody, a oni przyjdą obejrzeć poród na żywo!

Więc na przekór wszystkim umówiłam na jutro zabieg, a co! Czyli jutro nie rodzę, bo mam za dużo pracy :P

AgataP, Ty się tak nie gorączkuj z tym porodem, trzymaj się terminu z OM. Gdybym ja miała rodzić wg usg, to powinnam urodzić dobry tydzień temu ;)
    Wyluzuj!

AgataP, ÓptimusPrime, Dotty84, Marzena27, Agusia ;), Fidelissa lubią tę wiadomość

• Goplana Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju wrote:
    Witamy. My już od dzisiejszego popołudnia w domu :)

Ogólnie jest dobrze... Ale.. No włwłaśnie mam problem z plaskimi brodawkami.. zanim on zassa to kupa czasu i jego zdenerwowania... jakieś rady na tą przypadłość?

Druga sprawa.. jak już zassie to pociumka z kilka razy i zasypia.. nie ma szans na normalne karmienie bo on śpi! Miała któraś tak? Co robić?

Dziś jak zasnął na Maxa to sciagnelam trochę (ręcznie! Nadal brak laktatora, muszę kupić) i dałam mu z 5 lyzeczek co by mi z wagi nie spadał i się porzadnie najadal..

I ostatnie pytanie.. jak z nocą? Wybudzac czy czekać aż sam się obudzi.. położna mówiła żeby karmić co 2,5-3 h Ale w nocy też?!
    To nie przegiecie?

Spróbuj go karmić po rozbudzeniu - np. przewijaniem, powinien chętniej i więcej ciumkać :)
    Mi lekarz neonatolog kazał wybudzać Małego w nocy na karmienie, ale ostatecznie to on wybudza nas, więc mniejszy problem :)

jftycms.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK - serdeczne gratulacje! :) Teraz świat zakręci się wokół karmienia i kupek :), będzie super! :)

KUNIAK lubi tę wiadomość

jftycms.png
‹‹ 1899 1900 1901 1902 1903 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ