X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, juz cala dobe mam skurcze nieregularne... Co 5, 3, 7, 10 min.. Ile to tak bedzie trwac?! Non stop? Ani no spa ani kapiel nie pomaga, refularnych ani widu ani slychu.. Jak tak mnie bedzie meczyc to jak przyjda normalne skurcze i porod zwyczajnie nie bede miala sily :( :( help!!

• santoocha Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, allegro w remoncie :(
    I co ja mam teraz robić?

Która dzisiejszej nocy zaczyna rodzić? Anusia? Blue?

• Goplana Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka Nemo wrote:
    Jejku Evik mówisz, że Twój ginek zmartwił się obrzękiem nóg?
    Mnie się wydaje, że puchnięcie nóg i stóp na koniec ciązy to normalne. Może się mylę, ale pamiętam jak Goplanka pisała, że miała taką opuchliznę.

Pod koniec ciąży to jednak nic... :) po porodzie to dopiero mi nogi spuchły!!! Ło matko, nogi jak kolumny :), nie przeraźcie się dziewczyny, jak kilka dni po porodzie będzie jeszcze gorzej niż w ciąży - po tygodniu schodzi na szczęście :)

Rybka Nemo lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    Fidelissa - ja bym przemyślała dlaczego ten szpital a nie inny i co jest dla ciebie ważniejsze. Czy trzyma cię tam świetny personel, lekarz, zaprzyjaźniona położna? Czy jesteś w stanie zrezygnować ze swojej swobody, mniejszego bólu (bo nawet jak usiądziesz na piłce to skurcze mniej bolą, niż podczas leżenia)? Co w tym szpitalu jest AŻ TAK ważnego, żeby dać się przypasać na ileś godzin do łóżka?
    Jeśli masz wybór, tj. w twoim mieście jest jakiś inny szpital, gdzie są w stanie zagwarantować Ci poród w jakiej chcesz pozycji, i jest to tylko kwestia umówienia się z inną położną lub też po prostu zmiany już podjętej decyzji (co pewnie jest najtrudniejsze), a ten inny szpital nie ma drastycznie innych statystyk w kwestii śmiertelności niemowląt, powikłań, itd, i nie nasłuchałaś się o nim mnóstwa krytycznych wypowiedzi, to szczerze - bardzo poważnie rozważyłabym zmianę szpitala.
    Osobiście nie wyobrażam sobie przywiązania do łóżka na cały poród, podczas gdy wiem jak to naprawdę powinno wyglądać...

Popieram!
    Jak mi kazali się kilka razy położyć na łóżku, aby zrobić kontrolny zapis ktg, to już nie mogłam z niego wstać tak mnie przykuło w bólach. Położna musiała mnie siłą podnieść. Dopóki chodziłam, siedziałam wyglądałam jak człowiek - gdy mnie położyli, tak mnie zaczęło telepać z bólu, że dali mi warunkowo wcześniej znieczulenie (tak musiałam agonalnie wyglądać) :)

Fidelissa lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 01:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co tu taka cisza? wszystkie rodzą? :P nie wszystkie ! ja nie rodze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 01:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie spie I nie rodze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 01:31

AgataP lubi tę wiadomość

• Viviana Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 01:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie śpię. Mala wisi na cycu. Dokarmialy i dalej nie spi. Jestem juz dzis psychicznie wykonczona i mega śpiąca. No i mi powiedzieli ze musi przybierac bo nas nie wypuszcza.

AgataP lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 01:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Ja nie śpię. Mala wisi na cycu. Dokarmialy i dalej nie spi. Jestem juz dzis psychicznie wykonczona i mega śpiąca. No i mi powiedzieli ze musi przybierac bo nas nie wypuszcza.

trzymaj sie kochana to sytuacja przejsciowa i sie niebawem poprawi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 01:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Ja nie spie I nie rodze ;)

no to nie rodzmy sobie wspolnie dzisiaj :P

Paju lubi tę wiadomość

• Paju Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 02:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:

Emilka nie chce jeść , mleko mam , pociekło praktycznie od razu ale ona nie chce , tez tak miałyście ?

Ja tak miałam i mam teraz problem bo nie potrafi dobrze brodawki złapać. Ja mam dość, moje plecy też..
    odciagam do kieliszka i podaje lyzeczka bo chcę zeby przybieral no i trochę pospal..

Czaje się na zakup laktatora.. Ale wiem że jak kupię to dam butelkę z moim mlekiem a tego chcialam uniknąć! :(

Nawet dziecka swojego nie potrafię nakarmić.. ehh :(

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 02:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju, sa takie jeszcze odciagacze brodawek, moze pomoze?
    Mam Ibize w brzuchu, chyba impreza saszla za daleko, bo zaczęło się tluczenie wystroju... :/

mada_lena, lkc lubią tę wiadomość

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 02:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przerwa w spaniu na karmienie :) glodomorek sie zrobiła jak z zegarkiem w ręku 2,5 h i zaczyna sie domagać.
    Vivi musisz odpocząć. Ściągnij z cycka na zaps i moze jak maz sie pojawi niech sie Amelka zajmie a ty pośpij. Albo podaj jej mm.
    Pocieszający jest fakt, ze kiedys to mija :)
    Wlasnie Paju a sprobuj odciągacza do brodawek. Moja pije i z cyca i z butli i jakos daje rade. Chociaz cześciej juz krzywi sie na cyca. Butelka ja rozleniwiła.

Viviana lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 03:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spicie? pytanie mam .... skad wiadomo ze wody sie sacza...w sensie,duzo ich ma byc? czy tylko jednorazowy wyciek moze byc?

Milaszka, KUNIAK, ChciałabymJuż, Agusia ;), Fidelissa, Paju lubią tę wiadomość

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 03:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ciepłe o słodkawym zapachu to wody :)

AgataP lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 03:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    spicie? pytanie mam .... skad wiadomo ze wody sie sacza...w sensie,duzo ich ma byc? czy tylko jednorazowy wyciek moze byc?
    Agata i jak???
    Wody ??

gg64l6d8uplrbvce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 03:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NADESZLA WIEKOPOMNA CHWILA JADE NA PORODÓWKE TRZYMAC KCIUKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ap1526, Milaszka, Ita, mada_lena, lkc, ÓptimusPrime, ewelina_d, santoocha, Dotty84, Viviana, Ninusia, madlen1705, blue00, Rybka Nemo, Marzena27, xpatiiix3, Mamadomina, marynka, Paju, sisiiii, misiaczk25, Lavendula, Lafar_ra, Mag.1990, zupaztytki, Amnezja, Strupka, ChciałabymJuż, kittykate, Eve, Isia14, Fidelissa, Agusia ;), Evik, Nata, Agata92, Madlen222 lubią tę wiadomość

• KUNIAK Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 03:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie moge spać bo sie patrzę na ta moja slucznotke pulchniutka ;)
    Wiem ze musze korzystać to pewnie ostatnia noc która mogłabym przespać ( kazali jej nie budzić) ale ja sie i tak martwię ze nic nie jadła
    Rano chyba tez ściągnę cos laktatorem i spróbuje jej podać w inny sposób

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 03:51

mada_lena, ÓptimusPrime, lkc, Rybka Nemo, sisiiii, zupaztytki, Fidelissa lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 03:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    NADESZLA WIEKOPOMNA CHWILA JADE NA PORODÓWKE TRZYMAC KCIUKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    OMG!!!!!!
    Trzymamy!
    Urodzisz w 10 min, zobaczysz!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 03:51

AgataP lubi tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 03:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyzby sylwester juz :D

AgataP lubi tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 03:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laski swietowac sylwester jest ;)))) jadymy z hippisem trzymac tam.kcukasy

mada_lena, lkc, ÓptimusPrime, madlen1705, Rybka Nemo, xpatiiix3, sisiiii, Lavendula, KUNIAK, Amnezja, Marzena27, ChciałabymJuż, Agusia ;), Fidelissa, Agata92, Madlen222 lubią tę wiadomość

‹‹ 1900 1901 1902 1903 1904 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ