Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Fidelissa - ja bym przemyślała dlaczego ten szpital a nie inny i co jest dla ciebie ważniejsze. Czy trzyma cię tam świetny personel, lekarz, zaprzyjaźniona położna? Czy jesteś w stanie zrezygnować ze swojej swobody, mniejszego bólu (bo nawet jak usiądziesz na piłce to skurcze mniej bolą, niż podczas leżenia)? Co w tym szpitalu jest AŻ TAK ważnego, żeby dać się przypasać na ileś godzin do łóżka?
Jeśli masz wybór, tj. w twoim mieście jest jakiś inny szpital, gdzie są w stanie zagwarantować Ci poród w jakiej chcesz pozycji, i jest to tylko kwestia umówienia się z inną położną lub też po prostu zmiany już podjętej decyzji (co pewnie jest najtrudniejsze), a ten inny szpital nie ma drastycznie innych statystyk w kwestii śmiertelności niemowląt, powikłań, itd, i nie nasłuchałaś się o nim mnóstwa krytycznych wypowiedzi, to szczerze - bardzo poważnie rozważyłabym zmianę szpitala.
Osobiście nie wyobrażam sobie przywiązania do łóżka na cały poród, podczas gdy wiem jak to naprawdę powinno wyglądać...Fidelissa lubi tę wiadomość
-
Witam wszystkich. Gratuluje nowym mama.Przepraszam,ze wchodze jak mam pytanie,ale nie mam glowy do czytania i czasu...
Mam pytanie,czy moge karmic piersia jak mam ostra biegunke? I czy wasze pociechy tez maja jakies dawki mleka? Mi w szpitalu karza dawac na kazda dobe dziecka o 10 ml wiecej i jak karmie bebilonem to co 3 godzTobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz. -
Hej kochane, weekend za nami, uff ciężko było.... a więc tak gratuluje nowym mamuśkom: Natasza i Kuniak życzę powrotu do formy i zdrówka dla Was i dziewczynek
Od dziś ruszyliśmy z remontem uff super, może ten stres mnie trochę pogoni, na razie nic nie zapowiada na poród, szyjka miękka ale zamknięta, mam spacerować, chodzić dużo po schodach, pomagać w remoncie, jutro jadę po herbatkę z liści malin.
Synek nadal duży dziś (36+2) waga 3204 g, dostałam zwolnienie do dnia porodu, ale jak nie urodzę do 24 mam się zgłosić podejrzeć wagę i prawdopodobnie skończy się cesarką, więc działamy i wykurzamy synka hihi, glówka i brzuszek wymiarowo na 38/39 tydzień, rączki i nózki długie 80 percentyl.
Moje skurcze nocne albo się rozkręcą i mogę równie dobrze urodzić w tym tygodniu jak i ucichnąć i dotrwać do terminu.
Ogólnie super synek zdrowy, dobrze się rozwija tylko musi niedługo wychodzić, bo mama będzie miała problem z porodempobrany GBS czekam na wynik.
Trzymam kciuki za rodząceWiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 19:53
lkc, Marzena27, Lavendula, ChciałabymJuż, Maga31, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ÓptimusPrime wrote:Marzena27,przeczytalas moja info o wadzie serca strone wczesniej?Widzialam,ze likenelas,ale nie wiem,czy przed czy po edycji
hah lajknęłam przed edycjąmimo edycji, lajka nie cofam
wiesz, żebym miała w tym szpitalu cesarkę, to mi na to papier kardiologa niepotrzebny, cieszę się, że wada się nie pogłębiła i tyle z tej konsultacji dla mnie najważniejsze. Ale mam dokładnie takie wątpliwości jak piszesz, położnicze. Bo to, że kardiolog uważa, że serce powinno wytrzymać nie daje mi przecież gwarancji, że wytrzyma, albo że ktoś na porodówce będzie ryzykował, czy wytrzyma
Mam wizytę 13 listopada u Gina i jeśli wcześniej nie urodzę, dopytam go bardzo konkretnie jak on to od strony ginekologicznej widzi, jak często zdarza się to co opisujesz itd. Jak nie dotrzymam do 13 listopada... to mam wszelkie papiery i badania przy sobie i najwyżej zdecydujemy na miejscu, że cesarka. Chyba i tak na taką cesarkę bym się decydowała, niż umówioną.
Ehh ciężki temat. U Ciebie jest już decyzja o CC? Masz termin? Dzięki za info tak w ogóle :*
Kuniak gratuluję Córeczki
Agata Twój Mężczyzna cudny
u mnie koleżanka posiedziała jakoś długo... zmęczyłam się, serio
odreagowuję robiąc karpatkę
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Gratuluje Kuniak córeczki:))
My po wizycie. Mały wazy 3100. Szyjki praktycznie nie ma ( 15mm),ale nadal zamknięta.
My juz z mężem w Lodzi.
Marzena27, Lavendula, zupaztytki, ewelina_d, lkc, Agusia ;), anusiaa90, Rybka Nemo, Agata92, Maga31, Fidelissa, Madlen222 lubią tę wiadomość
-
byłam u ginka, wszystko ok, gbs ujemny małą pobadał jeszcze i [przepływy wszystko lux łozysko jeszcze młode wiec moze siedziec w brzuszku. Szyjka długa!;/ aczkolwiek powiedzial by sie nie sugerowac bo dzis moze byc wszystko zamkniete a jutro mozna rodzic. śmialo juz moge bo jest donoszona, jebany nie chcial mi okreslic wagi stwierdzil ze za 2 tyg bo i tak teraz najwiecej tyje a i ostatnio babce wymierzył 3300 a na drugi dzien urodzila 4,5 kg takze sie nie sugerowac. Świetnie! Obrzeki nóg zaniepokoiły zmierzył cisnienie na szczescie ok bo juz by mnie kładł do szpitala. Kazał lezec nie siedziec w ogole i łykać 6 magnezów dziennie ale ja nie chce bo to chyba poród opoznia?Podpowiedzcie co robic;/