X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny fotel ;) ale przynajmniej juz wiesz ze cos się szykuje :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optimus 4kg do kochania :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Fajny fotel ;) ale przynajmniej juz wiesz ze cos się szykuje :D
    noooo chyba ze sie zatrulam i to zaden zwiastun :P ha ha ale to by bylo okrutne...

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa - ja bym przemyślała dlaczego ten szpital a nie inny i co jest dla ciebie ważniejsze. Czy trzyma cię tam świetny personel, lekarz, zaprzyjaźniona położna? Czy jesteś w stanie zrezygnować ze swojej swobody, mniejszego bólu (bo nawet jak usiądziesz na piłce to skurcze mniej bolą, niż podczas leżenia)? Co w tym szpitalu jest AŻ TAK ważnego, żeby dać się przypasać na ileś godzin do łóżka?
    Jeśli masz wybór, tj. w twoim mieście jest jakiś inny szpital, gdzie są w stanie zagwarantować Ci poród w jakiej chcesz pozycji, i jest to tylko kwestia umówienia się z inną położną lub też po prostu zmiany już podjętej decyzji (co pewnie jest najtrudniejsze), a ten inny szpital nie ma drastycznie innych statystyk w kwestii śmiertelności niemowląt, powikłań, itd, i nie nasłuchałaś się o nim mnóstwa krytycznych wypowiedzi, to szczerze - bardzo poważnie rozważyłabym zmianę szpitala.
    Osobiście nie wyobrażam sobie przywiązania do łóżka na cały poród, podczas gdy wiem jak to naprawdę powinno wyglądać...

Fidelissa lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra. macie jakieś sprawdzone sposoby na przyspieszenie porodu? :D

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich. Gratuluje nowym mama.Przepraszam,ze wchodze jak mam pytanie,ale nie mam glowy do czytania i czasu...
    Mam pytanie,czy moge karmic piersia jak mam ostra biegunke? I czy wasze pociechy tez maja jakies dawki mleka? Mi w szpitalu karza dawac na kazda dobe dziecka o 10 ml wiecej i jak karmie bebilonem to co 3 godz

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane, weekend za nami, uff ciężko było.... a więc tak gratuluje nowym mamuśkom: Natasza i Kuniak życzę powrotu do formy i zdrówka dla Was i dziewczynek :)

Od dziś ruszyliśmy z remontem uff super, może ten stres mnie trochę pogoni, na razie nic nie zapowiada na poród, szyjka miękka ale zamknięta, mam spacerować, chodzić dużo po schodach, pomagać w remoncie, jutro jadę po herbatkę z liści malin.

Synek nadal duży dziś (36+2) waga 3204 g, dostałam zwolnienie do dnia porodu, ale jak nie urodzę do 24 mam się zgłosić podejrzeć wagę i prawdopodobnie skończy się cesarką, więc działamy i wykurzamy synka hihi, glówka i brzuszek wymiarowo na 38/39 tydzień, rączki i nózki długie 80 percentyl.

Moje skurcze nocne albo się rozkręcą i mogę równie dobrze urodzić w tym tygodniu jak i ucichnąć i dotrwać do terminu.

Ogólnie super synek zdrowy, dobrze się rozwija tylko musi niedługo wychodzić, bo mama będzie miała problem z porodem :) pobrany GBS czekam na wynik.
    Trzymam kciuki za rodzące :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 19:53

lkc, Marzena27, Lavendula, ChciałabymJuż, Maga31, Fidelissa lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    Optimus 4kg do kochania :)

No,niech sie najpierw urodzi,a pozniej bedziemy kochac na kilogramy ;-) ;-) ;-)

AgataP, lkc, Lavendula lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:
    dobra. macie jakieś sprawdzone sposoby na przyspieszenie porodu? :D

no wieeeeecccc...zaden nie dziala...sprawdzalam juz wszytskie :P

lkc, sylvi, Lavendula lubią tę wiadomość

• Marzena27 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Marzena27,przeczytalas moja info o wadzie serca strone wczesniej?Widzialam,ze likenelas,ale nie wiem,czy przed czy po edycji :-D

hah lajknęłam przed edycją :) mimo edycji, lajka nie cofam :P
    wiesz, żebym miała w tym szpitalu cesarkę, to mi na to papier kardiologa niepotrzebny, cieszę się, że wada się nie pogłębiła i tyle z tej konsultacji dla mnie najważniejsze. Ale mam dokładnie takie wątpliwości jak piszesz, położnicze. Bo to, że kardiolog uważa, że serce powinno wytrzymać nie daje mi przecież gwarancji, że wytrzyma, albo że ktoś na porodówce będzie ryzykował, czy wytrzyma :/
    Mam wizytę 13 listopada u Gina i jeśli wcześniej nie urodzę, dopytam go bardzo konkretnie jak on to od strony ginekologicznej widzi, jak często zdarza się to co opisujesz itd. Jak nie dotrzymam do 13 listopada... to mam wszelkie papiery i badania przy sobie i najwyżej zdecydujemy na miejscu, że cesarka. Chyba i tak na taką cesarkę bym się decydowała, niż umówioną.
    Ehh ciężki temat. U Ciebie jest już decyzja o CC? Masz termin? Dzięki za info tak w ogóle :*

Kuniak gratuluję Córeczki :)
    Agata Twój Mężczyzna cudny :)

u mnie koleżanka posiedziała jakoś długo... zmęczyłam się, serio :P
    odreagowuję robiąc karpatkę :D

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze sexq tak z 4xdziennie? :-D

lkc lubi tę wiadomość

• sylvi Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    no wieeeeecccc...zaden nie dziala...sprawdzalam juz wszytskie :P
    a już myślałam że coś się da zrobić :P

AgataP lubi tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Moze sexq tak z 4xdziennie? :-D

been there...not working(haha zartuje :P...kusilo mnie zeby to napisać )

• xpatiiix3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sratatata oczyszczenie może wywołać skurcze ,oby tak było w Twoim przypadku :P

AgataP lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:
    a już myślałam że coś się da zrobić :P

probuj probuj moze tylko ja jakas taka pechowa jestem ze nic nie dziala.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Sratatata oczyszczenie może wywołać skurcze ,oby tak było w Twoim przypadku :P

Pati nawet nie wiesz jak bardzo chcialabym zeby to byla prawda.

• sisiiii Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Kuniak córeczki:))

My po wizycie. Mały wazy 3100. Szyjki praktycznie nie ma ( 15mm),ale nadal zamknięta.
    My juz z mężem w Lodzi.

Marzena27, Lavendula, zupaztytki, ewelina_d, lkc, Agusia ;), anusiaa90, Rybka Nemo, Agata92, Maga31, Fidelissa, Madlen222 lubią tę wiadomość

r5bup6u.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooby...!!! Hu hu ha huuuuh i zaciskam kciuki oby Cie ruszyło ;)

OOo sisi następna się szykuje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 20:05

AgataP lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa u Juli nic się nie dzieje, czeka jak c się n będzie dziać to jutro chyba oxy podadzą, no ale po takim czasie podtrzymywania to się nie dziwie trzeba czekać aż się wypłuka z organizmu ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam u ginka, wszystko ok, gbs ujemny małą pobadał jeszcze i [przepływy wszystko lux łozysko jeszcze młode wiec moze siedziec w brzuszku. Szyjka długa!;/ aczkolwiek powiedzial by sie nie sugerowac bo dzis moze byc wszystko zamkniete a jutro mozna rodzic. śmialo juz moge bo jest donoszona, jebany nie chcial mi okreslic wagi stwierdzil ze za 2 tyg bo i tak teraz najwiecej tyje a i ostatnio babce wymierzył 3300 a na drugi dzien urodzila 4,5 kg takze sie nie sugerowac. Świetnie! Obrzeki nóg zaniepokoiły zmierzył cisnienie na szczescie ok bo juz by mnie kładł do szpitala. Kazał lezec nie siedziec w ogole i łykać 6 magnezów dziennie ale ja nie chce bo to chyba poród opoznia?Podpowiedzcie co robic;/

w5wqqps6dh6rkfbp.png
‹‹ 1897 1898 1899 1900 1901 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ