X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    Kochane ,nasza mała przyszła na świat o 15stej ,z waga 4300 , dł 60 cm . A na imię ma jednak Emilka ;D
    Jest słodka!!!!

Cudownie, Gratulacje <3
    Jak się czujecie ??

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to Pati oceniasz?

qq87j44jhto0od0f.png

• lkc Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak gratulacje!!!!!!!!!!!

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak gratuluję:)

Emilka spora:) Super:)

A Ty jak się czujesz??

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa nigdy w życiu plecy bolały i biodra od tego leżenia i stekajac przekrecalam sie z boku na bok ledwo, ale potem po zzo już nie miałam wyboru ,bo mnie idiotka tak znieczuliła, że nie mogłam się podnieść ani podsunac wyżej i lezalam na płasko i nogi mi zwisały tak się zsunęłam, a jak się podciagnelam to dzięki bogu mama złapała, bo chyba bym spadając z łóżka kark złamała ,bo na łeb padałam, ogólnie w pewnym momencie głowy nie mogłam podnieść to się tak rozplakalam, że jak zwłoki leże i nie mogę się ruszyć ani pociągnąć ze kaleka jestem jakaś ;oo także nie polecam, wole aktywny poród kiedy można chodzić ruszać bioderkami, no ale po odejściu wód jest ryzyko że cos wypadnie..

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fu....K i co ja mam teraz zrobić....

qq87j44jhto0od0f.png

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Nie ma skurczy ;) ja coś obstawiam siebie w okolice 7go :)

Milaszka wrote:
    Skurcze mam caly czas ale w dalszym ciagu nieregularne.. Juz troche mam dosc, kolejna noc pewnje bedzie bezsenna, ale trudno, juz chyba blizej niz dalej. Zaraz pojde z małzem na jakis spacer, moze cos pomoze :) seksu uprawiac juz nie chce, bo strasznie bola mnie wwzystkie wnetrznosci, a jeszcze jak małz wie ze tam juz sie rozwarcie zrobilo to tym bardziej :P zreszta skurczy wywolywac nie trzeba bo jest ich duzo, ale niech sie france uregulujaaaaa...

Dołączasz? ;)

Milaszka lubi tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze nie zawsze Tak wychodzi jakby się chciało.. ;/ nie martw się jak będzie wszystko w porządku poród będzie taki jak chcesz ;) u mnie się po komplikowało trochę no i niesty u Nas takie procedury przy wczesniach ze musiał być non stop pod ktg.. W przypadku odnoszonych co raz tylko pod ktg podłączają ;)

Ale może nich się wypowiedzią donoszone które rodziły po odejściu wód najpierw ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 17:30

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Szczerze nie zawsze Tak wychodzi jakby się chciało.. ;/ nie martw się jak będzie wszystko w porządku poród będzie taki jak chcesz ;) u mnie się po komplikowało trochę no i niesty u Nas takie procedury przy wczesniach ze musiał być non stop pod ktg.. W przypadku odnoszonych co raz tylko pod ktg podłączają ;)
    Normalnie tak było. Ale nie po tym cholernym zarządzeniu....

qq87j44jhto0od0f.png

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde no to nie ciekawie.. Przemyśl sobie wszystko wcale nie musisz leżeć parenascie godzin może pójdzie szybciej i tylko 3-5 h polezysz warto dla dzidziusia ;)

Fidelissa lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    KUNIAK gratulacje!!

nie urodzilam w dordze po hippisa wiec luz...

No niedobrze. Plan był inny ;)

Kuniak gratuluje :)

AgataP lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • e_v_e Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie u was były rozbieżności w pomiarach z USG pod koniec ciąży? U mnie są duże np. kość udowa i brzuszek 2-3 tygodnie w tył w stosunku do trwania ciąży, a głowa w terminie:/ Niby to może wskazywać na hipotrofię, tzn młody rośnie, przepływy ok, więc może po prostu jest mniejszy i chudszy, a jak było u was , też miałyście takie rozbieżności ?

w57vhgqsvnsaad78.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tylko z 34 tygodnia po Marcelu.. ;) wiec nie pomoże ;p

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko...co zjem to zwracam(i to jak spektakularnie,hippis i pies stali pod drzwiami od lazienki i pytali czy zyje jeszcze,,,a oczy jak piec zlotych mieli jak wyszlam...) ...o co kaman....

lkc, xpatiiix3, Amnezja lubią tę wiadomość

• Moniix20 Znajoma

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś odebrałam wynik GBS- wynik ujemny !:) teraz czekamy na 12 listopada(kolejna wizyta) :))

lkc, Dotty84, xpatiiix3, sylvi, Maga31, ewelina_d, anusiaa90 lubią tę wiadomość

f2w3dqk3dtvozx9q.png
    200911112438.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja oswiadczam,ze wlasnie zauwazylam u siebie glutka :-) zawsze to cos,po dlugiej goracej kapieli pobolewa mnie okresowo brzuch i troche w krzyzy,no ale to oczywiscie sa tylko przymiarki zapewne

Dotty84, xpatiiix3, lkc, ChciałabymJuż, Maga31, Marzena27, caśka, Rybka Nemo, Lavendula, Fidelissa lubią tę wiadomość

• lkc Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata moze cos sie ruszylo??

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    o matko...co zjem to zwracam(i to jak spektakularnie,hippis i pies stali pod drzwiami od lazienki i pytali czy zyje jeszcze,,,a oczy jak piec zlotych mieli jak wyszlam...) ...o co kaman....

ja tak mam już od jakiegoś miesiąca co jakiś czas... jednego dnia mam dobry apetyt i wszystko sie ładnie trawi, a drugiego nie mogę jeść (brak apetytu), mdłości i wymioty...

Lekarz oczywiście powiedział: TAK MOŻE BYĆ NA TYM ETAPIE :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 18:05

AgataP lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniaku gratulacje!! Całkiem duża ta Mala:).

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP ja funkcjonuje dzieki zupom mlecznym, pyrom i bułom z maslem. Wszelkie odtsepstwa od tego koncza sie beltem:(. i tak jestem niepokorna i rano se kawe walne, pol godz temu zzarlam pol mandarynki( pierwszy raz w ciazy) i czekam na kare boska;).

AgataP lubi tę wiadomość

oar8ebkmjuhkrx2d.png
‹‹ 1895 1896 1897 1898 1899 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ