X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    Kochane ,nasza mała przyszła na świat o 15stej ,z waga 4300 , dł 60 cm . A na imię ma jednak Emilka ;D
    Jest słodka!!!!

Cudownie, Gratulacje <3
    Jak się czujecie ??

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to Pati oceniasz?

qq87j44jhto0od0f.png

• lkc Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak gratulacje!!!!!!!!!!!

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak gratuluję:)

Emilka spora:) Super:)

A Ty jak się czujesz??

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa nigdy w życiu plecy bolały i biodra od tego leżenia i stekajac przekrecalam sie z boku na bok ledwo, ale potem po zzo już nie miałam wyboru ,bo mnie idiotka tak znieczuliła, że nie mogłam się podnieść ani podsunac wyżej i lezalam na płasko i nogi mi zwisały tak się zsunęłam, a jak się podciagnelam to dzięki bogu mama złapała, bo chyba bym spadając z łóżka kark złamała ,bo na łeb padałam, ogólnie w pewnym momencie głowy nie mogłam podnieść to się tak rozplakalam, że jak zwłoki leże i nie mogę się ruszyć ani pociągnąć ze kaleka jestem jakaś ;oo także nie polecam, wole aktywny poród kiedy można chodzić ruszać bioderkami, no ale po odejściu wód jest ryzyko że cos wypadnie..

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fu....K i co ja mam teraz zrobić....

qq87j44jhto0od0f.png

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Nie ma skurczy ;) ja coś obstawiam siebie w okolice 7go :)

Milaszka wrote:
    Skurcze mam caly czas ale w dalszym ciagu nieregularne.. Juz troche mam dosc, kolejna noc pewnje bedzie bezsenna, ale trudno, juz chyba blizej niz dalej. Zaraz pojde z małzem na jakis spacer, moze cos pomoze :) seksu uprawiac juz nie chce, bo strasznie bola mnie wwzystkie wnetrznosci, a jeszcze jak małz wie ze tam juz sie rozwarcie zrobilo to tym bardziej :P zreszta skurczy wywolywac nie trzeba bo jest ich duzo, ale niech sie france uregulujaaaaa...

Dołączasz? ;)

Milaszka lubi tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze nie zawsze Tak wychodzi jakby się chciało.. ;/ nie martw się jak będzie wszystko w porządku poród będzie taki jak chcesz ;) u mnie się po komplikowało trochę no i niesty u Nas takie procedury przy wczesniach ze musiał być non stop pod ktg.. W przypadku odnoszonych co raz tylko pod ktg podłączają ;)

Ale może nich się wypowiedzią donoszone które rodziły po odejściu wód najpierw ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 17:30

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Szczerze nie zawsze Tak wychodzi jakby się chciało.. ;/ nie martw się jak będzie wszystko w porządku poród będzie taki jak chcesz ;) u mnie się po komplikowało trochę no i niesty u Nas takie procedury przy wczesniach ze musiał być non stop pod ktg.. W przypadku odnoszonych co raz tylko pod ktg podłączają ;)
    Normalnie tak było. Ale nie po tym cholernym zarządzeniu....

qq87j44jhto0od0f.png

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde no to nie ciekawie.. Przemyśl sobie wszystko wcale nie musisz leżeć parenascie godzin może pójdzie szybciej i tylko 3-5 h polezysz warto dla dzidziusia ;)

Fidelissa lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    KUNIAK gratulacje!!

nie urodzilam w dordze po hippisa wiec luz...

No niedobrze. Plan był inny ;)

Kuniak gratuluje :)

AgataP lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • e_v_e Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie u was były rozbieżności w pomiarach z USG pod koniec ciąży? U mnie są duże np. kość udowa i brzuszek 2-3 tygodnie w tył w stosunku do trwania ciąży, a głowa w terminie:/ Niby to może wskazywać na hipotrofię, tzn młody rośnie, przepływy ok, więc może po prostu jest mniejszy i chudszy, a jak było u was , też miałyście takie rozbieżności ?

w57vhgqsvnsaad78.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tylko z 34 tygodnia po Marcelu.. ;) wiec nie pomoże ;p

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko...co zjem to zwracam(i to jak spektakularnie,hippis i pies stali pod drzwiami od lazienki i pytali czy zyje jeszcze,,,a oczy jak piec zlotych mieli jak wyszlam...) ...o co kaman....

lkc, xpatiiix3, Amnezja lubią tę wiadomość

• Moniix20 Znajoma

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś odebrałam wynik GBS- wynik ujemny !:) teraz czekamy na 12 listopada(kolejna wizyta) :))

lkc, Dotty84, xpatiiix3, sylvi, Maga31, ewelina_d, anusiaa90 lubią tę wiadomość

f2w3dqk3dtvozx9q.png
    200911112438.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja oswiadczam,ze wlasnie zauwazylam u siebie glutka :-) zawsze to cos,po dlugiej goracej kapieli pobolewa mnie okresowo brzuch i troche w krzyzy,no ale to oczywiscie sa tylko przymiarki zapewne

Dotty84, xpatiiix3, lkc, ChciałabymJuż, Maga31, Marzena27, caśka, Rybka Nemo, Lavendula, Fidelissa lubią tę wiadomość

• lkc Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata moze cos sie ruszylo??

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    o matko...co zjem to zwracam(i to jak spektakularnie,hippis i pies stali pod drzwiami od lazienki i pytali czy zyje jeszcze,,,a oczy jak piec zlotych mieli jak wyszlam...) ...o co kaman....

ja tak mam już od jakiegoś miesiąca co jakiś czas... jednego dnia mam dobry apetyt i wszystko sie ładnie trawi, a drugiego nie mogę jeść (brak apetytu), mdłości i wymioty...

Lekarz oczywiście powiedział: TAK MOŻE BYĆ NA TYM ETAPIE :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 18:05

AgataP lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniaku gratulacje!! Całkiem duża ta Mala:).

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP ja funkcjonuje dzieki zupom mlecznym, pyrom i bułom z maslem. Wszelkie odtsepstwa od tego koncza sie beltem:(. i tak jestem niepokorna i rano se kawe walne, pol godz temu zzarlam pol mandarynki( pierwszy raz w ciazy) i czekam na kare boska;).

AgataP lubi tę wiadomość

oar8ebkmjuhkrx2d.png
‹‹ 1895 1896 1897 1898 1899 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ