X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mnie znow brzuch troszke pobolewa i mokro czuje w gaciach heheh,ale to nie wody :-)

ChciałabymJuż lubi tę wiadomość

• santoocha Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, WYSPAŁAM SIĘ! :D
    I nie miałam zgagi mimo spania na płasko :)

Agata no w końcu! Ale- wbrew wszystkiemu rodzisz przed terminem z OM ;)

A mi się dziś śniło, ze Maga31 urodziła, a poród zainicjował kolega jej męża, bo ją uderzył w twarz i jej wody odeszły. Głupi sen, wiem :P Sorry Maga, ale nie mam wpływu na to co i jak mi się śni ;)

blue00, lkc, AgataP, xpatiiix3, Dotty84, Rybka Nemo, zupaztytki, KUNIAK, Marzena27, ChciałabymJuż, Agusia ;), Fidelissa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe rozbawilas mnie santoocha :-)

• Lavendula Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    laski swietowac sylwester jest ;)))) jadymy z hippisem trzymac tam.kcukasy

NIECH ŻYJE NOWY ROK :)

AgataP lubi tę wiadomość

• kittykate Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    gratulacje dla wszystkim rozpakowanych :-)
    mnie strasznie napierdala głowa i nie wiem czy coś wziąć?
    mam kryzys, mleka chyba mało w cyckach. Wojtek dzisiaj jadł przez godzinę, po godzinie głodny, dałam mm bo rodzice byli więc za dużo zabawy z cycem a i tak ledwo co pewnie przybyło. Późnij odciągnęłam i jak się obudził dostał 40 mojego mleka, poszedł spać. Po południu godzina na cycu i co?? nie spał chyba przez 2h, ciągle szukał mlaskał...ja padnięta więc poszłam spać mąż sam się zajmował i w końcu już dał mu mleka, później ból brzuszka, wypierdział się i śpi, wstanie niedługo i dostanie butle nie mam siły go przystawić a odciągnełam teraz mleko.
    Powiedzcie mi jak mam sobie poprawić laktację? z młodym ciężko bo on strasznie się denerwuje zanim załapie i łapie płytko chyba i słabo mu leci, a z butelki to chociaż wiem ile zje..
    Ostatnio wyłam bo strasznie się zdenerwowałam że nie może złapać i miałam wyrzuty sumienia że się denerwuje na niego a on taki malutki przecież...

Nam polozna poleciła femaltiker od 1-2 doby po porodzie 1-2 saszetki do posiłku, na bazie slodu jeczmiennego wspomaga laktacje i uzywanie laktatora recznego tudziez elektrycznego jesli szpital posiada bo dziecko moze jeszcze nieprawidlowo chwytac i ssac i nie pobudzi dostatecznie kanalikow do produkcji. Powodzenia!!!!

Kate

np55zzc.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry,
    Wyspany dwupak bezobjawowy.
    Umoszczę się wygodniej na Liściu
    Poobserwuję dzień

Kobietki trzymam kciuki :)
    Niech się kręci <3

POWODZENIA

lkc, Agusia ;) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, im bliżej porodu, tym bardziej mnie to przeraża. Ale nie ma wyjścia, jakoś trza to maleństwo wypchać :)
    Mam za sobą jeden poród ze znieczuleniem, jeden bez znieczulenia i nie wiem ciągle, co lepsze. Faktem pozostaje, że po tym ze znieczuleniem jakiejś amnezji dostałam. Absolutnie nie wiem i nie pamiętam, co się ze mną działo. I nie wiem, czy chcę, by to się powtórzyło.... Ale ten bez znieczulenia bolał jak cholera
    A i tak na razie nie rodzę, wcale nie czuję się, jakbym w ciąży była. Idę na wizytę, zobaczymy, czy maleństwu wygodnie w brzuszku, czy nie...

• dynamiczna Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dajecie czadu dobrze dobrze bo grudniówki już przebierają nóżkami w kolejce za Wami :)

xpatiiix3, ChciałabymJuż, kittykate, Isia14, karmelek lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marynka ja mam to samo pierwszy pamiętam n idealnie a drugi z zzo urywki prawie nic.. ;o hehe

Ciekawe co u Juli wczoraj nic się nie działo dzisiaj decyzja czy oxy podadza także czekam na wiadomość a może gdzie juz Zuzie ściska

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 08:49

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A już myślałam, że tylko na mnie to tak działało... Dlatego wolałabym teraz naturalnie, ale czy ja to wytrzymam?

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marynka żeby u mnie to nie trwało tyle czasu to wywoływanie wilka z lasu to bym nie brała, ale jak nic nie ruszało to wzielam zanim skurcze nie zrobiły się takie nie do wytrzymania tylko jeszcze bolesne ale znośnie, ojj ale i tak mi odeszło n koniec znieczulenie na partych na ostatnim malo bolesnym Wam napisałam ze juz zaraz a jak odlozylam tableta to ryczałam i się wiłam juz z bólu ;o

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bawie sie tak :p tylko mnie od zeszlej soboty wypadaja wszystkie kolory tęczy od jasnego przez żółte po różowe do czerwonego zakrwionego i nie wywoluje to skurczy?
    Wczoraj były po 2h lazenia po sklepie ale co? Nie bolaly eh eh...

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej ale sie tu dzieje :)
    Agata widzisz doczekalas sie i ty :) oby teraz szybko poszlo!

Ewelina i jak u ciebid? Wanna pomogla? :)

Kuniak po 6godz. Juz wstalas?? O retty! Ja po 12 ledwo :/ w ogole duzo gorzej znioslam ta cc od pierwszej.. a zle sie goi bo krew mi sie zbiera caly czas nad rana. Dzis znow mnie rozcinali i polecialo tyle krwi ze szok! A juz wczoraj weczorem zglaszalam to byl ciul nie lekarz i mu sie ewidentnie nie chcialo nawet zerknac.. dzis byl rano ten co wczoraj i nawet sie wkurzyl ze nikt mu nie przekazal ze zglaszalam watpliwosci :/

Co do karmienia to od razu mialam full mleka i karmie naturalnie.
    Na plaskie brodawki moze sprobowac te nakladki do karmienia?

• Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamadomina trzymam kciuki)

Goplanka dzięki, że napisałaś o tej opuchliźnie, bo ja od soboty wyglądam strasznie, a gdzie do terminu porodu, a jeszcze piszesz, że po porodzie gorzej no to masakra. Ale cóż wszytsko się wytrzyma dla tej małej istotki w brzuszku:)

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata no w końcu! Lekkiego i szybkiego porodu :)

Ewelina trzymam kciuki :)

ewelina_d lubi tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera wie... Nadal są,nadal bolesne. Co 3 do 6 minut. Czy to się liczy jako regularne? W każdym razie zobaczę po jakim czasie będzie następny i dzwonie do położnej

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale emocje!!! Dawajcie dawajcie, trzymam kciuki za rozkręcenie akcji u każdej z Was i lekkie porody :*

Kompletnie nie łapię się w liczeniu regularności skurczy, nie dojdę do ładu z tym, chyba intuicyjnie będę wiedziała, że to już i tyle, mam to w dupie nie będę się przejmować. Rano znowu seria bolesnych co chwilę, pomiędzy ból brzucha teraz cisza spokój. A w nocy Zuza tak napierała na szyjkę, że aż podskakiwałam i budziłam niechcący męża biednego :P pewnie szyjka się skracała, a może jakieś rozwarcie malutkie już się robi...

Jestem z Wami wszystkimi myślami i zaglądam często, czekamy na Maluszki! :)

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek , kazali to wstałam ale tak napier... ze z tego wszystkiego zwymiotowałam pod prysznicem :/
    A na ranę nawet nie mam odwagi spojrzeć, zreszta zakleili mi ja plastrem i nikt tam na razie nie zaglądał

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Amnezja Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisiiii wrote:
    Amnezja niestety salve zawalone i nie mieli miejsca żeby mnie położyć od dzisiaj. Dopiero w środę im się zwalnia łóżko i wtedy ja wskakuje. Teraz jesteśmy w hotelu w pobliżu szpitala. Przynajmniej czuje się bezpiecznie w razie jakiejś nieprzewidzianej akcji. Tak ze w środę napisze jak tam jest jak juz tam będę:)))

Podobno w salve po 6 h od operacji pionizuja. Bardzo szybko. Myslalam ze po 12,a tu tak szybko chcą żeby smigac.

Sisi to nie mamy wyjścia i mocno zaciskamy nóżki :)
    Bardzo dobrze,że tak szybko pionizują.Ciekawe jak wytrzymam,dla mnie 6 godz.to i tak długo :)

sisiiii lubi tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama ze mną w ciąży miała termin na 3.11 a ja urodzona 17.11 więc się nie emocjonuje terminem i czekam cierpliwie :) wiadomo kazdy chcialby wczesniej bo już ciężko, ale i tak to nasze dzieci wybiorą sobie termin :)

Dziś mam wolny dzień na uczelni, ale dziwne uczucie :) nie wiem co ze sobą zrobić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 09:12

Marzena27, lkc lubią tę wiadomość

nxbhnwz.png
‹‹ 1903 1904 1905 1906 1907 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ