X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nata1987 Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie mi spieło brzuch, twardy jak kamień, wzięłam ciepły prYsznic-nie pomogło. Ale to nie mogą być też skurcze bo brzuch jest napięty non stop. Powinnam wziaść no- spę?

d69canli3gjdxceq.png
  • Florentine Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana jeśliby pojawiło się krwawienie to w te pędy do szpitala! Mi tak objawiło się odklejone łożysko...

Listopadówka/Wrześniówka 2014r. b95lnsr.png
  • nata1987 Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięłam no-spę i leżę....
    Tak dumam sobie...
    Moja mama urodziła 6 dzieci...
    Jak ona to zrobiła że nie osiwiała z nerwów?

d69canli3gjdxceq.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusia i Ewelina gratulacje :)
    Czekamy na wieści od Agaty.
    A ja z corcia się dakej poznajemy. Położne zwróciły mi uwage ze mała taka placzliwa i wisi na cycu bo ma traume po inkubatorze. Jak karmie zerka okiem co chwile trzyma mnie rękami. Chce spać wtulona albo lubi jak się ją dotyka po buzi. Bidulka moja taka mala i taka mądra. Takze pozwalam na tulaski do cyska i od razu mniej placzliwa.

zupaztytki, xpatiiix3, lkc, lkc, ewelina_d, blue00, misiaczk25, ChciałabymJuż, santoocha, Rybka Nemo, mada_lena, Ninusia, Agusia ;), Marzena27, sisiiii, Fidelissa, anusiaa90 lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Lafar_ra Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju mam się zgłaszać na ktg a do szpitala mam skierowanie na 17.11 chyba że sie zacznie wcześniej co nie wykluczone powiedział bo mały jest bardzo nisko i mam nadzieję że jednak się zacznie wcześniej bo do siedemnastego to będzie 5000 g. W ogóle cały przerośnięty jest kość udowa 37 + 6 a brzuszek na 40 głowka na 39 ale wszystko ok tylko że mega gigant. Ogólnie to jak zaczął mi gadać o pato to uciełam i powiedziałam że się na razie tam nie wybieram :D widział że nie ma co w dyskusje wchodzić bo przegra tę potyczkę to dał spokój :D

Paju lubi tę wiadomość

[relgi09k4h25cozc.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje na to ze większość rodzacych dzisiaj juz tuli swoje Maluszki.. a te ktore jeszcze sie mecza beda je mialy Je juz niedlugo.
    U mnie w brzuchu impreza .. chyba karnawalowa;))
    Optimus trzymaj sie dzielnie i wracaj do nas na forum szybko bo smutno bez Ciebie.
    Ide spac. Kolorowych

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fotę musze ogarnąć jeszcze ale oczywiście Hania jest najpiękniejsza na świecie:D najłatwiej będzie mi na bloga wrzucić, wiec zaraz to zrobię... Zzo jest boskie, myślałam że zejde między 2 a 3cm. Potem dostałam znieczulenie i w godzinę miałam pełne rozwarcie. Parte 1h, darlam się w nieboglosy, trochę nacięta, troche peknieta, ale luz;) jakoś wyszła!:) aha, tez w sali morelowej :)

Goplana, Paju, santoocha, Nata, lkc, mada_lena, madziulka112, Marzena27, zupaztytki, Lavendula, sisiiii, Fidelissa, Amnezja, FK81, anusiaa90 lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie znow pojawily sie skurcze,mocniejsze i o innym charakterze,wbijsja ,nie wrecz w lozko

• Goplana Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    Fotę musze ogarnąć jeszcze ale oczywiście Hania jest najpiękniejsza na świecie:D najłatwiej będzie mi na bloga wrzucić, wiec zaraz to zrobię... Zzo jest boskie, myślałam że zejde między 2 a 3cm. Potem dostałam znieczulenie i w godzinę miałam pełne rozwarcie. Parte 1h, darlam się w nieboglosy, trochę nacięta, troche peknieta, ale luz;) jakoś wyszła!:) aha, tez w sali morelowej :)
    Ho ho :) - sala morelowa rządzi wśród zofijkowych listopadówek - i szczęśliwa jest, takie skarby nam przynosi :)
    Dobrze, że wzięłaś znieczulenie :)
    Mąż nie padł od nadmiaru wrażeń? :)

Jeszcze raz serdecznie gratuluję! Teraz czas na zakochanie się bez pamięci w swoim Skarbie :)

ewelina_d lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Ho ho :) - sala morelowa rządzi wśród zofijkowych listopadówek - i szczęśliwa jest, takie skarby nam przynosi :)
    Dobrze, że wzięłaś znieczulenie :)
    Mąż nie padł od nadmiaru wrażeń? :)

Jeszcze raz serdecznie gratuluję! Teraz czas na zakochanie się bez pamięci w swoim Skarbie :)
    Co ty, trzymał się super :) głównie służył mi do trzymania się jak miałam parte:)

W ogóle jesteśmy dziwni chyba, bo żadnych łez tylko radość ze juz po wszystkim ;) i taki luz;) mała teraz sobie kwili co jakiś czas ale chyba jej się coś śni wiec nie ruszam:)

No i leżę na tej zaadoptowanej poporodowej, bo miejsc nie ma, ale może jutro... No... I spać mi się strasznie chce ;)

ChciałabymJuż, lkc, Lavendula, Goplana, Fidelissa lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliczna corcia ewelina :-)

• Paju Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:

W ogóle jesteśmy dziwni chyba, bo żadnych łez tylko radość ze juz po wszystkim ;) i taki luz;)

To tak jak i my. Zero łez.. Ja miałam uczucie w stylu - w końcu się skończyło.. extra.. A chwile później - ale jaja on serio jest mój!

santoocha, ewelina_d lubią tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • nata1987 Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2014, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina gratuluje ślicznej małej:)
    Mi sie coraz mniej uśmiecha rodzic :)
    Nie moge spać bo słyszę jakies dziwne pluski w brzuchu, chlupotanie i boje sie że mi wody odejdą.. ;)
    Nie moge sie doczekać porodu a teraz im bliżej to chciałabym to odsunąć

d69canli3gjdxceq.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina śliczna córcia :)

A ja się przygotowałam do porodu: zrobiłam hennę, wydepilowałam nogi i pachy, zrobiłam manicure i pedicure, spisałam mężowi hasła do kont i co kiedy trzeba płacić, a co się płaci samo.
    Mogę rodzić!

Tyle że wymacałam szyjkę- twarda i zamknięta. I dupa. To sobie porodziłam.

Czyli pewnie do końca tygodnia popracuję ;)

Idę spać, dobranoc <3

lkc, Marzena27, ChciałabymJuż, Fidelissa lubią tę wiadomość

• kittykate Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina śliczna córcia <3 gratulacje raz jeszcze !!!!!
    odpoczywajcie!

Kate

np55zzc.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina moje gratulacje.

relgh3714vlmssyj.png
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina dzidzia piękna :-)

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 01:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, dołącza się Izia, tutaj mąż zaczelo sie przed 20:00 i już po CC, mamy cudnego synka;-)

ÓptimusPrime, Viviana, ewelina_d, Nata, lkc, mada_lena, Paju, xpatiiix3, Madlen222, blue00, Isia14, Ninusia, Evik, Rybka Nemo, Lafar_ra, natasza82, Agusia ;), Marzena27, santoocha, Dotty84, zupaztytki, Lavendula, misiaczk25, sisiiii, ChciałabymJuż, Fidelissa, Amnezja, FK81, anusiaa90 lubią tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • nata1987 Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2014, 01:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza gratuluje!!!!
    Jak tu spać kiedy ręce i nogi odmawiają posłuszeństwa?
    Jak tu spać kiedy co chwilę ktoś rodzi? :)

d69canli3gjdxceq.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 01:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izia gratuluję zdrówka dla Was.

relgkrhm1ojs0ctn.png
‹‹ 1914 1915 1916 1917 1918 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ