Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
xpatiiix3 wrote:Dobra mamy cztery na porodowkach a gdzie mamadomina.??
zdycham z bólu, rozwarcie nie postępuje....ja pierdzielę, boli że hej, no ale Milaszke trzymało od niedzieli, mnie od poniedziałku więc moze jutro? jak dożyję i nie padnę, bo dzisiaj też spać nie będę -
anusiaa90 wrote:Witam. Kochane o 10.35 przyszla na swiat Jagoda. Ma 54 cm i 3200 wagi. Jak mi ja polozyli na brzuchu to niemoglam powstrzynac radosci
niestety musieli mnie naciac, ale to dobrze, bo mala miala owinieta glowke i brzuszek pepowina. Pozniej Wam napisze wiecej o porodzie.
Gratulujęanusiaa90 lubi tę wiadomość
-
Agata, Milaszka, Maga, Jula - czekamy na Wasze dzieciątka! mam madzieję, że wszystkie je już tulicie tylko jeszcze się nie odzywacie
Tymczasem wyłączam komputer (będę zerkać z komórki hihih, bom uzależniona od Was).
Następna aktualizacja listy - JUTROWiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 21:14
-
Witamy Hanie
Ewelinko gratulacje ;**
Lista imponująca
Uwijajcie się jeszcze dzisiaj to pobijecie rekord urodzeń w ciągu danego dnia
Mamadomina biedulko nameczysz Ty się.. Aaale za to jaka nagroda ;** <tulimy>Mamadomina, ewelina_d lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Lafar_ra wrote:Ja po wizycie uwaga mały waży tamtaratammm 4045 g. Moj gin mówi że cc u nas w szpitalu dopiero od 4500, chociaż mój w takim tempie to w terminie będzie miał z 6000
Mam pytanie odnośnie tych dwóch dni urlopu okolicznościowego na urodzenie dziecka dla taty czy w pracy musi składać wniosek czy też wystarczy że zawiadomi ich telefonicznie a wniosek później doniesie, orientujecie się jak to wygląda?
Ojj.. poszalal
Paluch pewnie niezadowolony
Kładzie Cię na oddział?
aaaaaa ja dziś miałam iść
A co do dni wolnego to myśle, że kwestia do dogadania się. Bo na pewno 'dowodem' na wolne jest akt urodzenia.
U nas była taka sytuacja, że w niedzielę do T. zadzwonił jego szef i mu powiedział że jeśli chce wolne w poniedziałek to ok.
Ale on i tak poszedł bo my do popołudnia w pracy. Za to dziś miał dzień wolny.. i pozalatwial zarejestrowanie małego więc już oficjalnie jest Szymonem
(Za 2 tyg. Mamy do odbioru Pesel)
Drugi dzień jakoś też bedzie musiał wziąć -
Moj maz skladal oswiadczenie na ten okolicznosciowy. Jezu pol dnia staram sie wszwtko doczytac i w koncu sie udalo. No wiev przede wszystkim serdecznie gratuluje wszystkim rozpakowanym
my tez chcielismy taka piekna date ale Wojtas chciał inną :-)ogólnie to cyca dzisiaj ssał przez nakładkę ale od razu neptyk i w sumie to prawie nic nie zjadł więc finał jest taki że i tak dostaje po godzinie butelkę
ściągam tak max 40ml co 2-3h chyba trochę mało co? Czuje że dupa jasiu będzie z tego karmienia...
Pierwsza kąpiel super, patrzył z zainteresowaniem i podobało mu się bardzo, później jedzonko i spał jak susełek ponad 4hdzisiaj też już po kąpieli i krasnal zjadl 45ml mojego mleka i leży w łóżeczku i mam nadzieję zasypia
dzisiaj była u nas pediatra i wszystko git. Wydała mi się spoko kobietą ale zobaczymy.
Zjadłam właśnie obiad na kolację, niedługo odciągnę mleczko sobie..kurde wolałabym żeby sam ładnie jadł bo wole jak on jest przy piersi niż ten jebany piszczący laktator -
Od juli:
U nas cisza..czekam czekam. Z mala jest ok ze mna tez dlatego czekamy az samo ruszy..gratulacje dla nowej mamusi!
Od Magi:
Wow! Gratulacje dla Ewelinywitam Hanię na świecie! Mojemu Stasiowi się nie śpieszy - zasypiam między skurczami
może nad ranem zechce "wypłynąć na fali"
lkc, blue00, Marzena27, ewelina_d lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Ewelina gratulacje!!! Witamy Hanię
jak się czujecie Dziewczyny? jak dasz radę coś jutro napisać to dawaj znać koniecznie
Za resztę Listopadówek kciuuuuki zaciśnięte :*
My wybieramy się powoli spać, dzisiaj bez drzemki, więc już się oczy zamykają
dobranoc, rano wracam nadrabiać
szybkich porodów, gdyby się komuś zachciało rodzić ^^ewelina_d, Goplana lubią tę wiadomość
-
Nata wrote:Moj maz skladal oswiadczenie na ten okolicznosciowy. Jezu pol dnia staram sie wszwtko doczytac i w koncu sie udalo. No wiev przede wszystkim serdecznie gratuluje wszystkim rozpakowanym
my tez chcielismy taka piekna date ale Wojtas chciał inną :-)ogólnie to cyca dzisiaj ssał przez nakładkę ale od razu neptyk i w sumie to prawie nic nie zjadł więc finał jest taki że i tak dostaje po godzinie butelkę
ściągam tak max 40ml co 2-3h chyba trochę mało co? Czuje że dupa jasiu będzie z tego karmienia...
Pierwsza kąpiel super, patrzył z zainteresowaniem i podobało mu się bardzo, później jedzonko i spał jak susełek ponad 4hdzisiaj też już po kąpieli i krasnal zjadl 45ml mojego mleka i leży w łóżeczku i mam nadzieję zasypia
dzisiaj była u nas pediatra i wszystko git. Wydała mi się spoko kobietą ale zobaczymy.
Zjadłam właśnie obiad na kolację, niedługo odciągnę mleczko sobie..kurde wolałabym żeby sam ładnie jadł bo wole jak on jest przy piersi niż ten jebany piszczący laktator
Nata u mnie jest to samo. Dziś ściągnęłam z 40ml Max. Oby było lepiej.
jaki masz laktator?
Ja mam ręczny lovi i mnie Wkurza mega bolą mnie przy nim brodawki.. i ogólnie licho leci.. sZybciej i mniej boleśnie to ściągam sobie ręcznie. Tyle tylko ze ręce bolą