WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty, ja miałam krew pobrana o 13 a o 16 dostałam zzo, jak tylko zwolnił się lekarz. Badania miałam z 18 września i one były za stare, a te które zrobiłam w poniedziałek nie moglam druknac bo mi się drukarka popsuła akurat ;-)

Co do gbs to na stronie zofii jest o pochwie i odbycie, ale np w materiałach ze sr juz tylko o pochwie. Ja miałam tylko z pochwy i było ok.

A co do przystawiania dziecka i laktacji to proście położne o pomoc! Ja mam jedną pierś bezproblemowa ale druga ma płaska brodawke. Poprosiłam polozna o pomoc, pokazała jak przystawic i się nauczyłam bez problemu, w sensie Hania :-) aha, warto zainwestować w grubą poduszkę do karmienia...

Dotty84, Goplana lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały dziś waży 2670g. Tyle ile w dniu wypisu.
    Wygląda na to że od wczoraj przytyl prawie 100g.

I zoltaczka 'wydaje się' być mniejsza niż wczoraj :)

xpatiiix3, ewelina_d, sisiiii, maaartinka, Agata92, Marzena27, lkc, Agusia ;), misiaczk25, Rybka Nemo, Amnezja, Lafar_ra, Florentine, Fidelissa, Viviana lubią tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka - co do poduszki ja kupiłam motherhood tą do karmienia, orientujesz się co i jak z nią i czy "się nada"?

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha tak podlaczyla sie pod ładowarkę (cycka) i jazda ,basta daje smoka ,bo sie jeszcze przyzwyczai ;)

Juz niedlugo bedziesz wietrzyć jak widać po Naszych listopadówkach to może się wydarzyć w każdej chwili ;)

ChciałabymJuż lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag.1990 wrote:
    Ewelinka - co do poduszki ja kupiłam motherhood tą do karmienia, orientujesz się co i jak z nią i czy "się nada"?
    Wygląda ze tak:-) kupowanie flakow nie ma sensu bo to żadna pomoc a dziecko ma na niej leżeć tak, że nawet karmić można bez użycia rąk :-)
    Ja kupiłam na allegro takiego grubasa i jest extra. Położne pochwalily...

Mag.1990 lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ją "obmacałam" w smyku wydała mi się, że będzie wygodna - jak przeglądałam na allegro te rogaliki to wydawały mi się właśnie takie "płaskie" i bezkształtne.
    Jednak bez przetestowania jej przez dziecko ciężko i tak ocenić:D

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo super z tą poducha tez kupiłam grubasa z allegro juz zapakowany do szpitala. Zachciało mi sie kebaba wyslalam mezulka choc pewnie odcierpie bo lekka zgaga:) troszke sie poprzytulalismy wczesniej i mam delikatne skurcze :)

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Agata92 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje nowym mamusiom :) Dużo zdrowia dla was i dzieciaczków :)

Powodzenia dla wszystkich na porodówkach:)

Co do laktacji to też mam wrażenie, że mój Wituś się nie najada moim pokarmem dlatego raz albo dwa na dobę dokarmiam go bebiolnem, zwłaszcza jak już nie dam rady go karmić.

Pytanie do mamusiek: Czy wam też tak szaleją hormony? Ciągle czuje jakiś niepokój, chce mi się płakać z byle powodu itp... Chciałabym, żeby to już minęło.

Wszystkiego dobrego dla was wszystkich :)

njr11rs.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój J. sie juz nie moze doczekac przytulanek i wykurzania Kondzia z apartamentu, a ja mam ostatnie kolokwium 19.11 :)
    Z jednej strony chciałabym rodzić, a z drugiej pozamykać wszystkie sprawy na uczelni... Ehh ciężkie jest zycie studenta

nxbhnwz.png
  • Lafar_ra Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata92 mam pytanie twój Witek jest po prostu duży czy było to spowodowane cukrzycą czy czymś innym?

[relgi09k4h25cozc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata,w koncu sie doczekalas,finszuje :-)

• nata1987 Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hallo spałam godzinę i już czuje ze nie zasnę znowu noc bedzie zarwana :/ oczuscil mi sie organizm po pizzy i mam jakies nieregularne skurcze ale nie wiem czy to napewno skurcz. Takie spięcie brzucha i ciągniecie w dół. Czy to moze być skurcz?

d69canli3gjdxceq.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santoocha potrzebuje twojej pomocy! Po moim psie chodzą robaki.. Pierwszy raz w zyciu i to akurat w momencie kiedy ma przyjść na swiat dzidziuś.. Niestety nie mamy pojęcia co to jest, po odchodach wet stwierdzil ze to pchły ale ogladalismy to w domu pod lupa i na pchły mi to nie wyglada.. Poza tym to jest york wiec nawet zbytnio nie ma styczności ze zwierzętami zeby od kogoś zlapac.. Często siedzi w ogródku w tujach wiec może z nich cos zbiera nie wiem.. Dwa razy zastosowalismy fiprex ale niestety nic to nie dało.. Robaków coraz więcej.. Czy moglabys cos poradzić? Czym to można zwalczyc?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 21:17

201411191762.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaartinka, a znajdź mi w necie zdjęcie jak to wygląda, bo nie wiem o jakich robakach mówisz. Łazi to po psie, czy jest przytwierdzone na włosie?
    Yorki też mają pchły, wystarczy że na Wasze podwórko włażą dzikie koty i masz świetne źródło pcheł.

• Agata92 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lafar_ra wrote:
    Agata92 mam pytanie twój Witek jest po prostu duży czy było to spowodowane cukrzycą czy czymś innym?

Jest po prostu duży. Od początku ciąży był w górnych granicach :)

njr11rs.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie umiem znalesc zdjęcia :( z daleka wygląda to jak pchly ale z bliska to takie czarne cos wielkości pchły ale powiedzialabym ze nie ma tych skaczacych lapek (nie zauwazylam ich pod lupa) jest cały takiej samej wysokości. Chodzi po skórze, chyba tylko po brzuchu na grzbiecie nie ma ani robaka ani odchodów.. Jak się go rozgniecie i te odchody tez to pozostaje czerwona plama,krew? Pies się nie drapie czesciej niz kiedys, śladów gryzienia tez nie ma..

201411191762.png
  • Lafar_ra Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata92 wrote:
    Jest po prostu duży. Od początku ciąży był w górnych granicach :)

Pytam bo mój waży już 4045 i jestem troche przerażona, bo do terminu jeszcze mi trochę zostało :)

[relgi09k4h25cozc.png
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam z ktg, zapis ok:)

Ninusia trzymam kciuki:)

lkc, sylvi, Agusia ;), zupaztytki, Ninusia lubią tę wiadomość

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po ktg i wizycie. Zapis jak najbardziej w porządku. Część pochwowa ma 2 cm i pojawiło się rozwarcie na 1 palec. Moja ginka twierdzi, że to już czas i że spokojnie wytrzymam do 18.11., a ja mam panikę, że się zacznie wcześniej :P

Rybka Nemo, lkc, xpatiiix3, Fidelissa, Viviana lubią tę wiadomość

• sisiiii Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zupaztytki wrote:
    Ja też po ktg i wizycie. Zapis jak najbardziej w porządku. Część pochwowa ma 2 cm i pojawiło się rozwarcie na 1 palec. Moja ginka twierdzi, że to już czas i że spokojnie wytrzymam do 18.11., a ja mam panikę, że się zacznie wcześniej :P
    Ja tez właśnie miałam taka panikę. Dlatego wolalam wczesniej do Łodzi pojechać i tu zaczekać.
    Nie mogę zasnąć. Ajjj

r5bup6u.png
‹‹ 1927 1928 1929 1930 1931 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ