X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    No ja na dzień przed kilka godzin skakalam :-) i biodrami kręciłam :-)

I myślisz ze to pomogło czy raczej był to juz czas?

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem wykonczona,kolejna nocka bedzie zarwana przez tego babola i jej dziecko,dziecko sie drze,a ona do niego "co ty chcesz ode mnie'...niektorzy to nie powinni byc rodzicami!
    Siedzi i sie patrzy w rwace gardlo dziecie...ja bym juz u poloznych byla...najgorsze,ze ta nerwowa atmosfera udziela sie mojemu Rikkiemu i juz teraz sie zrobil nerwowy...szkoda mi Go,bo to takie w sumie poki co fajne dziecko...
    ja sama zaczynam miec cos w rodzaju baby blues'a ryczec mi sie chce,bo kocham Synka,bo tesknie za mezem,bo moj Maz odwiedza mnie tylko na 1-1,5h,bo wq mnie ten babsztyl kt jest tepy i znowu da popis chrapania i jej dziecko,kt drze sie jak w rzezni...brak intymnosci,brak wyrozumialosci,brak szacunku dla prywatnosci innych...wlazenie najaranych papierosami i smierdzacych gosci,do sali z maluszkami...
    Teraz tylko wierze w to,ze Maly nie bedzie mial zoltaczki i bedzue przybieral na wadze,bo nie chcetnie mi je z butli...nie mam pokarmu..a chce miec...
    takie mialam spoko towarzystwo na poporodowce i na patologii... :-(
    Dziewczyny,blagam,trzymajcie kciuki,by Rikus nie mial zoltaczki i w pon poszlibysmy do domu,inaczej wysiade psychicznie i nie wiem czy bede w stanie byc dobra matka...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 22:36

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia099 wrote:
    I myślisz ze to pomogło czy raczej był to juz czas?
    oczywiście pojęcia nie mam:) ja wierzę, że niezbadane są losy terminu porodu, mimo wszelkich znaków na niebie i w powietrzu i robienia cudów:), że dziecko samo wybiera termin w większości wypadków.

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    Hej dziewczyny nie było mnie parę dni ale chyba sporo.dzieci się urodziło więf gratuluję. U nas ciężko młody nadal marudny przy piersi i walka żeby zalapał. Dodatkowo jakieś fazy ma i jęczy sobie czasem nawet 2h zamiast spać. Brzuszek ma miękki więc nie wiemy o co kaman :-( oczko mu ropieje i od dzisiaj antybiotyk do oka. Ogólnie jak tak marudzi to nawet nie mam ochoty z nim walczyć żeby go przystawiać bo w sumie i tak nie najada się . Potrafi 2h być przy piersi i za moment alarm i dajemy butle z odciągniętym mlekiem. Chociaż wiem ile zjada wtedy. Dzisiaj wypożyczyłam medele i zaraz podłacze. Cena nawrt ok 5 zl za dzień :-). Żołądek mnie boli od dwóch dni i mam wrażenie że układ moczowy mnie boli dosłownie...ogólnie jestem wyczerpana myśleniem chyba bardziej bo pewnie mogłabym się bardziej postarać z tym karmieniem. Mąż też w stresie, schudł 5kg..pozdrawiqm Was mamusie. Mam nadzieje ze u Was lepiej niz u mnie.

Nata ja też mam wyrzuty sumienia, że nie karmię piersią.. chociaż bardzo bym chciała i mam wrażenie, że ja coś nie tak robię..
    Młody przystawiony od razu się denerwuje, odpycha i płacze. Dlatego już nawet nie próbuje bo mi jeszcze bardziej z tym źle. Ściągam i podaje w butli i cały czas mam nadzieję, że któregoś Razu go przystawie i bedzie ok.
    W dodatku w nocy ściągam tak małe ilości ze masakra. Dziś kupiłam mm jak już będę w nocy dawać bo to męczy i mnie i jego...

Nie tak sobie to wyobrażałam... :(

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju, Nata - a nie ma u Was gdzieś poradni laktacyjnej albo przynajmniej jakiejś położnej, która jest doradcą laktacyjnym? Może warto zainwestować w przynajmniej jedną wizytę, żeby zobaczyła, czy wszystko OK, czasem minimalny szczegół może okazać się przełomowy. Poprawią, nauczą, może jeszcze wszystko będzie po waszej myśli. Albo potwierdzą, że faktycznie nie da się i ulży to waszym sumieniom.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 22:55

Ewelina
    hhojzmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2014, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochanienki powoli Was nadrabiam,

ÓptimusPrime wspolczuje lokatorki ,ja tez mialam podobna w szpitalu,dziecko non stopo sie meczylo i darlo a ona cmokala tylko ,ale na szczescie potem polozne sie zainteresowaly i jej pomogly.Ogolnie 2 dni w szpitalu meczace choc opieka dobra i wszyscy super mili i nawet jak rodzilam to mi polozna glaskala glowe i trzymala wlosy jak wymiotowalam(bo owszem wymiotowalam ale nie mialam czym bo pusty zoladek wiec spazmy byly straszne,musialam pic lykami wode by miec co zworcic).Ogolnie wspaniale kobiety tam pracuja z mega powolaniem.

To opisze moj porod.

Kolejny dzien mijal jak zwykle,nie rodzilam i sie nie zapowiadalo,procz tego ze mialam mega mdlosci w poniedzialek i strasznie wymiotowalam.W nocy ok 2.00 myslalam ze popuscilam,okazlao sie ze wody bo lecialy w niekontrolowany sposob i byly rozowe.Zadzwonilam do szpitala,polozna kazala przyjechac po prysznicu i jedzeniu bo mialam gbs pozytywnego I przez tego paciorkowca meczylam sie 38 h ,poniewaz juz mnie nie mogli wypuscic ze spzitala bo co 4 h podawali antybiotyk,a byl taki nawal ludzi ze porodowka zwolnila sie dopiero w srode rano kolo 7.00 :( wiec sie meczylam z bolami od 2.00 nad ranem we wtorek do srody ranka o 7.00 bo przez ten caly czas mialam 4cm i megaaa bole juz.Jak poszlam na porodowke to przy 5 cm wzielam ZZO bo gaz mnie oglupial a juz bylam tak wykonczona tymi 24 godzinnymi bolami ze nie dalabym rady na dalsza walke,po ZZO byl bal,smiechy chichy,zarty az do momentU jak zaczelam miec mega mdlosci a zoladek pusty,ale trwalo to max godzine i bylo juz przed samym parciem-polozne powiedzialy ze to organizm przygotowywal sie do pracia.Jak zaczelam przec to czulam skurcze z jednej strony bo lezalam pod ktg i znieczulenie przelało mi sie na lewa strone ,no coz bardzo ,mi to pomoglo bo czulam czesciowo kiedy przec,euforia jak dotknelam glowki byla niesamowita po 5 parciu i nacieciu Nina wyskoczyla PLUM!! na moja klate i byl szal pał placz i wogole wszyscy plakali ja,Hippis,polozne i lekarz :) taki personel emocjonaly :P

znieczulenie bylo ok,nie czulam nic jak sie wbijal no i anestezjolog byl bardzo przystojny wiec wielki plus za personel raz jeszcze :)

ogolnie kocham ZZO bo dalo mi byc calkiem przytomna podczas porodu i z tego bardzo sie ciesze,przezywalam go bardzo swiadomie i ze wspanialymi ludzmi,jestem im bardzo wdzieczna ze tak mile bede miec wspomnienia.

Moja Ninja jest wspaniala :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 00:49

zupaztytki, Dotty84, ewelina_d, Lavendula, lkc, ap1526, Fidelissa, Madlen222, xpatiiix3, misiaczk25, Florentine, Marzena27, kami1, Ninusia, Rybka Nemo, ÓptimusPrime, Maga31 lubią tę wiadomość

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś odszedł mi kawałek czopa, wiem ze nie musi to nic oznaczać, ale i tak się cieszę :) Zwłaszcza, że do tej pory nie działo się absolutnie nic! Staje w kolejce do liścia :) Dobranoc!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 00:04

lkc, AgataP, ChciałabymJuż, ap1526, ewelina_d, Fidelissa, Madlen222, zupaztytki, Florentine, Marzena27, Lavendula, Rybka Nemo, Agusia ;), anusiaa90 lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż wrote:
    Dotty ty nawet nie wiesz jak bardzo sie ciesze, że zauważyłaś :D W takim razie zostaję z Tobą :P No cóż.. Nie ma wyjścia :P Pofalujemy razem.. ooo i z Evikiem jeszcze ;) Proszę, proszę.. nudno nam nie będzie :D
    A ja
    To co?
    Ja tez liściuje...

Niestety w domu piłki niet.
    Skąd te duże piłki macie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 00:51

AgataP, Lavendula lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Dziś odszedł mi kawałek czopa, wiem ze nie musi to nic oznaczać, ale i tak się cieszę :) Zwłaszcza, że do tej pory nie działo się absolutnie nic! Staje w kolejce do liścia :) Dobranoc!

Ty łobuzie :P A jeszcze dziś mnie opierdzieliłaś :D Wstręciuch :P

Dotty84 lubi tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka i Stas śliczni:)

Maga i AgataP. Opisy porodów niesamowite....

Ja mam wrażenie, ze codziennie brzuch mi sie bardziej napina a pępek rozłazi.

Przez cała ciaze nie wymiotowałam. Mam nadzieje, ze podczas porodu tez nie bede..,.
    Oby nie trwał tak długo.....
    U mnie ani czipa ani skurczy...,
    7 dni po terminie mam sie zgłosić do szpitala....
    Ja sie pytam po co?..
    Termin niby mija we wtorek.....

Miłego wieczorku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 00:57

AgataP, Lavendula, Maga31 lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opti na pewno Cie wypuszcza:) w domku bedzie ok i sie wyśpisz:)

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 02:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja chce juz do domu.
    Maly mi w szpitalu krzyczy. Stawia na nogi pol oddzialu bo jest głodny.
    o dokarmianie go musialam doslownie walczyć bo to takie be ale co mam zrobić jak on piszczy i wiem ze z glodu bo ja nie mam pokarmu. On ssie cyca ale bardziej dla rozrywki i bliskości bo tam nic nie ma a ja płacze z bolu

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 04:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witan sie z nad karmiacego cyca.. dzis dziecko budzi sie co dwie godz.
    Jutro kurcze niedziela a ja musze zadzwonić do mojej gin chyba ze od razu na izbe podjade (ale to 50km ) bo od wczoraj nie krwawie :/ raczej to normalne nie est bo nie keci ze mnie kompletnie nic, nawet plamienia nie mam.. i juz sie bije co sie tam porobilo :/ ehh.. cis ciezko dochodze po tym cc :/

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 04:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż wrote:
    Ty łobuzie :P A jeszcze dziś mnie opierdzieliłaś :D Wstręciuch :P

Spokojnie, spokojnie - to dopiero kolejka do liscia :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 04:35

Lavendula, Fidelissa lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2014, 04:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek,ja mam ten sam klopot-jestem dzien po i prawie nic.zglosilam pol6znej,a ona-widocznie dobrze wylezeczkowali...nie slyszalam o czyms takim...
    Wlasnie walcze z laktacja,nic nie mam pokarmu,wzielam szpitalna medele i jade.na razie nic,ale nie poddaje sie..
    Chce do domku!!!!!!!!!!!!

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 05:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja znad cyca.

Gratuluję wszystkim nowym mamusiom.

Agata, Maga super opisy porodów ☺

Optimus trzymam za Was kciuki.

Ap myślami będę z Tobą w poniedziałek.

Ja znowu mam gorszy czas. Zastanawiam się czy ja na prawdę nie mam tego baby blues. Czuje się bardzo źle, dzisiaj w nocy chyba godzinę ryczałam. Nigdy bym nie przypuszczala ze będę miała taki nastrój na początku mojej drogi z macierzynstwem. Ale nie chce Wam tu marudzić i narzekać bo jeszcze pomyslicie ze jakąś dziwna jestem.

Czytam Was kiedy mam chwilkę, ale tylko tak ogólnikowo bo za dużo skrobiecie a przy mojej dwójce ciężko wygospodarować chwile dla siebie. Niestety nie mam możliwości aktywnego udzielania się ale myślę o Was.
    Trzymajcie się !

ÓptimusPrime, Fidelissa, Rybka Nemo, ap1526, Maga31 lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 05:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optimus jak będziesz regularnie jechać medela to na bank laktacja Ci się rozkręci. ☺

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w dzien to nie mam czasu żeby cos napisac. Tu obiad, cora, maz, wczoraj miałam dwie wizyty gosci. Pierw przyszla szwagierka na seans filmowy, oglądaliśmy kasety z kamery i żeśmy sie chichrały a potem wpadla kumpela z LO zeby jeszcze się spotkać przed porodem i pogadać na spokojnie. O 23 juz tylko marzyłam o lozku ibzeby przytulic sie do meza i zasnąć.

O dziwo obudzilam sie o 5 na siki a nie o 2, pewnie przez to ze później poszlam spać

Opti współczuję ci takiej kolezanki z pokoju. Kurde... Nawet nie masz z kim pogadać. Mam nadzieje ze bede miala jakas fajna dziewczynę w pokoju i bedziemy mogly powymieniać sie doświadczeniami, to zawsze szybciej leci czas w szpitalu i jest weselej i milej.
    Nie rozumu mnjak ten babol moze tak mowic do dziecka? Co to bedzie z tym dzieciątkiem jak ona wyjdzie do domu, biedne dziecko no kutwa.....

Madlen a ty nie ryyycz glupia, kestes swpaniala matka, masz dwójkę dzieci, podwójny obowiązek i podwójne szczęście i jesteś dla nas wzorem matczynnosci. My mamy po jednym dzieciątku takim malym i marudzimy , a ty masz dwa i nie chcesz nam pomarudzić bo co my sobie pomyślimy. Wes sie. Jak masz ochotę cos wyrzucić z siebie to wyrzuć bedzie ci raźniej a my cie pocieszymy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 05:41

Madlen222, ÓptimusPrime lubią tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caska dzięki kochana, to miłe co napisałaś. Niestety chyba sobie nie radzę psychicznie i natłok obowiązków, nieprzespane noce oraz ciągły strach o zdrowie dzieci dają mi się we znaki. To wszystko bardzo mocno mnie przerosło i przerasta. Nie sądziłam, ze będzie mi tak trudno. Niby opieka nad dziećmi nie jest jakaś trudna ale czas jaki trzeba na to poświęcić i cierpliwośc zabija mnie. Ostatnio np. kapalam dzieci i Lena tak ryczala ze i ja potem pół dnia wyłam. Nie mogę patrzeć jak one płaczą bo sama mam dola wtedy jak stąd do Polski. Mimo że są moi rodzice, jest mój mąż i wszyscy chętni do pomocy to ja i tak czuczuję się źle. Jak juz idę pospać w dzień, bo moja mama opiekuje się wtedy wnukami to budzę się wystraszona po godzinie ze jestem zła matka, że muszę iść do dzieci bo co ze mnie za matka która śpi gdy dzieci jej potrzebjja i w ogóle wydaje mi się ze nikt nie potrafi zająć się dziecmi jak ja. Wiem, że mmąż i rodzice opiekują się nimi świetnie ale gdzieś w podświadomości mam wizję ze to tylko i wyłącznie mój obowiązek.

Myślę że moja psychika siadła i jeżeli wkrótce mi to nie przejdzie to chyba wybiorę się do lekarza bo nie chce aby moje dzieci miały nieszczęśliwa matkę.

To takie moje główNe żale, przepraszam ze Was tu doluje, bo wiem ze macierzyństwo powinno być piękne i cudowne lecz dla mnie jest troszkę wyidealizowane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 05:56

relgh3714vlmssyj.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen masz prawo byc zmęczona przy dwójce maluchów. Postaraj sie wytłumaczyć sobie, ze idąc spac, odpoczywając kiedy ktos inny sie nimi zajmuje robisz to dla nich. Zeby miały wypoczęta i pełna sił do opieki mamę. My kobiety wlasnie tak mamy....wszystko chcemy same, bo to nasz obowiązek. Ja nauczyłam sie, ze musze dać sie czasem wyręczyć. Tez na poczatku tak mialam, ze tylko ja sie najlepiej zajmę, bo jestem matka. Ale jak widac maz daje sobie super rade, a ja mam chwile dla siebie. Wychodzę na zakupy, mam czas ogarnąć siebie, dom. O zdrowie dzieciaczków nie martw sie na zapas. Sa zdrowe, rosna, rozwijają sie. Podziwiam Cie dajesz rade przy dwójce :) bo dajesz :) A gorsze dni zdarzają sie kazdej z Nas.

Dobra ide kimac zaraz następne karmienie, a ja sobie o kremach podczytuje....
    Nie pomoze puder róż haha ;) najlepszym kosmetykiem dla kobiety jest podobno sen wiec...:) dobranoc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 06:15

Madlen222 lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
‹‹ 1954 1955 1956 1957 1958 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ