X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • lkc Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JULIA GRATULACJE!!!!! w koncu jestes po, cala i zdrowa!:)
    Dotty zycze szybkiego powrotu na porodowke! :)

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Ninusia Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula,jeszcze wrócisz do nich...może prędzej niż im się wydaje?! :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 09:44

jmmg93c.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym juz hehe starszy brat jej przypilnuje ;)

ChciałabymJuż lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie drgnela :( zamecze się tu dziś...

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Chciałabym juz hehe starszy brat jej przypilnuje ;)

Hhehe.. wiem coś o tym :P Mam starszego brata :D Dobrze.. wyręczy Cię troszkę :P

Dotty, a pisałaś, ze położna mówiła, że "coś" trzeba z tym dziś zrobić, zebyś się nie męczyła. Powiedzieli już jaki mają pomysł, czy tak musisz czekac?

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa: CUDOWNY !!! <3
    xpatiiix3 wrote:
    Od Fidelissa:

Forumowym ciociom przedstawiam mój skarb Jasia :)

2cy66fp.jpg

Fidelissa lubi tę wiadomość

• Lavendula Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż wrote:
    Dotty powodzenia!! pamiętaj, że już niedługo przytulisz HANIĘ :) Kochana dasz radę!! :) TRZYMAMY KCIUKI!! :)

Lavendula :D Ale patrz avatar zadziałał choć na tyle, ze nie kazali Ci leżeć niepotrzebnie w szpitalu :P Zawsze to lepiej z domu jechać niż siedzieć w szpitalu.

pewnie, że lepiej w domku - zwłaszcza, że do rana i tak by nic nie robili.

• Lavendula Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Ja też mam dość.
    Kłuje mnie brzuch w lewym boku i mnie szlag trafia, bo wiem że to nie skurcze, a boli i męczy.
    Mam wszystkiego dość, jestem niewyspana, ludzie przyłażą i oczekują że będę do dyspozycji w trakcie kiedy będę miała zamknięty gabinet! Co kto wejdzie to mam ochotę powyganiać i iść do domu.
    Nie mam serca do pracy ani do klientów. Nie chce mi się angażować, nie mogę nic zaplanować, nie mogę umówić wizyt kontrolnych.

A coś czuję że Szymkowi wcale się nie spieszy na ten świat :(
    Mógłby się zlitować nad matką...

To samo tłumaczę mojej Pyzie... uparciuch. Nie sądziłam, że doczekam indukcji... Trzymam kciuki, żeby Szymek nie był aż tak uparty !!

santoocha - powodzenia !!

santoocha lubi tę wiadomość

• nata1987 Przyjaciółka

Wysłany: 12 listopada 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki!
    Gratuluję nowym mamuśką!
    Sama nie mogę uwierzyć że Kubuś jest już z nami prawie tydzień.
    Zbieram się żeby opisać mój poród żeby natchnąć was pozytywna energią :)))

Lavendula, lkc, Evik, Lafar_ra, Marzena27, ÓptimusPrime, Madlen222 lubią tę wiadomość

d69canli3gjdxceq.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty współczuje tej niepewności, ja też mam silne bóle miesiączkowe i krzyżowe od kilku dni, ale czekam nadal w domu, nie chcę jechać za wcześnie.... pocieszające jest to, że jesteś w szpitalu i może Twoja położna da radę "jakoś przyspieszyć" za co trzymam kciuki, oby nie męczyli Cię za długo i dali jeść :)

Ps. ja również od kilku dni mam wilczy apetyt jem jak szalona nie mogę się najeść :)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidellisa słodziak z Twojego Jasia.

Jula gratuluję.

Dotty i Lavendula trzymam kciuki.

Pati oczywiście, że widać ząbka.

Santocha mój mąż jak ją zobaczył w szpitalu to myślałam że ją zajebie.

U mnie dziś była położna, super babka dużo mi pokazała jeśli chodzi o pielęgnację Oleńki. Popatrzyła na moje piersi i mówi ale pokarmu to Pani nieźle dużo ma, bo mówiła, że po cc ciężko z pokarmem, ale u mnie jest odwrotnie z czego bardzo się Cieszę bo nie muszę małej dokarmiać.

xpatiiix3, lkc, Maga31, Fidelissa lubią tę wiadomość

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż wrote:
    Ninusia a ja się właśnie dziś rano zastanawialam co z Tobą.. Kochana 3mam kciuki, zeby poszło raz dwa :)

caśka uuuu to masz niezły orzech do zgryzienia :P dzieci to potrafią wymyślić taki prezent, że nie wiadomo gdzie go znaleźć albo kosztuje tyle, ze możnaby obdarować kilka innych osób :D

Ja też już się zaczynam zastanawiać nad prezentami dla dzieci mojego brata i dzieci szwagierek. A problem jest, bo mój chrześniak najchętniej by klocki lego dostawał, albo dinozaury, a ma i jednego i drugiego od groma.. Zastanawiam się nad jakąś fajną grą dla niego i jego siostry, bo mają 5-6 lat. Może macie coś godnego polecenia?

A mój mąż ma natomiast chrześnicę upośledzoną i niepełnosprawna więc zawsze mamy problem co kupić. Zwykle są to ubrania, ale chciałoby się czasem coś innego. Tylko co? Dziewczynka ma 8 lat, ale to niestety nie jest wyznacznikiem prezentów dla niej :-/ Z resztą jakoś sobie poradzimy, ale gdybyście miały jakieś pomysły odnośnie tej dwójki to piszcie :P
    Gier fajnych jest pelno. Przesle ci potem kilka fajnych propozycji, ktore mam w pracy dla dzieciaków z gier i po ktore chetnie sięgają zeby pograć. I te ktore ma moja cora.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 19:03

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, że taka fajna położna ;)

A My lenimy sie po ćwiczeniach huehue z Marcyśkiem, no i dzisiaj już tak się nie zmeczyłam i nie spociłam, więc będzie można robić więcej już ;P nie moge się doczekać efektów :D No i zakwasy są ,ale nie jakieś straszne,na to znaczy, ze cos się dzieje, tyle miesnie na brzuchu takie sflaczałe jak napne to nawet paluch trochę się wbija w nie.. Blee trzeba nad tym popracowac :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 18:58

Marzena27, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Mamy zęba górna jedynka.! ;OOo tydzień temu wyszedł ale rozkminialam czy to ale rośnie i nie ściera się bo myslalam ze plesniawka.. koleżance zdjęcie wyslalam nawet to mówi ze faktycznie ząb... ;)

Widać..?

xfteec.jpg
    Ale jaja.... A co on tak ni z gruchy ni z Pietruchy??

Ja po ostatniej juz wizycie u gina. Moj klocek wazy prawie 4kg. Lekarz powiedzial zeby sie spodziewać ze maly bedzie ważył cos okolo 4.5kg. Przybiera 200gr tygodniowo. Do mej cesarki jeszcze troche tak wiec bedzie wielgachny chlop :P a ja sie ludzilam ze ciuszki te najmniejsze starcza na dluuugo a tu klops. Teraz pytanie jakie ja w koncu mam kupic te pampersy... 3-6kg czy te większe od 4kg. Tu jest dylemat bo mojej córce zakladalam od razu rozmiar 3. Ale ona miała 5kg prawie.

Oczywiście mam standardowo infekcje dróg moczowych... Inaczej nie da sie ;) dostalam jednodniowy antybiotyk do picia.
    Po za tym moja szyjka zaczyna rozmiekczac sie ale nadal zamknieta. Strasznie mnie boli spojenie lonowe, no masakra... Jakbym cwiczyla szpagat przez caly dzin tak boli, mozliwe ze to spowodowane tym ze szyjka zanika??

ÓptimusPrime, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pisalam jakiś czas temu ze cos się szykuje, ale myslalam ze na dole wyjdzie najpierw bo tam było widać ze są pod skórka juz a tu zonk na górze ;) hehe sama w szoku jestem ;P

A to ja myślę paczkę dwójek możesz kupić ;D hehe moja to 6 tyg w piątek a dalej jedynkami ja owijam ;o ale zerowki już cisnely w udka ;P

To oby szybko Ci infekcja przeszła ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 19:10

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :) czytam codziennie ale nie moge sie zabrac za napisanie..
    U nas fajnie wszystko, siedzimy sobie w domu we trojeczke, gotujemy, sprzatamy, przygladamy sie naszemu cudowi co chwile :) jutro czeka nas pierwsza wizyta u pediatry ;)
    wczoraj i dzis maz mnie wygonil na samotny spacer . Pol godziny pochodze i juz lapie zadyszke :p a kurde hemoroidy mi sie chyba porobily i dupa strasznje boli od siedzenia (o dziwo nie od porodu). Ktoras ma tak samo!? Stosujecie cos? Nie wiem czy matka karmiaca moze wziac czopek bez problemu?

Pati! Normalnie nie wierze ze Nelka ma juz zabka.. Masakra, szybka z niej dziewucha ;) szybko sie urodzila, zeby wychodza. Lepiej jej pilnuj, bo chwila moment i sama wyjdzie z lozeczka :)

Maluszki listopadowe sliczne! Kazdy jeden ;)

Mag1990, gdzie lezysz w Zofii? Mowisz ze nie jestew zadowolona? Ja najpierw lezalam 2 doby na porodowce, a potem 2 na ginekologii. Dalej tam taki wysyp? Trzymam kciuki za Was, bedzie dobrze! Domyslam sie co czujesz, ja jak sie dowiedzialam ze nie wyjdziemy po 3 dobach, to plakalam. Ale wiedzialam ze tak bedzie lepiej.
    Badz dzielna <3

Trzynam kciuki za wszystkie brzuszki :*

xpatiiix3, Marzena27 lubią tę wiadomość

• caśka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati a to nie za szybko ten zabek??

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milaszka można czopki ;) Marcela pierwsze kroki samodzielne w 9 miesięcy a poszedł samodzielnie w 10,5 i wtedy jak zaczął chodzić o raczkowaniu zapomniał także zobaczymy czy brata przescignie ,ale to jeszcze czasu ma sporo jeszcze nie siedzi hehe ja to czekam aż zacznie gadulic cos po swojemu bo narazie AAA EE sobie krzyczy ;P

Caśka mi coś koleżanka mówiła ,że takie wyrywają... ;o Marcelowi wyszedł pierw w 4,5 ,wiec ja w szoku..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 19:23

Milaszka lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm... No wydaje mi się ze w wieku 1miesiaca to jakas anomalia z tym zebem

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle bym nie wiedziała że rodziłam gdyby nie hemoroidy. Masakra. Ale w szpitalu polozna powiedziała ze można spokojnie procto glyvenol czopki. One jedyne mają jasno napisane ze można podczas karmienia. Ja biorę 5ty dzień i modlę się żeby zadziałały.

blue00, Milaszka lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
‹‹ 1977 1978 1979 1980 1981 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ