X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bujaczek. Miałam po braciach hehehe 11-letni xD a wygląda jak nowy ;ooo z FP ;D nawet po tylu praniach ko!org się nie spraly.. ;D wiec polecam mała tez będzie korzystac nawet taki 5-6 miesięczny brzdac nie siedzący je w takim ;D

madlen1705 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • madlen1705 Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie byłam u znajomych osttanio i synka wsadzili w bujaczek i przez 3 godzinki spał jak zabity ;) i tak się właśnie zastanawiałm czy tylko na niego to tak działało:P

[link=https://www.suwaczki.com/]relgi09kyid6438x.png[/link]
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiele dzieci tak sobie można zająć heheh ja np nie raz obiad robilam czy cos to noga bujałam i nosilam ze sobą to do kuchni to do pokoju ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 11:12

madlen1705, Marzena27 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • madlen1705 Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to chyba skorzystam z tego cudu i zarazpopatrze może na allegro albo ze znajomych ktoś będzie miał do oddania skoro 11 letni działa to dobra inwestycja :PP

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]relgi09kyid6438x.png[/link]
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane.
    My dalej w szpitalu...:(
    Juz mam dola przez to. Jeszcze meglego od doby nie ma ze mna i wariuje.

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Ninusia Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczynki...
    Lavendula, dotty - kciuki zaciśnięte

My od 10 godz w szpitalu... 1,5 cm rozwarcia, podłączona do kroplowki z oxy... czekam...póki co cisza :-(

ChciałabymJuż, Lavendula, Lafar_ra, Agusia ;), Viviana, xpatiiix3, ewelina_d, Rybka Nemo, Dotty84, blue00, Milaszka, Madlen222 lubią tę wiadomość

jmmg93c.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nawał rodzących znów się zaczął :D

A ja rozkminiam już choinkowy prezent, moje dziecko zażyczyło sobie... uwwwaaaaaaga... Ferby Boom... ogólnie załamka jak zobaczyłam ile to dziadostwo kosztuje posiwiałam ... no ale cóż... trzeba coś wymyśleć nie ?? - co by dziecko nie straciło wiary w Św. Mikołaja... przecież on nie wydaje pieniedzy na prezenty, on je po prostu przynosi :D

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla kolkowych niemowląt
    http://sklep.babyandmamamed.com/mieszanka-ziolowa-spokojny-brzuszek

Zastanawiam się nad zamówieniem. Jest też zwykła herbatka ziołowa dla matek karmiących ;) albo kupić sobie wszystkie te herbaty co w opisie i samemu zrobić napar, ale fakt koper super działa na brzuszek i nie musimy podawać go dzieciom, wystarczy że same będziemy go pić.

Tak bdw, boli mnie krocze i pipka... i coś w nocy odbijało mi się wątrobą... dziś mam wizytę zgłoszę to lekarzowi. Po za tym ciśnienie mam coś nie teges... niedawno mierzyłam miałąm 123/67 , ale... pol godziny przed mialam 149/85 ... nie wiem czy źle nakładam rękaw czy jak... jak daje troche wyżej to mam ciśnienie książkowe (tak ze 2 cm nad zgięciem) a jak równo ze zwięciem mam początek rękawa to wychodzi jakaś kupa.

Jezu dziś nie mogłam wstać na siku, rwał mnie pęcherz niemiłosiernie, tak mnie mały cisnął. A sików tyle co kot napłakał, musi być nisko skoro aż tak boli, szłam zgięta bo myślałam że urodzę, do tego 2 się pchała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 12:19

ChciałabymJuż lubi tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninusia a ja się właśnie dziś rano zastanawialam co z Tobą.. Kochana 3mam kciuki, zeby poszło raz dwa :)

caśka uuuu to masz niezły orzech do zgryzienia :P dzieci to potrafią wymyślić taki prezent, że nie wiadomo gdzie go znaleźć albo kosztuje tyle, ze możnaby obdarować kilka innych osób :D

Ja też już się zaczynam zastanawiać nad prezentami dla dzieci mojego brata i dzieci szwagierek. A problem jest, bo mój chrześniak najchętniej by klocki lego dostawał, albo dinozaury, a ma i jednego i drugiego od groma.. Zastanawiam się nad jakąś fajną grą dla niego i jego siostry, bo mają 5-6 lat. Może macie coś godnego polecenia?

A mój mąż ma natomiast chrześnicę upośledzoną i niepełnosprawna więc zawsze mamy problem co kupić. Zwykle są to ubrania, ale chciałoby się czasem coś innego. Tylko co? Dziewczynka ma 8 lat, ale to niestety nie jest wyznacznikiem prezentów dla niej :-/ Z resztą jakoś sobie poradzimy, ale gdybyście miały jakieś pomysły odnośnie tej dwójki to piszcie :P

Ninusia lubi tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie wkladki laktacyjne polecacie? Ja mam z Nuka ale mi się kończą muszę coś kupić

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiaa90 wrote:
    Dotty powodzenia. Oby akcja sie rozkrecila :-*

Fidelissa zdecydowalas sie na szpital na raciborskiej? Jesli tak to czy faktycznie tak bylo z tym ktg?
    Tak chciałam rodzic z moja położna. I jestem zadowolona.moim marzeniem było polzec przez chwile, nie miałam ochoty skakać na piłce ani używać worka sako. Gdyby nie ona nie uwierzyła bym ze urodze....bóle parte potworne...

Maga31, anusiaa90 lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninusia powodzenia ;)

Viv ja mam JJ i super chłonne są i miękkie ,ale male krążki i jak podpuchna to wyglądają cycki jak u dojnej krowy takie dziwne ksztalty przez stanik ;) mam lovi ale nie próbowałam jeszcze i TT też ok są ;)

I My z królewna ;)

33lkun6.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 13:37

Marzena27, Strupka, zupaztytki, Isia14, Evik, Florentine, ChciałabymJuż, Lavendula, blue00, misiaczk25, Papi, Viviana, Ninusia, Lafar_ra, Maga31, sisiiii, anusiaa90, Madlen222 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Isia14 Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula, gratulacje! Wreszcie się doczekałaś <3

Ninusia, Dotty - kciukasy, żeby poród się w pełni zaczął i żeby nie męczyło tak bez sensu!

Lavendula, kciuki, żeby w ogóle się coś zadziało. Oby szybko :P

Ech, a mi się chce płakać. Byłam dzisiaj na ostatniej wizycie. Szyjka zamknięta...jedyne pocieszenie, że Maleńka już nisko siedzi.
    Jeszcze chyba tydzień temu mówiłam, że mogę czekać do terminu, ale teraz to chcę JUŻ! Dzidziuś, wychodź!!!

Dotty84 lubi tę wiadomość

Elfik <3
    FRbCp1.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Dziewczyny jakie wkladki laktacyjne polecacie? Ja mam z Nuka ale mi się kończą muszę coś kupić

Ja używam z Canpola :)

Viviana lubi tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z krainy fałszywych alarmów, nieregularnych skurczy i robienia sobie jaj z matki przez Zuzankę :)
    Wszystko wskazuje na to, że jednak doczekamy jutrzejszej wizyty u gina rano, a sam w tą wątpił! Zuza przechytrzyła wszystkich i nie wychodzi przedwcześnie :P Fajnie, bo coś jutro będę więcej wiedziała, zobaczymy co tam się dzieje..

Wszystkim Mamusiom - ogromne gratulacje i dużo zdrówka dla Was i Maluszków :)
    Rozpakowującym się powodzenia, kciuki zaciśnięte, podczytuję regularnie :)

Wracamy na nasz ulubiony lewy boczek zatem... buziaki :)

Lavendula lubi tę wiadomość

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kurewsko silne skurcze, co 4-5 minut.
    Po USG lekarka powiedziala, ze wroce jeszcze dziś na porodowke.
    Moja polozna jest tego samego zdania.
    Oby!
    Bo umieram. Nie spalam od 30h, od 18h mam skurcze

xpatiiix3, ewelina_d, ÓptimusPrime, Marzena27, Agusia ;), ChciałabymJuż, Paju, Lafar_ra, Rybka Nemo, Maga31, Madlen222 lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dasz rade Dotty ;) Powodzenia.!:**

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

A my w domku ;P - nawet na porodówce nas nie chcą.

Podpięli pod ktg "coś tam się rysuje" - między 80-100, ale nie porodowe jeszcze

- czuła Pani ?
    - nieee
    - dziwne, powinna Pani czuć

;)

potem USG
    "jakieś rozwarcie jest, niezbyt duże, proszę przyjechać jutro o 9:00 będzie indukcja"

zatem jeszcze jedna noc w domku i jutro od rana znowu stresik ;)

Marzena27, Agusia ;), ChciałabymJuż, kittykate, lkc, Rybka Nemo, Madlen222 lubią tę wiadomość

• Lavendula Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    U mnie kurewsko silne skurcze, co 4-5 minut.
    Po USG lekarka powiedziala, ze wroce jeszcze dziś na porodowke.
    Moja polozna jest tego samego zdania.
    Oby!
    Bo umieram. Nie spalam od 30h, od 18h mam skurcze

trzymaj się !! - dasz radę !!

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty trzymam kciuki! a jak boli to krzycz o ZZO!:)

Dotty84, Lavendula lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
‹‹ 1975 1976 1977 1978 1979 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ