X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula gratuluje!!!ja wlasnie wrocilam z ktg,o zgrozo skurcze najwieksze mialam na poziomie 20 hahahahha,no to sobie jeszcze pochodzimy :-)

asia099 lubi tę wiadomość

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    Dotty trzymam kciuki! a jak boli to krzycz o ZZO!:)

Już rozmawialam o ZZO z polozna, ale poki co nie mam zgladzonej szyjki! Musze czekac..

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam dość.
    Kłuje mnie brzuch w lewym boku i mnie szlag trafia, bo wiem że to nie skurcze, a boli i męczy.
    Mam wszystkiego dość, jestem niewyspana, ludzie przyłażą i oczekują że będę do dyspozycji w trakcie kiedy będę miała zamknięty gabinet! Co kto wejdzie to mam ochotę powyganiać i iść do domu.
    Nie mam serca do pracy ani do klientów. Nie chce mi się angażować, nie mogę nic zaplanować, nie mogę umówić wizyt kontrolnych.

A coś czuję że Szymkowi wcale się nie spieszy na ten świat :(
    Mógłby się zlitować nad matką...

• ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty powodzenia!! pamiętaj, że już niedługo przytulisz HANIĘ :) Kochana dasz radę!! :) TRZYMAMY KCIUKI!! :)

Lavendula :D Ale patrz avatar zadziałał choć na tyle, ze nie kazali Ci leżeć niepotrzebnie w szpitalu :P Zawsze to lepiej z domu jechać niż siedzieć w szpitalu.

Lavendula lubi tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek, bidula, kciuki za zdrowko!
    Rybka, gratulacje, ciesze sie, ze juz wszystko z Wami Ok!
    Jula, w reszcie! Zdrowka!
    Dotty, kciuki!
    Lavendula, chcialabym -mega awatarki :)
    Peanut jest swietny!

Kurcze pisze posta od 3h, nie wiem, co mialam pisac... :(

Ogolnie trzymam kciuki za Was wszystkie ;)

zupaztytki, Lavendula, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od Fidelissa:

Forumowym ciociom przedstawiam mój skarb Jasia :)

2cy66fp.jpg

ChciałabymJuż, Agusia ;), ÓptimusPrime, Paju, Isia14, Marzena27, zupaztytki, kittykate, Evik, lkc, Viviana, Lafar_ra, Lavendula, misiaczk25, blue00, Rybka Nemo, Milaszka, Florentine, karmelek, Maga31, santoocha, sisiiii, anusiaa90, Madlen222 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png

Wysłany: 12 listopada 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ależ wam dobrze z tym zzo. Kurcze, ja w sumie od początku nastawiałam się raczej, zeby bez znieczulenia probować, ale jak tak mówicie, zeby brać, a ja wiem, ze na 99,99% nie będę mogła to zastanawiam się jak dam radę :o

A jeszcze moja mama zadzwoniła przed chwilą specjalnie po to, zeby mi powiedzieć, ze ja to mam taki duży brzuch.. i on w sumie coraz większy :o (jakby nie zauważyła, ze jestem w ciązy :D ) i ze może lepiej jakbym wzięła cesarkę. Nie ma to jak wierzyc w to, ze córka da radę sn :-/ no i nie wiem czy ta kobieta serio wierzy, ze ja decyduje o tym czy będę miała sn czy cc :-/ Fakt, ze chce sn, ale to nie ja ostatecznie decyduje :-/ porazka

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Paju Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Jula gratuluje!!!ja wlasnie wrocilam z ktg,o zgrozo skurcze najwieksze mialam na poziomie 20 hahahahha,no to sobie jeszcze pochodzimy :-)

Blue pociesze się.. Bo ja w piątek o 18 na KTG skurcze miałam do 20, jeden do 40.. A przed 24 odeszły mi wody.. I w sobotę o 15.30 urodziłam :P

Pocieszylam? :P

Isia14, Lavendula, blue00 lubią tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boooziu jacy Ci chłopcy cacani :P Fidelissa Jaś boooooski!! :)

ÓptimusPrime, Isia14, Fidelissa lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż wrote:
    ależ wam dobrze z tym zzo. Kurcze, ja w sumie od początku nastawiałam się raczej, zeby bez znieczulenia probować, ale jak tak mówicie, zeby brać, a ja wiem, ze na 99,99% nie będę mogła to zastanawiam się jak dam radę :o

A jeszcze moja mama zadzwoniła przed chwilą specjalnie po to, zeby mi powiedzieć, ze ja to mam taki duży brzuch.. i on w sumie coraz większy :o (jakby nie zauważyła, ze jestem w ciązy :D ) i ze może lepiej jakbym wzięła cesarkę. Nie ma to jak wierzyc w to, ze córka da radę sn :-/ no i nie wiem czy ta kobieta serio wierzy, ze ja decyduje o tym czy będę miała sn czy cc :-/ Fakt, ze chce sn, ale to nie ja ostatecznie decyduje :-/ porazka

Ja byłam bez znieczulenia. Bo chciałam. W czasie porodu nawet zapomniałam, ze jest coś takiego o żeby o to prosić. Jak przyszła mnie badać ok. 15 to już chciałam prosić. Ale.. było za późno bo 10 cm miałam :P i trza było przec :P

ChciałabymJuż, Madlen222 lubią tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialabym, jestem po cc i powiem Ci, chyba bym wolala te 40h sie meczyc -to raptem tylko 2 dni...a ja normalnie zdycham juz od 4dni i konca nie widac! Pokarmu brak, sil brak, kondycji brak... mam nadzieje tylko, ze nie bedzie powiklan jak u Flo, Karmelka czy Agaty92...
    Wlasnie, co z Agata92?

ChciałabymJuż lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelisska, Jas cudenko! :)

Fidelissa lubi tę wiadomość

Wysłany: 12 listopada 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czy owak, po sn czy po cc, każda z Was jest dla mnie niezwykle dzielną kobietą, BOHATERKĄ! Mam nadzieję, że i ja będę mogła dołączyć do tego zacnego grona :P a nie będę musiała chodzić kanałami wstydząc się za siebie :P

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • madlen1705 Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja znowu mam taki bol w gornej czesci brzucha ze nie wytrzymuje ;(( caly czas boli a momentami to kuje tak jakby mi nozem rozcinali miejsce zpomiedzy cycków aż po pępek i nie mogę się ani wtedy zgiąć ani wyprostować ;(( siedzę i płacze ;( w mojej głowie oczywiście milion myśli że coś z maluszkiem nie tak ;( czekam na M i jade na IP

[link=https://www.suwaczki.com/]relgi09kyid6438x.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,jak wstawic foto malego przy suwaczku?

• monikamina Koleżanka

Wysłany: 12 listopada 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Czytam was ale nie pisze tutaj. Mam jednak do was pewne pytanie. Z racji ze jestescie juz takie doświadczone powiedzcie mi czy któraś z was odczuwała skurcze przepowiadajace jak bol miesiączkowy połączone z bólem krzyża?? Pytam bo mam tak kilka razy w ciagu dnia ale nie jestem pewna czy to wlasnie skurcz? Tak w ogóle gratuluje wszystkim listopadowym mamom i powodzenia dla tych jeszcze nierozpakowanych.

2nn3skjov6bvby4s.png zrz63e5ebzu8cjz8.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:) Serdeczne gratulacje dla rozpakowanych i wieeelkie kciuki za te które już bliziutko porodówki:)
    Karmelku trzymaj sie kochana!
    Ja mam 10 dni do terminu ostatnio taaak mi sie spieszyło zeby urodzic tak teraz jakos zaczelam to odkladac ze moze jeszcze niech posiedzi:D choc kurewsko dokucza ból brzucha spojenia krocza pachwin i zgagi! Chodze jak połamaniec! O nie!chyba jednak niech to juz sie dzieje czym predzej:D Całą ciaze jak sie leniłam i mało spacerowałam tak na koniec spacerki latam z mezem po marketach zakupach itp choc dysze przy tym i słabne niekiedy!
    Brzuchol juz taaki duzy i rozstepy nowe wychodza.
    Mężuś w pracy, za chwilke przyjdzie kolezanka na ploty. I to tyle u mnie:)

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy zęba górna jedynka.! ;OOo tydzień temu wyszedł ale rozkminialam czy to ale rośnie i nie ściera się bo myslalam ze plesniawka.. koleżance zdjęcie wyslalam nawet to mówi ze faktycznie ząb... ;)

Widać..?

xfteec.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 16:33

madlen1705, ChciałabymJuż, ÓptimusPrime, mada_lena, Marzena27, blue00, Rybka Nemo, Milaszka, Evik, Maga31, Fidelissa, anusiaa90 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png

Wysłany: 12 listopada 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, widzę, ze Nelcia super dziewczyna, szybko dorasta :P Ani sie nie obejrzysz a już będzie chłopaków przyprowadzać :P

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Ninusia Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za kciukasy...
    Dalej cisza... Junios siedzi i nie zamierza wychodzic... uparciuch
    Kroplowka odlaczona,skurczy brak...
    Gratulacje dla Julii
    Dotty,dasz rade...jeszcze troszke i przytulisz swoje Maleństwo

jmmg93c.png
‹‹ 1976 1977 1978 1979 1980 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ