X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula gratuluje!!!ja wlasnie wrocilam z ktg,o zgrozo skurcze najwieksze mialam na poziomie 20 hahahahha,no to sobie jeszcze pochodzimy :-)

asia099 lubi tę wiadomość

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    Dotty trzymam kciuki! a jak boli to krzycz o ZZO!:)

Już rozmawialam o ZZO z polozna, ale poki co nie mam zgladzonej szyjki! Musze czekac..

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam dość.
    Kłuje mnie brzuch w lewym boku i mnie szlag trafia, bo wiem że to nie skurcze, a boli i męczy.
    Mam wszystkiego dość, jestem niewyspana, ludzie przyłażą i oczekują że będę do dyspozycji w trakcie kiedy będę miała zamknięty gabinet! Co kto wejdzie to mam ochotę powyganiać i iść do domu.
    Nie mam serca do pracy ani do klientów. Nie chce mi się angażować, nie mogę nic zaplanować, nie mogę umówić wizyt kontrolnych.

A coś czuję że Szymkowi wcale się nie spieszy na ten świat :(
    Mógłby się zlitować nad matką...

• ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty powodzenia!! pamiętaj, że już niedługo przytulisz HANIĘ :) Kochana dasz radę!! :) TRZYMAMY KCIUKI!! :)

Lavendula :D Ale patrz avatar zadziałał choć na tyle, ze nie kazali Ci leżeć niepotrzebnie w szpitalu :P Zawsze to lepiej z domu jechać niż siedzieć w szpitalu.

Lavendula lubi tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek, bidula, kciuki za zdrowko!
    Rybka, gratulacje, ciesze sie, ze juz wszystko z Wami Ok!
    Jula, w reszcie! Zdrowka!
    Dotty, kciuki!
    Lavendula, chcialabym -mega awatarki :)
    Peanut jest swietny!

Kurcze pisze posta od 3h, nie wiem, co mialam pisac... :(

Ogolnie trzymam kciuki za Was wszystkie ;)

zupaztytki, Lavendula, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od Fidelissa:

Forumowym ciociom przedstawiam mój skarb Jasia :)

2cy66fp.jpg

ChciałabymJuż, Agusia ;), ÓptimusPrime, Paju, Isia14, Marzena27, zupaztytki, kittykate, Evik, lkc, Viviana, Lafar_ra, Lavendula, misiaczk25, blue00, Rybka Nemo, Milaszka, Florentine, karmelek, Maga31, santoocha, sisiiii, anusiaa90, Madlen222 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png

Wysłany: 12 listopada 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ależ wam dobrze z tym zzo. Kurcze, ja w sumie od początku nastawiałam się raczej, zeby bez znieczulenia probować, ale jak tak mówicie, zeby brać, a ja wiem, ze na 99,99% nie będę mogła to zastanawiam się jak dam radę :o

A jeszcze moja mama zadzwoniła przed chwilą specjalnie po to, zeby mi powiedzieć, ze ja to mam taki duży brzuch.. i on w sumie coraz większy :o (jakby nie zauważyła, ze jestem w ciązy :D ) i ze może lepiej jakbym wzięła cesarkę. Nie ma to jak wierzyc w to, ze córka da radę sn :-/ no i nie wiem czy ta kobieta serio wierzy, ze ja decyduje o tym czy będę miała sn czy cc :-/ Fakt, ze chce sn, ale to nie ja ostatecznie decyduje :-/ porazka

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Paju Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Jula gratuluje!!!ja wlasnie wrocilam z ktg,o zgrozo skurcze najwieksze mialam na poziomie 20 hahahahha,no to sobie jeszcze pochodzimy :-)

Blue pociesze się.. Bo ja w piątek o 18 na KTG skurcze miałam do 20, jeden do 40.. A przed 24 odeszły mi wody.. I w sobotę o 15.30 urodziłam :P

Pocieszylam? :P

Isia14, Lavendula, blue00 lubią tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boooziu jacy Ci chłopcy cacani :P Fidelissa Jaś boooooski!! :)

ÓptimusPrime, Isia14, Fidelissa lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż wrote:
    ależ wam dobrze z tym zzo. Kurcze, ja w sumie od początku nastawiałam się raczej, zeby bez znieczulenia probować, ale jak tak mówicie, zeby brać, a ja wiem, ze na 99,99% nie będę mogła to zastanawiam się jak dam radę :o

A jeszcze moja mama zadzwoniła przed chwilą specjalnie po to, zeby mi powiedzieć, ze ja to mam taki duży brzuch.. i on w sumie coraz większy :o (jakby nie zauważyła, ze jestem w ciązy :D ) i ze może lepiej jakbym wzięła cesarkę. Nie ma to jak wierzyc w to, ze córka da radę sn :-/ no i nie wiem czy ta kobieta serio wierzy, ze ja decyduje o tym czy będę miała sn czy cc :-/ Fakt, ze chce sn, ale to nie ja ostatecznie decyduje :-/ porazka

Ja byłam bez znieczulenia. Bo chciałam. W czasie porodu nawet zapomniałam, ze jest coś takiego o żeby o to prosić. Jak przyszła mnie badać ok. 15 to już chciałam prosić. Ale.. było za późno bo 10 cm miałam :P i trza było przec :P

ChciałabymJuż, Madlen222 lubią tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialabym, jestem po cc i powiem Ci, chyba bym wolala te 40h sie meczyc -to raptem tylko 2 dni...a ja normalnie zdycham juz od 4dni i konca nie widac! Pokarmu brak, sil brak, kondycji brak... mam nadzieje tylko, ze nie bedzie powiklan jak u Flo, Karmelka czy Agaty92...
    Wlasnie, co z Agata92?

ChciałabymJuż lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelisska, Jas cudenko! :)

Fidelissa lubi tę wiadomość

Wysłany: 12 listopada 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czy owak, po sn czy po cc, każda z Was jest dla mnie niezwykle dzielną kobietą, BOHATERKĄ! Mam nadzieję, że i ja będę mogła dołączyć do tego zacnego grona :P a nie będę musiała chodzić kanałami wstydząc się za siebie :P

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • madlen1705 Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja znowu mam taki bol w gornej czesci brzucha ze nie wytrzymuje ;(( caly czas boli a momentami to kuje tak jakby mi nozem rozcinali miejsce zpomiedzy cycków aż po pępek i nie mogę się ani wtedy zgiąć ani wyprostować ;(( siedzę i płacze ;( w mojej głowie oczywiście milion myśli że coś z maluszkiem nie tak ;( czekam na M i jade na IP

[link=https://www.suwaczki.com/]relgi09kyid6438x.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,jak wstawic foto malego przy suwaczku?

• monikamina Koleżanka

Wysłany: 12 listopada 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Czytam was ale nie pisze tutaj. Mam jednak do was pewne pytanie. Z racji ze jestescie juz takie doświadczone powiedzcie mi czy któraś z was odczuwała skurcze przepowiadajace jak bol miesiączkowy połączone z bólem krzyża?? Pytam bo mam tak kilka razy w ciagu dnia ale nie jestem pewna czy to wlasnie skurcz? Tak w ogóle gratuluje wszystkim listopadowym mamom i powodzenia dla tych jeszcze nierozpakowanych.

2nn3skjov6bvby4s.png zrz63e5ebzu8cjz8.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:) Serdeczne gratulacje dla rozpakowanych i wieeelkie kciuki za te które już bliziutko porodówki:)
    Karmelku trzymaj sie kochana!
    Ja mam 10 dni do terminu ostatnio taaak mi sie spieszyło zeby urodzic tak teraz jakos zaczelam to odkladac ze moze jeszcze niech posiedzi:D choc kurewsko dokucza ból brzucha spojenia krocza pachwin i zgagi! Chodze jak połamaniec! O nie!chyba jednak niech to juz sie dzieje czym predzej:D Całą ciaze jak sie leniłam i mało spacerowałam tak na koniec spacerki latam z mezem po marketach zakupach itp choc dysze przy tym i słabne niekiedy!
    Brzuchol juz taaki duzy i rozstepy nowe wychodza.
    Mężuś w pracy, za chwilke przyjdzie kolezanka na ploty. I to tyle u mnie:)

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy zęba górna jedynka.! ;OOo tydzień temu wyszedł ale rozkminialam czy to ale rośnie i nie ściera się bo myslalam ze plesniawka.. koleżance zdjęcie wyslalam nawet to mówi ze faktycznie ząb... ;)

Widać..?

xfteec.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 16:33

madlen1705, ChciałabymJuż, ÓptimusPrime, mada_lena, Marzena27, blue00, Rybka Nemo, Milaszka, Evik, Maga31, Fidelissa, anusiaa90 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png

Wysłany: 12 listopada 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, widzę, ze Nelcia super dziewczyna, szybko dorasta :P Ani sie nie obejrzysz a już będzie chłopaków przyprowadzać :P

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Ninusia Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za kciukasy...
    Dalej cisza... Junios siedzi i nie zamierza wychodzic... uparciuch
    Kroplowka odlaczona,skurczy brak...
    Gratulacje dla Julii
    Dotty,dasz rade...jeszcze troszke i przytulisz swoje Maleństwo

jmmg93c.png
‹‹ 1976 1977 1978 1979 1980 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ