X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia wrote:
    lavendula ja jestem świeżo po ujastku :) same pozytywy mogę powiedzieć - powodzenia

izia o ja tez tam chce rodzic!! napiszesz cos wiecej moze ? bralas moze zzo ?? jak personel?
    jak z kangurowaniem po porodzie? rodzilas sn czy cc ?

Gratuluje wszystkim nowym mamusiom :)<3
    Na Grudniowkach zaczelo sie Zuza trojaczki w Bydgoszczy ( Marcelka wczesniaczka znacie) i 1 zabieg przez cc takze juz mamy swoich malych bohaterow aaaaaa <3 to tak blisko! ;)

jak bede miala chwile to postaram sie Was nadrobic !

Kate

np55zzc.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula ooo widzisz.. Twój avatar super! Teraz to z pewnością pójdzie szybko :P

Lavendula lubi tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż wrote:
    Lavendula ooo widzisz.. Twój avatar super! Teraz to z pewnością pójdzie szybko :P

Twój też niezły.... może spakuję piłkę ze sobą ;P

ChciałabymJuż lubi tę wiadomość

• kittykate Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula wrote:
    Bry,
    Kawa,
    lekki stresik,
    w planach owsianka na sniadanko,
    dopięcie torby i...
    w drogę

Lavendula powodzenia !!!!!!!!

Lavendula lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitty ja to chyba wejdę w Wasz czas :P Nooo chyba, że moj avatar zdziała cuda :P Oczywiście zostaję tutaj, bo ja Listopadówka ;) ale nic nie zapowiada, żeby ten miesiac był moim terminem :D

Aaa i pogratuluj od nas świeżo upieczonym mamusiom :) I pokłony dla mamusi trojaczków!! Normalnie oddaję jej hołd :)

kittykate lubi tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa i zapomniałam się pochwalić nie mam GBS w obu przypadkach wynik ujemny - ufff to chociaż mnie nie dopadło :)

Lavendula, zupaztytki, Strupka, ewelina_d lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • caterina Koleżanka

Wysłany: 12 listopada 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuśki i ciężarówki :-)
    Gratulacje dla nowo rozpakowanych :-)
    Ja czekam z niecierpliwością na jutrzejszy dzień i zobaczymy co tam wymyślą w szpitalu odnośnie mojego porodu .
    Blue zbieraj się razem ze mną to się spotkamy na Kraśnickich :-)

Agusia a ty kiedy się wybierasz do szpitala ?

wnidl6d8vwkrzqrv.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty kciuki ;)

Dotty84 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym - orzeszek miażdży system! Hahaha
    Lavendula, trzymam kciuki! Ujastek był moim drugim wyborem, gdyby nie udało się z Bielskiem, moja lekarka pracuje w tym szpitalu - anioł, a nie kobieta :) Będzie dobrze!
    Karmelek, bidulko! Udanej rekonwalescencji!

Lavendula, ÓptimusPrime lubią tę wiadomość

• Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej listopadóweczki :*

Na początku gratuluję nowym mamusiom:)
    Jestem z Wami na bieżąco:)

Ja z Aleksandą od wczoraj w domku:)

Ja jednak zdecydowałam się na cc, stwierdziłam że gdyby cos wydarzyło się nie tak to a bym sobie tego nie wybaczyła.

A więc po cc czuję się dobrze, w szpitalu miałam chwilę załamania musieli mi dać tabletki na uspokojenie:(, niestety, ale przerosło mnie to wszystko. Byłam pewna, że zaraz się podniosę z łóżka i będę śmigać, a tu lipa. Mój zabieg trwał ponad godzinę:(, ponieważ lekarz usunął mi jeszcze zrosty po ciąży pozamacicznej, na dodatek po otwarciu mnie okazało się, że mam wadę macicy, moja macica ma budowę jednorożną, to powoduje niepołodość:( czytałam troszkę na ten temat i leczy się to tylko operacyjnie, żaden z lekarzy tego nie mógł zdiagnozować wcześniej bo trudno na zwykłym badaniu USG.

Godzinę po przewiezieniu na salę pooperacyjną wparowała do mnie teściowa, normalnie ze mnie jeszcze znieczulenie nie zeszło, a ona sto pytań, a dlaczego nie powiedzieliście wcześniej, a dlaczego cc, a dlaczego to i tamto. Zaczęła wychwalać moją córunię, jaka to ona piękna, kurcze myślałam, że jej walnę, ale nie dałam rady bo nie mogłam nawet głowy podnieść.

Lekarz który mnie operował zajebisty, co chwilkę latał do mnie i pytał jak się czuję, w piątek jadę na ściągnięcie szwów.

Od wczoraj walczę z nawałem mlecznym w piersiach:) malutka ładnie ssie pierś więc bardzo mnie to cieszy, troszkę bolą sutki, ale dla tej malizny wszytsko się zniesie:) A w ogóle to wczora nim nas wypisywali to podczas wizyty u malutkiej wyszły szmery na serduszku, Zabrali ją na echo serduszka po czym okazało się, że ma niewielką niedomykalność zastawki tródzielnej ( 1 stopień) i Niewielki PFO z przeciekiem lewo-prawym. Ponoć to jest obraz w zakresie normy ale wieku. Ogólnie jestem podłamana, za trzy miesiące mam zrobić echo serduszka i znaleźć dobrego kardiologa. Boże co za pech.

A teraz pozwólcie, że przedstawię Wam naszą kochaną Aleksanrdę:)

2db2lqr.jpg

Lavendula, Agusia ;), Strupka, zupaztytki, santoocha, karmelek, Marzena27, xpatiiix3, Paju, Agata92, ChciałabymJuż, Lafar_ra, ÓptimusPrime, Viviana, ewelina_d, Isia14, blue00, misiaczk25, sisiiii, anusiaa90, Madlen222, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caterina wrote:
    Ja czekam z niecierpliwością na jutrzejszy dzień i zobaczymy co tam wymyślą w szpitalu odnośnie mojego porodu .

Agusia a ty kiedy się wybierasz do szpitala ?

Caterina trzymam kciuki za jutrzejszy dzień i dobre wieści, mój ginekolog dał mi czas do 24.11 na poród SN, jeśli nie urodzę mam się zjawić 24.11 na wizytę na USG zmierzymy ile mały przybrał i kładą mnie do szpitala... staram się jak tylko mogę aby urodzić przed tym terminem, ale zaobserwowałam, że jak całą ciążę "funkcjonowało" się na normalnych obrotach to wcale nie jest tak łatwo wykurzyć synka z brzuszka, nie pomogło mycie okien, mycie podłóg na kolanach, skakanie po drabinie, Przytulanki, teraz czekamy na tatę, więc nie rodzę nie ma mowy :)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam zakupy pampersowe (w lidlu dwójki 0,42 za szt, trójki 0,48 za sztukę).
    Jeszcze jest jakaś promocja w PoloMarkecie, ale usłyszałam w radiu jak już byłam w pracy, więc nie wiem jak tam wychodzi za sztukę.

Siedzę w pracy, piję kawkę.
    Jeszcze nikogo nie ma (szok!).

Przyszedł dziś dla Młodego Delicol. Jeszcze dziecka nie ma, jeszcze kolek nie ma, ale matka już przygotowana! ;)

Dotty, jedyne co możesz zrobić to czekać, tudzież chodzić po schodach albo skakać na piłce. Najfajniej gdyby Cię puścili do domu, żadna przyjemność czekać na poród w szpitalu :/

A co u Juli?

• madlen1705 Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wszystkim rozpakowanym i trzymam kciuki za rodzące dziś !! ;)

My nadal w dwupaku.. wczoraj u "wspaniałych położnych angielskich" zmierzyły temperaturę ponieważ jestem przeziębiona oczywiście gorączka była ale nic nie poradziły kazały ciepło sie ubrac i leżeć pod kołdrą grjejt;/ ogólnie uważają że mały jest bardzo malutki no ale żeby się nie przejmować. i jezeli w terminie nie urodzę na co się zanosi to na 25 jestem umówiona na masaż szyjki.

Mam do Was pytanie od paru tygodni ( jakies 3 ) strasznie boli mnie u góry brzucha tak jakby pod biustem strasznie mnie boli kuje nawet nie wiem jak opisać ten ból. momenatmi mam wrażenie jakbym tam nawet skóry nie czuła. a wczoraj przy badaniu jak mnie tam dotykała to mega zabolało i ból utrzymuje się do dziś. Oczywiście położna uważa że jest wszytsko "lovely" a mnie się wydaje że chyba jednak nie bardzo ;/ Nie wiem szczerze co robić masowanie i kąpiele na to nie pomagają, a nie daj Boże muszę usiąść to na samą myśl z bólu chce mi się płakać:( może któraś z Was też tak ma lub miała a ja faktycznie nie potrzebnie panikuje...

[link=https://www.suwaczki.com/]relgi09kyid6438x.png[/link]
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula powodzenia ;)

rybka śliczna Olunia ;**

Lavendula, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już mnie raczej nie wypuszcza, ehhh musze czekac. O 16:00 wroci do mnie moja polozna (byla rano zobaczyc co i jak) i powiedziala, ze po poludniu bedzie trzeba cos z tym zrobic, zeby się kolejnej nocy nie meczyc... Cokolwiek miala na mysli..

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka, a Twój mąż nie zareagował jak teściowa tak Cię naszła?
    Chyba bym rzuciła w taką pierwszą rzeczą jaką bym miała pod ręką.

Mnie moi teście też wkurzyli wczoraj.
    Odsypiałam przed południem zarwaną noc, a oni wparowali przed 12 na kawę.
    No trudno.
    Siedli i znów ten sam tekst- musicie święte obrazki powiesić, zanim wrócisz ze szpitala to musza krzyże wisieć w każdym pomieszczeniu. To już wkurwiona pytam- a jak nie będzie to co, zostanę opętana?
    A najlepszy tekst- trzeba powiesić Tomka pamiątkę pierwszej komunii. (?q*/%*:GR@!?)

Powiedziałam dobitnie, że skoro to teraz nasz dom, to sama zdecyduję co i kiedy zawiśnie na ścianach. A na pewno nie będzie wisiała pamiątka pierwszej komunii mojego męża.

Przez nich nakręcam się coraz bardziej, jak nie moge wieczorem zasnąć to już mam czarne wizje jak będą przychodzić co 10 minut sprawdzić co u małego, jak będę musiała walczyć o święty spokój i nie wpierdalanie się.

Aż zaczynam się cieszyć, że zaraz będziemy wracać do pracy i zabierać małego. Każda godzina bez nich cenna!

ÓptimusPrime, Maga31 lubią tę wiadomość

• santoocha Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen, też mam drętwienie skóry pod piersiami, czasem piecze strasznie jakbym spiekła się mocno na słońcu.

Dotty, a Ty nadal masz skurcze, czy przeszły zupełnie?

madlen1705 lubi tę wiadomość

• madlen1705 Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Madlen, też mam drętwienie skóry pod piersiami, czasem piecze strasznie jakbym spiekła się mocno na słońcu.
    to troszkę mnie uspokoiłaś bo już zaczełam w panikę popadać:)

Czy któraś z mam już mających ze sobą swoje pociechy zakupiła tak zwany " bujaczek"? opłaca się czy raczej zbędny wydatek?

[link=https://www.suwaczki.com/]relgi09kyid6438x.png[/link]
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od juli która w końcu się doczekała;) :

11.11.14 o godzinie 13.33 sn na swiat przyszla Zuzanna 57cm i 3470g szcescia :)

santoocha, Dotty84, Marzena27, ChciałabymJuż, zupaztytki, Agusia ;), Lafar_ra, Lafar_ra, Agata92, Viviana, Paju, niecierpliwa21, ewelina_d, Lavendula, Ita, Ninusia, ÓptimusPrime, lkc, Fidelissa, Isia14, Evik, Florentine, Rybka Nemo, blue00, misiaczk25, Milaszka, Maga31, sisiiii, anusiaa90, Madlen222, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurcze nadal mam - czasem co 6 czasem co 8 minut - ale spac nie daja, bo bola wykurwiscie :( więc nocka cala zarwana, nie zmruzylam oka do tej pory

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
‹‹ 1974 1975 1976 1977 1978 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ