Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Dotty84 wrote:Szyjka zgladzona, 1cm rozwarcia. Zostaje trzymajcie kciuki!
Leze na sali przedporodowej, mam nadzieje ze sssie rozwinie. Meza poki co odeslalam do domu.
Wpadnę na następnym karmieniu dowiedzieć się co tam nowego -
Paju wrote:Wpadnę na następnym karmieniu dowiedzieć się co tam nowego
mada_lena, Madlen222, Paju, ChciałabymJuż, Milaszka, misiaczk25, ÓptimusPrime, Rybka Nemo lubią tę wiadomość
-
Dotty powodzenia mnie bolaly tak mega skurcze po lewatywie wlasnie sie odciagam. Wasze dzieci duzo jedza moj maks 70 wypija..paju ile ml odciagasz i co ile??a ja mam karmi i czaje sie od kilku dni. Dzisiaj wypije slod jeczmienny wspomaga laktacje. Moze kwas chlebowy sie nada??
-
Postaraj sie pospac. U mnie bylo podobnie ze o 1 rozwarcie na opuszek a od 3 jak mialan juz skurcze regularne najpier co 6-4-3minuty do 6 rano rozwarly mnie na 8cm lap sen i zbieraj sily na porod. Powodzenia mamuska!!!
Dotty84 lubi tę wiadomość
-
O dotty szalejesz i wtryniawz sie w kolejke. Ja coraz bardziej zostaje w tyle hehe, ale cóż planowa cc moja to dopiero 25, a 24 ide do szpitala.
Obudzila mnie mega zgaga, no tak mi podchodzi piekący zyg do gardła ze szok... Cos okropnego jak tu wytrzymać??? Tylko renie moze mnie uratować. Przed snem wpierdzieliam 3 na raz, teraz wzięłam 1 zobaczymy... Co za guano z ta zgaga.
Ale poszlam od razu sik teraz zeby zbierać na poranny mocz do labo gdybym nie wysikala sie teraz to bym do rana nie utrzymala moczuWiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 03:05
-
Dotty84 wrote:Nic się nie zmienia skurcze troche rzadsze, bo co 7 min
Laska jest tu od wczoraj rano z takimi jak ja skurczami i raptem teraz rozwarcie na 2 palce... Zalamka
No to życzę Ci aby akcja szybciej się rozkrecala.
Uciekam dalej spać. ☺ -
nick nieaktualny
-
Moze kroplowke dadza na przyspieszenie. Ledwo zywa jestem. Wojtek zjadl mleko i od god marudzi amaz dzisiaj idzie do pracy juz i bedzie neptykiem. Ja wlasnie odciagam pokarm..spac mi sie chce niemilosiernie. Czy Wasze dzieci przy kazdej zmianie pampersa maja mokro? Bo moj to tak roznie i sie martwie ze za malo sika.
-
nick nieaktualny
-
Nata wrote:Dotty powodzenia mnie bolaly tak mega skurcze po lewatywie wlasnie sie odciagam. Wasze dzieci duzo jedza moj maks 70 wypija..paju ile ml odciagasz i co ile??a ja mam karmi i czaje sie od kilku dni. Dzisiaj wypije slod jeczmienny wspomaga laktacje. Moze kwas chlebowy sie nada??
Ja sciagalam przez dwa dni 2 razy dziennie po 120-150 z każdej.
Ale wczoraj już sciagalam 3 razy 120-50ml zależy z której piersi. Z lewej mi leci słabiej niekiedy nawet o połowę.
Wczoraj wieczorem wypilam somersby ale o północy czułam ciężkie piersi więc ściągnęłam przez 5 minut 60 i 30 ml. I musiałam wylać
Dziś z rana Tyle samo sciagnelam przez 5 Min.
Wszystko zalezy od czasu jaki poswiecam. Nieraz siedzę 20 minut nad jedną piersią, nieraz 10 albo i 5 nawet.
Ale myślę, że mam i tak dużo bo zapas w lodówce stoi na prawie 300 ml.
Muszę tylko kontrolować żeby w ciągu 24h był wypity.
Wyczytałam wczoraj ze jak ściągam to muszę min. 8 razy na dobę żeby zatrzymać laktacje. Nie wiem ile w tym prawdy Ale zamierzam się od dziś stosować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 07:19
-
Dotty84 wrote:Rozwarcie nie postepuje... Zapowiada się dluuuuuuuga noc
Mi się skurcze zaczęły od 1 w nocy.
Od ok.4 były już bolesne. To na ip przed 11 Miałam dopiero 3 cm.
A później nagle o 15 już było 10 cm.
Oby i Tobie się nagle zrobiło pełne -
Pozdrawiam z czelusci kryzysu laktacyjnego 3 tygodnia .
Od 2 dni za radą doradcy laktacyjnego, siedzimy non stop na cycu lub laktatorze i juz na nic innego nie ma czasu. Bardzo mi zależy na kp więc walczę z dużą determinacją. Już wiele razy tracilam nadzieję, mały płacze bo piersi opustoszaly, a ja z nim.
Rodzina mnie dodatkowo dobija radami typu - daj mu mieszankę , tylko ze wg kilku doradców laktacyjnych będzie to niemalże równoznaczne w moim przypadku z utrata laktacji, bo laktator jest u mnie kompletnie nieefektywny . Ech... załamka. -
ÓptimusPrime wrote:Jestes bohaterka! Trzymaj sie! Ketonal dla mnid to jak woda, nie dzialal wcale...
Mam nadzieje, ze nikt Ci chrapac nie bedzie albo ze uzbroilas sie w zatyczki do uszu
Sweet dreams [/QUOT
Opti ale wykrakalas baba chrapie aż tynki lecą....pospalam może 2 godz. Przywieźli małego ale jeść nie chce śpi. Mam go budzić?