Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
santoocha wrote:Kochane jakie macie poduszki do karmienia?
Jakie firmy, albo z jakim wkładem?
Kupiłam w ciemno kilka miesięcy temu, w środku były kulki styropianowe, ale śpię na niej i zrobił się płaski flak.
Polećcie coś!
Kochana ja też kupiłam taką "ciążową" poduchę i po tych kilku miesiącach spania mam flaka totalnego i się do niczego nie nadaje. Moja przyjaciółka dała mi taką małą zbitą do karmienia, ale nie wiem jakiej firmy. Mogę natomiast powiedzieć, że szwagierka ma poduchę ciążową motherhood, która wcześniej używana przez jej siostrę i poduszka jest nadal mega zbita. A pokrowiec można ściągnąć i wyprać. Ja kupiłam jakąś tańszą i żałuję, bo mogłam dodać kilka trochę więcej i miałabym poduszke jak należy. A tak przy kolejnym dzieciątku z pewnoscią będę kupować nową. -
nick nieaktualnyJa mam kojec motherhood, śpię na nim właściwie od początku ciąży, w ogóle się nie rozlazł, będzie służył też podczas karmienia
A tak w ogóle, to witam się. Wszystkie dzieciaczki listopadowe są przecudne! Ja leżę, odpoczywam, czekam do terminu. Pozostał tydzień! Jutro badanie i ktg.ChciałabymJuż, Lavendula, Dotty84, Maga31, Marzena27, Rybka Nemo, sisiiii lubią tę wiadomość
-
Fidelissa - gratuluję synka urodzony w święto
Paju - wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! Zdrówka przede wszystkim
Viviana,anusia - dzięki za odpowiedź odnośnie używania smoczka już się nie boję,że zaburzy odruch ssania
dokarmienia używam kojca motherhood - w ciązy spałam na nim non stop a mimo to nadal jest zbity,owijam się nim i wio z karmieniem
Staś to taki ssak,tak łapczywie łapie pierś,że nadgryzł mi prawą brodawkę i jak pije z prawej piers i to czasem wygląda jak mały wampir na szczęście szeroko otwiera buzinkę i już mnie nie rani
dzisiejszy dzień spokojny, Staś znów je co 2,5-3 godz,już mu nie nie miziam karku podczas karmienia by pił więcej, bo widzę,ze te 35min wystarczają.Widzę,ze wieczorem nagle ożywa (to chyba po mężu)) i budzi się po 1 godz od karmienia,na szczęście noszenie przez męża pomaga i nie płacze (uff,bo wczorajsza noc była koszmarna pod tym względem...myślałam,ze chce cyca a on potrzebował przytulenia ...mąż zamówił nawet chustę,by Stasia nosić (ja po cc staram się jeszcze oszczędzać)
mąż dostał 2tyg L4 na mnie więc obydwoje mamy czas by nauczyć się zachowań małego
lkc, zupaztytki, Viviana, anusiaa90, Paju, Madlen222, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
dziś "wpadła"teściowa z rosołkiem mimo,że prosiłam,by pierwsza wizyta gości była za 2tyg od porodu. moje siostry i mama to uszanowały,ale ona nie bo mieszka blisko i tak strasznie chce pomóc...wrr
na szczeście Stasinek akurat obudził się na karmienie,to postała i popatrzyła na niego a mąż poprosił by wyszła bo będę karmić
idę jeść ten rosołek fakt,ze robi znakomityMarzena27, ÓptimusPrime, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
u nas szpital wysyła dok a odbierasz tylko z dowodami rodziców i aktem małżeństwa. My już mamy, ja jutro idę odebrać pesel i meldunek :-)wiem już czemu mój syne nie może cycka złapać bo język bierze do góry i mu cyc nie włazi, no i co ja mam zrobić niby teraz? te nakładki formujące sutki zamówione
ÓptimusPrime lubi tę wiadomość
-
Jestem wykończona nie umiem zasnąć... Nawet po ketonalu...ciesze się, że już nie będzie boli partych....dzięki za kciuki staram się odpoczywać
ÓptimusPrime, santoocha, Lavendula, ChciałabymJuż, xpatiiix3, anusiaa90, Maga31, Madlen222, Rybka Nemo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFidelissa wrote:Jestem wykończona nie umiem zasnąć... Nawet po ketonalu...ciesze się, że już nie będzie boli partych....dzięki za kciuki staram się odpoczywać
Mam nadzieje, ze nikt Ci chrapac nie bedzie albo ze uzbroilas sie w zatyczki do uszu
Sweet dreamsFidelissa lubi tę wiadomość
-
po raz pierwszy mam powtarzajace sie skurcze, nie sa bardzo mocne - raczej bol jak przy miesiaczce...co 6-7-8 minut.
wzielam nospy i czekam.
zaraz moze wskocze do wanny.
to na pewno falszywka, ale przyjemnie nie jesteforts, ewelina_d, ÓptimusPrime, Lavendula, ChciałabymJuż, anusiaa90, blue00, Maga31, xpatiiix3, zupaztytki, Isia14, Milaszka, Fidelissa, Lafar_ra, Marzena27, Rybka Nemo lubią tę wiadomość
-
O wow opti no to on na serio bardzo duzo je. Położna była i mówiliście? Nasz ma dwa tygodnie i wypija maksymalnie 70ml mojego mleka a bebiko tak 65 bo od czasu do czasu mu dajemy też. W szpitalu Wam nie mówili ile powinien wypijać? gratuluję nowym mamom i trzymam kciuki za skurcze u pozostałych kolacja zjedzona, żołądek boli mnie ale to już norma. Syn wykąpany,nakarmiony i śpi a ja zasiadam do dojarki.
Paju lubi tę wiadomość
-
po kapieli poki co nie przeszlo - siedzialam troszke ponad pol godzimy - nie za krotko?
ostatnich piec skurczy czy tam skurczow co 3,5 minuty.
czuje, ze wymeczy mnie pol nocy i przejdzie, a jutro na KTG pojade z oczami na zapalki....ChciałabymJuż lubi tę wiadomość
-
Nasz dziś właśnie wypił 100 ml! Pierwszy raz tyle!
I już śpi
Ja siadam się doic
A później kładę się do łóżka z butelka somersby..
pierwszego od 9ciu miesięcy...
A w tle porodowka na TLC
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 21:54