X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Kochane jakie macie poduszki do karmienia?
    Jakie firmy, albo z jakim wkładem?
    Kupiłam w ciemno kilka miesięcy temu, w środku były kulki styropianowe, ale śpię na niej i zrobił się płaski flak.
    Polećcie coś!

Kochana ja też kupiłam taką "ciążową" poduchę i po tych kilku miesiącach spania mam flaka totalnego i się do niczego nie nadaje. Moja przyjaciółka dała mi taką małą zbitą do karmienia, ale nie wiem jakiej firmy. Mogę natomiast powiedzieć, że szwagierka ma poduchę ciążową motherhood, która wcześniej używana przez jej siostrę i poduszka jest nadal mega zbita. A pokrowiec można ściągnąć i wyprać. Ja kupiłam jakąś tańszą i żałuję, bo mogłam dodać kilka trochę więcej i miałabym poduszke jak należy. A tak przy kolejnym dzieciątku z pewnoscią będę kupować nową.

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kojec motherhood, śpię na nim właściwie od początku ciąży, w ogóle się nie rozlazł, będzie służył też podczas karmienia :)

A tak w ogóle, to witam się. Wszystkie dzieciaczki listopadowe są przecudne! Ja leżę, odpoczywam, czekam do terminu. Pozostał tydzień! :D Jutro badanie i ktg.

ChciałabymJuż, Lavendula, Dotty84, Maga31, Marzena27, Rybka Nemo, sisiiii lubią tę wiadomość

• caśka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dalej dwupak. Jutro badanie moczu i lekarz na 17:30

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa - gratuluję synka :D urodzony w święto :)

Paju - wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! Zdrówka przede wszystkim :)

Viviana,anusia - dzięki za odpowiedź odnośnie używania smoczka :) już się nie boję,że zaburzy odruch ssania ;)

dokarmienia używam kojca motherhood - w ciązy spałam na nim non stop a mimo to nadal jest zbity,owijam się nim i wio z karmieniem :D
    Staś to taki ssak,tak łapczywie łapie pierś,że nadgryzł mi prawą brodawkę i jak pije z prawej piers i to czasem wygląda jak mały wampir :P na szczęście szeroko otwiera buzinkę i już mnie nie rani

dzisiejszy dzień spokojny, Staś znów je co 2,5-3 godz,już mu nie nie miziam karku podczas karmienia by pił więcej, bo widzę,ze te 35min wystarczają.Widzę,ze wieczorem nagle ożywa (to chyba po mężu)) i budzi się po 1 godz od karmienia,na szczęście noszenie przez męża pomaga i nie płacze (uff,bo wczorajsza noc była koszmarna pod tym względem...myślałam,ze chce cyca a on potrzebował przytulenia ...mąż zamówił nawet chustę,by Stasia nosić (ja po cc staram się jeszcze oszczędzać)
    mąż dostał 2tyg L4 na mnie więc obydwoje mamy czas by nauczyć się zachowań małego :)

lkc, zupaztytki, Viviana, anusiaa90, Paju, Madlen222, Fidelissa lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakie doki do usc by zarejestrowacMalego? U nas na stronie jsctylkonr telefonu

• Maga31 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś "wpadła"teściowa z rosołkiem mimo,że prosiłam,by pierwsza wizyta gości była za 2tyg od porodu. moje siostry i mama to uszanowały,ale ona nie bo mieszka blisko i tak strasznie chce pomóc...wrr
    na szczeście Stasinek akurat obudził się na karmienie,to postała i popatrzyła na niego a mąż poprosił by wyszła bo będę karmić :)

idę jeść ten rosołek ;) fakt,ze robi znakomity :D

Marzena27, ÓptimusPrime, Fidelissa lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opti - do USC potrzeba:
    wydane przez szpital zgłoszenie urodzenia dziecka (u nas szpital przesyła ten dokument do USC do 2tyg od urodzenia)
    oraz odpis skrócony aktu małżeństwa

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas szpital wysyła dok a odbierasz tylko z dowodami rodziców i aktem małżeństwa. My już mamy, ja jutro idę odebrać pesel i meldunek :-)wiem już czemu mój syne nie może cycka złapać bo język bierze do góry i mu cyc nie włazi, no i co ja mam zrobić niby teraz? te nakładki formujące sutki zamówione :)

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propo instyktu macierzyńskiego:
    https://www.facebook.com/video.php?v=210027189066679
    :)
    dobra,wypadła pora karmienia, spadam ;)

Agata92 lubi tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opti pisałaś że Ricky dużo je tzn ile?? :-)

rfnnk6n.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem wykończona nie umiem zasnąć... Nawet po ketonalu...ciesze się, że już nie będzie boli partych....dzięki za kciuki staram się odpoczywać

ÓptimusPrime, santoocha, Lavendula, ChciałabymJuż, xpatiiix3, anusiaa90, Maga31, Madlen222, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    Opti pisałaś że Ricky dużo je tzn ile?? :-)

No wciaga od 70 do 100ml, a chyba jeszcze za maly na takie ilosci, co? Ma dopiero 4 dni...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Jestem wykończona nie umiem zasnąć... Nawet po ketonalu...ciesze się, że już nie będzie boli partych....dzięki za kciuki staram się odpoczywać
    Jestes bohaterka! Trzymaj sie! Ketonal dla mnid to jak woda, nie dzialal wcale...
    Mam nadzieje, ze nikt Ci chrapac nie bedzie albo ze uzbroilas sie w zatyczki do uszu ;)
    Sweet dreams :)

Fidelissa lubi tę wiadomość

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po raz pierwszy mam powtarzajace sie skurcze, nie sa bardzo mocne - raczej bol jak przy miesiaczce...co 6-7-8 minut.
    wzielam nospy i czekam.
    zaraz moze wskocze do wanny.

to na pewno falszywka, ale przyjemnie nie jest

eforts, ewelina_d, ÓptimusPrime, Lavendula, ChciałabymJuż, anusiaa90, blue00, Maga31, xpatiiix3, zupaztytki, Isia14, Milaszka, Fidelissa, Lafar_ra, Marzena27, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty mimo wszystko gratuluję skurczy :P

Lavendula, Marzena27 lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wow opti no to on na serio bardzo duzo je. Położna była i mówiliście? Nasz ma dwa tygodnie i wypija maksymalnie 70ml mojego mleka a bebiko tak 65 bo od czasu do czasu mu dajemy też. W szpitalu Wam nie mówili ile powinien wypijać? gratuluję nowym mamom i trzymam kciuki za skurcze u pozostałych :-) kolacja zjedzona, żołądek boli mnie ale to już norma. Syn wykąpany,nakarmiony i śpi a ja zasiadam do dojarki.

Paju lubi tę wiadomość

rfnnk6n.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po kapieli poki co nie przeszlo - siedzialam troszke ponad pol godzimy - nie za krotko?
    ostatnich piec skurczy czy tam skurczow :D co 3,5 minuty.
    czuje, ze wymeczy mnie pol nocy i przejdzie, a jutro na KTG pojade z oczami na zapalki....

ChciałabymJuż lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty n nam położna mówiła ze jak przez 2 h są regularne co 5 min i nie przechodzą po kąpieli to można jechać :) ale z drugiej strony po historiach dziewczyn to nie zawsze się sprawdza :) ale fajnie ze juz cos się klaruje!!!

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz dziś właśnie wypił 100 ml! Pierwszy raz tyle!

I już śpi :)
    Ja siadam się doic :P
    A później kładę się do łóżka z butelka somersby..
    pierwszego od 9ciu miesięcy... :D

A w tle porodowka na TLC :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 21:54

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na razie do mojej nie dzwonie, czuje ze to jeszcze nie to - teraz troche rzadsze znowu - 4-5 minut. chyba sie wycisza :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
‹‹ 1970 1971 1972 1973 1974 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ