X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty powodzenia. Oby akcja sie rozkrecila :-*

Fidelissa zdecydowalas sie na szpital na raciborskiej? Jesli tak to czy faktycznie tak bylo z tym ktg?

rwi37s6.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwszy raz wyszłam sama po cc na badania i kurde trochę mi niepewnie. Jeszcze na czczo. A mój patent by mała spala to odciagam laktatorem daje w butli a potem na cycku jeszcze dojada i usypia mi szybko. Tylko w nocy muszę miec determinacje.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry,
    Kawa,
    lekki stresik,
    w planach owsianka na sniadanko,
    dopięcie torby i...
    w drogę

ChciałabymJuż, Agusia ;), Lafar_ra, Milaszka, zupaztytki, Marzena27, misiaczk25, Madlen222, Rybka Nemo, Isia14 lubią tę wiadomość

• santoocha Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    U mnie też dwupak, noc do dupy- standard.
    Idę do pracy- też standard.

Melduję się na liściu.
    Daję małemu 5 dni, więcej nie zdzierżę!

Dotty powodzenia!!!!

Lafar_ra, Marzena27, Paju, Lavendula lubią tę wiadomość

• ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    ChcialabymJuz ja niestety tez pisze się na grudzien! Brzuszek wysoko, skurczy brak no nic a nic nie sugeruje porodu! Może ta herbata z liści malin i wiesiołek cos pomogą..

A już je bierzesz? Bo ja się pytałam położnej o te specyfiki to powiedziała, ze to po terminie dopiero. Hmm... I jak to się w ogóle stosuje?

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png

Wysłany: 12 listopada 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula a Ty na Ujastek? Dobrze pamiętam? :) Powodzenia Kochana :)

Dotty, Ty łobuziaku :P, jak z Tobą? Mam nadzieję, że się rozkręciło i tulisz już swoją Hanię :) Tak czy owak, dla pewności jeszcze kciuki trzymam :)

AAaaa no i dziś 38+0 :-] Czas leci :P Tylko po nocy widzę, ze maluch wyżej niż niżej. Po leżeniu spindra mi się do góry :-/ Mam spać na stojąco, żeby w kanał wchodził?:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 08:58

Lavendula lubi tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż wrote:
    A już je bierzesz? Bo ja się pytałam położnej o te specyfiki to powiedziała, ze to po terminie dopiero. Hmm... I jak to się w ogóle stosuje?
    Tak herbatke juz pije, kupione listki zaparzam w kubeczku i pije jeden dziennie. Wiesiołek kupilam niby położna mówiła żeby jesc go za tydz ale chyba zaczne brać 1 tabletke od dzisiaj, w końcu dzisiaj wybił 38 tydzien :)

201411191762.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż wrote:
    Lavendula a Ty na Ujastek? Dobrze pamiętam? :) Powodzenia Kochana :)

tak Ujastek...
    Ale mam stresa - miotam się między torbą a WC..
    śniadanko chyba nie wejdzie.

:/

kittykate lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po bardzo wczesnym sniadanku poszlam spac i skurcze zanikly,no szkoda

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dupa, noc nie przespana, ale skurcze nie daja postepu porodu - zatem zamiast na porodowke trafie na patologie :(
    I rownie dobrze mogę tam lezec z tydzien, bo przeciez jestem jeszcze przed terminem....

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dalej w szpitalu, dzis jest troche lepiej, ale wczoraj.. :/ no wiec tak w poniedzialek trafilam na izbe z goraczka i zatrzymaniem krwawienia od razu wzieli mnie na zabieg pod narkoza, fajnie bo nic nie czulam, ale potem wybudzenie i koszmarny bol glowy. Mialam nadzieje ze to pomoze i wszystko wroci do normy ale goraczka dalej sie utrzymywala a crp z 13 poszybowalo do 92 :/ tak wiec decyzja powtarzamy zabieg, ale juz bez znieczulenia.. bo to za duze ryzyko. . Tak wiec na korytarzu napewno bylo mnie slychac.. potem nareszxie dostalam antybiotyki i chyba dzieki temu pierwsza noc przespalam bez goraczki :) jesli krwawienie sie nie rozkreci a narazie jest marne to znow zabieg.. generalnie wczoraj bylam bliska zalamania.. ale wierze ze juz bedzie dobrze..nie ma innej opcji!!

Wysłany: 12 listopada 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula wrote:
    tak Ujastek...
    Ale mam stresa - miotam się między torbą a WC..
    śniadanko chyba nie wejdzie.

:/

Moja przyjaciółka tam rodziła i była bardzo zadowolona :) Ale wiem, że to średnie pocieszenie. Kochana wiem, ze do bani taki iśćna wyznaczony termin. też bym się stresowała. Wolę chyba z zaskoczenia, choc to zaskoczenie mogłoby być już :D
    Tak czy owak, wpadaj tutaj to będziemy podnosić na duchu :P Trzymamy kciuki!!

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png

Wysłany: 12 listopada 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty współczuję.. :-/ Oby Cię tam długo nie trzymali, tylko, zeby Haniutek szybko postanowił wyjść :) Trzymam kciuki!! MOCNOOOO!! :)

Karmelek, bidusiu.. ale się musisz namęczyć.. Dobrze, że te zabiegi masz już za sobą. Jesteś cholernie dzielna!! :) Teraz już będzie tyyylko lepiej :) Trzymaj się kochana! :)

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż wrote:
    Moja przyjaciółka tam rodziła i była bardzo zadowolona :) Ale wiem, że to średnie pocieszenie. Kochana wiem, ze do bani taki iśćna wyznaczony termin. też bym się stresowała. Wolę chyba z zaskoczenia, choc to zaskoczenie mogłoby być już :D
    Tak czy owak, wpadaj tutaj to będziemy podnosić na duchu :P Trzymamy kciuki!!

dziękuję <3

też bym wolała z zaskoczenia,
    a nie tak na żywca,
    bo nie muszę pisać , że poranek bezobjawowy :)

p.s. biorę laptopa i zapas internetu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 09:30

ChciałabymJuż, kittykate, Paju, ewelina_d lubią tę wiadomość

Wysłany: 12 listopada 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm lavendula może trzeba zmienić avatar z takiego z zaciśniętymi nogami na rozkraczone :D I zaraz maleństwo wyskoczy! :D Tego Ci zresztą życzę :) By długo nie trzymali, tylko raz, dwa i po wszystkim :)

zupaztytki, Lavendula, maaartinka, ewelina_d lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki dawno mnie nie było, ale już na szczęście po remoncie, sypialnia czeka, łóżeczko wstawione, pościelone, czekam tylko na komodę ale to pikuś :) od soboty torby spakowane do szpitala, jedna moja i druga juniora :) od kilku dni mam bóle miesiączkowe i krzyżowe, ogólnie czuje się tak jakbym miała zaraz dostać miesiączkę, jestem podminowana i wrażliwa, boli mnie głowa, a brzuch to tak opadł, ze każdy mi wróży rychły poród, może się rozkręci, ale może na razie niech się dzieje powoli, mąż musiał wyjechać w delegację, także tłumaczyliśmy synkowi, że do soboty ma siedzieć w brzuszku :)

Podczytywałam Was na bieżąco gratuluje nowym mamusiom, miałyście dobre tempo, nie minęło pół miesiąca a już mamy więcej dzieciaczków niż ciężarówek :)

Dotty i Lavendula trzymam za Was kciuki obyście dziś spotkały się z córeczkami :)

Karmelku, współczuje zabiegu ehh mam nadzieje, ze CRP spadnie i niedługo uciekniesz do domku :)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lavendula ja jestem świeżo po ujastku :) same pozytywy mogę powiedzieć - powodzenia

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za dobre słowa,

[awatar zmieniony]

ChciałabymJuż, Agusia ;), zupaztytki, Marzena27, Lafar_ra, ÓptimusPrime, ewelina_d lubią tę wiadomość

• Strupka Przyjaciółka

Wysłany: 12 listopada 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!:)
    Gratulacje dla wszystkich ostatnio rozpakowanych!:)
    Dotty trzymam kciuki, żeby się rozkręciło!
    Lavendula powodzenia!

U mnie wczoraj minął termin OM. Jutro mam termin z owu.
    Dzisiaj jeszcze wizyta, troszkę się lekarz zdziwi, bo był pewien, że się nie zobaczymy, w ogóle był pewien, że mała będzie przed terminem i to sporo, a tu proszę.
    No i jak nic się nie ruszy to w poniedziałek do szpitala!:/

A to już chyba ostatnia szansa żeby pochwalić się brzuszkiem;)
    39c8538c8fe31150m.jpg

misiaczk25, Agusia ;), Lavendula, zupaztytki, Madlen222, xpatiiix3, santoocha, Marzena27, ÓptimusPrime, Viviana, ewelina_d, Rybka Nemo, Isia14, blue00, anusiaa90 lubią tę wiadomość

relg9vvjdzp246mx.png

Wysłany: 12 listopada 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula! Patrz! Ja już wprowadziłam swój pomysł w życie :D Znalazłam jakąś fotę w internecie z rozłożonymi nogami :D Oby zadziałało :D Jak nie, to mam jeszcze inne w zanadrzu :P
    Np.
    i3940uo7bul3_t.jpg
    lub
    fodp2ira191q_t.jpg

Tylko z orzeszkiem trochę mi się mina nie podoba LD Wolę ten relaks kurczaka :D

Lavendula, Strupka, zupaztytki, Madlen222, Agusia ;), Marzena27, Dotty84, santoocha, xpatiiix3, Agata92, Lafar_ra, ÓptimusPrime, Viviana, ewelina_d, Rybka Nemo, blue00, anusiaa90 lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
‹‹ 1973 1974 1975 1976 1977 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ