X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty powodzenia. Oby akcja sie rozkrecila :-*

Fidelissa zdecydowalas sie na szpital na raciborskiej? Jesli tak to czy faktycznie tak bylo z tym ktg?

rwi37s6.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwszy raz wyszłam sama po cc na badania i kurde trochę mi niepewnie. Jeszcze na czczo. A mój patent by mała spala to odciagam laktatorem daje w butli a potem na cycku jeszcze dojada i usypia mi szybko. Tylko w nocy muszę miec determinacje.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry,
    Kawa,
    lekki stresik,
    w planach owsianka na sniadanko,
    dopięcie torby i...
    w drogę

ChciałabymJuż, Agusia ;), Lafar_ra, Milaszka, zupaztytki, Marzena27, misiaczk25, Madlen222, Rybka Nemo, Isia14 lubią tę wiadomość

• santoocha Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    U mnie też dwupak, noc do dupy- standard.
    Idę do pracy- też standard.

Melduję się na liściu.
    Daję małemu 5 dni, więcej nie zdzierżę!

Dotty powodzenia!!!!

Lafar_ra, Marzena27, Paju, Lavendula lubią tę wiadomość

• ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    ChcialabymJuz ja niestety tez pisze się na grudzien! Brzuszek wysoko, skurczy brak no nic a nic nie sugeruje porodu! Może ta herbata z liści malin i wiesiołek cos pomogą..

A już je bierzesz? Bo ja się pytałam położnej o te specyfiki to powiedziała, ze to po terminie dopiero. Hmm... I jak to się w ogóle stosuje?

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png

Wysłany: 12 listopada 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula a Ty na Ujastek? Dobrze pamiętam? :) Powodzenia Kochana :)

Dotty, Ty łobuziaku :P, jak z Tobą? Mam nadzieję, że się rozkręciło i tulisz już swoją Hanię :) Tak czy owak, dla pewności jeszcze kciuki trzymam :)

AAaaa no i dziś 38+0 :-] Czas leci :P Tylko po nocy widzę, ze maluch wyżej niż niżej. Po leżeniu spindra mi się do góry :-/ Mam spać na stojąco, żeby w kanał wchodził?:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 08:58

Lavendula lubi tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż wrote:
    A już je bierzesz? Bo ja się pytałam położnej o te specyfiki to powiedziała, ze to po terminie dopiero. Hmm... I jak to się w ogóle stosuje?
    Tak herbatke juz pije, kupione listki zaparzam w kubeczku i pije jeden dziennie. Wiesiołek kupilam niby położna mówiła żeby jesc go za tydz ale chyba zaczne brać 1 tabletke od dzisiaj, w końcu dzisiaj wybił 38 tydzien :)

201411191762.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż wrote:
    Lavendula a Ty na Ujastek? Dobrze pamiętam? :) Powodzenia Kochana :)

tak Ujastek...
    Ale mam stresa - miotam się między torbą a WC..
    śniadanko chyba nie wejdzie.

:/

kittykate lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po bardzo wczesnym sniadanku poszlam spac i skurcze zanikly,no szkoda

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dupa, noc nie przespana, ale skurcze nie daja postepu porodu - zatem zamiast na porodowke trafie na patologie :(
    I rownie dobrze mogę tam lezec z tydzien, bo przeciez jestem jeszcze przed terminem....

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dalej w szpitalu, dzis jest troche lepiej, ale wczoraj.. :/ no wiec tak w poniedzialek trafilam na izbe z goraczka i zatrzymaniem krwawienia od razu wzieli mnie na zabieg pod narkoza, fajnie bo nic nie czulam, ale potem wybudzenie i koszmarny bol glowy. Mialam nadzieje ze to pomoze i wszystko wroci do normy ale goraczka dalej sie utrzymywala a crp z 13 poszybowalo do 92 :/ tak wiec decyzja powtarzamy zabieg, ale juz bez znieczulenia.. bo to za duze ryzyko. . Tak wiec na korytarzu napewno bylo mnie slychac.. potem nareszxie dostalam antybiotyki i chyba dzieki temu pierwsza noc przespalam bez goraczki :) jesli krwawienie sie nie rozkreci a narazie jest marne to znow zabieg.. generalnie wczoraj bylam bliska zalamania.. ale wierze ze juz bedzie dobrze..nie ma innej opcji!!

Wysłany: 12 listopada 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula wrote:
    tak Ujastek...
    Ale mam stresa - miotam się między torbą a WC..
    śniadanko chyba nie wejdzie.

:/

Moja przyjaciółka tam rodziła i była bardzo zadowolona :) Ale wiem, że to średnie pocieszenie. Kochana wiem, ze do bani taki iśćna wyznaczony termin. też bym się stresowała. Wolę chyba z zaskoczenia, choc to zaskoczenie mogłoby być już :D
    Tak czy owak, wpadaj tutaj to będziemy podnosić na duchu :P Trzymamy kciuki!!

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png

Wysłany: 12 listopada 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty współczuję.. :-/ Oby Cię tam długo nie trzymali, tylko, zeby Haniutek szybko postanowił wyjść :) Trzymam kciuki!! MOCNOOOO!! :)

Karmelek, bidusiu.. ale się musisz namęczyć.. Dobrze, że te zabiegi masz już za sobą. Jesteś cholernie dzielna!! :) Teraz już będzie tyyylko lepiej :) Trzymaj się kochana! :)

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż wrote:
    Moja przyjaciółka tam rodziła i była bardzo zadowolona :) Ale wiem, że to średnie pocieszenie. Kochana wiem, ze do bani taki iśćna wyznaczony termin. też bym się stresowała. Wolę chyba z zaskoczenia, choc to zaskoczenie mogłoby być już :D
    Tak czy owak, wpadaj tutaj to będziemy podnosić na duchu :P Trzymamy kciuki!!

dziękuję <3

też bym wolała z zaskoczenia,
    a nie tak na żywca,
    bo nie muszę pisać , że poranek bezobjawowy :)

p.s. biorę laptopa i zapas internetu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 09:30

ChciałabymJuż, kittykate, Paju, ewelina_d lubią tę wiadomość

Wysłany: 12 listopada 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm lavendula może trzeba zmienić avatar z takiego z zaciśniętymi nogami na rozkraczone :D I zaraz maleństwo wyskoczy! :D Tego Ci zresztą życzę :) By długo nie trzymali, tylko raz, dwa i po wszystkim :)

zupaztytki, Lavendula, maaartinka, ewelina_d lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki dawno mnie nie było, ale już na szczęście po remoncie, sypialnia czeka, łóżeczko wstawione, pościelone, czekam tylko na komodę ale to pikuś :) od soboty torby spakowane do szpitala, jedna moja i druga juniora :) od kilku dni mam bóle miesiączkowe i krzyżowe, ogólnie czuje się tak jakbym miała zaraz dostać miesiączkę, jestem podminowana i wrażliwa, boli mnie głowa, a brzuch to tak opadł, ze każdy mi wróży rychły poród, może się rozkręci, ale może na razie niech się dzieje powoli, mąż musiał wyjechać w delegację, także tłumaczyliśmy synkowi, że do soboty ma siedzieć w brzuszku :)

Podczytywałam Was na bieżąco gratuluje nowym mamusiom, miałyście dobre tempo, nie minęło pół miesiąca a już mamy więcej dzieciaczków niż ciężarówek :)

Dotty i Lavendula trzymam za Was kciuki obyście dziś spotkały się z córeczkami :)

Karmelku, współczuje zabiegu ehh mam nadzieje, ze CRP spadnie i niedługo uciekniesz do domku :)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lavendula ja jestem świeżo po ujastku :) same pozytywy mogę powiedzieć - powodzenia

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za dobre słowa,

[awatar zmieniony]

ChciałabymJuż, Agusia ;), zupaztytki, Marzena27, Lafar_ra, ÓptimusPrime, ewelina_d lubią tę wiadomość

• Strupka Przyjaciółka

Wysłany: 12 listopada 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!:)
    Gratulacje dla wszystkich ostatnio rozpakowanych!:)
    Dotty trzymam kciuki, żeby się rozkręciło!
    Lavendula powodzenia!

U mnie wczoraj minął termin OM. Jutro mam termin z owu.
    Dzisiaj jeszcze wizyta, troszkę się lekarz zdziwi, bo był pewien, że się nie zobaczymy, w ogóle był pewien, że mała będzie przed terminem i to sporo, a tu proszę.
    No i jak nic się nie ruszy to w poniedziałek do szpitala!:/

A to już chyba ostatnia szansa żeby pochwalić się brzuszkiem;)
    39c8538c8fe31150m.jpg

misiaczk25, Agusia ;), Lavendula, zupaztytki, Madlen222, xpatiiix3, santoocha, Marzena27, ÓptimusPrime, Viviana, ewelina_d, Rybka Nemo, Isia14, blue00, anusiaa90 lubią tę wiadomość

relg9vvjdzp246mx.png

Wysłany: 12 listopada 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula! Patrz! Ja już wprowadziłam swój pomysł w życie :D Znalazłam jakąś fotę w internecie z rozłożonymi nogami :D Oby zadziałało :D Jak nie, to mam jeszcze inne w zanadrzu :P
    Np.
    i3940uo7bul3_t.jpg
    lub
    fodp2ira191q_t.jpg

Tylko z orzeszkiem trochę mi się mina nie podoba LD Wolę ten relaks kurczaka :D

Lavendula, Strupka, zupaztytki, Madlen222, Agusia ;), Marzena27, Dotty84, santoocha, xpatiiix3, Agata92, Lafar_ra, ÓptimusPrime, Viviana, ewelina_d, Rybka Nemo, blue00, anusiaa90 lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
‹‹ 1973 1974 1975 1976 1977 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ