Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa to w razie czego pożyczę innym chętnym tej oto cudownej maści :P

santoocha, madlen1705, Agusia ;) lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laski, komp mi padl i się naprawił i tak dalej....my sie bujamy...przedwczoraj synuś nie spal od 11tej rano do 19tej....wczoraj spal cały dzień, dzisiaj nie.....ledwo poł godz od 11tej i teraz 10 minut, oby troszkę pospał. wydaje mi się że mam coraz mniej pokarmu, ehhh dzisiaj musialm dać 90ml mm rano, kurde..................

doł, mąż w piątek pępkowe ma w pracy, a ja sama z dwojką = wyrzuty sumienia wobec starszego syna ma jak cholera, bo nie mam dla niego czasu - teściowa mi dzisiaj dowlila, ze ona z takim małym dzieckiem to by nie wychodzila w taka pogodę - w Gdańsku 4 stopnie rano były i bez wiatru tylko lekka mrzawka przez ostatnie 10 min spaceru - a maly w gondoli zapakowny po czubek głowy, ale ona, że taka pogoda najgorsza itp itd - noi młodego mi przywieźli od razu po szkle o 12tej i tak sie bujamy

nie wiem czy mi się ta laktacja rozbuja a tak bym chciala, do tego malutki ma jakies krosteczki, pewnie coś zeżarłam i sie głowię co to było, bo uważam, ale przyznaję wczoraj się skusiłam na petitkowego misia, cholera

AgataP doskonale Cię rozumiem, mój wychodzi o 6.15 rano i wraca o 18tej, ja pierdolę....

AgataP lubi tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    242vcpw.jpg

santoocha, Viviana, xpatiiix3, ÓptimusPrime, blue00, Isia14, Agata92, ewelina_d, AgataP, Agusia ;), Maga31, Marzena27, Madlen222, Florentine, Milaszka, Rybka Nemo, anusiaa90, natasza82, alka89, zupaztytki lubią tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2mxinh4.jpg

9sb8sh.jpg

ÓptimusPrime, xpatiiix3, blue00, Isia14, Agata92, AgataP, Agusia ;), Viviana, Maga31, Madlen222, Florentine, Milaszka, Lafar_ra, Rybka Nemo, anusiaa90, natasza82, alka89, Dotty84, zupaztytki lubią tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak sobie myślę, że jeszcze tego nie zrobiłm, więc przedstawiam Marcina Staszka:)

35aizpz.jpg

blue00, xpatiiix3, Isia14, ewelina_d, Agata92, AgataP, Agusia ;), Viviana, Maga31, Marzena27, Madlen222, Florentine, Lafar_ra, anusiaa90, natasza82, alka89, Dotty84, Lavendula, zupaztytki lubią tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadnych wlosow nie zauwazylam hehwheh,Pati zdrowka dla Marcelka

• Mamadomina Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale forum zaśmiecam - starszy syn buduje z lego, uff....a ja chyba baby blues'a mam też - dziewczyny, pomimo, że to moje drugie dziecko, to jak malutki placze, panika mi sie włącza, ot co

czy wy wycodicie w taka pogodę? przeciez jak nie przyzwyczaje teraz to w zimę w ogole nie wyjdę

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny. Jak bede xos wiedziala dam Wam znac n razie tylko Was podczytuje co raz nie mm totalnie weny by cos pisać.. Tak sie martwie o Niego, ze nic wczesniej nie zauwazylam...

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, gratuluje rozpakowanym mamusiom! Zdrowka!

My pierwszy raz po spacerku ok 1h, fajnie, tylko ropa mi poszla z rany...

Madalenka, my po Hippie mielismy pierwsza zielona i jeszcze jedna po kilku dniach, a teraz spoko - jajeczniczka

Laski, deprecha deprecha, ale trzymajcie sie w garsci, dla dzieciaczkow!
    Listopadowa moc!

Pati, trzymam kciuki za Twojego Marcelka! Bedzie dobrze! Dasz rade!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 16:00

Maga31 lubi tę wiadomość

• Mamadomina Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i chyba o tym porodzie nie czytałyście, bo mi sie skasowało z telefonu wysyłałam - o 22drugiej we wtorek, po dobie jako takich skurczy, podechaliśmy do szpitala i dostałam relanium z papaweryna i uwagę: albo sie wyśpisz, albo wrocisz za kilka godzin - w domu padlam na pysk, po poł godzinie snu obudziły mnie jeszcze mocnejsze skurcze, była prawi e połnoc, skurze tym razem co 10 min, a potem szybko co 8, 6 i o 3ciej powiedziąłam do Piotra, ze pora jechać bo są co 4 min - w samochodzie myślalam, że nogami sufit przebiję - okazało sie na miejscu, ze juhuuuu rodzimy i przed piątą byliśmy na porodowce - około 8mej było już rozwarcie na 4 palce, ja wychałam gaz, ktory nic nie daje i czekalam na anestezjologa, ale trwały operacje. Prysznice co rusz, aż już wytrzymać ie mogłam, przed 10tą dalej to samo rozwarcie i moja polożna powiedziala, że idzie po lekrarza, bo to trzeba przyspieszyć. Po 10tej lekarza przebił mi pęcherz - chyba palcem, narzędzi nie było i podłączyl oxy - po czym z uwagą, że mam jeszcze pochodzić, wyszedł.

Nie wiem czy to były 2 minuty, ale rzuciłam do mojego Piotra, że muszęprzeć (pierwszego syna rodzilam z zzo druga faza porodu trwała 2h 5 min, i wypychali mi go, bo akcja spadła) - a tutaj Piotr zawołał położną, ta przyszła i szybko wolać resztę składu, bo rodzimy - w książeczce mam wpisane, ze druga faza porodu trwała 5 minut!!! 3 skurcze - ból okrutny, ale co tam, od razu się zapomina jak taka słodka kruszynnk wyląduje na brzuchu.

Wsparcie męża ogromne. Pękłam na jeden mały szew- bez porównania z pierwszym porodem, kiedy to musieli mnie naciąć i ledwo siedziałam przez 3 tygodnie. Na plusie zostało mi 7 kg na dzien dzisiejszy.

Synuś przecudowny.

ÓptimusPrime, Isia14, Maga31, Marzena27, Rybka Nemo, natasza82, Lavendula lubią tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurka jak się zmienia te suwaczki.....????

relgh371jxrsoika.png

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poddaję się, jestem w 42 tyg ciąży..................................................jak to zlikwidować??????????

AgataP lubi tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati buziaki dla Marcelka

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Isia14 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadomina wrote:
    kurka jak się zmienia te suwaczki.....????

Ustawienia -> społeczność
    tam na dole kasujesz kod albo wklejasz nowy

Elfik <3
    FRbCp1.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati kciukam za Marcelka, oby wszystko było dobrze.

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Agata92 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Gratuluje wszystkim nowym mamusiom :) Trzymam kciuki za szybkie porody u reszty :)

Pati mam nadzieję, że Marcel szybko wyzdrowieje :)

Ja też tak miałam, że aż mnie ciarki przechodziły jak mały zaczynał płakać, ale zmieniłam podejście. Postanowiłam, że jak Witek będzie się budził to będę podchodziła do tego z uśmiechem. Całuje go, śmieję się do niego i powiem wam, że to działa pozytywnie i na mnie i na niego. On zdecydowanie mniej płacze, a to i na mnie dobrze wpływa:)

Opti lepiej wybierz się do lekarza jeśli cieknie Ci z rany. U mnie niestety skończyło się na antybiotyku, bo moje guzy okazały się naciekami zapalnymi (ropa z krwią:/ ). Jeśli ta ropa nie wycieknie do końca, a nie daj Boże rozleje się w środku to może się to źle skończyć. Kontroluj swoją temperaturę.

Miłego dnia :)

Agusia ;), ÓptimusPrime lubią tę wiadomość

njr11rs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evik jasne ze wychodz jak najszybciej,to pomaga.Straszne ze tak baby blues lapie w momencie kiedy potrzeba najwiecej sily.

mamadomina glowa do gory wychodz na spacery nie patrz co kto pierdzieli,przetrwamy ten chujowy okres burzy hormonow i paniki.

my wrocilysmy ze spaceru,lepiej mi momentalnie bylo jak wyszlam,pogoda piekna piekny zachod slonca sasiedzi pogadali poplotkowali ze mna,az chce sie zyc i co..wrocilam do domu i dupa...plakac mi sie chce.,,hippis zaraz wroci z pracy to mnie trzyma jeszcze w pionie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 16:41

Mamadomina lubi tę wiadomość

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałbym już ja też boję się porodu, niby czekam na niego z uśmiechem, ale jak wypadł mi kawałek czopa to aż mi się gorąco zrobiło, adrenalina podskoczyła.
    Ja będę miała najgorzej z Was wszystkich pierwsze 2 tygodnie po porodzie mąż będzie z nami, po tym czasie od poniedziałku do piątku będę sama z małym dzieckiem ehh staram się na razie o tym nie myśleć i nie załamywać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 16:52

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co wy robiłyście, że kikut odpadł? U Małej 22 dzień a kikut sie mocno trzyma, pryskam Octaniseptem i przejeżdzam patyczkiem dookoła ale to nic nie pomaga, położna to widziała i kazała bardziej majstrować przy tym ale ja się boję tam ruszać. Same kikuty odpadły czy coś dotykałyście?

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Jestem zalamana nie wiem co ze sobą zrobić.. ;( Marceluś spi cale szczęście przyszedl dzisiaj moj mini electric to bede mogla byc z Marcelem caly czas i mleko sciagac w razie gdyby strasznie sie boje o Niego...
    Daj my popić teoche mleka z cyca !!! Najlepszy antybiotyk

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
‹‹ 2027 2028 2029 2030 2031 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ