Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caterina gratuluję dużo zdrówka ☺
    PS. Jechałaś z domu czy byłaś w szpitalu, taka szybka akcja

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Agata92 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Dziewczyny co wy robiłyście, że kikut odpadł? U Małej 22 dzień a kikut sie mocno trzyma, pryskam Octaniseptem i przejeżdzam patyczkiem dookoła ale to nic nie pomaga, położna to widziała i kazała bardziej majstrować przy tym ale ja się boję tam ruszać. Same kikuty odpadły czy coś dotykałyście?

Nam położna kazała przemywać spirytusem spożywczym 95% i bardzo szybko odpadł. Moczyłam patyczek do uszu w nim i dokładnie czyściłam każdy zakamarek. Naprawdę polecam :)

A co do karmienia to nie budzę małego. Uważam, że on sam będzie wiedział kiedy jest już głodny. Czasami je co 4h a czasami co 1h. :)

Jeśli chodzi o kąpiel to u nas jest co 2-3 dni, a tak to przemywam mu buźkę po każdym karmieniu i pupkę przy każdej zmianie pieluszki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 18:45

Viviana, alka89, Maga31, Fidelissa lubią tę wiadomość

njr11rs.png
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misiaczk25 gratuluję:)

maartinka gratuluję:)

Pati trzymam kciuki, daj znać jak będziesz wiedzieć coś więcej.

Vivianka u Nas kikut pępkowy odpadł w 10 dobie, znaczy się położna trochę mu pomogła. Ale ładnie się teraz wszystko goi. Teraz przemywam patyczkiem do uszu zamoczonym w octenisepcie.

caterina gratuluję:)

Viviana lubi tę wiadomość

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana, u nas też się mocno trzymał, póki nie zaczęliśmy majstrować po tym jak położna zobaczyła, że go tylko z wierzchu głaszczemy. A to trzeba wygiąć we wszystkie strony i dokładnie przetrzeć nawet są wodą, i do sucha. A gdzie jest jakieś nowe naderwanie to octaniseptem. I po 5 dniach takich zabiegów odpadł.

Viviana lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula222 wrote:
    Pytanie do Mamusiek.. kochane jakie uzywacie mleczka modyfikowane?.. ja chce bebilona ale ich jest tyle ze szok.. mysle nad kupnem Bebilon 1 z Pronutra Mleko początkowe od urodzenia ale nie wiem czy moge juz jej podawac.. na opakowaniu niby od 1 miesiaca?!

MOJ WCZESNIACZEK DOSTAWAL TO OD PIERWSZYCH DNI W SZPITALU

Jula222 lubi tę wiadomość

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caterina gratulacje!! Cóż za szybka akcja :D Ja też tak chcę :P jakieś fluidy wyślij, zeby i nam szybko poszło ;)

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaczku, maaartinka, caterina gratulacje :)

Isia ja miałam śluz podbarwiony krwią na 3 dni przed porodem więc już pewnie blisko :)

Pati biedny Marcelek. Wyściskaj go tam. 3mam kciuki żeby jednak nie było to nic poważnego

Viv u nas też kikut się jeszcze 3ma. Jutro wizyta położnej to zobaczymy co powie. Teraz przerzuciłam się na spirytus i widzę, że jest lepiej, więc może wreszcie odpadnie

U mnie coś pojawia się problem z laktacją ;/ z obu cycków ściągam tylko 50-60 ml łącznie... Jak karmię mała to musze jej dawać z jednego cycka, a później jeszcze z drugiego, bo ona w dalszym ciągu głodna...

Isia14, Viviana lubią tę wiadomość

rwi37s6.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja gościnnie z pytaniem - czy jest jakiś "termin waznosci" wyniku gbs? Powinno się to robić między 35 a 37 tyg, ja jutro będę mieć 35+0, lekarz jesz ze nie zlecił a wróży wcześniejszy poród. Zrobiłabym jutro bo idę na badania a i tak zapłacić będę musiała, ale koleżanka mi mówi, ze szpital wymaga wyniku max 2 tygodniowego. To prawda czy to wymóg akurat szpitala, w którym rodziła?

Pytam Was, bo wiele już po :) gratuluję szczesliwym mamusiom!

Wysłany: 19 listopada 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurabura wrote:
    Hej dziewczyny, ja gościnnie z pytaniem - czy jest jakiś "termin waznosci" wyniku gbs? Powinno się to robić między 35 a 37 tyg, ja jutro będę mieć 35+0, lekarz jesz ze nie zlecił a wróży wcześniejszy poród. Zrobiłabym jutro bo idę na badania a i tak zapłacić będę musiała, ale koleżanka mi mówi, ze szpital wymaga wyniku max 2 tygodniowego. To prawda czy to wymóg akurat szpitala, w którym rodziła?

Pytam Was, bo wiele już po :) gratuluję szczesliwym mamusiom!

Na pewno nie jest ważny wynik tylko 2 tyg. bo zwykle robi się po 36 tyg.
    Ja miałam robiony w 31 tyg. więc poradzili mi w szpitalu, zeby powtórzyć, bo to za długi czas.

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula my używaliśmy bebilona a teraz zmieniłam na Hippa.
    No wlasnie optimus kupki juz sa ok :) u nas było tak samo :)
    Pati trzymam kciuki za małego.... Jejku co mu sie zadziało? Bidulek. Kurwa pojąć nie moge czemu dzieciaczki musza doświadczać chorób, bolu....
    Caterina gratuluje :)
    Ja tam chodzę na spacery, ale teraz od kilku dni pada albo tak wieje, ze łeb chce urwać. Średnia przyjemność w taka pogodę dla mnie samej...
    Okulista ok, ale ja sie nie nadaje w kolejki. 2 h w ciasnej poczekalni ze starymi moherami i rozwydrzonymi bachorami to nie dla mnie

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, kochana trzymajcie się cieplutko z Marcelinkiem biednym, czuję że będzie wszystko ok :*

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż wrote:
    Cała przyjemność po mojej stronie :P

enkmwy8sp6ac_t.jpg

A, żeby później nie bolało to gratis coś od firmy ;)
    rrdsc3p7g11y_t.jpg

czytam was i zanoszę się śmiechem :)
    życzę, żebyście w końcu spadły z tego cholernego liścia i to wprost na porodówke z 10cm rozwarciem i główką miedzy nogami:)

ChciałabymJuż, blue00, ÓptimusPrime, Milaszka lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadomina wrote:
    hej laski, komp mi padl i się naprawił i tak dalej....my sie bujamy...przedwczoraj synuś nie spal od 11tej rano do 19tej....wczoraj spal cały dzień, dzisiaj nie.....ledwo poł godz od 11tej i teraz 10 minut, oby troszkę pospał. wydaje mi się że mam coraz mniej pokarmu, ehhh dzisiaj musialm dać 90ml mm rano, kurde..................

doł, mąż w piątek pępkowe ma w pracy, a ja sama z dwojką = wyrzuty sumienia wobec starszego syna ma jak cholera, bo nie mam dla niego czasu - teściowa mi dzisiaj dowlila, ze ona z takim małym dzieckiem to by nie wychodzila w taka pogodę - w Gdańsku 4 stopnie rano były i bez wiatru tylko lekka mrzawka przez ostatnie 10 min spaceru - a maly w gondoli zapakowny po czubek głowy, ale ona, że taka pogoda najgorsza itp itd - noi młodego mi przywieźli od razu po szkle o 12tej i tak sie bujamy

nie wiem czy mi się ta laktacja rozbuja a tak bym chciala, do tego malutki ma jakies krosteczki, pewnie coś zeżarłam i sie głowię co to było, bo uważam, ale przyznaję wczoraj się skusiłam na petitkowego misia, cholera

AgataP doskonale Cię rozumiem, mój wychodzi o 6.15 rano i wraca o 18tej, ja pierdolę....
    Mamadomina - patrzę na Twój suwczek ...strasznie długa ta Twoja ciąża hihih:)

Mamadomina lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula - ja mam Enfamil antyalergiczne. Mała póki co bardzo dobrze toleruje :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png

Wysłany: 19 listopada 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    czytam was i zanoszę się śmiechem :)
    życzę, żebyście w końcu spadły z tego cholernego liścia i to wprost na porodówke z 10cm rozwarciem i główką miedzy nogami:)

Dzięki Dotty :D Podoba mi się taka opcja :D

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zrobiłam w sumie 16 pięter szybkiego marszu :) ale nic się nie ruszyło, jutro wizyta. W piątek ostatnie kolokwium :)

nxbhnwz.png
  • caterina Koleżanka

Wysłany: 19 listopada 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Caterina gratuluję dużo zdrówka ☺
    PS. Jechałaś z domu czy byłaś w szpitalu, taka szybka akcja
    Agusia w szpitalu byłam na patologii a w poniedziałek miałam mieć cc :-)

Agusia ;), Marzena27 lubią tę wiadomość

wnidl6d8vwkrzqrv.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro po wizycie sie odezwe co i jak oby to bylo tylko takie gdybanie ,ma krew w moczu wysoki poziom bilirubiny urobinogenu i sporo mocznika czy jakos tak.. Takze na razie obstawiaja watrobe sie okaze jutro co dalej nie wiem jak zasne..

No i gratuluje nowym mamusiom i buziaki Waszym dzieciaczkom ;**

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caterina - gratuluję szybkiego porodu! :) Zdrówka dla Ciebie i małej!

alk - ja nie wybudzam,czasami się cieszę że długo śpi, bo mam wtedy czas by odpocząć ;)

Pati - trzymam kciuki by u Marcelka to nie było nic poważnego!

dobra spadam - zbliża się godzina karmienia przed nocą, oby znów się nie przedłużyła z ulewaniem i kupami do 24...:/

wff2trd8302o6ogx.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati - trzymam mocno kciuki za Marcelka :* na pewno wszystko bedzie dobrze!

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
‹‹ 2029 2030 2031 2032 2033 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ