Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Viviana wrote:Dziewczyny co wy robiłyście, że kikut odpadł? U Małej 22 dzień a kikut sie mocno trzyma, pryskam Octaniseptem i przejeżdzam patyczkiem dookoła ale to nic nie pomaga, położna to widziała i kazała bardziej majstrować przy tym ale ja się boję tam ruszać. Same kikuty odpadły czy coś dotykałyście?
Nam położna kazała przemywać spirytusem spożywczym 95% i bardzo szybko odpadł. Moczyłam patyczek do uszu w nim i dokładnie czyściłam każdy zakamarek. Naprawdę polecam
A co do karmienia to nie budzę małego. Uważam, że on sam będzie wiedział kiedy jest już głodny. Czasami je co 4h a czasami co 1h.
Jeśli chodzi o kąpiel to u nas jest co 2-3 dni, a tak to przemywam mu buźkę po każdym karmieniu i pupkę przy każdej zmianie pieluszki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 18:45
Viviana, alka89, Maga31, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
misiaczk25 gratuluję
maartinka gratuluję
Pati trzymam kciuki, daj znać jak będziesz wiedzieć coś więcej.
Vivianka u Nas kikut pępkowy odpadł w 10 dobie, znaczy się położna trochę mu pomogła. Ale ładnie się teraz wszystko goi. Teraz przemywam patyczkiem do uszu zamoczonym w octenisepcie.
caterina gratuluję
Viviana lubi tę wiadomość
Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają
Nasze kochane serduszko
https://www.maluchy.pl/li-69440.png -
Viviana, u nas też się mocno trzymał, póki nie zaczęliśmy majstrować po tym jak położna zobaczyła, że go tylko z wierzchu głaszczemy. A to trzeba wygiąć we wszystkie strony i dokładnie przetrzeć nawet są wodą, i do sucha. A gdzie jest jakieś nowe naderwanie to octaniseptem. I po 5 dniach takich zabiegów odpadł.
Viviana lubi tę wiadomość
-
Jula222 wrote:Pytanie do Mamusiek.. kochane jakie uzywacie mleczka modyfikowane?.. ja chce bebilona ale ich jest tyle ze szok.. mysle nad kupnem Bebilon 1 z Pronutra Mleko początkowe od urodzenia ale nie wiem czy moge juz jej podawac.. na opakowaniu niby od 1 miesiaca?!
MOJ WCZESNIACZEK DOSTAWAL TO OD PIERWSZYCH DNI W SZPITALUJula222 lubi tę wiadomość
Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz. -
Misiaczku, maaartinka, caterina gratulacje
Isia ja miałam śluz podbarwiony krwią na 3 dni przed porodem więc już pewnie blisko
Pati biedny Marcelek. Wyściskaj go tam. 3mam kciuki żeby jednak nie było to nic poważnego
Viv u nas też kikut się jeszcze 3ma. Jutro wizyta położnej to zobaczymy co powie. Teraz przerzuciłam się na spirytus i widzę, że jest lepiej, więc może wreszcie odpadnie
U mnie coś pojawia się problem z laktacją ;/ z obu cycków ściągam tylko 50-60 ml łącznie... Jak karmię mała to musze jej dawać z jednego cycka, a później jeszcze z drugiego, bo ona w dalszym ciągu głodna...
Isia14, Viviana lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, ja gościnnie z pytaniem - czy jest jakiś "termin waznosci" wyniku gbs? Powinno się to robić między 35 a 37 tyg, ja jutro będę mieć 35+0, lekarz jesz ze nie zlecił a wróży wcześniejszy poród. Zrobiłabym jutro bo idę na badania a i tak zapłacić będę musiała, ale koleżanka mi mówi, ze szpital wymaga wyniku max 2 tygodniowego. To prawda czy to wymóg akurat szpitala, w którym rodziła?
Pytam Was, bo wiele już po gratuluję szczesliwym mamusiom!
-
szurabura wrote:Hej dziewczyny, ja gościnnie z pytaniem - czy jest jakiś "termin waznosci" wyniku gbs? Powinno się to robić między 35 a 37 tyg, ja jutro będę mieć 35+0, lekarz jesz ze nie zlecił a wróży wcześniejszy poród. Zrobiłabym jutro bo idę na badania a i tak zapłacić będę musiała, ale koleżanka mi mówi, ze szpital wymaga wyniku max 2 tygodniowego. To prawda czy to wymóg akurat szpitala, w którym rodziła?
Pytam Was, bo wiele już po gratuluję szczesliwym mamusiom!
Na pewno nie jest ważny wynik tylko 2 tyg. bo zwykle robi się po 36 tyg.
Ja miałam robiony w 31 tyg. więc poradzili mi w szpitalu, zeby powtórzyć, bo to za długi czas. -
Jula my używaliśmy bebilona a teraz zmieniłam na Hippa.
No wlasnie optimus kupki juz sa ok u nas było tak samo
Pati trzymam kciuki za małego.... Jejku co mu sie zadziało? Bidulek. Kurwa pojąć nie moge czemu dzieciaczki musza doświadczać chorób, bolu....
Caterina gratuluje
Ja tam chodzę na spacery, ale teraz od kilku dni pada albo tak wieje, ze łeb chce urwać. Średnia przyjemność w taka pogodę dla mnie samej...
Okulista ok, ale ja sie nie nadaje w kolejki. 2 h w ciasnej poczekalni ze starymi moherami i rozwydrzonymi bachorami to nie dla mnie -
ChciałabymJuż wrote:
czytam was i zanoszę się śmiechem
życzę, żebyście w końcu spadły z tego cholernego liścia i to wprost na porodówke z 10cm rozwarciem i główką miedzy nogami:)ChciałabymJuż, blue00, ÓptimusPrime, Milaszka lubią tę wiadomość
-
Mamadomina wrote:hej laski, komp mi padl i się naprawił i tak dalej....my sie bujamy...przedwczoraj synuś nie spal od 11tej rano do 19tej....wczoraj spal cały dzień, dzisiaj nie.....ledwo poł godz od 11tej i teraz 10 minut, oby troszkę pospał. wydaje mi się że mam coraz mniej pokarmu, ehhh dzisiaj musialm dać 90ml mm rano, kurde..................
doł, mąż w piątek pępkowe ma w pracy, a ja sama z dwojką = wyrzuty sumienia wobec starszego syna ma jak cholera, bo nie mam dla niego czasu - teściowa mi dzisiaj dowlila, ze ona z takim małym dzieckiem to by nie wychodzila w taka pogodę - w Gdańsku 4 stopnie rano były i bez wiatru tylko lekka mrzawka przez ostatnie 10 min spaceru - a maly w gondoli zapakowny po czubek głowy, ale ona, że taka pogoda najgorsza itp itd - noi młodego mi przywieźli od razu po szkle o 12tej i tak sie bujamy
nie wiem czy mi się ta laktacja rozbuja a tak bym chciala, do tego malutki ma jakies krosteczki, pewnie coś zeżarłam i sie głowię co to było, bo uważam, ale przyznaję wczoraj się skusiłam na petitkowego misia, cholera
AgataP doskonale Cię rozumiem, mój wychodzi o 6.15 rano i wraca o 18tej, ja pierdolę....Mamadomina lubi tę wiadomość
-
Jutro po wizycie sie odezwe co i jak oby to bylo tylko takie gdybanie ,ma krew w moczu wysoki poziom bilirubiny urobinogenu i sporo mocznika czy jakos tak.. Takze na razie obstawiaja watrobe sie okaze jutro co dalej nie wiem jak zasne..
No i gratuluje nowym mamusiom i buziaki Waszym dzieciaczkom ;**Livia
Nela
Marcel
-
caterina - gratuluję szybkiego porodu! Zdrówka dla Ciebie i małej!
alk - ja nie wybudzam,czasami się cieszę że długo śpi, bo mam wtedy czas by odpocząć
Pati - trzymam kciuki by u Marcelka to nie było nic poważnego!
dobra spadam - zbliża się godzina karmienia przed nocą, oby znów się nie przedłużyła z ulewaniem i kupami do 24...