Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahah ale sie usmialam

ChciałabymJuż lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak apropo,sprawdzalam :-P

madlen1705, ChciałabymJuż, Marzena27 lubią tę wiadomość

• madlen1705 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 i co widać coś?:)))

[link=https://www.suwaczki.com/]relgi09kyid6438x.png[/link]
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenko Zuzanny są strasznie uparte :) wiem po Swojej :) jak juz miała wychodzic nie chciała :P

Marzena27 lubi tę wiadomość

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue :D i te włoski, które tam widziałaś może nie należą do Ciebie :D

madlen1705, Viviana, blue00 lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż masz racje,psycholog swietna sprawa,narazie konsultuje sie ze szwagierka bo ona jest terapeuta(co prawda od uzaleznien,ale jest pomocna,psychologa mam po sasiedzku drzwi obok,swietny facet i jesli mi do tygodnia sie nie polepszy to pojde do niego)

ja wiem ze wy sie juz niecierpliwicie ,rozumiem to doskonale,koncowka ciazy to nie kwiatki motylki tylko juz meczarnia dla organizmu.

Ja nakarmilam mala butla(juz powoli przestaje miec wyrzutu sumienia ze nie piersia) i chyba za 30 min znowu lece na spacer tym razem z wozkiem,zeby jej nie pionizowac za dlugo. tylko szkoda mi psa w domu zostawiac,no ale juz dzisiaj byla na jednym dlugim spacerze. Tak wiec zaraz zaczne sie ubierac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 15:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa no i teraz juz rozumiem dlaczego nowe mamy tak czesto sie spotykaja razem,kurde jednak ciezko jest tak dac rade aamemu,tym bradziej ze nie mam pomocy ze strony rodziny,tesciowie za starzy by przyleceic,a moja mama nie ma jak,bo pracuje bo to bo tamto,masakra...zero wsparcia ze strony rodziny..myslalam ze mam wieksze jaja i bede twardsza..no coz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 15:03

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko, łączę się z Tobą w bólu... u mnie też mąż wrócił do pracy po tygodniu w domu (a miał mieć tyyyyyyle wolnego), i ja sama jestem na 24h alercie... bo on w pracy, bo on się musi wysypiać, bo po pracy MUSI coś tam, bo to, bo tamto. A Hania od północy jadła 11 razy, więc prosta matematyka, żeby zobaczyć jak mi kurde dobrze, że w domu siedzę i jak wiele mam czasu dla siebie... ryczę od 3 dni, bo mam kurde dosyć bycia jedynym rodzicem...

AgataP lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baaaardzo zle wyniki ma cos z watroba nie tak.. Szybko wyniki mamy robic i jutro raczej do szpitala na diagnostyke...

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Baaaardzo zle wyniki ma cos z watroba nie tak.. Szybko wyniki mamy robic i jutro raczej do szpitala na diagnostyke...

ojej patii trzymam kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 15:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    Agatko, łączę się z Tobą w bólu... u mnie też mąż wrócił do pracy po tygodniu w domu (a miał mieć tyyyyyyle wolnego), i ja sama jestem na 24h alercie... bo on w pracy, bo on się musi wysypiać, bo po pracy MUSI coś tam, bo to, bo tamto. A Hania od północy jadła 11 razy, więc prosta matematyka, żeby zobaczyć jak mi kurde dobrze, że w domu siedzę i jak wiele mam czasu dla siebie... ryczę od 3 dni, bo mam kurde dosyć bycia jedynym rodzicem...

no niestety trzeba przetrwac,takie rady kazdy mi daje ostatnio,przetrwac,poczekac bo to mija...ale kiedy kuwa minie? kiedy bedzie wspaniale i bede cieszyc sie tym macierzynstwem a nie panikowac.

• santoocha Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati trzymaj się! Oby go szybko zdiagnozowali i leczyli!

Wypięłam pupę, proszę kopać ile wlezie.
    Jak nie zadziała to wypnę pupę przed mężem wieczorem ;)

Marzena27, ChciałabymJuż, madlen1705, Agata92, Fidelissa lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem zalamana nie wiem co ze sobą zrobić.. ;( Marceluś spi cale szczęście przyszedl dzisiaj moj mini electric to bede mogla byc z Marcelem caly czas i mleko sciagac w razie gdyby strasznie sie boje o Niego...

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    kochana wiem co czujesz ja tez sama siedze jak hippis do pracy wrocil i juz szaleje,wiec postanowilam ze nie czekam dluzej i ide z mala na dluzsze spacery i do ludzi,balam sie bo wiadomo mamy i babcie doradzaja zeby miesiac poczekc ze spacerami wsrod ludzi i po sklepachi maja byc krotkie i lepiej czekac na szczepienia ale ja nie dam rady czekac ja oszaleje jak nie wyjde z domu,irlandki pieprza system i wychodza z maluchami od malenkosci i te dzieci w gole czapek nie nosza i skarpetek,serio, i zyja jakos i sa zdrowe,wiec jak ja Nine ubiore po polsku(:P) i pojde na godzine dwie to powinno byc ok.

Dokładnie Agatko chyba zrobie tak jak TY. Teraz juz na końcówce nie daje rady sama wychodzic bo albo mi słabo albo coś boli ale jak urodze to tez chyba jak najszybciej wyjde. Marze by sie juz ogarnac, nie czuc ciezka zaniedbana i samotna. Teraz tak szybko robi sie ciemno mąz jak idzie do roboty to popadam w jakas depresje jeszcze sa dni ze mi sasiedzi z gory nad głowa skaczą i tak siedze sama wsłuchuje sie i denerwuje czasem az mnie trzęsie. A prawda taka ze ja od dawna tak siedze i siedze. Równo rok temu poroniłam potem juz mnie wywalili z pracy wiec siedzialam w domu na chwile sie przyjelam w innej firmie i potem znow zaszlam. I tak siedze i siedze mąz pracuje, z koleżaqnkami to róznie...Musze sie ogarnac bo wszystko zaczynam widziec w czarnych barwach

AgataP lubi tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png

Wysłany: 19 listopada 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Wypięłam pupę, proszę kopać ile wlezie.
    Jak nie zadziała to wypnę pupę przed mężem wieczorem ;)

Cała przyjemność po mojej stronie :P

enkmwy8sp6ac_t.jpg

A, żeby później nie bolało to gratis coś od firmy ;)
    rrdsc3p7g11y_t.jpg

Agusia ;), Marzena27, santoocha, Milaszka, blue00, natasza82, Dotty84, Fidelissa lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png

Wysłany: 19 listopada 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, Skarbie trzymam kciuki, żeby wszystko było ok. Żeby Marcelka szybko wyleczyli. całuski dla Was :* :*

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:

cholera :( Pati jestem z Tobą, uściskaj Marcelka i trzymajcie się, oby szybko zdiagnozowali i dobrali pomoc!

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na moją Małą też spacerki dobrze robią, w wózku od razu zasypia, trochę to przyczyna naszych pewnie chodników, buja nią nieźle.
    Moja po jedzonku śpi, mąż ją pilnuje a ja ogarnęłam prasowanie i sprzątnęłam łazienkę. Mój ma sporo urlopu to posiedzi z nami 1,5 miesiąca :) Potem Niuńka będzie mam nadzieję taka, że jakoś z nią zostanę sama.
    Uwielbiam Was czytać, trzeba zgłosić patent na tego liścia :) ale powoli schodźcie cobyście też poznały stronę macierzyństwa :)
    Pati trzymam kciuki Kochana daj znać co się dzieje.

Marzena27, AgataP, Maga31, natasza82 lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Isia14 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, trzymam kciuki za zdrówka Marcelka. Wierzę, że będzie dobrze! Dawaj znać!

Elfik <3
    FRbCp1.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż, za maść podziękuję, mam swoje specyfiki ;)
    A na kopniaki czekam, byle by poskutkowały!

ChciałabymJuż lubi tę wiadomość

‹‹ 2026 2027 2028 2029 2030 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ