Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Isia14 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaczk25 - gratulacje! <3

Pati, zdrówka dla Marcelka! Malutek biedny, ale będzie dobrze!

Elfik <3
    FRbCp1.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny butelkowe macie suszarkę na butelki? co ile sterylizujecie butelki i smoczki? :-)

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula wrote:
    a od kiedy można herbatki - [ jakie? ] bo my 5 dzień dopiero mamy ;)

ja mam z humany - są po pierwszym tygodniu

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. My dziś po krwi, rany ale Maała piszczała az sina była bo to wyciskały z paluszka i stópki, aż cała mokra byłam. Jutro wyniki pediatra i neonantolog i jade po pesel odebrać.

Dziś mój termin porodu hehe a już młoda 3 tyg.

Misiaczku25 gratuluję.

Pati zdrówka dla Marcelka.

Ewelina super, że Hania już się tak nie męczy, nasza dała popis wczoraj, gazy ją męczyły też poprosze jutro pediatrę o przepisanie kropelek.

Nata robię tak jak Ty tzn odciągam moje mleko i daję w butelce, czy tak nie stracimy pokarmu? Trzeba troche przystawuać?Ja sterylizuję butelkę po każdym użyciu.

Ja jak karmię piesią to tylko przez nakładki Avent inaczej moja nie złapie. Tylko, że szybko się męczy i zasypia.

Dziewczynki kciukam za rozpakowywanie się.

A mam pytanie, z jednej piersi ściągam więcej niż z drugiej, czy to normalne, czy da się tą jedną jakoś rozkręcić by było po równo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 12:20

Nata, Agusia ;), ewelina_d lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana no niestety może tak być że pokarm zaniknie, no ale co ja mam zrobić jak mój mały książe nie może sobie poradzić z cyckiem? brak mi zaparcia bo mi go szkoda jak jest głodny i płacze i wolę mu dać z butli...
    dużo odciagasz pokarmu jednorazowo? ja też mam raz więcej z prawej a raz z lewej piersi. Nasze dzieci w tym samym dniu będą świetowały swoje urodziny :-) rodzice idą, więc chwilowo spadam.

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się boje molestować już męża, po niedzieli jak wypadł mi kawałek czopa, czytałam, ze już nie można bo może dojść do infekcji, macie jakąś wiedze na ten temat??

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    dziewczyny cierpliwości cieszcie się jeszcze ciążą :-)
    Oj Nata, ciężko się cieszyć przenoszoną ciążą, szczególnie z wszystkimi dolegliwościami tak zaawansowanego stanu, fałszywymi alarmami, ciągłymi pytaniami: czemu jeszcze nie rodzisz?, a co poniektóre z nas z myślą, że z każdym dniem dziecko rośnie coraz większe i coraz cięższy będzie poród.

Marzena27, ChciałabymJuż, Nata lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie czekam na wynik moczu i zobaczymy co dalej jak bedzie juz czekamy w domu.. Usypiam Go bo maruda mala jest. A mala spi na szczescie ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Widze,ze nie tylko ja mam problem z karmieniem. Daje mojemu co 3 godz ,w nocy tez 100 ml,ale zjadlby wiecej. Niby to za duzo 8 razy dziennie ,ale jest glodny. W dzien tak 3 razy dziennie daje mu mojego dodatkowo 30 ml,teraz 60 sie udalo sciagnac to 40 sztucznego mu dam

AgataP lubi tę wiadomość

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Widze,ze nie tylko ja mam problem z karmieniem. Daje mojemu co 3 godz ,w nocy tez 100 ml,ale zjadlby wiecej. Niby to za duzo 8 razy dziennie ,ale jest glodny. W dzien tak 3 razy dziennie daje mu mojego dodatkowo 30 ml,teraz 60 sie udalo sciagnac to 40 sztucznego mu dam

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Listki malin kupilam w sklepie zielarskim :) w aptece dziwnie na mnie patrzyli :)

Milo mi poinformować ze dzisiaj nad ranem urodzil się Tymus z waga 3700g :) myslalam ze umrę! I wygladalam jak panda :P

ewelina_d, Agusia ;), Isia14, Marzena27, santoocha, Viviana, blue00, ChciałabymJuż, Milaszka, Evik, Dotty84, xpatiiix3, anusiaa90, ÓptimusPrime, Goplana, alka89, Madlen222, natasza82, Rybka Nemo, weronika86, Nata, zupaztytki lubią tę wiadomość

201411191762.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaartinka gratulację :) Tymuś duży chłopak :) odpoczywaj kochana i czekamy na foty :)

Ps. czasami lepiej nie być przygotowanym hihi jak widać częściej "bierze" z zaskoczenia :)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Isia14 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maartinka, a jednak! Gratulacje <3

Elfik <3
    FRbCp1.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Listki malin kupilam w sklepie zielarskim :) w aptece dziwnie na mnie patrzyli :)

Milo mi poinformować ze dzisiaj nad ranem urodzil się Tymus z waga 3700g :) myslalam ze umrę! I wygladalam jak panda :P

aaaa cudownie <3
    czekamy na foty przystojniaka no i opisanie historii :) jeśli będziesz chciała :*
    zdrówka!

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • madlen1705 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje! ;)

ja tu z prośbą do dziewczyn z liścia :) czy możecie mnie już z niego wypchnac? ;) bo już za dwa dni termin a tu nic a nic :( jutro przylatuje do nas moja mama na miesiąc by pomóc. Cieszę się Ale nie wyobrażam sobie jego relacji z moim M. I nie wiem czy pozwolić mu spać na dole w salonie czy mamę tam wysłać czy we trójkę spać w jednym pokoju. Sama nie wiem..

[link=https://www.suwaczki.com/]relgi09kyid6438x.png[/link]
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen, jest kolejka, najpierw spadam z liścia ja, bo już po terminie!

Martinka gratuluję :)

madlen1705, Lavendula lubią tę wiadomość

• Viviana Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    Viviana no niestety może tak być że pokarm zaniknie, no ale co ja mam zrobić jak mój mały książe nie może sobie poradzić z cyckiem? brak mi zaparcia bo mi go szkoda jak jest głodny i płacze i wolę mu dać z butli...
    dużo odciagasz pokarmu jednorazowo? ja też mam raz więcej z prawej a raz z lewej piersi. Nasze dzieci w tym samym dniu będą świetowały swoje urodziny :-) rodzice idą, więc chwilowo spadam.

No ja Cię nie oceniam, bo robię identycznie, tylko sie martwię przed kaażdym ściągnięciem czy nie zabraknie mi mleka w końcu. Ja ściągam 80ml z piersi, z lewej 50, z prawej 30 mniej więcej. Ale daję też ze 2 razy dziennie mm. Moja też na cycku się złości, bo nie ma siły ciągnąć albo usypia a potem z wrzaskiem budzi bo głodna. A Ty ile odciągasz? Dajesz tylko z piersi czy dokarmiasz mm?
    No nasze Maluszki tego same dnia urodzone :)

Martinka czyi jednak wczoraj się zaczęło, gratuluję serdecznie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 13:32

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka gratulacje!

u nas dzis piekna pogoda bylismy na godzinnym
    spacerze z Nina i psem zobaczylam sie z laskami z pracy- rewelacja,a w momencie jak wrocilam do domu znowu mam dola,masakra,jak wroci hippis to chyba pojade do sklepu po zakupy zeby znowu sie wyrwac.Albo wezme Nine na jeszcze jeden spacer razem z Hippisem,juz planujemy isc na kawe w weekend we troje,zeby w domu nie siedziec,mam nadzieje ze bedzie ok.

najwieksza depresja lapie mnie na noc..

A to my:

ready to go
    2u94twj.jpg

vhxc0o.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 13:33

Agusia ;), Isia14, blue00, ewelina_d, mada_lena, ChciałabymJuż, Marzena27, Dotty84, xpatiiix3, anusiaa90, Viviana, ÓptimusPrime, alka89, Madlen222, natasza82, Rybka Nemo, Fidelissa, zupaztytki, Agata92 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaartinka,gratuluje :-)

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martinka gratuluje :) która następna :)
    U mnie od wczoraj wieczor pierwsza @ po porodzie. Normalna poki co, srednoobfita. Bylam u gin pokazać ranę. Stwierdził, ze to uczulenie. Zrobił usg rany. Jest ok. Zrobił usg przez brzuch tez ok. Za tydz wizyta i bad gin na samolocie plus cytologia. Na ranę masc ze sterydami. Co to mi sie kurwa przyplątało nie wiem....hmmm ważne ze nie zakażenie itp.
    Na 15 okulista.
    Mamy karmiące hippem- mamy zielona kupkę jak to u Was wyglada???

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
‹‹ 2024 2025 2026 2027 2028 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ