Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natasza właśnie mi też mówili żeby ten mazi nie ruszać, ale jak ją kąpie to zawsze jej tam troszkę przemyję. A smarujecie też kremem między wargami czy nie ?

Ja dzisiaj coś mam doła i co chwilkę sobie popłakuje. Mój mały głodomor jest co 1,5 godziny głodny, a ja padam już ze zmęczenia... mam nadzieje, że ta noc będzie lepsza. Wcześniej jak zjadła to starczało na 2,5-3 godziny, a teraz ?! Nie wiem czy ja mam mniej pokarmu albo on nie jest pełnowartościowy czy ona jakiś skok rozwojowy ma? Czy na to za wcześnie ? Już nie wiem co o tym myśleć..

rwi37s6.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki niecierpliwa :) w razie potrzeby powiem lekarzom, zeby do Ciebie się zwrócili ;)

Poza tym powiem Wam, ze znów mam jakies wahania nastrojów. Najpierw podekscytowanie, ze coś tam wyleciało.. i nawet chęć, żeby się rozkręciło.. a teraz? stres ze czeka mnie poród, tysiąc jego wersji w głowie.. a później wizja pozostania w szpitalu.. wymęczenia. A jeszcze jak widze co mnie czeka :P karmienie, kupki, strach czy wszystko ok, płacze to już w ogóle mogę rodzić w wielkanoc :D

aaa no i prócz tego porannego hmm chyba czopa :P to nie dzieje się nic. Kompletnie NIC. Zero skurczy porodowych, wód.. Także na mój gust rano zamelduję się tu w dwupaku :)

A jak u pozostałych niewyklutych? :) No pochwalcie się :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 22:29

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czym tu się chwalić.... :D
    do usłyszenia rano Kochana :) na pewno się tu spotkamy, zapakowane, przynajmniej ja! :)

santoocha, ChciałabymJuż, Agusia ;) lubią tę wiadomość

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana a czemu nie chcesz być nie zastąpiona? Ja uważam że dziecku mozna okazywać dużo miłości i dawać bliskość karmiąc nawet butelką. Przecież można całować, przytulać itd 100 razy dziennie :-) nie martw się, nasi synkowie i tak będą mamusine :-))
    Mój mąż powoli ma dość darcia się syna. widzę że gryzie go to, że czuje sie bezradny że nie może mu pomóc...

Goplana, AgataP lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po jako takich skurczach spokój. Idę spać, chyba jednak teraz nici z tego. Mały sobie nieźle ze mną pogrywa :D

ChciałabymJuż, Marzena27, santoocha, Agusia ;), xpatiiix3 lubią tę wiadomość

Wysłany: 21 listopada 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach.. tak tylko sprawdzam :P Czyście poszły rodzić, czy może relax na liściu ;)
    Ale widzę, że dziś nie nasz dzień.. ;)

santoocha, Agusia ;) lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umówiły się te nasze szkraby, mówię wam i pójdziemy hurtowo. Dziewczyny nie nadążą z czytaniem relacji z porodówki :)
    Dobranoc Mamuśki :*

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z radością donoszę, iż dnia 20.11.2014r. Przez cc (laskawie zrobili) przyszedł na świat synek Lafa_ra z wagą 4740g i długością 65cm. Pobił wagowych rekord forum :P

Oboje czują się ok, ale mają podawane kroplowki bo cukier mają w dolnej granicy niestety.

ChciałabymJuż, Isia14, santoocha, Agusia ;), ewelina_d, Milaszka, Viviana, Lavendula, xpatiiix3, anusiaa90, Goplana, Madlen222, lkc, Dotty84, Rybka Nemo, natasza82, Maga31, blue00, Mamadomina, Marzena27, zupaztytki, Fidelissa, Agata92, Lafar_ra lubią tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021

Wysłany: 21 listopada 2014, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OOO rany :) Gratulacje dla Latar_ra :) Zdrówka dla mamy i maleństwa!! :)

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Isia14 Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2014, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OMG!
    Gratulacje dla Lafa_ra!!! <3 A to niuniek wyrósł!
    Dużo zdrowia dla Maluszka i mamusi!

Elfik <3
    FRbCp1.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lafar_ra gratulacje! Duuuży synek! :)

Całe szczęście, że zlitowali się i zrobili cc...

Non stop boli mnie brzuch. Przy każdym oddechu, przy każdym ruchu, przy każdej zmianie pozycji. Mam wrażenie, że Syn mi rośnie, a powłoki brzuszne już się nie rozciągają.
    Straszny dyskomfort...
    Idę spać.
    Do jutra mamusie i liściowe panienki! :)

ChciałabymJuż, Marzena27 lubią tę wiadomość

• Paju Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój ssak dziś by tylko na cycu siedział. Co chwilę się wybudza czy jestem obok.

W dodatku wkur**a mnie mąż! Ma mnie totalnie w dupie!
    Ma dziś wolne a wszystko jest ważniejsze niż pomoc mi!
    O 18 poszedł do kolegi 'na chwilę' wrócił o 20 na Pol godziny bo przyjechał szwagier naprawić mu laptopa. I on mu naprawia a ten znowu poleciał do kolegi... niby coś pomóc... A wiem że zamiast coś robić piją piwo!
    Dzwoniłam o 22 do niego mu podziękować za 'pomoc' miał być 'za chwilę' minęły dwie godziny a jego nie ma nadal.

Jutro idę na uczelnię. Muszę ściągnąć mleko a nawet nie mam kiedy bo Szymek wisi mi śpiący na rękach. Co go odloze to się budzi i płacze.

Jestem zmęczona i mam dość!
    Jestem mega zła ze taki z niego dzieciak i nie potrafi dorosnąć! Bo ciągle tylko gra lub kumple. Mały jest wtedy kiedy mu się chce lub ma ochotę.

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2014, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zalamke kolejna noc...
    Mlody zjadl o 22.20 i koncert do teraz,czyli do 1 w nocy...
    Juz o 24dalam mu herbatke koperkowa,wypil i nic.
    Teraz zrobilam mu 70ml mleka,wypil 60 popierdzial i niby spi...tfu tfu,by nie zapeszyc...
    ciekawa jestem,kedy sie obudzi...

Lafara, moje gratulacje,kawal Dzidzi!Cale szczescie,ze zrobili cc.Jednka ten ortodoksyjny Torun :-)

Lav, aj lav jo Pyza :-) Fajowa jest :-) Takie poliki...

Dobra,lece zmrozyc oko!

Aha,mamuski,a Wy nastawiacie budzik co 3h na kramienie?
    Ja dzis bylam tak zmeczona,ze zaponialam nastawic w dzien.... :-(

Lavendula lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lafara gratulacje ;** zdrowka Wam ;)

A ja dzisiaj się wyspie tfu tfu mała padła jak kamień w wodę hue hue butla z cycusiowego mlesia załatwiła sprawę widocznie w nocy jej się nie chce tak ssać cycka.. No i śpi wiertarka ja nie zbudzi się nawet ;o uff w końcu jutro do szkoły oby pospała do rana ;)

I ja z wieściami z wczoraj(21.11) jeszcze,bo nie mialam kiedy wejsc napisac przez moją krolewne..

L, Pyza cudowna :**

Od pauli1234:

Jesteśmy po cc. Nasze Cudo jest juz z Nami. 3380 i 52cm Szczęścia. Jest śliczna. Dziękujemy za kciuki!!!!
    sg3gj8.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2014, 01:12

anusiaa90, Madlen222, Rybka Nemo, Maga31, Dotty84, Agusia ;), ChciałabymJuż, blue00, Marzena27, zupaztytki, AgataP, Fidelissa, Lavendula, Lafar_ra lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 01:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lafara, paula gratulacje. Zdrowka dla Was i maluszkow :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2014, 01:30

rwi37s6.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 03:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lafara i Paula gratulacje!
    U nas po dwoch dniach walki o pokarm i dokarmianiu Malej butelka dzisiaj lecimy na mleczku leci jak glupie z obu piersi. Olcia szczesliwa. Spi po 4-5 h po jedzeniu. Polozna byla powiedziala zeby Jej nie budzic na jedzenie.

Maga31 lubi tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff dopiero wstała ,a ja niedługo wstaje i tak.. ;)

Maga31 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2014, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od trzeciej nie moge zasnac. Skurcze niby jakies sa, nawet bolesne, ale jakos takie nie okreslone. Chcialabym miec jasno - albo niech sie skoncza, albo niech zaczna na powaznie. Wkurza mnie to zawieszenie...

• natasza82 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:-) Lafara,Pola gratli!!!! U has Nov chyba najgorrsza z dotychczasowych,oczy mi sie zamykaja same jakas masakra...... Moje dziecko wstaje co 2 h wv maksie 2,5 placze prezu sie az uda jej sie zrobic kupke,poten zaczyna Koncert no glodna jest I yak w kolko juz now wspomne o gym ze 2 easy pod rzad sie caps osiusiala w body,chyba pampersy3-6 jeszcze sa ma nia za duze....teraz śpi i udaje ze jest grzeczna a ja muszę się ogarniać bo siostra do nas dzisiaj przyjeżdża poznać mala:-) ta noc też bedzie ostra bo ona ma córeczkę 10mc juz widzę koncerty na zmiane

iv09hdgenu0skffm.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusia ja tam w środku nie smaruje

anusiaa90 lubi tę wiadomość

iv09hdgenu0skffm.png
‹‹ 2046 2047 2048 2049 2050 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ