X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha u Nas pierwszy spacer bez werandowania w 9 dobie na 1,5 h wyszlysmy ;) hehe

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwonie jutro do poradni laktacyjnej może pomoga nam jakoś w karmieniu cycem..

201411191762.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zaczelismy werandowanie w 8 dobie, teraz jest 12 wiec dzisiaj był juz 20 min przy oknie :) jeszcze trochę i spacer :)
    Oprócz tego w 7 dobie byliśmy w przychodni i we wtorek znowu się wybieramy na kontrole..

201411191762.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati dzięki.
    Martinka ja ściągam laktatorem i daję w butelce do tego daję mm.Narazie mleko mam, małą przystawiam raz-dwa razy na dzień tylko i mleko mam. Robię tak od 3 tygodnia chyba conajmniej, po prostu piję dużo wody, zupy, kawa zbożowa i często ściagam laktatorem, samo przystawianie męczyło mnie i małą.

scindapsus, Maga31 lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    A oscenisept szczypie? Motywuje się do psikniecia w krocze ale nie mam jakoś odwagi :) plukalam jakiś czas tantum rosa ale mam wrażenie ze po tym było mi gorzej niz lepiej..
    ja tez po tantum rosa miałąm jakieś uczulenie, pomógł napar z rumianku, nasiadówka a potem polewałam sobie miejsce zszcia,teraz jest ok mam juz tylko śladowe plamienie....
    a goliłyscie juz moze sie , bo ja sie boje i tylko gole sobie ta strone bez szwów jak myslicie kiedy na spokjnie mozna?

iv09hdgenu0skffm.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Wiecie co powiem wam ze ciesze się ze poród mam juz za soba.. To było straszne.. Mimo ze w miarę szybko poszło to bol był straszny :/
    oj ja tez nie chce nawet tego pamiętać, nie spodziewałam sie takiego bólu....

iv09hdgenu0skffm.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natasza a to tak normalnie zaparzalas rumianek i robilas oklad?

201411191762.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaparzałam dwie saszetki w misce , kucałam nad ta para w wannie tak z 5 minut, albo do wanny na dnie nalewałam ciepła wode (nie goraca zeby krwotoku nie dostac) i wlewałam to do tej i wody i siedziłam tam z 5-10 minut wieczorem, a w ciagu dnia przelewałam napar do irygatora i po siusianiu sie podmywalam tym po 2 dniach mega ulga:) a i używałam tylko tych zwykłych podpasek bella, zmieniałąm co godinke

iv09hdgenu0skffm.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natasza82 wrote:
    oj ja tez nie chce nawet tego pamiętać, nie spodziewałam sie takiego bólu....
    Ja tez nie, mimo ze nastawialam się na bol.. Jak mi wody odeszły mialam rozwarcie na 1,5cm które nie postępowało wogole.. Polozna robiła co mogła, ja z nadzieja czekalam az powie ze jest cos więcej zanim umrę z bólu a tu dupa :/ kroplowka tez niewiele dawala.. Może gdyby nie to ciut lepiej wspominalabym poród..

201411191762.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik wrote:
    Witajcie pierwsza noc w domu całkowicie do kitu. W ciągu dnia po karmieniu ładnie spała nawet do 3 godzin u siebie w łóżeczku. Problem zaczyna się wieczorem. Po normalnym karmieniu, odkładamy ją do łóżeczka i niestety po chwili oczy jak 5ZŁ, machanie kończynami i powoli kieruje się w stronę płaczu ;) Dopiero przy cycku się uspokaja, u męża na rękach szybko się nudzi i szuka cycka. I tak jest właśnie do tej pory. Nic nie mogę zrobić przy sobie, w domu ponieważ mała jedyne czego chce to ciumkać u mnie i spać przy mnie. W nocy mąż próbował dokarmiać i nie chciała czyli wychodzi na to, że jest najedzona. Czy któraś z Was ma podobnie? Może jakieś cudowne sposoby? Zastanawiam się czy po prostu wszystko z nią ok.
    Spróbuj smoczek polecam avent.
    Moze ma silny odruch ssania?:)) Jasia to uspokaja:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2014, 19:06

Maga31 lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• natasza82 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Ja tez nie, mimo ze nastawialam się na bol.. Jak mi wody odeszły mialam rozwarcie na 1,5cm które nie postępowało wogole.. Polozna robiła co mogła, ja z nadzieja czekalam az powie ze jest cos więcej zanim umrę z bólu a tu dupa :/ kroplowka tez niewiele dawala.. Może gdyby nie to ciut lepiej wspominalabym poród..
    to u mnie podobnie o `10.00 odeszły mi wody a o 16 dopiero zaczeły sie skurcze i to po oxy, ponoc najgorszy poród jak zaczyna sie od odejscia wód tzw. na sucho ....

iv09hdgenu0skffm.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o to szybciutko w miare na te spacerki moja ma juz tydzien ale wyszlysmy ze szpitala akurat na taka pogode zimowa lecz to chyba nie szkodzi i powolutku bedzie mozna rozpoczac werandowanie?:)

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fiedlissa mamy smoczek i to wlasnie avent ale absolutnie nie chce go ssac wywala odrazu i zlosc, tylko cyc!Pojesc a pozniej sobie pociumkac sutka i zadowolona usmiechy strzela. Teraz nam spi na lozku naszym prawie 4 godziny ale w nocy pewnie znow bedzie chciala byc przy mnie tylko wtedy jest mozliwosc spania bo possie i zasypia. A jak ja przenosimy to ryk

Fidelissa lubi tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Ale bolało!!!! No i pielęgniarka powiedziała, że średnio mnie zszył, bo skóra z jednej strony rany zachodzi na drugą :/ Zrobi się bliznowiec. Ciekawe jak zszył wewnątrz... Zajebie chuja jak mi życie erotyczne spieprzył :(

Teraz szukam czegoś na blizny w kroczu. Ciekawe czy te plastry o których pisałyście można by tam zastosować...?
    Lubie dotyczy zaje.....uja....:)
    Ja sobie tam nawet niezaglądam
    podobno szwy rozpuszczalne mam. Bede u położnej na poczatku tyg. To spytam jak tam sytuacja na dole....

qq87j44jhto0od0f.png

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik u nas aventa tez smoczka nie chce. Podpasowal canpol ten calkiem okragly 0-3. Wydaje mi sie że jest krótszy niz avent i sie nie dlawi nim.
    Butelka za to pasuje aventa, dr browna nie umie ssac. Tez chyba ma dluzszy smoczek. Do aventa jednak widać jak wpada powietrze do mleczka :/

monikamina lubi tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • scindapsus Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Pati dzięki.
    Martinka ja ściągam laktatorem i daję w butelce do tego daję mm.Narazie mleko mam, małą przystawiam raz-dwa razy na dzień tylko i mleko mam. Robię tak od 3 tygodnia chyba conajmniej, po prostu piję dużo wody, zupy, kawa zbożowa i często ściagam laktatorem, samo przystawianie męczyło mnie i małą.

uff dobrze ze nie jestem sama :) u mnie tak samo... Antek przy cycku zasypia, potem jak się przebudzi to awantura, że już cycka nie chce i pozamiatane, wtedy ani w cycku mleka do odciągnięcia ani on najedzony. Dostaje wtedy mm i jest happy... ja też laktacje utrzymuje póki co laktatorem, kupiłam sobie femaltiker, piję herbatkę na laktację z babydream dobre nawet i jest ok :)

Viviana, Goplana lubią tę wiadomość

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik u nas tez avent wypluty :) drugi mamy z canpolu i ten mógłby mieć w buzce cały czas :)

201411191762.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Ewelina u nas sudocrem nie zadziałal na odpazenia, babcia kupiła krem z nivea na odpazenia z cynkiem jedno smarowanie i wszystko znikło! Byłam w szoku! :)

Dziewczyny po porodzie SN jak długo bolalo was krocze? U mnie mija 12 dzień a boli bardziej niż na poczatku.. Juz nie wiem co robić..
    Siedź na kołku mnie pomogło.:)

qq87j44jhto0od0f.png

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nie zagladam :) ale u mnie zewnętrznie jeden szew- juz go nie czuje przy myciu wiec raczej juz.go nie ma.
    wewnątrz 6 szwow ale nie wtykam paluchow :p ale wypadaja mi powoli bo widzę na podpasce albo papierze nitki.
    Krwawic tez juz jakotako nie krwawie. Podbarwiony na rozowo sluz zostal.
    Fidelissa wrote:
    Lubie dotyczy zaje.....uja....:)
    Ja sobie tam nawet niezaglądam
    podobno szwy rozpuszczalne mam. Bede u położnej na poczatku tyg. To spytam jak tam sytuacja na dole....

Fidelissa lubi tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    A oscenisept szczypie? Motywuje się do psikniecia w krocze ale nie mam jakoś odwagi :) plukalam jakiś czas tantum rosa ale mam wrażenie ze po tym było mi gorzej niz lepiej..

Generalnie nie zawiera alkoholu więc bardzo nie, ale ja czuję lekkie poszczypywanie, dosłownie kilka sekund a potem przyjemną ulgę :) Nie bój się, psikaj :) Ja uzywam od pierwszego dnia po porodzie :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
‹‹ 2093 2094 2095 2096 2097 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ