Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • misiaczk25 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa gratulacje :-)

Santocha swieta racja nie wiem czy czytalas moje poprednie posty ale moja tesciowa zachowuje sie podobnie uwaza ze moje mieszkanie to jakas stacja paliw otwarta 24/dobe i mozna przyjsc kiedy sie chce i tp jeszcze bez uprzedzenia a najgorsze ze zachowuje sie jak dziecko i tylko tii tiu ach ta weronisia weronisua tiu tiu i tak non stop gada naqet na chwile sie nie zamknie juz doszlo do tego ze na sam jej widok gotuje mi sie w srodku i postanowilam wylaczyc domofon i nie odbierac od niej telefonow jak przylezie to tylko klamke pocaluje :-D

Maga31, Fidelissa, Goplana lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69555.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny które karmią jecie owoce cytrusowe?mandarynki pomarancze?bo u mnie maz sie uczepil i mi zabrania kiedys jego mama zabroniła corce karmiacej w ciazy jesc i mimo ze mi mowi zadnej diety to tych owocow sie tak uczepil

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • misiaczk25 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evik ja nie jem narazie zadnych owocow jedynie jablka boje sie nawet sprobowac zeby mala nie miala probremow bo odpukac narazie wszystko jest ok ladnie robi kupe puszcza baki i placze tylko jak jest glodna

https://www.maluchy.pl/li-69555.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa gratulacje :)
    Santocha trzymaj się swojego zdania, teraz Ty i Szymon jesteście najważniejsi Wasz spokój, bo do karmienia potrzeba spokoju i musicie się sobą nacieszyć. Mnie pomimo próśb każdy się zwalił do domu przez co też nie moglam karmić piersią.
    Evik z owoców jem banany, jabłka, gruszki i dziś spróbowałam arbuza, cytrusów się wystrzegam, nawet cytryny.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jem tylko dwóch rodzajów produktów: cytrusów i kakao. Jabłka jem codziennie.

Ewelina
    hhojzmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa,gratki!Teraz zmien nick na cierpliwa mama ;-)
    u ortopedy ok,ale zaczela sie histeria i trwa do teraz prawie bez przerwy,niby lezy na piersiach ale co chwila chlup i od nowa.Tata w pracy 1 dzien Zadzwonilam,wlaczylam na glosnik,to chwila oddechu byla... Aaaa i moj Maly wieczorem slucha 5 ciastek (can't touch this) i rosyjski hip hop i jest spokoj.Teraz sluchamy Bulata Okudzawe i spiewamy.

Santoocha,popieram w 100%!!!!Bezczelnosc nie zna granic!

Maga31 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z cytrusami nchodzi,ze sa pryskane niewiadomo czym w tych kontenerach na statkach i ten scheiss uczula dzieci,bo normalnie by mozna bylo jesc :-)

Maga31 lubi tę wiadomość

• monikamina Koleżanka

Wysłany: 1 grudnia 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki... Pytanie do was mam. Któraś po cc kupowala Clexane na receptę??? Jaka jest cena z recepta? Pozdrawiam

2nn3skjov6bvby4s.png zrz63e5ebzu8cjz8.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa - serdeczne gratulacje! Zdrówka dla Ciebie i Konrada :D

santoocha - nie wpuszczaj teściowej i tak jak pisze misiaczek,wyłącz komórkę i nie otwieraj drzwi (zawsze można powiedzieć ze nic nie syszałaś, a do drzwi nie mogłaś podejść bo dziecko karmiłaś ;)

co do cytrusów to zgadzam się z Opti - nie wiadomo czym są pryskane...
    Ja jem jabłka i banany namiętnie,pozwalam sobie na czekoladę i max dwie kawy dziennie, na razie nic sie nie dzieje (chodzi i alergię),a cytrynę dodaję do herbaty (najpierw sparzam skórkę)ale nie jem pomarańczy...

co do charczenia i kichania - dziecko samo sobie czyści w ten sposób nos, to nie znaczy że ma katar, jak jest za sucho to sól do noska :)

A Nas odwiedziły dziś siostry i jedna z nich w ramach prezentu przerobiła karuzelę na taką w duchu Montesorri i oto efekt (kwadraty są z filcu):

02840d65aec78d75med.jpg

wisi nad łóżeczkiem i mały zachwycony się już w łóżeczku nie nudzi :D

Marzena27, xpatiiix3, ewelina_d, santoocha, Viviana, nick nieaktualny, natasza82, Fidelissa, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuski ratujcie czy tak z dnia na dzień może zniknąć mleko.?!? Musiałam podać mm bo ani mała ani laktator nie pomógł zaledwie 10ml a jeszcze przedwczoraj prawie 300 szło.. ;(

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maga,ukradlyscie moj pomysl na karuzele! Zlodziejki ;-)

Maga31 lubi tę wiadomość

• Maga31 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Mamuski ratujcie czy tak z dnia na dzień może zniknąć mleko.?!? Musiałam podać mm bo ani mała ani laktator nie pomógł zaledwie 10ml a jeszcze przedwczoraj prawie 300 szło.. ;(

może to skok rozwojowy i Twój organizm przygotowuje się do zmiany mleka na bardziej dostosowane do potrzeb Nelci? Jedyne rozwiązanie w tym przypadku to się nie poddawać i przystawiać do piersi by był sygnał do produkcji, a po 1-2 dniach mleko się pojawi.

Moja znajoma tak miała,ze akurat w 3 miesiącu jak jest ten kryzys, była na weselu, mąż podawał odciągnięte i mm a ona po 2 dniach bez dostawiania do piersi mleko straciła (ale akurat ją to ucieszyło i przeszła na butelkę). Ale podobno laktację również można przywrócić jak się chce...

wff2trd8302o6ogx.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Maga,ukradlyscie moj pomysl na karuzele! Zlodziejki ;-)

Zainspirowałyśmy się książeczkami które pokazałaś :D
    też czekam na takie - Staś ma dostać je od Mikołaja ;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czas na karmienie, a potem mąż wraca i ja zjem również obiadek :D

wff2trd8302o6ogx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No,moj te spirale kocha :-D
    My nazywamy to telewizja :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 15:11

Maga31 lubi tę wiadomość

• Evik Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamusie dziewczynek a jak pielęgnujecie okolice intymne malutkich? Chodzi mi dokładnie o ten "serek" miedzy wargami sromowymi połozna mowila zeby nie ruszac ale co?tak całkiem niczym nie przemywac?A jak dostanie sie tam kupka?

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie tez mi kazali nie ruszać ja w środku nie ruszam z zewnątrz przemywam jeszcze kupa nie znalazła nam nigdzie ;)

Maga oby to było 1-2 dni, bo zalanie się chyba i zbankrutuje... W każdym bądź razie musiałam dac mm bo glna płakała ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 15:26

Maga31 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik wrote:
    mamusie dziewczynek a jak pielęgnujecie okolice intymne malutkich? Chodzi mi dokładnie o ten "serek" miedzy wargami sromowymi połozna mowila zeby nie ruszac ale co?tak całkiem niczym nie przemywac?A jak dostanie sie tam kupka?

Evik, mi położna i pediatra powiedziały, żeby rozchylać wargi większe i ten serek delikatnie wymywać wacikiem zanurzonym w przegotowanej wodzie. Trzeba tylko uważać na cewkę moczową, żeby tam nic nie nagarniać i nie podrażniać.
    Jeśli chodzi o śluz w okolicach pochwy to tego się nie rusza - no i oczywiście nie grzebie się między wargami mniejszymi.
    Podsumowując usuwa się tylko delikatnie ten serek pod prawą i lewą wargą większą.

Evik lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Malinaaa91 Znajoma

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Niecierpliwa gratulacje ;** w końcu się doczekałaś ;) to jak tam Nasze grudniowe mamuśka która nastepna ;)

Ja! :D

xpatiiix3, Maga31 lubią tę wiadomość

gg64j44jz0w5nr34.png
  • Malinaaa91 Znajoma

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    Dziś o 6:10 przyszedł na świat Konradek, 55cm i 3480g, owinął się 2 razy pępowiną dlatego w Apgarze miał 9pkt. :) Poród SN

Gratulacje! :) Ja jeszcze czekam ;)

gg64j44jz0w5nr34.png
‹‹ 2097 2098 2099 2100 2101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ