X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • misiaczk25 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa gratulacje :-)

Santocha swieta racja nie wiem czy czytalas moje poprednie posty ale moja tesciowa zachowuje sie podobnie uwaza ze moje mieszkanie to jakas stacja paliw otwarta 24/dobe i mozna przyjsc kiedy sie chce i tp jeszcze bez uprzedzenia a najgorsze ze zachowuje sie jak dziecko i tylko tii tiu ach ta weronisia weronisua tiu tiu i tak non stop gada naqet na chwile sie nie zamknie juz doszlo do tego ze na sam jej widok gotuje mi sie w srodku i postanowilam wylaczyc domofon i nie odbierac od niej telefonow jak przylezie to tylko klamke pocaluje :-D

Maga31, Fidelissa, Goplana lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69555.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny które karmią jecie owoce cytrusowe?mandarynki pomarancze?bo u mnie maz sie uczepil i mi zabrania kiedys jego mama zabroniła corce karmiacej w ciazy jesc i mimo ze mi mowi zadnej diety to tych owocow sie tak uczepil

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • misiaczk25 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evik ja nie jem narazie zadnych owocow jedynie jablka boje sie nawet sprobowac zeby mala nie miala probremow bo odpukac narazie wszystko jest ok ladnie robi kupe puszcza baki i placze tylko jak jest glodna

https://www.maluchy.pl/li-69555.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa gratulacje :)
    Santocha trzymaj się swojego zdania, teraz Ty i Szymon jesteście najważniejsi Wasz spokój, bo do karmienia potrzeba spokoju i musicie się sobą nacieszyć. Mnie pomimo próśb każdy się zwalił do domu przez co też nie moglam karmić piersią.
    Evik z owoców jem banany, jabłka, gruszki i dziś spróbowałam arbuza, cytrusów się wystrzegam, nawet cytryny.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jem tylko dwóch rodzajów produktów: cytrusów i kakao. Jabłka jem codziennie.

Ewelina
    hhojzmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa,gratki!Teraz zmien nick na cierpliwa mama ;-)
    u ortopedy ok,ale zaczela sie histeria i trwa do teraz prawie bez przerwy,niby lezy na piersiach ale co chwila chlup i od nowa.Tata w pracy 1 dzien Zadzwonilam,wlaczylam na glosnik,to chwila oddechu byla... Aaaa i moj Maly wieczorem slucha 5 ciastek (can't touch this) i rosyjski hip hop i jest spokoj.Teraz sluchamy Bulata Okudzawe i spiewamy.

Santoocha,popieram w 100%!!!!Bezczelnosc nie zna granic!

Maga31 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z cytrusami nchodzi,ze sa pryskane niewiadomo czym w tych kontenerach na statkach i ten scheiss uczula dzieci,bo normalnie by mozna bylo jesc :-)

Maga31 lubi tę wiadomość

• monikamina Koleżanka

Wysłany: 1 grudnia 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki... Pytanie do was mam. Któraś po cc kupowala Clexane na receptę??? Jaka jest cena z recepta? Pozdrawiam

2nn3skjov6bvby4s.png zrz63e5ebzu8cjz8.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa - serdeczne gratulacje! Zdrówka dla Ciebie i Konrada :D

santoocha - nie wpuszczaj teściowej i tak jak pisze misiaczek,wyłącz komórkę i nie otwieraj drzwi (zawsze można powiedzieć ze nic nie syszałaś, a do drzwi nie mogłaś podejść bo dziecko karmiłaś ;)

co do cytrusów to zgadzam się z Opti - nie wiadomo czym są pryskane...
    Ja jem jabłka i banany namiętnie,pozwalam sobie na czekoladę i max dwie kawy dziennie, na razie nic sie nie dzieje (chodzi i alergię),a cytrynę dodaję do herbaty (najpierw sparzam skórkę)ale nie jem pomarańczy...

co do charczenia i kichania - dziecko samo sobie czyści w ten sposób nos, to nie znaczy że ma katar, jak jest za sucho to sól do noska :)

A Nas odwiedziły dziś siostry i jedna z nich w ramach prezentu przerobiła karuzelę na taką w duchu Montesorri i oto efekt (kwadraty są z filcu):

02840d65aec78d75med.jpg

wisi nad łóżeczkiem i mały zachwycony się już w łóżeczku nie nudzi :D

Marzena27, xpatiiix3, ewelina_d, santoocha, Viviana, zupaztytki, natasza82, Fidelissa, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuski ratujcie czy tak z dnia na dzień może zniknąć mleko.?!? Musiałam podać mm bo ani mała ani laktator nie pomógł zaledwie 10ml a jeszcze przedwczoraj prawie 300 szło.. ;(

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maga,ukradlyscie moj pomysl na karuzele! Zlodziejki ;-)

Maga31 lubi tę wiadomość

• Maga31 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Mamuski ratujcie czy tak z dnia na dzień może zniknąć mleko.?!? Musiałam podać mm bo ani mała ani laktator nie pomógł zaledwie 10ml a jeszcze przedwczoraj prawie 300 szło.. ;(

może to skok rozwojowy i Twój organizm przygotowuje się do zmiany mleka na bardziej dostosowane do potrzeb Nelci? Jedyne rozwiązanie w tym przypadku to się nie poddawać i przystawiać do piersi by był sygnał do produkcji, a po 1-2 dniach mleko się pojawi.

Moja znajoma tak miała,ze akurat w 3 miesiącu jak jest ten kryzys, była na weselu, mąż podawał odciągnięte i mm a ona po 2 dniach bez dostawiania do piersi mleko straciła (ale akurat ją to ucieszyło i przeszła na butelkę). Ale podobno laktację również można przywrócić jak się chce...

wff2trd8302o6ogx.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Maga,ukradlyscie moj pomysl na karuzele! Zlodziejki ;-)

Zainspirowałyśmy się książeczkami które pokazałaś :D
    też czekam na takie - Staś ma dostać je od Mikołaja ;)

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czas na karmienie, a potem mąż wraca i ja zjem również obiadek :D

wff2trd8302o6ogx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No,moj te spirale kocha :-D
    My nazywamy to telewizja :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 15:11

Maga31 lubi tę wiadomość

• Evik Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamusie dziewczynek a jak pielęgnujecie okolice intymne malutkich? Chodzi mi dokładnie o ten "serek" miedzy wargami sromowymi połozna mowila zeby nie ruszac ale co?tak całkiem niczym nie przemywac?A jak dostanie sie tam kupka?

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie tez mi kazali nie ruszać ja w środku nie ruszam z zewnątrz przemywam jeszcze kupa nie znalazła nam nigdzie ;)

Maga oby to było 1-2 dni, bo zalanie się chyba i zbankrutuje... W każdym bądź razie musiałam dac mm bo glna płakała ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 15:26

Maga31 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik wrote:
    mamusie dziewczynek a jak pielęgnujecie okolice intymne malutkich? Chodzi mi dokładnie o ten "serek" miedzy wargami sromowymi połozna mowila zeby nie ruszac ale co?tak całkiem niczym nie przemywac?A jak dostanie sie tam kupka?

Evik, mi położna i pediatra powiedziały, żeby rozchylać wargi większe i ten serek delikatnie wymywać wacikiem zanurzonym w przegotowanej wodzie. Trzeba tylko uważać na cewkę moczową, żeby tam nic nie nagarniać i nie podrażniać.
    Jeśli chodzi o śluz w okolicach pochwy to tego się nie rusza - no i oczywiście nie grzebie się między wargami mniejszymi.
    Podsumowując usuwa się tylko delikatnie ten serek pod prawą i lewą wargą większą.

Evik lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Malinaaa91 Znajoma

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Niecierpliwa gratulacje ;** w końcu się doczekałaś ;) to jak tam Nasze grudniowe mamuśka która nastepna ;)

Ja! :D

xpatiiix3, Maga31 lubią tę wiadomość

gg64j44jz0w5nr34.png
  • Malinaaa91 Znajoma

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    Dziś o 6:10 przyszedł na świat Konradek, 55cm i 3480g, owinął się 2 razy pępowiną dlatego w Apgarze miał 9pkt. :) Poród SN

Gratulacje! :) Ja jeszcze czekam ;)

gg64j44jz0w5nr34.png
‹‹ 2097 2098 2099 2100 2101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ