Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Niecierpliwa gratulacje
Santocha swieta racja nie wiem czy czytalas moje poprednie posty ale moja tesciowa zachowuje sie podobnie uwaza ze moje mieszkanie to jakas stacja paliw otwarta 24/dobe i mozna przyjsc kiedy sie chce i tp jeszcze bez uprzedzenia a najgorsze ze zachowuje sie jak dziecko i tylko tii tiu ach ta weronisia weronisua tiu tiu i tak non stop gada naqet na chwile sie nie zamknie juz doszlo do tego ze na sam jej widok gotuje mi sie w srodku i postanowilam wylaczyc domofon i nie odbierac od niej telefonow jak przylezie to tylko klamke pocalujeMaga31, Fidelissa, Goplana lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69555.png -
Niecierpliwa gratulacje
Santocha trzymaj się swojego zdania, teraz Ty i Szymon jesteście najważniejsi Wasz spokój, bo do karmienia potrzeba spokoju i musicie się sobą nacieszyć. Mnie pomimo próśb każdy się zwalił do domu przez co też nie moglam karmić piersią.
Evik z owoców jem banany, jabłka, gruszki i dziś spróbowałam arbuza, cytrusów się wystrzegam, nawet cytryny. -
nick nieaktualnyNiecierpliwa,gratki!Teraz zmien nick na cierpliwa mama
u ortopedy ok,ale zaczela sie histeria i trwa do teraz prawie bez przerwy,niby lezy na piersiach ale co chwila chlup i od nowa.Tata w pracy 1 dzien Zadzwonilam,wlaczylam na glosnik,to chwila oddechu byla... Aaaa i moj Maly wieczorem slucha 5 ciastek (can't touch this) i rosyjski hip hop i jest spokoj.Teraz sluchamy Bulata Okudzawe i spiewamy.
Santoocha,popieram w 100%!!!!Bezczelnosc nie zna granic!
Maga31 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
niecierpliwa - serdeczne gratulacje! Zdrówka dla Ciebie i Konrada
santoocha - nie wpuszczaj teściowej i tak jak pisze misiaczek,wyłącz komórkę i nie otwieraj drzwi (zawsze można powiedzieć ze nic nie syszałaś, a do drzwi nie mogłaś podejść bo dziecko karmiłaś
co do cytrusów to zgadzam się z Opti - nie wiadomo czym są pryskane...
Ja jem jabłka i banany namiętnie,pozwalam sobie na czekoladę i max dwie kawy dziennie, na razie nic sie nie dzieje (chodzi i alergię),a cytrynę dodaję do herbaty (najpierw sparzam skórkę)ale nie jem pomarańczy...
co do charczenia i kichania - dziecko samo sobie czyści w ten sposób nos, to nie znaczy że ma katar, jak jest za sucho to sól do noska
A Nas odwiedziły dziś siostry i jedna z nich w ramach prezentu przerobiła karuzelę na taką w duchu Montesorri i oto efekt (kwadraty są z filcu):
wisi nad łóżeczkiem i mały zachwycony się już w łóżeczku nie nudziMarzena27, xpatiiix3, ewelina_d, santoocha, Viviana, zupaztytki, natasza82, Fidelissa, Rybka Nemo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
xpatiiix3 wrote:Mamuski ratujcie czy tak z dnia na dzień może zniknąć mleko.?!? Musiałam podać mm bo ani mała ani laktator nie pomógł zaledwie 10ml a jeszcze przedwczoraj prawie 300 szło.. ;(
może to skok rozwojowy i Twój organizm przygotowuje się do zmiany mleka na bardziej dostosowane do potrzeb Nelci? Jedyne rozwiązanie w tym przypadku to się nie poddawać i przystawiać do piersi by był sygnał do produkcji, a po 1-2 dniach mleko się pojawi.
Moja znajoma tak miała,ze akurat w 3 miesiącu jak jest ten kryzys, była na weselu, mąż podawał odciągnięte i mm a ona po 2 dniach bez dostawiania do piersi mleko straciła (ale akurat ją to ucieszyło i przeszła na butelkę). Ale podobno laktację również można przywrócić jak się chce... -
nick nieaktualny
-
No właśnie tez mi kazali nie ruszać ja w środku nie ruszam z zewnątrz przemywam jeszcze kupa nie znalazła nam nigdzie
Maga oby to było 1-2 dni, bo zalanie się chyba i zbankrutuje... W każdym bądź razie musiałam dac mm bo glna płakała ;(Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 15:26
Maga31 lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Evik wrote:mamusie dziewczynek a jak pielęgnujecie okolice intymne malutkich? Chodzi mi dokładnie o ten "serek" miedzy wargami sromowymi połozna mowila zeby nie ruszac ale co?tak całkiem niczym nie przemywac?A jak dostanie sie tam kupka?
Evik, mi położna i pediatra powiedziały, żeby rozchylać wargi większe i ten serek delikatnie wymywać wacikiem zanurzonym w przegotowanej wodzie. Trzeba tylko uważać na cewkę moczową, żeby tam nic nie nagarniać i nie podrażniać.
Jeśli chodzi o śluz w okolicach pochwy to tego się nie rusza - no i oczywiście nie grzebie się między wargami mniejszymi.
Podsumowując usuwa się tylko delikatnie ten serek pod prawą i lewą wargą większą.Evik lubi tę wiadomość