X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milaszka tylko czolo i nad brwiami.
    Tez sie naczytalam juz ze to może być skaza białkowa ale kazała spokojnie pielęgnowac bo tak może być.
    Zostaje nam smarować :)

Milaszka lubi tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciliśmy z kontroli wagi - Staś w dwa tygodnie przybrał 600 g i waży już 4100 g :)

A jaki był spokojny na przewijaku - jak nie on ;) ale na koniec tak obsikał lekarkę :)

Kupiłam maść Cepan i od jutra będę smarować bliznę po cc

Marzena - urodziłaś dziś Zuzę?
    Właśnie - co z resztą dziewczyn? Dawno się nie odzywałyście...

atu coś o skokach rozwojowych znalazłam:

http://omatkowariatko.pl/skok-rozwojowy/

Fidelissa lubi tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opti u mnie póki co leci bezowe cos ale w pierwszej ciazy tak miałam jak napisałas - nie wiem co to bylo czy okres czy cos sie jeszcze "oderwało" ale nie byłam z tym u gin

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Evik Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maga to masc na blizne jest? za wczesnie zebym ja smarowala jak jeszcze mam rane czerwona?nie wiem jak dbac o to;/

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena pisała tylko ze skurcze ok.125 i ze wolałaby SN, ale nie chcrykować rozerwania dupy na własne życzenie ;) i pewno st juz po jak się odezwie to przekaże ;)

Evik tak na blizny cepan ;)

Wara od mojego cycusia.!;D

ta0mte.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 20:55

Milaszka, AgataP, natasza82, Evik, ewelina_d, maaartinka, Mamadomina, anusiaa90, Florentine, Paju, Maga31, Dotty84, Fidelissa, Rybka Nemo, Nata lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izia,dzieki!No wlasnie nie wiem,chyba jak do konca tyg nie wyjasni sie,pojde do gin

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie chciała się spytać jeszcze czy Wasze dzieci łysieją no moja miała tyle włosów i ma wielkie zakole na gorze prawie łysa jest ;( takie kolo jak stary dziadek...

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrrrr ale sie moja nie lubi kąpać! tzn moze w wanience jeszcze jako tako ale jak wyjmuje i chce zrobic dalsza pielegnacje to ryk do zdarcia gardla!takze dobrze nie moglam dokonczyc po kompieli wszytskiego

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuśki :)
    Jestem, czytam Was regularnie :) tylko, że jednym palcem na telefonie :), bo rąk brak do pisania... Jużem się więc zapisała do grupy na fb - High Need Baby co ją Ewelina polecała :), tia pasuję tam... :). Czekam na spotkanie z doradca chustowym, bo normalnie nic zrobić nie mogę, bo stopami jakoś kiepsko manualnie operuję :). Zapisałam sie też do grupy chustowej hi hi :). W ogóle widzę, że na tym fejsie dużo się dzieje wśród mamusiek i można trochę ciekawych poglądów zapoznać ;)

Hehe - też mam tego zielonego smoka brzydala z Aventu - jedyny który podpasował, ale nie stosowałam go ostatnio za często bo jeszcze nadal przystawiam do cyca i wolę aby jeszcze stymulował resztki laktacji.

Dzisiaj zawezwałam mojego wykładowcę - pediatrę, bo Aloszka słabo przybierał na wadze mimo dokarmiania mm, i trochę sobie pogadaliśmy. Powiedział, że mimo że wszędzie trąbią że mm nie można karmić na żądanie, to mam tego nie czytać :), bo karmienie jest sprawą indywidualną i intymną i jeśli dzieciak chce, to mu dać, i nie patrzeć ile ml już wtranżolił :) :). I powiedział, że obecne mleka nowej generacji nie wymagają dopajania.
    Bardzo się martwiłam, że jestem gorszą matką, że mi dziecko się będzie gorzej rozwijało i chorowało, ale dr powiedział, że wg badań naukowych różnice statystyczne są minimalne i dotyczą głównie zapalenia ucha, a inne aspekty są mało znaczące i nie warte takich kosztów fizycznych i psychicznych jakie ponoszę.
    Super gość, i lekarz - podniósł mnie na duchu, a ceniłam go już za ogromną i aktualną wiedzę jeszcze na studiach.

Porzuciłam dzisiaj więc walkę o laktację i... kamień z serca... Dziecko szczęśliwe i zatankowane pod kurek, a cyc teraz tylko rekreacyjnie :). Trudno, tak już najwyraźniej musi być... jestem w tym malutkim procencie przypadków do d..y, gdzie miesiąc walki o pokarm razem z doradcą laktacyjnym nie dał efektów... tzn dał mega frustrację i ogromne zmęczenie oraz brak przyrostu masy u Aloszki.

W ogóle mieliśmy ostatnio armagedon - nie dość, że mały ciągle ryczy, ja walczyłam całe dnie o laktację, to jeszcze musieliśmy odwiedzić ortopedę, neurologa, kilka razy rejonowego pediatrę, wykonać morfologię, badanie moczu, usg bioderek, usg jamy brzusznej, usg przezciemiączkowe. Do tego dochodziły jeszcze regularne wizyty w poradni laktacyjnej i wizytacje położnej środowiskowej - normalnie nie było kiedy już na spacery wychodzić!
    Boshe ja chcę się w końcu cieszyć macierzyństwem!

Ech, a już po jutrze szczepienie... planujemy 6w1 plus rota - kurcze to w sumie 7 szczepionek na tego chudzielca, mam nadzieję, że wszystko pójdzie dobrze...

AgataP - super body :) skąd Ty bierzesz takie fajne ciuszki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 21:22

Milaszka, ewelina_d, AgataP, kami1, Maga31, Dotty84, Fidelissa lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gooplana poczytaj o skutkach szczePionek skojarzonych ja bym ci odradzila

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny karmiące piersią bierzecie jakies witaminy z DHA? Jezeli tak to jakie :)?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Hej Mamuśki :)
    Jestem, czytam Was regularnie :) tylko, że jednym palcem na telefonie :), bo rąk brak do pisania... Jużem się więc zapisała do grupy na fb - High Need Baby co ją Ewelina polecała :), tia pasuję tam... :). Czekam na spotkanie z doradca chustowym, bo normalnie nic zrobić nie mogę, bo stopami jakoś kiepsko manualnie operuję :). Zapisałam sie też do grupy chustowej hi hi :). W ogóle widzę, że na tym fejsie dużo się dzieje wśród mamusiek i można trochę ciekawych poglądów zapoznać ;)

Hehe - też mam tego zielonego smoka brzydala z Aventu - jedyny który podpasował, ale nie stosowałam go ostatnio za często bo jeszcze nadal przystawiam do cyca i wolę aby jeszcze stymulował resztki laktacji.

Dzisiaj zawezwałam mojego wykładowcę - pediatrę, bo Aloszka słabo przybierał na wadze mimo dokarmiania mm, i trochę sobie pogadaliśmy. Powiedział, że mimo że wszędzie trąbią że mm nie można karmić na żądanie, to mam tego nie czytać :), bo karmienie jest sprawą indywidualną i intymną i jeśli dzieciak chce, to mu dać, i nie patrzeć ile ml już wtranżolił :) :). I powiedział, że obecne mleka nowej generacji nie wymagają dopajania.
    Bardzo się martwiłam, że jestem gorszą matką, że mi dziecko się będzie gorzej rozwijało i chorowało, ale dr powiedział, że wg badań naukowych różnice statystyczne są minimalne i dotyczą głównie zapalenia ucha, a inne aspekty są mało znaczące i nie warte takich kosztów fizycznych i psychicznych jakie ponoszę.
    Super gość, i lekarz - podniósł mnie na duchu, a ceniłam go już za ogromną i aktualną wiedzę jeszcze na studiach.

Porzuciłam dzisiaj więc walkę o laktację i... kamień z serca... Dziecko szczęśliwe i zatankowane pod kurek, a cyc teraz tylko rekreacyjnie :). Trudno, tak już najwyraźniej musi być... jestem w tym malutkim procencie przypadków do d..y, gdzie miesiąc walki o pokarm razem z doradcą laktacyjnym nie dał efektów... tzn dał mega frustrację i ogromne zmęczenie oraz brak przyrostu masy u Aloszki.

W ogóle mieliśmy ostatnio armagedon - nie dość, że mały ciągle ryczy, ja walczyłam całe dnie o laktację, to jeszcze musieliśmy odwiedzić ortopedę, neurologa, kilka razy rejonowego pediatrę, wykonać morfologię, badanie moczu, usg bioderek, usg jamy brzusznej, usg przezciemiączkowe. Do tego dochodziły jeszcze regularne wizyty w poradni laktacyjnej i wizytacje położnej środowiskowej - normalnie nie było kiedy już na spacery wychodzić!
    Boshe ja chcę się w końcu cieszyć macierzyństwem!

Ech, a już po jutrze szczepienie... planujemy 6w1 plus rota - kurcze to w sumie 7 szczepionek na tego chudzielca, mam nadzieję, że wszystko pójdzie dobrze...

AgataP - super body :) skąd Ty bierzesz takie fajne ciuszki :)

kochana z nieba mi spadlas z tym mm na zadanie :) bo mi tu lekarze wlasnie tak mowili ze mimo ze to mm to na zadanie bo dziecko jak chce to chce i sorry i ja tak jej daje co 3-4 h ale czasem sie zdarzy szczegolnie na poczatku tak bylo ze jadla nawet co 2h i to mega ilosci,wiec teraz mi potwierdzilas ze jednak ci lekarze w Irl dobrze mi radzili :)

kochana ja tez chcialabym sie cieszyc macierzynstwem wreszcie,ale dzis znowu mialam gorszy dzien mala dosc marudna byla i zaczelam mi plakac jakos tak inaczej niz zwykle i nie moglam jej uspokoic i znowu wpadlam w dola,och masakra a juz bylo tak zajebisacie i sie cieszylam ze pokonalam kryzys a tu znowu strach i panika jak idzie wieczor.

tez jestem w tej grupie high need baby na FB i podziwiam te mamuski za poczucie humoru i optymizm ,ale dobrze jest miec wpsarcie nawet na FB,teraz tez odnawiam kontakty z kolezankami ktore rodzily w tym roku..i jakos mi to pomaga przetrwac.

body dorwalam na ebay kosztowaly jakies gorsze ale szuka tez po allegro no i polecam familyinblack.pl

trzymam kciuki za wszytskie Listopadowki coby nam dzieci szybko noce przesypialy zabkowaly bezobjawowo i w ogole nie plakaly !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 22:16

Fidelissa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

Evik moja tez co do kapieli ma roznie np dzis nie plakala ale wczoraj to byl ryk w kapieli,z kolei dzisiaj tez jak ja wyjelam to pojawil sie placz i nosek czyscilam prawei na sile...ech....byle wytrwac do tych ...no nie wiem 12 miesiecy? kiedy te dzieciaki robia sie bardziej znosne? pewnie jak sie wyprowadza z domu ....

Maga31, Fidelissa lubią tę wiadomość

• Evik Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe pewnie tak Agatka...nie wiem ja sobie daje granice ze miesiac potem 3 potem pol roku i juz bedzie taka kumata a daje sobie tak zeby w cos wierzyc i czekac ze bedzie dobrze i skoncza sie te rozterki. U mnie najgorszy jest wieczor jak maz w pracy trace wtedy wiare we wszystko i jakos sie doluje

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milaszka ja nadal biorę ladeevit ;) nie zmienialam bo te są rowniez dla kobiet karmiących i biorę calcium pantothenicum pierdole zęby stracić.. Hehe koleżance się kruszyło sporo zębów przez karmienie jak wapna nie uzupełniała i z kości ściągało z Niej.. ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 22:54

Milaszka lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik wrote:
    hehe pewnie tak Agatka...nie wiem ja sobie daje granice ze miesiac potem 3 potem pol roku i juz bedzie taka kumata a daje sobie tak zeby w cos wierzyc i czekac ze bedzie dobrze i skoncza sie te rozterki. U mnie najgorszy jest wieczor jak maz w pracy trace wtedy wiare we wszystko i jakos sie doluje

ja tez kochana na wieczor najbardziej panikuje...ech trzymaj sie nie jestes sama,ja Cie wspieram i trzymam kciuki kazdego wieczora :) coby nam dzieci sie uspokoily i spaly jak aniolki.Bedzie lepiej,z kazdym tygodniem blizej do tych magicznym 3 msc pozniej do 6msc pozniej do roku i tak dalej.

Evik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati moja tez jakby te wloski tracila teraz w niektorych miejscach.

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde nie miało być lubię to no moja jak u faceta od przodu od czoła łysiutko co raz bardziej.. ;o a taka czupryna piekna byla.. A i jak poczochram to na ręku jak od psa zostają włosy ;o normalnie mi dziecko linieje.. ;P

No i na pisalam posta z fotka i wywalilo mnie.. Juz pisze od nowa ;P hue hue

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 22:53

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiec wieści od Marzenki:

Zuzanka przyszła na świat! O 16.55 przez cc, waży 4 kg mierzy 58 cm. U mnie problemy z krwotokiem, mieli usypiać, oczyszczać jeszcze raz i przetaczać krew bo parametry spadły, ale dostałam takie dawki leków że póki co mają kontrolować co godzinę. Co najlepsze mała od razu do cyca i zjadła z 2 piersi :P niezły z niej ssak :P ściskamy kochane listopadówki! - Wasze grudniówki :D

I foto malej Zuzanki z dzielną mamusią ;)

14kl2fl.jpg

ÓptimusPrime, AgataP, ChciałabymJuż, Milaszka, Florentine, natasza82, natasza82, santoocha, ewelina_d, Viviana, Goplana, anusiaa90, Mag.1990, Dotty84, Mamadomina, Maga31, Agata92, zupaztytki, maaartinka, Fidelissa, Agusia ;), Rybka Nemo, blue00 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratki Marzena!!!! cudowne dziewczyny jestescie !

‹‹ 2107 2108 2109 2110 2111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ