Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ninusia wrote:Dziewczynki, czy Waszym maleństwom też oczka ropieją? już nie wiem co robić, aby to wyleczyć
oczka jałowym gazikiem z sola fizj - koniecznie od zewnatrz do srodka i uciskajac miejsce zaraz przy oku - tam jest kanalik łzowy - ja przemywałam jak czesto trzeba było uciskajac kanalik - i po dobie przeszło a miał całe oko poklejoneNinusia, Maga31 lubią tę wiadomość
-
izia wrote:oczka jałowym gazikiem z sola fizj - koniecznie od zewnatrz do srodka i uciskajac miejsce zaraz przy oku - tam jest kanalik łzowy - ja przemywałam jak czesto trzeba było uciskajac kanalik - i po dobie przeszło a miał całe oko poklejone
ja już z tydzień z tym walczę...ale nie uciskałam tam,gdzie mówisz...będę próbować
dzięki :* -
Ninusia wrote:ja już z tydzień z tym walczę...ale nie uciskałam tam,gdzie mówisz...będę próbować
dzięki :*
no jak wpiszesz w google to ci sie pojawi dokładnie jak uciskac ten kanalik - sorki za błedy w pisowni i mało szczegółów ale mój biedny zakatarzony adaś spi na mnie ...Ninusia lubi tę wiadomość
-
Witajcie ! u nas noc bez rewelacji najpierw pospała 2 godzinki ok północy potem 2 wisiała przy mnie i zasneła w łóżeczku na kolejne 3 ale było trzeba siedziec nad nia i non stop podawac smoczka ;/ od 8 rano do tej pory tak dokazywała ze masakra co ja uspilam wsadze do lozeczka za chwile płacz a to jej czas 4 godzinnej codziennej drzemki!
Dziewczyny łuszczy sie małej skóra na stopach rączkach i brzuchu co mam z tym robic?
Czy wy dzidziulki wazycie w przychodni u pediatry dzieciaków?Ja nie byłam nikt mi nic nie powiedział a chciałabym zobaczyc jak przybiera bo w szpitalu mielismy problem -
Evik wrote:Dziewczyny łuszczy sie małej skóra na stopach rączkach i brzuchu co mam z tym robic?
Czy wy dzidziulki wazycie w przychodni u pediatry dzieciaków?Ja nie byłam nikt mi nic nie powiedział a chciałabym zobaczyc jak przybiera bo w szpitalu mielismy problem
Często w przychodniach dla dzieci zdrowych waga jest ogólnodostępna, więc możesz zobaczyć czy w Twojej tak jest:)
Ja po przebojach z wagą kupiłam wagę noworodkową i ważę małą co kilka dni, optymalnie co tydzień. Czasem ważę przed i po jedzeniu żeby sprawdzić ile moje piersi mleka wytwarzają...Fidelissa lubi tę wiadomość
-
Evik wrote:Witajcie ! u nas noc bez rewelacji najpierw pospała 2 godzinki ok północy potem 2 wisiała przy mnie i zasneła w łóżeczku na kolejne 3 ale było trzeba siedziec nad nia i non stop podawac smoczka ;/ od 8 rano do tej pory tak dokazywała ze masakra co ja uspilam wsadze do lozeczka za chwile płacz a to jej czas 4 godzinnej codziennej drzemki!
Dziewczyny łuszczy sie małej skóra na stopach rączkach i brzuchu co mam z tym robic?
Czy wy dzidziulki wazycie w przychodni u pediatry dzieciaków?Ja nie byłam nikt mi nic nie powiedział a chciałabym zobaczyc jak przybiera bo w szpitalu mielismy problem
łyszczy sie chyba kazdemu po porodzie - ja kapie w emoliencie a rano smaruje kremem z babydreama - skora jest super
a wazy połozna - przychodzi raz w tyg i wazy - pediatry tez ale tam bylismy raz -
Witam, no to się rozchorowałam, albo nie wiem jak to nazwać. Wczoraj od 19 do 1 w nocy mega płacz, nie wiedzieliśmy już co robić, już kupa była i nie pomagało i termometr i nakarmiliśmy i masaż. Tak płakała, że nam sie zachodziła... myslałam, że nie dam już rady, poszła spać wymęczona po godz. 2 a ja rano wstałam przemęczona, z zawrotami, stanem podgorączkowym, żoładek mnie boli, po prostu ze zmęczenia i stresu tak osłabłam. Była położna, kazała iść jutro z nią do lekarza. Teraz od 14 było to samo, ja już nie nosiłam Małej, bo zwyczajnie nie mam siły, mam dreszcze aż z niewyspania i temperatura mnie łapie. Szczerze normalnie bym poszła na IP po jakąś kroplówkę, bo mi słabo, nic nie mogę zjeść i oczywiście mniej dziś mleka mam.
Ja fizycznie nie mam siły. Usypiam gdzie usiądę, nawet z malą na klatce. Nie wiem czy to też tzw nieodcięta pępowina, bo Mała u mnie na rękach się uspokaja, u męża nie, więc nie mam jak odespać w dzień.
U mojej tez sporo kataru, wyciągam patyczkiem nasączonym w soli fizj, bo fridą bardzo płakała i w ogóle wg mnie frida za silna. -
a mi dzisiaj waga pokazała 5 kg i 10 dag więcej z młodym na rękach w body, pajacyku, z pieluszka i po jedzeniu, myślę jednak że te rzeczy i mleczko więcej niż pół kilo nie ważyły... co oznaczałoby że w ciągu 13 dni przybrał ponad 600gram... jutro będzie położna to zdam relację.......
Fidelissa lubi tę wiadomość
-
Viv za silna potwierdzam, ale patyczkiem w zyciu bym tej kozy nie wyciągnęła, oby takich więcej nie było........u nas w przychodni to trzeba byc o 6.30 rano by sie dostac do dobrego pediatry...od 7ej rejestrują a o 7.10 już nie ma miejsc.....
cały czas szukam w Gdańsku dobrego pediatry na wizyty domowe....w razie czego, bo na dyżur wieczorny gdzie jest milion luda z malutkim jexdzić nie będę... -
gdzie Nastka?? A Goplana? kurczę potrzebuję kopa w dupę za przeproszeniem,muszę się zabrać do roboty aby wszystko pozaliczać, chociaż godzinę dziennie.....ehh tylko jak, właśńie gotuję sobie obiad dopiero.......................................
-
mamadomina 600gram możliwe - u nas dziś ważyła coprawda też w ubraniu itd ale przybrał ok 300g w tydzień więc 600 w dwa jak najbardziej możliwe..
a co do obiadu to u mnie tak samo.. niby ugotowałam aż zupę już ale jeszcze jej nie zjadłam - czekam na starszego synka i ogarniam dwójkę do 19stej - może potem coś zjem albo padnę szybciej
kurde czemu tak jest że jak nas kolki niedopadają czy zaparcia to katar jest i furczy, dycha i słychać i widać jak mu przeszkadza i odrazu sie wszystkiego odechciewaMamadomina lubi tę wiadomość
-
witam wieczorowa pora
U nas noc i dzien spokojne chyba to ze pije rumianek i meliske tak dziala dobrze na moja malutka. Moja tez przybrala 350 gr w tydzien takze chyba dobrze. Mojej oczka nie ropieja ale i tak przemywam sola fizj.
Marzena trzymam kciuki
Blue zdrowka dla malego
My w zaleceniach ze szpitala mamy wizyte u ortopedy w trzecim tyg zycia czyli w przysslym tygodniu musze sie wybrac
Czy ktoras z was zauwazyla podczas ciazy nadmierne owlosienie bo ja jakies dws miesiace pzrzed porodem zauwazylam ze wloski staly sie grubsze i ciemnuejsze na ramionach plecach nogach. Jak myslicie zniknie to z czasem ? Przed ciaza nie mialam takich problemowhttps://www.maluchy.pl/li-69555.png