X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Ninusia Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natasza82 wrote:
    U nas jedno ropieje przemywamy świetlikiem albo sola fizjologiczna

jak często?

jmmg93c.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadomina wrote:
    Izia a gdzie ten katarek dzisiaj z przesyłką za darmo?

ja kupiłam tu - najtaniej znalazłam http://www.apte.pl/filter/name,katarek

Mamadomina lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikuś blue ma zapalenie płuc, najszybciej we wtorek wyjdą.

A Marzenka będzie miała probe oxy żeby skurcze wywołać i potem CC ;) także dzisiaj Zuzanna juz będzie ;)

Milaszka, ChciałabymJuż, Fidelissa lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninusia wrote:
    Dziewczynki, czy Waszym maleństwom też oczka ropieją? już nie wiem co robić, aby to wyleczyć :(

oczka jałowym gazikiem z sola fizj - koniecznie od zewnatrz do srodka i uciskajac miejsce zaraz przy oku - tam jest kanalik łzowy - ja przemywałam jak czesto trzeba było uciskajac kanalik - i po dobie przeszło a miał całe oko poklejone

Ninusia, Maga31 lubią tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

• Ninusia Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia wrote:
    oczka jałowym gazikiem z sola fizj - koniecznie od zewnatrz do srodka i uciskajac miejsce zaraz przy oku - tam jest kanalik łzowy - ja przemywałam jak czesto trzeba było uciskajac kanalik - i po dobie przeszło a miał całe oko poklejone

ja już z tydzień z tym walczę...ale nie uciskałam tam,gdzie mówisz...będę próbować
    dzięki :*

jmmg93c.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninusia wrote:
    ja już z tydzień z tym walczę...ale nie uciskałam tam,gdzie mówisz...będę próbować
    dzięki :*

no jak wpiszesz w google to ci sie pojawi dokładnie jak uciskac ten kanalik - sorki za błedy w pisowni i mało szczegółów ale mój biedny zakatarzony adaś spi na mnie ...

Ninusia lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

• Evik Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ! u nas noc bez rewelacji najpierw pospała 2 godzinki ok północy potem 2 wisiała przy mnie i zasneła w łóżeczku na kolejne 3 ale było trzeba siedziec nad nia i non stop podawac smoczka ;/ od 8 rano do tej pory tak dokazywała ze masakra co ja uspilam wsadze do lozeczka za chwile płacz a to jej czas 4 godzinnej codziennej drzemki!
    Dziewczyny łuszczy sie małej skóra na stopach rączkach i brzuchu co mam z tym robic?
    Czy wy dzidziulki wazycie w przychodni u pediatry dzieciaków?Ja nie byłam nikt mi nic nie powiedział a chciałabym zobaczyc jak przybiera bo w szpitalu mielismy problem

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a na blizne po cesarce?Nie wiem, nie wiem jak o nią dbać ale jest u mnie ciągle taka mokrawa;/

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik wrote:
    Dziewczyny łuszczy sie małej skóra na stopach rączkach i brzuchu co mam z tym robic?
    Czy wy dzidziulki wazycie w przychodni u pediatry dzieciaków?Ja nie byłam nikt mi nic nie powiedział a chciałabym zobaczyc jak przybiera bo w szpitalu mielismy problem
    Na łuszczącą skórę wystarczy raz dziennie (nie częściej) posmarować olejem jakimś (ale nie oliwką!), np. migdałowym, oliwą z oliwek...

Często w przychodniach dla dzieci zdrowych waga jest ogólnodostępna, więc możesz zobaczyć czy w Twojej tak jest:)

Ja po przebojach z wagą kupiłam wagę noworodkową i ważę małą co kilka dni, optymalnie co tydzień. Czasem ważę przed i po jedzeniu żeby sprawdzić ile moje piersi mleka wytwarzają...

Fidelissa lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik wrote:
    Witajcie ! u nas noc bez rewelacji najpierw pospała 2 godzinki ok północy potem 2 wisiała przy mnie i zasneła w łóżeczku na kolejne 3 ale było trzeba siedziec nad nia i non stop podawac smoczka ;/ od 8 rano do tej pory tak dokazywała ze masakra co ja uspilam wsadze do lozeczka za chwile płacz a to jej czas 4 godzinnej codziennej drzemki!

łyszczy sie chyba kazdemu po porodzie - ja kapie w emoliencie a rano smaruje kremem z babydreama - skora jest super

a wazy połozna - przychodzi raz w tyg i wazy - pediatry tez ale tam bylismy raz

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

• natasza82 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninusia wrote:
    jak często?
    kilka razy dziennie, zazwyczaj jak sie obudzi, my tez masujemy kanalik:)

iv09hdgenu0skffm.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, no to się rozchorowałam, albo nie wiem jak to nazwać. Wczoraj od 19 do 1 w nocy mega płacz, nie wiedzieliśmy już co robić, już kupa była i nie pomagało i termometr i nakarmiliśmy i masaż. Tak płakała, że nam sie zachodziła... myslałam, że nie dam już rady, poszła spać wymęczona po godz. 2 a ja rano wstałam przemęczona, z zawrotami, stanem podgorączkowym, żoładek mnie boli, po prostu ze zmęczenia i stresu tak osłabłam. Była położna, kazała iść jutro z nią do lekarza. Teraz od 14 było to samo, ja już nie nosiłam Małej, bo zwyczajnie nie mam siły, mam dreszcze aż z niewyspania i temperatura mnie łapie. Szczerze normalnie bym poszła na IP po jakąś kroplówkę, bo mi słabo, nic nie mogę zjeść i oczywiście mniej dziś mleka mam.
    Ja fizycznie nie mam siły. Usypiam gdzie usiądę, nawet z malą na klatce. Nie wiem czy to też tzw nieodcięta pępowina, bo Mała u mnie na rękach się uspokaja, u męża nie, więc nie mam jak odespać w dzień.

U mojej tez sporo kataru, wyciągam patyczkiem nasączonym w soli fizj, bo fridą bardzo płakała i w ogóle wg mnie frida za silna.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi dzisiaj waga pokazała 5 kg i 10 dag więcej z młodym na rękach w body, pajacyku, z pieluszka i po jedzeniu, myślę jednak że te rzeczy i mleczko więcej niż pół kilo nie ważyły... co oznaczałoby że w ciągu 13 dni przybrał ponad 600gram... jutro będzie położna to zdam relację.......

Fidelissa lubi tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta schodzaca skora - zwlaszcza na nadgarstkach i kostkach to norma - my uzywamy oleju migdalowego raz dziennie :)

Co do wazenia - my znalezlismy w necie wypozyczalnie i wypozyczylismy wage na pierwszych kilka tygodni :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv za silna potwierdzam, ale patyczkiem w zyciu bym tej kozy nie wyciągnęła, oby takich więcej nie było........u nas w przychodni to trzeba byc o 6.30 rano by sie dostac do dobrego pediatry...od 7ej rejestrują a o 7.10 już nie ma miejsc.....

cały czas szukam w Gdańsku dobrego pediatry na wizyty domowe....w razie czego, bo na dyżur wieczorny gdzie jest milion luda z malutkim jexdzić nie będę...

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gdzie Nastka?? A Goplana? kurczę potrzebuję kopa w dupę za przeproszeniem,muszę się zabrać do roboty aby wszystko pozaliczać, chociaż godzinę dziennie.....ehh tylko jak, właśńie gotuję sobie obiad dopiero.......................................

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamadomina 600gram możliwe - u nas dziś ważyła coprawda też w ubraniu itd ale przybrał ok 300g w tydzień więc 600 w dwa jak najbardziej możliwe..

a co do obiadu to u mnie tak samo.. niby ugotowałam aż zupę już ale jeszcze jej nie zjadłam - czekam na starszego synka i ogarniam dwójkę do 19stej - może potem coś zjem albo padnę szybciej

kurde czemu tak jest że jak nas kolki niedopadają czy zaparcia to katar jest i furczy, dycha i słychać i widać jak mu przeszkadza i odrazu sie wszystkiego odechciewa

Mamadomina lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

• Mamadomina Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój synuś charczy jeszcze podczas snu, ciekawe kiedy mu przejdzie, ponoc to może jeszcze i z miesiac potrwać, a ja na nogach ledwie zacharczy....dobra zabieram sie też za lekcje ze starszym

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Marcel w 3przybral ponad kilogram w pierwszym miesiącu ;) także wszystko możliwe a z kolei mała jutro 2 miesiące kończy a zaledwie 4290 ;) gdzie Marcel juz 6kgv prawie miał na 2mies

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • misiaczk25 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam wieczorowa pora :-)
    U nas noc i dzien spokojne chyba to ze pije rumianek i meliske tak dziala dobrze na moja malutka. Moja tez przybrala 350 gr w tydzien takze chyba dobrze. Mojej oczka nie ropieja ale i tak przemywam sola fizj.
    Marzena trzymam kciuki :-)
    Blue zdrowka dla malego
    My w zaleceniach ze szpitala mamy wizyte u ortopedy w trzecim tyg zycia czyli w przysslym tygodniu musze sie wybrac

Czy ktoras z was zauwazyla podczas ciazy nadmierne owlosienie bo ja jakies dws miesiace pzrzed porodem zauwazylam ze wloski staly sie grubsze i ciemnuejsze na ramionach plecach nogach. Jak myslicie zniknie to z czasem ? Przed ciaza nie mialam takich problemow

https://www.maluchy.pl/li-69555.png
‹‹ 2105 2106 2107 2108 2109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ