X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Ninusia Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natasza82 wrote:
    U nas jedno ropieje przemywamy świetlikiem albo sola fizjologiczna

jak często?

jmmg93c.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadomina wrote:
    Izia a gdzie ten katarek dzisiaj z przesyłką za darmo?

ja kupiłam tu - najtaniej znalazłam http://www.apte.pl/filter/name,katarek

Mamadomina lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikuś blue ma zapalenie płuc, najszybciej we wtorek wyjdą.

A Marzenka będzie miała probe oxy żeby skurcze wywołać i potem CC ;) także dzisiaj Zuzanna juz będzie ;)

Milaszka, ChciałabymJuż, Fidelissa lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninusia wrote:
    Dziewczynki, czy Waszym maleństwom też oczka ropieją? już nie wiem co robić, aby to wyleczyć :(

oczka jałowym gazikiem z sola fizj - koniecznie od zewnatrz do srodka i uciskajac miejsce zaraz przy oku - tam jest kanalik łzowy - ja przemywałam jak czesto trzeba było uciskajac kanalik - i po dobie przeszło a miał całe oko poklejone

Ninusia, Maga31 lubią tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

• Ninusia Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia wrote:
    oczka jałowym gazikiem z sola fizj - koniecznie od zewnatrz do srodka i uciskajac miejsce zaraz przy oku - tam jest kanalik łzowy - ja przemywałam jak czesto trzeba było uciskajac kanalik - i po dobie przeszło a miał całe oko poklejone

ja już z tydzień z tym walczę...ale nie uciskałam tam,gdzie mówisz...będę próbować
    dzięki :*

jmmg93c.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninusia wrote:
    ja już z tydzień z tym walczę...ale nie uciskałam tam,gdzie mówisz...będę próbować
    dzięki :*

no jak wpiszesz w google to ci sie pojawi dokładnie jak uciskac ten kanalik - sorki za błedy w pisowni i mało szczegółów ale mój biedny zakatarzony adaś spi na mnie ...

Ninusia lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

• Evik Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ! u nas noc bez rewelacji najpierw pospała 2 godzinki ok północy potem 2 wisiała przy mnie i zasneła w łóżeczku na kolejne 3 ale było trzeba siedziec nad nia i non stop podawac smoczka ;/ od 8 rano do tej pory tak dokazywała ze masakra co ja uspilam wsadze do lozeczka za chwile płacz a to jej czas 4 godzinnej codziennej drzemki!
    Dziewczyny łuszczy sie małej skóra na stopach rączkach i brzuchu co mam z tym robic?
    Czy wy dzidziulki wazycie w przychodni u pediatry dzieciaków?Ja nie byłam nikt mi nic nie powiedział a chciałabym zobaczyc jak przybiera bo w szpitalu mielismy problem

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a na blizne po cesarce?Nie wiem, nie wiem jak o nią dbać ale jest u mnie ciągle taka mokrawa;/

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik wrote:
    Dziewczyny łuszczy sie małej skóra na stopach rączkach i brzuchu co mam z tym robic?
    Czy wy dzidziulki wazycie w przychodni u pediatry dzieciaków?Ja nie byłam nikt mi nic nie powiedział a chciałabym zobaczyc jak przybiera bo w szpitalu mielismy problem
    Na łuszczącą skórę wystarczy raz dziennie (nie częściej) posmarować olejem jakimś (ale nie oliwką!), np. migdałowym, oliwą z oliwek...

Często w przychodniach dla dzieci zdrowych waga jest ogólnodostępna, więc możesz zobaczyć czy w Twojej tak jest:)

Ja po przebojach z wagą kupiłam wagę noworodkową i ważę małą co kilka dni, optymalnie co tydzień. Czasem ważę przed i po jedzeniu żeby sprawdzić ile moje piersi mleka wytwarzają...

Fidelissa lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik wrote:
    Witajcie ! u nas noc bez rewelacji najpierw pospała 2 godzinki ok północy potem 2 wisiała przy mnie i zasneła w łóżeczku na kolejne 3 ale było trzeba siedziec nad nia i non stop podawac smoczka ;/ od 8 rano do tej pory tak dokazywała ze masakra co ja uspilam wsadze do lozeczka za chwile płacz a to jej czas 4 godzinnej codziennej drzemki!

łyszczy sie chyba kazdemu po porodzie - ja kapie w emoliencie a rano smaruje kremem z babydreama - skora jest super

a wazy połozna - przychodzi raz w tyg i wazy - pediatry tez ale tam bylismy raz

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

• natasza82 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninusia wrote:
    jak często?
    kilka razy dziennie, zazwyczaj jak sie obudzi, my tez masujemy kanalik:)

iv09hdgenu0skffm.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, no to się rozchorowałam, albo nie wiem jak to nazwać. Wczoraj od 19 do 1 w nocy mega płacz, nie wiedzieliśmy już co robić, już kupa była i nie pomagało i termometr i nakarmiliśmy i masaż. Tak płakała, że nam sie zachodziła... myslałam, że nie dam już rady, poszła spać wymęczona po godz. 2 a ja rano wstałam przemęczona, z zawrotami, stanem podgorączkowym, żoładek mnie boli, po prostu ze zmęczenia i stresu tak osłabłam. Była położna, kazała iść jutro z nią do lekarza. Teraz od 14 było to samo, ja już nie nosiłam Małej, bo zwyczajnie nie mam siły, mam dreszcze aż z niewyspania i temperatura mnie łapie. Szczerze normalnie bym poszła na IP po jakąś kroplówkę, bo mi słabo, nic nie mogę zjeść i oczywiście mniej dziś mleka mam.
    Ja fizycznie nie mam siły. Usypiam gdzie usiądę, nawet z malą na klatce. Nie wiem czy to też tzw nieodcięta pępowina, bo Mała u mnie na rękach się uspokaja, u męża nie, więc nie mam jak odespać w dzień.

U mojej tez sporo kataru, wyciągam patyczkiem nasączonym w soli fizj, bo fridą bardzo płakała i w ogóle wg mnie frida za silna.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi dzisiaj waga pokazała 5 kg i 10 dag więcej z młodym na rękach w body, pajacyku, z pieluszka i po jedzeniu, myślę jednak że te rzeczy i mleczko więcej niż pół kilo nie ważyły... co oznaczałoby że w ciągu 13 dni przybrał ponad 600gram... jutro będzie położna to zdam relację.......

Fidelissa lubi tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta schodzaca skora - zwlaszcza na nadgarstkach i kostkach to norma - my uzywamy oleju migdalowego raz dziennie :)

Co do wazenia - my znalezlismy w necie wypozyczalnie i wypozyczylismy wage na pierwszych kilka tygodni :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv za silna potwierdzam, ale patyczkiem w zyciu bym tej kozy nie wyciągnęła, oby takich więcej nie było........u nas w przychodni to trzeba byc o 6.30 rano by sie dostac do dobrego pediatry...od 7ej rejestrują a o 7.10 już nie ma miejsc.....

cały czas szukam w Gdańsku dobrego pediatry na wizyty domowe....w razie czego, bo na dyżur wieczorny gdzie jest milion luda z malutkim jexdzić nie będę...

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gdzie Nastka?? A Goplana? kurczę potrzebuję kopa w dupę za przeproszeniem,muszę się zabrać do roboty aby wszystko pozaliczać, chociaż godzinę dziennie.....ehh tylko jak, właśńie gotuję sobie obiad dopiero.......................................

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamadomina 600gram możliwe - u nas dziś ważyła coprawda też w ubraniu itd ale przybrał ok 300g w tydzień więc 600 w dwa jak najbardziej możliwe..

a co do obiadu to u mnie tak samo.. niby ugotowałam aż zupę już ale jeszcze jej nie zjadłam - czekam na starszego synka i ogarniam dwójkę do 19stej - może potem coś zjem albo padnę szybciej

kurde czemu tak jest że jak nas kolki niedopadają czy zaparcia to katar jest i furczy, dycha i słychać i widać jak mu przeszkadza i odrazu sie wszystkiego odechciewa

Mamadomina lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

• Mamadomina Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój synuś charczy jeszcze podczas snu, ciekawe kiedy mu przejdzie, ponoc to może jeszcze i z miesiac potrwać, a ja na nogach ledwie zacharczy....dobra zabieram sie też za lekcje ze starszym

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Marcel w 3przybral ponad kilogram w pierwszym miesiącu ;) także wszystko możliwe a z kolei mała jutro 2 miesiące kończy a zaledwie 4290 ;) gdzie Marcel juz 6kgv prawie miał na 2mies

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • misiaczk25 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam wieczorowa pora :-)
    U nas noc i dzien spokojne chyba to ze pije rumianek i meliske tak dziala dobrze na moja malutka. Moja tez przybrala 350 gr w tydzien takze chyba dobrze. Mojej oczka nie ropieja ale i tak przemywam sola fizj.
    Marzena trzymam kciuki :-)
    Blue zdrowka dla malego
    My w zaleceniach ze szpitala mamy wizyte u ortopedy w trzecim tyg zycia czyli w przysslym tygodniu musze sie wybrac

Czy ktoras z was zauwazyla podczas ciazy nadmierne owlosienie bo ja jakies dws miesiace pzrzed porodem zauwazylam ze wloski staly sie grubsze i ciemnuejsze na ramionach plecach nogach. Jak myslicie zniknie to z czasem ? Przed ciaza nie mialam takich problemow

https://www.maluchy.pl/li-69555.png
‹‹ 2105 2106 2107 2108 2109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ