X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • izia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny nasz katar to jednak katar :( szlak - położna uspokoiła troche ze póki spływa do gardła to ok - wyjdzie z kupka - mam nadzieje ze minie szybko i bezproblemowo

ps. dziś dzieN darmowej dostawy - ja juz zamówiłam choćby katarek bez kosztów wysyłki - opłaca sie

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Dziewczyny, kiedy (w którym tygodniu życia) robicie pierwsze szczepienia?
    Ja planuję zaszczepić skojarzoną 6w1 + rotawirusy - wszystko zalecane w "drugim miesiącu życia", ale to znaczy, że mam czekać na sam koniec drugiego miesiąca? Czy mam szczepić jak tylko się 2 miesiąc zacznie?

No i kiedy na USG bioderek? Mam już skierowanie, ale tez nie wiem czy to trzeba w jakimś konkretnym terminie zrobić?
    My idziemy jutro na wizyte do Enel medu (chrzanię NFZ), żeby pogadać o szczepieniach, przenieść tam kartę szczepień, no i po skierowanie na bioderka. Z tego co wiem to i szczepienia i bioderka 6-8 tydzień. Szczepienia jak dziecko jest hiper zdrowe.

Ewelina
    hhojzmj.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kolka w pełnej krasie. Wieczorem bite 3h ryku. NIe ukrywam, że wtedy Hania ląduje u taty na rękach. Ja po nocy i całym dniu nie jestem jeszcze w stanie nosić ją przez 3h...

No i od dziś zaczynam produkcję pokarmu na zapas. Muszę gdzieś wyjść! Zresztą niedługo muszę wyjść dla przyjemności, z tego co wiem to na 30tkę dostanę jakieś pół dnia z masażystkami z Bali od męża, więc niech HAnia ma co jeść...

Już serio chrzanię pełną naturę, tylko cycka, etc. Będą zapasy, będzie butelka od czasu do czasu, będzie zadowolona mama mam nadzieję.

AgataP, Paju, Dotty84, Fidelissa, Viviana, anusiaa90 lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis wychodze ze zmajoma na spacer i kawe po uniwerku i pewnie bedziemy tak lazic i pic kawe przez pol dnia,wiec chrzanic Tracy Hogg i jej codzienna rutyne,mamuski musza wyjsc z domu bo oszaleja inaczej...szkoda ze nie rodzilysmy na lato ,wtedy moze bylo by ciut latwiej bo dluzej jest jasno i oczywiscie cieplo i w ogole..echh trzeba sie cieszyc tym co jest.

ewelina_d, Fidelissa lubią tę wiadomość

• Maga31 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maartinka - trzymam kciuki by synek przybrał na wadze!

Dotty - my w książeczce zdrowia mamy napisane,ze USG bioderek ma być wykonane między 4-6tyg życia. I idziemy na nie 5 grudnia ( u nas to będzie 4 tydz+2dż)
    a szczepimy po 6 tyg życia na razie 6w1 by na święta Stasiu mógł poznać kuzynów i kuzynki.

AgataP- nie przejmuj się, radziłaś jej pewnie z dobrego serca,a nie chciałaś jej nastraszyć ;)
    Moja mama, mi zawsze powtarza,że "wyśpisz się po śmierci".... (ona jest skowronkiem,wstaje codziennie o 4rano bo prowadzi własną działalność,
    ja w sumie też jestem skowronkiem i dlatego wysypiam się w nocy razem z małym :)

ewelina_d - to jest fajny sposób na biznes :) ,szczególnie,ze prowadzisz bloga,to zawsze możesz zaoferować takie usługi tym którzy Cię czytają :)
    kolki nie zazdroszczę,i trzymam kciuki za relaks w spa -ja też chcę masaż!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 10:40

ewelina_d, AgataP lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha jakby komuś brakowało ubranek to dziś na stronie http://www.51015kids.eu/ dzień darmowej dostawy :)

wff2trd8302o6ogx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    U nas kolka w pełnej krasie. Wieczorem bite 3h ryku. NIe ukrywam, że wtedy Hania ląduje u taty na rękach. Ja po nocy i całym dniu nie jestem jeszcze w stanie nosić ją przez 3h...

No i od dziś zaczynam produkcję pokarmu na zapas. Muszę gdzieś wyjść! Zresztą niedługo muszę wyjść dla przyjemności, z tego co wiem to na 30tkę dostanę jakieś pół dnia z masażystkami z Bali od męża, więc niech HAnia ma co jeść...

Już serio chrzanię pełną naturę, tylko cycka, etc. Będą zapasy, będzie butelka od czasu do czasu, będzie zadowolona mama mam nadzieję.
    Ewelina a wiesz juz jak sie zabrac za to odciaganie? W sensie czy po karmieniu? I ktora piers? :)

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milaszka, u mnie to będzie 1-2 ściągnięcia z piersi dziennie, bo i więcej nie mam potrzeby, a i nie chce zmodyfikować laktacji. Będę po karmieniu ściągać drugą pierś (jako że moja Hania je tylko jedną na jedno karmienie).

Ewelina
    hhojzmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no Maga zazdroszcze ja zawsze najlepiej spalam nad ranem a w nocy oczy mam jak piec zlotych i problemy z zasnieciem...dlatego teraz sie nie wysypiam bo mala spi ladnie do okolo 4 -6 rano a ja sie mecze od tej 22.00 z zasnieciem...moze jakies ziolowe uspokajacze mi pomoga? sama nie wiem,bo wyspalabym sie gdybym kimala od 22 do 4-5 rano razem z Nina ale ja sie mecze 3 h z zasnieciem

• madlen1705 Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8952f4a642f68276med.jpg

baf7bb520bf3b08cmed.jpg
    hej dziewczyny ! nie było mnie tyle czasu ale zajęłam się w pełni macierzyństwem :) jestem szczęśliwą mamą i macierzyństwo daje mi na każdym kroku wiele radości. Co prawda dopiero dziś pierwsza przespana nocka w całości ale dajemy rade;) jak narazie...

nie nadrobie Was dziewczynki bo to graniczy z cudem ;)

Wszystkie urodziły ??:))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 11:42

ewelina_d, natasza82, xpatiiix3, xpatiiix3, Maga31, Milaszka, Viviana, anusiaa90, ÓptimusPrime, maaartinka, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]relgi09kyid6438x.png[/link]
  • Nata Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie :-) pogoda spoko moze dziadkowie przyjda i wezmą młodego na spacerek, teraz "udaje" że śpi po jedzeniu...gdzie kupujecie te obrazki dla dzieci? mnie położna powiedziała że badanie bioder do 3 mż. Szczepienie mamy 17.12. My w pt mamy zaproszenie na 30 koleżanki ale nie wiem czy uda się pójść bo u nas też kolki pełną gębą...wczoraj miałam faze że mój syn puchnie po tym mleku co dostaje, normalnie takie ma pućki że szok :-) noc jako tako budził się o dziwo co 4h aż w szoku byliśmy :-)

AgataP, Maga31 lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa wiecie co wzięłam lusterko i sobie "tam" podglądałam siedząc na wc, blizna niewidoczna ale mam wrażenie że szyjka to mi zaraz wyleci, normalnie wszystko mi tam widać jak na dłoni..muszę się zapisać do gina jak najszybciej.

rfnnk6n.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matko jak sie wystraszyłam, młody co 2 dni ma takiego gila w nosku, żółtego, kleistego nawet w zieleń, że fridą ściągam - podejrzewam, ze ponieważ mleko mu sie noskiem ulewa, to to sie miesza z naturalną wydzieliną z noska i takie cos się robi - no i dzisiaj musiało mu pęknąć jakieś naczynko, bo po wyciągnięciu fridą kichną i to krwią taką ciemną - na szczęście tylko raz, nie płakał i nic innego sie nie działo, ale ja miałam zawał prawie

do tdgo pupa dalej czerwona, ale walczymy, wietrzymy, smarujemy, dzisiaj damy krochmal do kapieli

do tego TEŚCIOWA ma doprowadza mnie do szału - mąż wczoraj powiedział, że on stanie na głowie i zarobi na opiekunkę i basta

Nata - nic Ci tam nie wyleci, ja ostatnio tez miałam takie wrażenie - nie bedę wchodzić w szczegoły - ćwiczę mięśnie kegla jak najeta - u nas wizyta dopiero na poczatku stycznia u gin bo ma druga połowę grudnia urlop, a ja chcę mężowi prezenta pod choinke sprawić...kurczę chyba nic się nie stanie, to juz będzie 7 tyg po porodzie...

w sobotę ide do fryzjera:):) na 9 rano, maż powiedział , że ogarnie temat, yuppiiiiiiiii

jeszcze tylko przeżyję czwartkowe pobranie krwi i może przy okazji pani doktor zerknie na pupę - jest na dzieciach chorych, ale pobranie jest drzwi obok, wiec pewnie zgodzi sie zerknąć - i piąkowe bioderka, no i przyjazd mamy ...

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamadomina a powiedz mi z wynikiem tsh dziecka to później do pediatry? mnie moja nie chciała dać skierowania i muszę się wybrać do niej z wypisem i pokazać że mam w zaleceniach...
    Ja też idę niedługo do fryzjera, 11 zdaje się.
    Gdyby któraś z Was szukała
    http://sab-simplex.tk/zamowienie
    http://www.sabsimplex.net.pl/

kurde wiecie co, nasz ulewa trochę ale nawet 2h po posiłku nie uleje serkiem tylko wodą czy to normalne?

rfnnk6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamadomina u nas tez takie same gile szok przezylam jak wyciagnelam ze to takie wielkie bylo :P i tez sie noskiem ulewa malej wiec pewnie takie gile to norma aaa no i tez jednej nocy krew byla we fridzie ale jest ok to tylko jednorazowka jakas,oby dotrzymac jak sie dzieciakom wszytsko ustabilizuje i beda spac,srac i jesc jak aniolki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 12:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nata nasza tez ulewa serkiem czasami i tez tak dluzej po posilku wiec pewnie norma bo moj lekarz powiedzial ze norma ,ale on na wsio tak mowi bo do 3msc zycia u dziecka to wszytsko norma prawei...echhh ale dal nam gaviscon w proszku na wszelki wypadek i dajemy malej to niby dziala na refluks i ulewania,nie wiem czy widze poprawe...jak dobrze jej nie odbije to uleje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 12:06

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B r y

I fuck

Po 11 byłam i pocałowałam klamkę w przychodni. Z ważenia nici....
    Bo przychodnia dzis jest do 11 a potem wizyty domowe..wrrr potem od 15 ale dodzwonić sie nie mozna
    Jak mam informacje około 11 to dla Mnie znaczy za 10 jedenasta ale takze 10 po. Powinni przekazać do 11.
    Ale przynajmniej młody sie przewietrzył....
    Ale i tak jestem zła....

Z usypianiem ostatnio mamy problem..trochę to trwa i za długo je tak ok godz. Potem przebieranie i usypianie robią sie dwie godz a śpi dokładnie do 3 godz od karmienia do 3,5 wiec jest szansa na godzinna drzemkę max...
    My jestesmy umówieni na 19 grudnia na bioderka usg.
    Założyłam sie z moim ja mowię ze wazy 4 kg a moj ze 4150. We will see....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 12:19

qq87j44jhto0od0f.png

• Mamadomina Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    mamadomina a powiedz mi z wynikiem tsh dziecka to później do pediatry? mnie moja nie chciała dać skierowania i muszę się wybrać do niej z wypisem i pokazać że mam w zaleceniach...
    Ja też idę niedługo do fryzjera, 11 zdaje się.
    Gdyby któraś z Was szukała
    http://sab-simplex.tk/zamowienie
    http://www.sabsimplex.net.pl/

kurde wiecie co, nasz ulewa trochę ale nawet 2h po posiłku nie uleje serkiem tylko wodą czy to normalne?

Nata, ja mam skierowanie, ale tak, potem do pediatry a on w razie czego da skierowanie do endo, tyle, że w razie konieczności u nas w Gdańsku to i tak prywatnie do endo bo terminy sa na za rok lub i lepiej:( jak mogę Ci radzić, zrób jeszcze FT4, to jest dodatkowo 20 złotych ale warto, bo tsh czasami nie pokarze, a na FT4 wyjdzie niedoczynność

moj sobie dzisiaj serkiem i wczoraj bo sie przejadl, a kupy nie robił; u nas pierdzi mały i czasami samą wodą...położna mowiła, ze ponoć to normalne przy kp

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    mamadomina u nas tez takie same gile szok przezylam jak wyciagnelam ze to takie wielkie bylo :P i tez sie noskiem ulewa malej wiec pewnie takie gile to norma aaa no i tez jednej nocy krew byla we fridzie ale jest ok to tylko jednorazowka jakas,oby dotrzymac jak sie dzieciakom wszytsko ustabilizuje i beda spac,srac i jesc jak aniolki :)

matko mówię Ci to moje drugie dziecko, ale po prawie 8 latach i ehh czlowiek zgłupiał do reszty....

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agata i mamadomina ja troche w temacie bo sie naczytałam i właśnie przy fridzie może wychodzić z krwią tak piszą i dlatego polecaja katarka - ja tez osobiscie wole i kupiłam dzis bo po synku wywaliłam -

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
‹‹ 2103 2104 2105 2106 2107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ