X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Evik Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o o o Nata! Policze od dzis i jutro napisze:)
    dzieki smoczkowi jest suuuuper nie zapeszajac:) Zjada z cycusia smoczek do mordki i spimy juz prawie 3 godzinki, zobaczymy jak nocka:) Zaraz wraca tatuś jupiiiii humor odrazu lepszy:)
    Pati superancko! Wszystko wraca do normy na bank

xpatiiix3, Maga31 lubią tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak mam uzywac laktatora kochane?bo wstyd sie przyznac a nie wiem:) Teraz np mała spi 3 godziny a mi juz sie leje i bluzka mokra, czyli np w tym momencie mialabym sobie sciagnac?i czy cos zostanie w piersi na obudzenie?

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    AgataP no to ładnie je i w sumie ma niezłe przerwy, nasz je 8 razy na dobę...w nocy niunia nie je u Ciebie?

Nata na poczatku jadla bardzo chaotycznie baaardzo a potem o 6.00 10.00 14.00 18.00 24.00 2.00 ale potrafila w nocy meidzy karmieniami sie wybudzic i dupa...wiec za rada mamy przestalam budzic na nocne karmienie bo jakby byla glodna to by sie budzila sama no i od tyg spi od tej 22.00 bo tak mniej wiecej zasypia i zalezy czasami spi do 4.00 czasami do 5.00 a czasami do 6.00 rano.przybiera ladnie wiec ok,zreszta w Irl kaza karmic mm na żądanie przez pierwsze tygodnie wiec jak nie żąda to nie bede jej zmuszac,w nocy generalnie kaza budzic te dzieci ktore zle przybieraja na wadze czy np wczesniaki.oczywiscie kaza budzic wszytskie do skonczenia 1 miesiaca ale my skrocilismy ten czas o tydzien i tez jest ok.

aaa no i zauwaz ze wieczorem karmimy ja co 2 h o tej 17 i 19 i 21 wtedy sie dobrze najada i sobie kima prawie cala noc,oczywiscie sa czasami noce ze sie budzi o tej 2 czy 3 ale juz nie codziennie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 22:01

Fidelissa, Maga31 lubią tę wiadomość

• Nata Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yhym, no ja Wam powiem że po zmianie mleka nasz budzi się co 2,5h czasem dłużej pośpi o ile już zaśnie...ogólnie jak liczę to on dzisiaj np spał może 6h...to chyba za mało na takie małe dziecko czy mnie się wydaje? wcześniej w nocy spał po 4h a teraz maks 3 a w dzień to tak jak mówię co 2,5 się budzi...

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santocha
    Ja jem jabłka gruszki surowe i ok.
    Schabowe normalne tez jadłam i ok.
    Za to nie mogę jesc zielonych ogórków....

Santoocha

Mam pytanie pisałaś, ze Szymek używa smoczków Mam?
    Czy rzeczywiście niewypadaja?
    Bo to jest problem u nas. Młody zasypia i co chwile sie budzi jak smoczek wypadnie i płacze trzeba podejść dać smoka i od nowa usypia itd......

Mysle o takim
    http://www.mamabebe.pl/product-pol-21780-Smoczek-MAM-Start-0-2m.html%20Antypoślizgowy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 22:21

qq87j44jhto0od0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    kochane moje a powiedzcie mi w ciągu doby to ile godzin śpią Wasze dzieci? licząc od zerowej do zerowej powiedzmy? Pati trzymam kciuki za mleczko :-)

ojej roznie ale w nocy to tak jak pisalam nawet 7-9 h ciurkiem a w dzien..hmmm tylko na spacerach wiec kolo 2h od momentu wsadzenia do wozka i powrotu do domu i potem u mnie na klacie pare 10-15 min drzemek to wsio bo jak ja odkladam do lozeczka w dzien to juz nie spi tylko marudzi zeby mama sie nia zajela.

Nata lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Santocha
    Ja jem jabłka gruszki surowe i ok.
    Schabowe normalne tez jadłam i ok.
    Za to nie mogę jesc zielonych ogórków....

Santoocha

Mam pytanie pisałaś, ze Szymek używa smoczków Mam?
    Czy rzeczywiście niewypadaja?
    Bo to jest problem u nas. Młody zasypia i co chwile sie budzi jak smoczek wypadnie i płacze trzeba podejść dać smoka i od nowa usypia itd......

Mysle o takim
    http://www.mamabebe.pl/product-pol-21780-Smoczek-MAM-Start-0-2m.html%20Antypoślizgowy

ja mam te smoczki bo innych nina nie chciala ale one niestety wypadaja...mnie sie wydaje ze nasze maluchy narazie nie umieja ich jeszcze dobrze ssac i niestety trzeba sie przemeczyc i te 2000 razy leciec je wsadzac.

Fidelissa lubi tę wiadomość

• Nata Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za odpowiedzi. Miłej nocki.
    Madlenn co u Ciebie? nastka żyjesz??

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik co ok.3h do poczucia ulgi tylko bo inaczej sobie możesz bardziej rozkrecic ;P

No niestety Nata troszkę mamusiek Nam zblakło ;P
    ..malo czasu teraz ;P masakra ja nie wiem kiedy ja te prace semestralne napisze a nie widzi mi się ich pisać w nocy... A matme chyba od kogoś spisze nie do zrobienia dla mnie za dużo opuściłam.. ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 22:39

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie ze ja zdałam sobie sprawe ze Amelka jest aktywna w tych godzinach co w czasie ciąży zawsze wieczorami mocno kopala. Co do karmienia to wcześniej budzilam ją a teraz co 2.5-3.5 godz się sama budzi w nocy nie budze bo mi tak tez mama doradzila.
    Mam pytanie co do smoczkow to wasze maluchy ssa całą noc? Bo ja mojej zabieram bo ja ulewa i ma smoczka to się dusi i mnie to stresuje.

AgataP, Maga31 lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty moja teraz od pukać 5 nocy pod rząd przesypia tylko z przerwami na karmienie. Także chyba już się przestawiła, trwało to 3 tygodnie, ale się udało. Kp a i tak mi po ostatnim karmieniu przesypia tak 4-5 godzin

Dotty84, Maga31 lubią tę wiadomość

rwi37s6.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    ja mam te smoczki bo innych nina nie chciala ale one niestety wypadaja...mnie sie wydaje ze nasze maluchy narazie nie umieja ich jeszcze dobrze ssac i niestety trzeba sie przemeczyc i te 2000 razy leciec je wsadzac.

Agatka bo tam jest napisane na stronie ze nie wypadają.....cholibka a milam nadzieje, ze to prawda....
    On trzyma juz łapka ale jak zasypia to puszcza...i ryk

A te drugie ktoś pisał chyba Ewelinka aventa soothie? Tez wypadają?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 22:41

AgataP lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czas odpoczac do następnego karmienia. Idziemy sie ważyć jutro o 11 trzymać kciuki:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 22:44

xpatiiix3, Maga31 lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja chyba tez się przestawiła juz w nocy dwa karmienia trzy czasem ale wiem ze niedługo juz he ;)

A jutro ważenie ;) Fidelissa za Was tez kciuki trzymam ;)

Viv moja odpływa i sama wypluwa i odkładam na bok ;)!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 22:47

Viviana, Maga31, Fidelissa lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie Madlen Nastka co u Was?

ej dziewczyny ile zajmuje wam uspienie dzieci,tzn my mala kaldziemy po jedzeniu o 21 do jej lozeczka i tak glaskamy i jakos tam stramy sie ja uspic ale i tak z godizne sie do niej potem lata ...jak jest u Was?

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kładę ją i nie ma dziecka raz ze smokiem raz bez roznie aha kwestia hmm od sekundy do 10min tfu tfut fu bo znowu przechwale.. :o

No wiec jest bardzo nie grzeczna wcale nie śpi i drze się ciągle, no i strasznie absorbująca.. ;D

Oby podziałało ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 22:52

AgataP, hibiskus, Maga31, Fidelissa lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny poczytajcie o high need baby moze ktorejs sie przyda https://docs.google.com/document/d/160pfseC586uUiFwx_aXGr7X_D4Up_NdhXNmsLX0-Z0U/edit#

ewelina_d, Fidelissa lubią tę wiadomość

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fidelissa - wypadają, bo są dość ciężkie.

Ewelina
    hhojzmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzindybry ciocie :) tak sobie rosne :) w piatek koncze miesiac :) ale ten czas zapitala ...a jeszcze "wczoraj" ja rodzilam...

2vhzlm1.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 23:13

Mag.1990, anusiaa90, natasza82, xpatiiix3, Florentine, Maga31, zupaztytki, Mamadomina, Dotty84, KUNIAK, Nata, maaartinka, karmelek, ewelina_d, Milaszka, Viviana, Fidelissa, Rybka Nemo, scindapsus, Goplana lubią tę wiadomość

• Mamadomina Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha my walczymy od 21 do 22.30 ale to nasza wina bo mlody spi z nami. Wlasnie postanowilismy ze to sie zmieni. Dziewczyny Marcinek ma pieluszkowe zapalenie skóry. Juz probowalam sudocrem (przy starszym dzialal), bepanthen i alantan i dupa. Na kropeczki i czerwona pupe. co mozna jeszcze uzyc?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 14:03

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
‹‹ 2101 2102 2103 2104 2105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ