X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Mam pytanie do mam karmiących pijecie kawę, coś Maga pisałaś że pijesz a jaką, rozpuszczalną, bo ja musze dziś wypić bo nie dam rady.

Madalenko napisz czy Twoja Hania przechodziła skok rozwojowy 5tygodnia?

Przechodziła.wtedy noc z dniem się mieszały. Byle nosić na rękach i do tego zaczęło się z brzuszkiem. Nie było hardcore ale jednak od tego momentu jest coraz aktywniejsza w ciągu dnia.

A teraz zjadła o 18 i padła:)muszę ja rozbudzić. Szybki prysznic, przyszykuje jej mlesio na później i muszę obudzić księżniczkę.
    Dziewczyny a co powiecie na to jak mój wychodzi do pracy na 24h a czasem i dłużej. Ja to dopiero miałam pietra. Ale dalysmy rade. Jak mus to mus. Na zakupy czy spacery tez sama. Autem męża co prawda nie jeździe i wole nie ryzykować ;)

Maga31, Fidelissa lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ewelina ;)

Saantocha ja jem surowe ;) może folii, z piekarnika.?

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez jem surowe jabłka, cytrusy sobie odpuszczam w takim razie:) jem też banany. Pati bawarkę sobie też popijaj mi w szpitalu sie tak laktacja rozkrecila nie wiem czy to byl zbieg okolicznosci ale ziolka na laktacje i bawarka i poszłoo teraz tez pije sobie czasem tak w razie czego;)
    Ciekawa jestem jak dzis nocka minie, mała juz nauczyla sie ssać smoka i śpi u siebie w łóżeczku wiec jestem dobrej mysli.
    Aha! Była mama! Pisałam wam ze ciocia byla u mnie w szpitalu bez zapowiedzi. Bylam jeden dzien po cc czułam sie fatalnie nie mialam ochoty na gosci i byc moze bylo to po mnie widac to dzis mama zmusila mnie rozmawiac z nia przez tel ze moze sie powoli rodzina wybierac w odwiedziny, to zrobili ze mnie kurwa nie wiem kogo ciocia mowi ze wszyscy sie boja mnie itp zal dupe sciska. Nikt kurwa nie rozumie dla nich to pierwsze dziecko w rodzinie i chyba mysla ze maja prawo do niego takie samo jak ja! Masakra jeszcze wyrzuty chca we mnie wzbudzic!!!

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba zamowie ten laktator medeli tym bardziej ze zamowilam juz butelke zeby mala nie odzwyczaila sie od cyca ale kurde boje sie bo to nie jest tanie a te gowno co tu w domu mam to calkiem sie nie nadaje nie mialam stycznosci nigdy z tym i nie mam porownania boje sie ze mam takie cyce ze nie da sie z nich uciagnac?
    Moja Maja tez nie jest aktywna w ogole moze jest jeszcze za mala?Nie interesuje jej narazie nic poza cycem.
    A ja sie jeszcze nie odnalazłam w nowej roli owszem zajmuje sie nia najlepiej jak umiem ale jak mam chwile wolna dla siebie to jeszcze nie umiem jej wykorzystac nie zrobie sobie nawet nic jesc konkretnego siedze tylko przyczajona i nasluchuje ;/ inaczej byloby jakby maz byl przy nas ciagle ehhh faceci powinni miec tez rok tacierzynskiego:D

Fidelissa lubi tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa - to są dwa kolory filcu: czarny i biały:)

Viviana - ja piję kawę z kawiarki,oraz kawę inkę. Obie z mlekiem :)
    Ogólnie to można pić podobno dwie kawy zwykłe dziennie, no a inki to ile dusza zapragnie ;)
    Ale ja piję tylko rano,by się obudzić no i wieczorem dla relaksu jak mąż wróci, bo do kawki lubię zjeść coś słodkiego - staram się by to była gorzka czekolada,ale czasami bywa że jest słodka.Na szczęście przy małym tyle się nalatam,że na razie chudnę mimo tych czekolad;)

mamadomina - teściowa beznadziejna :/. Nie przejmuj się!,zapomniała już jak sama miała dzieci małe,albo idealizuje sobie przeszłość...

Viviana, Fidelissa, Mamadomina lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik ja mam laktator z medeli i mogę go szczerze polecić :) ręcznym bym sie zajechala..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 20:25

201411191762.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik - kup używany na allegro albo olx, ja kupiłam w zasadzie nowy, używany 3 razy, i zapłaciłam 150 zł, Pati jeszcze mniej.
    Mnie medela ściąga pokarm do opróżnienia piersi, więc też polecam, ale czasem tak też bywa, że laktator kompletnie nie łapie piersi, i to nie jest wina laktatora ani piersi, po prostu tak jest i już...

Ewelina
    hhojzmj.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://olx.pl/oferta/laktator-medela-mini-electric-gwarancja-prawie-nowy-CID88-ID7XFTT.html#b9394f6ad5;promoted

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki kochana:* własnie boje sie ze u mnie nie łapie, ten co mam to jakiś "tufi" elektryczny po szwagierce no i bez opcji! Wsadzzam tam piers i nic nie łapie

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana ja wylicytowałam prawie nowy za 97 z przesyłka ;) dużo tego poszukaj ;D

http://allegro.pl/medela-mini-electric-odciagacz-pokarmu-i4814172850.html#thumb/1

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 20:51

Evik lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to faktycznie atrakcyjne ceny, juz poszukuje:) kurcze tez mialyscie tak z poczatku ze bedac same z dzidziulkami jak one spia to wy czuwacie?mi sie oczy zamykaja ale za cholere nie zasne. Dzis zlapalam drzemke a jak ona tylko fuknela to biegiem sie zerwałam z jakims takim wyrzutem sumienia i strachem. Boze co za paranoja:)

Maga31 lubi tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Pola86 Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati co do laktacji, ja kilka dni temu mialam tez kryzys. Nie dalam niuni mm tylko lezalam z nia dobe niemal non stop. Pilam wtedy karmi, herbatke hipp, mleko 3,2 % i mnostwo wody. Wazylam niunke zeby sprawdzic czy przybiera i sie okazalo ze 65 g w ciagu tej kryzysowej doby. Potem laktacja ruszyla i teraz musze odciagac miedzy karmieniami. Julka je cala dobe co 1.5-2 godziny czasem nawet co godzine.

Maga31 lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo Pola chyba bym nie wyrobiła aż tak czesto ;P cos tam jest cos łyka ;) ale malo zasnęła i znowu wstała ciągną tego cyca ale nie łyka nic..

Mój Nelcik właśnie wykapany wstaje co chwila jak tylko cycka puści ehh..

6r1x0m.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 21:07

Evik, karmelek, Viviana, anusiaa90, Maga31 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny karmiące mm ile posiłków ciągu doby je wasze dziecko? Evik mnie tufi tez nie łapał ale pożyczyłam medele i było ok ciąg ma niezły :-)

Evik lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    dziewczyny karmiące mm ile posiłków ciągu doby je wasze dziecko? Evik mnie tufi tez nie łapał ale pożyczyłam medele i było ok ciąg ma niezły :-)

moja je o 6.00 10.00 13.30 17.00 19.00 21.00 wczesniej jadla jeszcze o 2.00 w nocy ale juz jej nie budze od tygodnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 21:23

ewelina_d, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    Agusia u mnie było to samo, ja się poddałam z karmieniem, przez miesiąc odciągałam pokarm. Nasz właśnie zjadł i już jest wycie...
    ja dalej walczę w dzień przystawiam na każde żądanie i w nocy też ale mam na szykowne swoje odciagniete w lodówce, jak juz młody nie chce łapać

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP no to ładnie je i w sumie ma niezłe przerwy, nasz je 8 razy na dobę...w nocy niunia nie je u Ciebie?

AgataP lubi tę wiadomość

rfnnk6n.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff dzięki wielkie temu kto wymyślił laktator elektryczny ;D

110 (30+80) sciagnęłam ;) czyli jednak to nie koniec tylko po prostu taki jakiś kryzys mamy.. ;)

I teraz śpimy tak na pieska zamiast żabci hehe xD Kulka <3

309lxjb.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 21:39

Evik, karmelek, Fidelissa, anusiaa90, natasza82, natasza82, misiaczk25, Maga31 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane moje a powiedzcie mi w ciągu doby to ile godzin śpią Wasze dzieci? licząc od zerowej do zerowej powiedzmy? Pati trzymam kciuki za mleczko :-)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

rfnnk6n.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja jakieś 2/3 doby przesypia ok.6-8 h aktywności razem ma ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 2100 2101 2102 2103 2104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ