X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • caśka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linomag i zmiana pieluch

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 04:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A My pocycane i do jadła 60 z butli to co sciagnelam i śpimy masakra nawet nie wiecie jak się cieszę ona dopiero wstała chyba wróciło w pełni moje dzieciątko ;) 6,5h spala :D az musiałam wpaść i napisać ;) spadam też spać ;D

Ninja laleczka cudeńko <3 buziaki królewnie :**

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 04:45

Milaszka, Fidelissa lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caśka wrote:
    Linomag i zmiana pieluch
    kurcze my zmieniamy za kazdym razem nawet jak baka pusci. Sprobuje ten linomag. Teraz pojedlismy i chyba jeszcze troche pospimy.

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadomina wrote:
    kurcze my zmieniamy za kazdym razem nawet jak baka pusci. Sprobuje ten linomag. Teraz pojedlismy i chyba jeszcze troche pospimy.
    Ja panikowalam ze nic nie dziala, a za szybko chcialam rezultatów i zmienialam kremy. Ostatecznie w 24h prawie pozbylysmy się problemu: zmiana pieluszki co 2h max,zawsze po kupie/mokrym baku, wietrzenie! Podkladam ceratke na przewijak i 3 razy po pół godzinie bez pieluszki, używanie tylko wody do mycia z odrobiną mąki ziemniaczanej, wycieranie pupy do sucha, bepanthen za kazdym razem - nie e zalowalam.

Maga31, Mamadomina, Fidelissa lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caśka wrote:
    Linomag i zmiana pieluch
    To mialan wyslac dwie h temu:)

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka wyslalam nie wiem co jest z tym telefonem. Wczoraj musialam zjesc cos co mlodemu zaszkodzolo bo ma straszne gazy a zarlam fasolke zielona i malutki kawalek brokula i troche kukurydzy. Kurczaczki na tej diecie juz nie wien co jesc

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra,znowu zapomniałam kto o co pytał ;)
    Marzena - trzymam kciuki za dzisiejsze wywoływanie!

Fidelissa - trzymam kciuki za ważenie!My też dziś idziemy wieczorem skontrolować wagę Stasia :)

AgataP - co do zasypiania,to jak zaśnie podczas karmienia i nie chce więcej to po odłożeniu do łóżeczka śpi,jak się wybudza podczas kładzenia to głaszczę miedzy brwiami,to mu się oczka same zamykają jak jest zmęczony i tak do 20min zasypia :)

Ja też dokarmiam na żądanie przed snem,przez co mam w nocy aż 5godz spokoju,od początku karmienia i to przy kp! :D Potem sam się budzi około 3 rano to wypije max 20min i zasypia i wstaje około 7.00 (akurat jak mąż wstaje do pracy to ma darmowy budzik i przebieranie pieluchy na początek dnia :P )

W ciągu dnia mało śpi,czasami tak do 1godz,ale zazwyczaj po 0,5h po karmieniu a potem zabawa :)
    Jak policzę dokładnie to napiszę

evik - złota zasada na sam początek- jak dziecko śpi to też należy spać,potem będzie czas by się przyglądać i podziwiać jak się szybko rozwija ;)

co do smoczka to jak mu wypada to zabieram i odkładam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 15:06

AgataP, Fidelissa lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP - śliczna Ninja! <3

Któraś z mam pytała o seks po porodzie (przepraszam umknęło mi która).
    Ogólnie nie powinno się współżyć w czasie połogu (6tyg) a tak na prawdę to do wizyty u ginekologa aż da "zielone światło".
    Nawet jeśli na zewnątrz wszystko wygląda ok, nie wiadomo jaki jest stan w środku - ja bym nie ryzykowała, choć wiem (podczytywałam grudniówki), że niektóre dziewczyny kochały się nawet po 2-3 tygodniach mimo szwów...
    Mnie wydaje się, że jednak można te kilka tygodni poczekać, mąż chyba powinien zrozumieć :) Mój bynajmniej rozumie i póki co nawet nie proponuje, a posucha już od 2 miesięcy...

Maga31, Fidelissa lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam wczoraj kontrastowe obrazki i ułożyłam w łóżeczku Hani, i szooook!
    Po porannej histerii położyłam ją w łóżeczku i przez jakieś pół godziny oglądała sobie te obrazki a potem usnęła!
    Czuję się WOLNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :) laj, laj, laj - zjadłam śniadanie i wstawiłam pranie! Juuuuhhhuuuu!

Paju, ewelina_d, Maga31, Milaszka, ÓptimusPrime, Fidelissa, natasza82, Goplana lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Santocha
    Santoocha

Mam pytanie pisałaś, ze Szymek używa smoczków Mam?
    Czy rzeczywiście niewypadaja?
    Bo to jest problem u nas. Młody zasypia i co chwile sie budzi jak smoczek wypadnie i płacze trzeba podejść dać smoka i od nowa usypia itd......

Mysle o takim
    http://www.mamabebe.pl/product-pol-21780-Smoczek-MAM-Start-0-2m.html%20Antypoślizgowy

Właśnie taki mam. Szymek sam wypluwa smoczek jak zasypia, albo w lekkim śnie. I potem go nie potrzebuje. Więc nie wiem czy wypada samoistnie. U niego widać, że celowo wypycha go językiem.

Wisiał mi dziś na piersi od 24 do 3. Żarł jak głupi, a i tak obudził się przed 5 na następną porcję.
    Czekamy na kardiologa, Tata ma być o 12 i spadamy stąd...do pracy ;) Muszę zrobić biurokrację związaną z końcem listopada. A dopiero potem do domu. Jak pomyślę, że czeka mnie konfrontacja z teściową, to aż mnie trzesie.

A w ogóle to śliczny dzień dziś, w końcu mamy słońce! :D

Fidelissa lubi tę wiadomość

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kiedy (w którym tygodniu życia) robicie pierwsze szczepienia?
    Ja planuję zaszczepić skojarzoną 6w1 + rotawirusy - wszystko zalecane w "drugim miesiącu życia", ale to znaczy, że mam czekać na sam koniec drugiego miesiąca? Czy mam szczepić jak tylko się 2 miesiąc zacznie?

No i kiedy na USG bioderek? Mam już skierowanie, ale tez nie wiem czy to trzeba w jakimś konkretnym terminie zrobić?

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty na wypisie Szymka mamy napisane ze kontrola bioderek w 1-2.m.z
    My mamy termin na 17 grudnia czyli bedzie miał 6,5 tygodnia.

A szczepienia niby w 6 tygodniu są. Tak słyszałam przynajmniej.

A tak w ogóle mamy problem z kupa.
    Mały cały czas jest tylko na piersi, ja cały czas jem wszystko. I było ok robił kilka kupek na dzień. A od jakieś 1,5 tygodnia mamy problem. Nie robił 3 dni później dostał czopek i zrobił normalnej konsystencji więc zatwardzenia nie ma, na drugi dzień znowu czopek i później dwa dni zrobił jedna malutka sam i wczoraj znowu czopek.
    Gdyby był grzeczny to bym się nie martwila i by czopkow nie dostawał Ale on ma chwilę ze płacze, pręży się i widać że chce zrobić a nie może :/
    Wtedy też budzi się w nocy o 3 i do rana co chwilę poplakuje.
    Po czopku śpi całą noc więc wychodzi, ze ta kupa go męczy. Dziś spał od 24 do teraz(bo śpi) z podbudka o 3 (myślałam, ze głodny Ale jeść nie chciał tylko smoczka), 5(smoczek) i 7.30 (jadł cyca)

I teraz nie wiem co robić, przecież nie mogę mu dawać codziennie czopko w.

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju nam pediatra powiedzial ze uprzedza ze po skonczeniu miesiąca może być jedna kupa na tydzień i zeby się tym nie wystraszyc bo to będzie taki przeskok z kilku kup dziennie do jednej na kilka dni..

201411191762.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju - mi pediatra poradziła, żeby spróbować podawać po trochu przegotowaną wodę albo herbatkę z koperku - niby przy karmieniu piersią nie ma potrzeby dopajania, ale jeśli ma problemy z kupką i robi raczej twarde kupki to podobno woda pomaga :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj tez mamy ważenie. Oby cos przybrał na wadze bo to wizyta kontrolna bo tydz temu przybral tylko 70g a powinien min 200g..

monikamina lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty my szczepimy poczatkiem stycznia, na USG bioderek tez jesteśmy juz umowieni na styczeń ale muszę zobaczyć dokładnie na kiedy

Dotty84 lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki z info Paju :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łmomatko!!!! zmienilam sie w potwora....pamietacie jak psioczylam na te babska co mi nakazuja sie wyspac przed macierzynstwem i wyszalec bo potem to juz snu nie zaznam i w ogloe...no to sie w taki egzemplarz zamienilam...sistra moja rodzi w lutym...i juz jej zdazylam powiedziec...wyspij sie bo potem to juz nie pospisz...masakraaa,ratunku...ale moze dlatego ze mala marudzila przez sen a hippis chrapal i nic nie zmruzylam oka w nocy ,mialam nadzieje ze nad ranem zasne z mala do 10 a ona dzis spac nie chciala ...echhhh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 10:15

Maga31, Fidelissa lubią tę wiadomość

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Kupiłam wczoraj kontrastowe obrazki i ułożyłam w łóżeczku Hani, i szooook!
    Po porannej histerii położyłam ją w łóżeczku i przez jakieś pół godziny oglądała sobie te obrazki a potem usnęła!
    Czuję się WOLNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :) laj, laj, laj - zjadłam śniadanie i wstawiłam pranie! Juuuuhhhuuuu!
    no ja dziś kupuję filc i będę szyć coś podobnego do karuzeli Magi tylko do powieszenia wszerz na kołysce:) bo nigdzie nie znalazłam nic takiego do kupienia (a szkoda! może to pomysł na biznes;)).

Maga31, Milaszka, Dotty84, Fidelissa lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my pierwsza szczepionke 6 w 1 mamy jak skonczymy 2 msc potem 4 msc 6msc 12msc czy jakos tak.na gruzlice szczepilismy w tamtym tyg.

‹‹ 2102 2103 2104 2105 2106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ