Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
A My pocycane i do jadła 60 z butli to co sciagnelam i śpimy masakra nawet nie wiecie jak się cieszę ona dopiero wstała chyba wróciło w pełni moje dzieciątko 6,5h spala az musiałam wpaść i napisać spadam też spać
Ninja laleczka cudeńko buziaki królewnie :**Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 04:45
Milaszka, Fidelissa lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Mamadomina wrote:kurcze my zmieniamy za kazdym razem nawet jak baka pusci. Sprobuje ten linomag. Teraz pojedlismy i chyba jeszcze troche pospimy.
Maga31, Mamadomina, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Dobra,znowu zapomniałam kto o co pytał
Marzena - trzymam kciuki za dzisiejsze wywoływanie!
Fidelissa - trzymam kciuki za ważenie!My też dziś idziemy wieczorem skontrolować wagę Stasia
AgataP - co do zasypiania,to jak zaśnie podczas karmienia i nie chce więcej to po odłożeniu do łóżeczka śpi,jak się wybudza podczas kładzenia to głaszczę miedzy brwiami,to mu się oczka same zamykają jak jest zmęczony i tak do 20min zasypia
Ja też dokarmiam na żądanie przed snem,przez co mam w nocy aż 5godz spokoju,od początku karmienia i to przy kp! Potem sam się budzi około 3 rano to wypije max 20min i zasypia i wstaje około 7.00 (akurat jak mąż wstaje do pracy to ma darmowy budzik i przebieranie pieluchy na początek dnia )
W ciągu dnia mało śpi,czasami tak do 1godz,ale zazwyczaj po 0,5h po karmieniu a potem zabawa
Jak policzę dokładnie to napiszę
evik - złota zasada na sam początek- jak dziecko śpi to też należy spać,potem będzie czas by się przyglądać i podziwiać jak się szybko rozwija
co do smoczka to jak mu wypada to zabieram i odkładam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 15:06
AgataP, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
AgataP - śliczna Ninja!
Któraś z mam pytała o seks po porodzie (przepraszam umknęło mi która).
Ogólnie nie powinno się współżyć w czasie połogu (6tyg) a tak na prawdę to do wizyty u ginekologa aż da "zielone światło".
Nawet jeśli na zewnątrz wszystko wygląda ok, nie wiadomo jaki jest stan w środku - ja bym nie ryzykowała, choć wiem (podczytywałam grudniówki), że niektóre dziewczyny kochały się nawet po 2-3 tygodniach mimo szwów...
Mnie wydaje się, że jednak można te kilka tygodni poczekać, mąż chyba powinien zrozumieć Mój bynajmniej rozumie i póki co nawet nie proponuje, a posucha już od 2 miesięcy...Maga31, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Kupiłam wczoraj kontrastowe obrazki i ułożyłam w łóżeczku Hani, i szooook!
Po porannej histerii położyłam ją w łóżeczku i przez jakieś pół godziny oglądała sobie te obrazki a potem usnęła!
Czuję się WOLNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! laj, laj, laj - zjadłam śniadanie i wstawiłam pranie! Juuuuhhhuuuu!Paju, ewelina_d, Maga31, Milaszka, ÓptimusPrime, Fidelissa, natasza82, Goplana lubią tę wiadomość
-
Fidelissa wrote:Santocha
Santoocha
Mam pytanie pisałaś, ze Szymek używa smoczków Mam?
Czy rzeczywiście niewypadaja?
Bo to jest problem u nas. Młody zasypia i co chwile sie budzi jak smoczek wypadnie i płacze trzeba podejść dać smoka i od nowa usypia itd......
Mysle o takim
http://www.mamabebe.pl/product-pol-21780-Smoczek-MAM-Start-0-2m.html%20Antypoślizgowy
Właśnie taki mam. Szymek sam wypluwa smoczek jak zasypia, albo w lekkim śnie. I potem go nie potrzebuje. Więc nie wiem czy wypada samoistnie. U niego widać, że celowo wypycha go językiem.
Wisiał mi dziś na piersi od 24 do 3. Żarł jak głupi, a i tak obudził się przed 5 na następną porcję.
Czekamy na kardiologa, Tata ma być o 12 i spadamy stąd...do pracy Muszę zrobić biurokrację związaną z końcem listopada. A dopiero potem do domu. Jak pomyślę, że czeka mnie konfrontacja z teściową, to aż mnie trzesie.
A w ogóle to śliczny dzień dziś, w końcu mamy słońce!
Fidelissa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, kiedy (w którym tygodniu życia) robicie pierwsze szczepienia?
Ja planuję zaszczepić skojarzoną 6w1 + rotawirusy - wszystko zalecane w "drugim miesiącu życia", ale to znaczy, że mam czekać na sam koniec drugiego miesiąca? Czy mam szczepić jak tylko się 2 miesiąc zacznie?
No i kiedy na USG bioderek? Mam już skierowanie, ale tez nie wiem czy to trzeba w jakimś konkretnym terminie zrobić? -
Dotty na wypisie Szymka mamy napisane ze kontrola bioderek w 1-2.m.z
My mamy termin na 17 grudnia czyli bedzie miał 6,5 tygodnia.
A szczepienia niby w 6 tygodniu są. Tak słyszałam przynajmniej.
A tak w ogóle mamy problem z kupa.
Mały cały czas jest tylko na piersi, ja cały czas jem wszystko. I było ok robił kilka kupek na dzień. A od jakieś 1,5 tygodnia mamy problem. Nie robił 3 dni później dostał czopek i zrobił normalnej konsystencji więc zatwardzenia nie ma, na drugi dzień znowu czopek i później dwa dni zrobił jedna malutka sam i wczoraj znowu czopek.
Gdyby był grzeczny to bym się nie martwila i by czopkow nie dostawał Ale on ma chwilę ze płacze, pręży się i widać że chce zrobić a nie może
Wtedy też budzi się w nocy o 3 i do rana co chwilę poplakuje.
Po czopku śpi całą noc więc wychodzi, ze ta kupa go męczy. Dziś spał od 24 do teraz(bo śpi) z podbudka o 3 (myślałam, ze głodny Ale jeść nie chciał tylko smoczka), 5(smoczek) i 7.30 (jadł cyca)
I teraz nie wiem co robić, przecież nie mogę mu dawać codziennie czopko w. -
nick nieaktualnyłmomatko!!!! zmienilam sie w potwora....pamietacie jak psioczylam na te babska co mi nakazuja sie wyspac przed macierzynstwem i wyszalec bo potem to juz snu nie zaznam i w ogloe...no to sie w taki egzemplarz zamienilam...sistra moja rodzi w lutym...i juz jej zdazylam powiedziec...wyspij sie bo potem to juz nie pospisz...masakraaa,ratunku...ale moze dlatego ze mala marudzila przez sen a hippis chrapal i nic nie zmruzylam oka w nocy ,mialam nadzieje ze nad ranem zasne z mala do 10 a ona dzis spac nie chciala ...echhhh
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 10:15
Maga31, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Dotty84 wrote:Kupiłam wczoraj kontrastowe obrazki i ułożyłam w łóżeczku Hani, i szooook!
Po porannej histerii położyłam ją w łóżeczku i przez jakieś pół godziny oglądała sobie te obrazki a potem usnęła!
Czuję się WOLNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! laj, laj, laj - zjadłam śniadanie i wstawiłam pranie! Juuuuhhhuuuu!Maga31, Milaszka, Dotty84, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny