X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • caśka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linomag i zmiana pieluch

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 04:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A My pocycane i do jadła 60 z butli to co sciagnelam i śpimy masakra nawet nie wiecie jak się cieszę ona dopiero wstała chyba wróciło w pełni moje dzieciątko ;) 6,5h spala :D az musiałam wpaść i napisać ;) spadam też spać ;D

Ninja laleczka cudeńko <3 buziaki królewnie :**

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 04:45

Milaszka, Fidelissa lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caśka wrote:
    Linomag i zmiana pieluch
    kurcze my zmieniamy za kazdym razem nawet jak baka pusci. Sprobuje ten linomag. Teraz pojedlismy i chyba jeszcze troche pospimy.

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadomina wrote:
    kurcze my zmieniamy za kazdym razem nawet jak baka pusci. Sprobuje ten linomag. Teraz pojedlismy i chyba jeszcze troche pospimy.
    Ja panikowalam ze nic nie dziala, a za szybko chcialam rezultatów i zmienialam kremy. Ostatecznie w 24h prawie pozbylysmy się problemu: zmiana pieluszki co 2h max,zawsze po kupie/mokrym baku, wietrzenie! Podkladam ceratke na przewijak i 3 razy po pół godzinie bez pieluszki, używanie tylko wody do mycia z odrobiną mąki ziemniaczanej, wycieranie pupy do sucha, bepanthen za kazdym razem - nie e zalowalam.

Maga31, Mamadomina, Fidelissa lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caśka wrote:
    Linomag i zmiana pieluch
    To mialan wyslac dwie h temu:)

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka wyslalam nie wiem co jest z tym telefonem. Wczoraj musialam zjesc cos co mlodemu zaszkodzolo bo ma straszne gazy a zarlam fasolke zielona i malutki kawalek brokula i troche kukurydzy. Kurczaczki na tej diecie juz nie wien co jesc

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra,znowu zapomniałam kto o co pytał ;)
    Marzena - trzymam kciuki za dzisiejsze wywoływanie!

Fidelissa - trzymam kciuki za ważenie!My też dziś idziemy wieczorem skontrolować wagę Stasia :)

AgataP - co do zasypiania,to jak zaśnie podczas karmienia i nie chce więcej to po odłożeniu do łóżeczka śpi,jak się wybudza podczas kładzenia to głaszczę miedzy brwiami,to mu się oczka same zamykają jak jest zmęczony i tak do 20min zasypia :)

Ja też dokarmiam na żądanie przed snem,przez co mam w nocy aż 5godz spokoju,od początku karmienia i to przy kp! :D Potem sam się budzi około 3 rano to wypije max 20min i zasypia i wstaje około 7.00 (akurat jak mąż wstaje do pracy to ma darmowy budzik i przebieranie pieluchy na początek dnia :P )

W ciągu dnia mało śpi,czasami tak do 1godz,ale zazwyczaj po 0,5h po karmieniu a potem zabawa :)
    Jak policzę dokładnie to napiszę

evik - złota zasada na sam początek- jak dziecko śpi to też należy spać,potem będzie czas by się przyglądać i podziwiać jak się szybko rozwija ;)

co do smoczka to jak mu wypada to zabieram i odkładam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 15:06

AgataP, Fidelissa lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP - śliczna Ninja! <3

Któraś z mam pytała o seks po porodzie (przepraszam umknęło mi która).
    Ogólnie nie powinno się współżyć w czasie połogu (6tyg) a tak na prawdę to do wizyty u ginekologa aż da "zielone światło".
    Nawet jeśli na zewnątrz wszystko wygląda ok, nie wiadomo jaki jest stan w środku - ja bym nie ryzykowała, choć wiem (podczytywałam grudniówki), że niektóre dziewczyny kochały się nawet po 2-3 tygodniach mimo szwów...
    Mnie wydaje się, że jednak można te kilka tygodni poczekać, mąż chyba powinien zrozumieć :) Mój bynajmniej rozumie i póki co nawet nie proponuje, a posucha już od 2 miesięcy...

Maga31, Fidelissa lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam wczoraj kontrastowe obrazki i ułożyłam w łóżeczku Hani, i szooook!
    Po porannej histerii położyłam ją w łóżeczku i przez jakieś pół godziny oglądała sobie te obrazki a potem usnęła!
    Czuję się WOLNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :) laj, laj, laj - zjadłam śniadanie i wstawiłam pranie! Juuuuhhhuuuu!

Paju, ewelina_d, Maga31, Milaszka, ÓptimusPrime, Fidelissa, natasza82, Goplana lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Santocha
    Santoocha

Mam pytanie pisałaś, ze Szymek używa smoczków Mam?
    Czy rzeczywiście niewypadaja?
    Bo to jest problem u nas. Młody zasypia i co chwile sie budzi jak smoczek wypadnie i płacze trzeba podejść dać smoka i od nowa usypia itd......

Mysle o takim
    http://www.mamabebe.pl/product-pol-21780-Smoczek-MAM-Start-0-2m.html%20Antypoślizgowy

Właśnie taki mam. Szymek sam wypluwa smoczek jak zasypia, albo w lekkim śnie. I potem go nie potrzebuje. Więc nie wiem czy wypada samoistnie. U niego widać, że celowo wypycha go językiem.

Wisiał mi dziś na piersi od 24 do 3. Żarł jak głupi, a i tak obudził się przed 5 na następną porcję.
    Czekamy na kardiologa, Tata ma być o 12 i spadamy stąd...do pracy ;) Muszę zrobić biurokrację związaną z końcem listopada. A dopiero potem do domu. Jak pomyślę, że czeka mnie konfrontacja z teściową, to aż mnie trzesie.

A w ogóle to śliczny dzień dziś, w końcu mamy słońce! :D

Fidelissa lubi tę wiadomość

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kiedy (w którym tygodniu życia) robicie pierwsze szczepienia?
    Ja planuję zaszczepić skojarzoną 6w1 + rotawirusy - wszystko zalecane w "drugim miesiącu życia", ale to znaczy, że mam czekać na sam koniec drugiego miesiąca? Czy mam szczepić jak tylko się 2 miesiąc zacznie?

No i kiedy na USG bioderek? Mam już skierowanie, ale tez nie wiem czy to trzeba w jakimś konkretnym terminie zrobić?

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty na wypisie Szymka mamy napisane ze kontrola bioderek w 1-2.m.z
    My mamy termin na 17 grudnia czyli bedzie miał 6,5 tygodnia.

A szczepienia niby w 6 tygodniu są. Tak słyszałam przynajmniej.

A tak w ogóle mamy problem z kupa.
    Mały cały czas jest tylko na piersi, ja cały czas jem wszystko. I było ok robił kilka kupek na dzień. A od jakieś 1,5 tygodnia mamy problem. Nie robił 3 dni później dostał czopek i zrobił normalnej konsystencji więc zatwardzenia nie ma, na drugi dzień znowu czopek i później dwa dni zrobił jedna malutka sam i wczoraj znowu czopek.
    Gdyby był grzeczny to bym się nie martwila i by czopkow nie dostawał Ale on ma chwilę ze płacze, pręży się i widać że chce zrobić a nie może :/
    Wtedy też budzi się w nocy o 3 i do rana co chwilę poplakuje.
    Po czopku śpi całą noc więc wychodzi, ze ta kupa go męczy. Dziś spał od 24 do teraz(bo śpi) z podbudka o 3 (myślałam, ze głodny Ale jeść nie chciał tylko smoczka), 5(smoczek) i 7.30 (jadł cyca)

I teraz nie wiem co robić, przecież nie mogę mu dawać codziennie czopko w.

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju nam pediatra powiedzial ze uprzedza ze po skonczeniu miesiąca może być jedna kupa na tydzień i zeby się tym nie wystraszyc bo to będzie taki przeskok z kilku kup dziennie do jednej na kilka dni..

201411191762.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju - mi pediatra poradziła, żeby spróbować podawać po trochu przegotowaną wodę albo herbatkę z koperku - niby przy karmieniu piersią nie ma potrzeby dopajania, ale jeśli ma problemy z kupką i robi raczej twarde kupki to podobno woda pomaga :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj tez mamy ważenie. Oby cos przybrał na wadze bo to wizyta kontrolna bo tydz temu przybral tylko 70g a powinien min 200g..

monikamina lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty my szczepimy poczatkiem stycznia, na USG bioderek tez jesteśmy juz umowieni na styczeń ale muszę zobaczyć dokładnie na kiedy

Dotty84 lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki z info Paju :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łmomatko!!!! zmienilam sie w potwora....pamietacie jak psioczylam na te babska co mi nakazuja sie wyspac przed macierzynstwem i wyszalec bo potem to juz snu nie zaznam i w ogloe...no to sie w taki egzemplarz zamienilam...sistra moja rodzi w lutym...i juz jej zdazylam powiedziec...wyspij sie bo potem to juz nie pospisz...masakraaa,ratunku...ale moze dlatego ze mala marudzila przez sen a hippis chrapal i nic nie zmruzylam oka w nocy ,mialam nadzieje ze nad ranem zasne z mala do 10 a ona dzis spac nie chciala ...echhhh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 10:15

Maga31, Fidelissa lubią tę wiadomość

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Kupiłam wczoraj kontrastowe obrazki i ułożyłam w łóżeczku Hani, i szooook!
    Po porannej histerii położyłam ją w łóżeczku i przez jakieś pół godziny oglądała sobie te obrazki a potem usnęła!
    Czuję się WOLNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :) laj, laj, laj - zjadłam śniadanie i wstawiłam pranie! Juuuuhhhuuuu!
    no ja dziś kupuję filc i będę szyć coś podobnego do karuzeli Magi tylko do powieszenia wszerz na kołysce:) bo nigdzie nie znalazłam nic takiego do kupienia (a szkoda! może to pomysł na biznes;)).

Maga31, Milaszka, Dotty84, Fidelissa lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my pierwsza szczepionke 6 w 1 mamy jak skonczymy 2 msc potem 4 msc 6msc 12msc czy jakos tak.na gruzlice szczepilismy w tamtym tyg.

‹‹ 2102 2103 2104 2105 2106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ