Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMi skierowanie pediatry na usg bioder nic nie dało, bo w moim mieście nie ma już kontraktów na nfz i dopiero pod koniec stycznia mogą zapisać a to już będzie po ptokach. I tak wychodzi, że nawet jak się chodzi na nfz to i tak trzeba prywatnie - wtedy termin badania jaki chce. Porąbana ta służba zdrowia.
Dziewczyny po cc - jak z waszą blizną? U mnie miejscami jest jeszcze czerwonawa (nie ogniście czerwona, ale jak taki czerwony strupek czasem się robi np. po zadrapaniu, skaleczeniu). Poza tym nie boli ani nic, prócz tego dziwnego uczucia ponad blizną, jakbym nie miała czucia na skórze. -
Frida podobno podrażnia śluzówkę i może dojść do mikro urazów, tak mi położna powiedziała. Lepiej patyczkiem do uszu czyścić nosek, patyczek namoczony w soli fizjo i wkladamy na długość tego białego przekrecamy i wyciagamy z noska. no i codziennie jedna kropelke soli do noska albo sól morską bo teraz w chalupach sucho...mamadomina dzieki. co do ulewanie ja nie karmie piersią a on właśnie taki nieprzetrwionym mlekiem uleje i to po takim czasie ehhhh
-
zeloth wrote:Mi skierowanie pediatry na usg bioder nic nie dało, bo w moim mieście nie ma już kontraktów na nfz i dopiero pod koniec stycznia mogą zapisać a to już będzie po ptokach. I tak wychodzi, że nawet jak się chodzi na nfz to i tak trzeba prywatnie - wtedy termin badania jaki chce. Porąbana ta służba zdrowia.
Dziewczyny po cc - jak z waszą blizną? U mnie miejscami jest jeszcze czerwonawa (nie ogniście czerwona, ale jak taki czerwony strupek czasem się robi np. po zadrapaniu, skaleczeniu). Poza tym nie boli ani nic, prócz tego dziwnego uczucia ponad blizną, jakbym nie miała czucia na skórze.
u nas tez bioderka prywatnie - z blizna dokładnie jak piszesz - ja stosuje plastry sutricon bo jednego bliznowca juz miałam i teraz nie chce miec.. -
Fidelissa wrote:Ale polecasz je?
Czyli nie smoczków które nie wypadają co minute? F...
Takie tylko miałam marzenie.....
tak wyglada najbrzydszy smok swiata:)
xpatiiix3, Maga31, Fidelissa, Milaszka lubią tę wiadomość
-
ewelina_d wrote:no ja dziś kupuję filc i będę szyć coś podobnego do karuzeli Magi tylko do powieszenia wszerz na kołysce:) bo nigdzie nie znalazłam nic takiego do kupienia (a szkoda! może to pomysł na biznes;)).
-
Fidelissa wrote:Ewelina a gdzie ten filc kupujesz? Będziesz kleić te czarne elementy do białych? Czy przyszywać?
http://allegro.pl/filc-1mm-ozdobny-dekoracyjny-20x30cm-bialy-i4767362489.html
http://allegro.pl/filc-1mm-ozdobny-dekoracyjny-20x30cm-czarny-i4800408710.html
http://allegro.pl/filc-1mm-ozdobny-dekoracyjny-20x30cm-czerwony-i4804267050.html
przyszyje do
http://allegro.pl/wstazka-rypsowa-16mm-gladka-czarna-1m-i4773506729.html
i karabinczyki do zaczepienia o lozeczko
http://allegro.pl/brelok-karabinczyk-stalowy-s-biner-do-kluczy-edc-i4828025229.html
calosc 23zl:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 12:58
Fidelissa lubi tę wiadomość
-
Witajcie Mamuśki...
wszystkie już rozpakowane??
Jejku, nawet nie ma opcji, aby Was nadrobić...
mój Maluszek siedziałby cały czas na cycu.. w dzień w łóżeczku śpi może 2 godziny, a tak caly czas na rękach...
nie mam siły i czasu na nic...
teraz jeszcze mąż wrócił do pracy, i ja jestem sama...
widzę temat o ulewaniu... u mnie też mały co zje, to uleje...więc nie wiem, czy za dużo zjada,,, czy co?
ogólnie, to co się nie wydarzy, to ja zaraz mam stresa, że coś może być nie tak może przy następnym będzie mi łatwiej....
ooo, nie.... nie będzie następnego... nie dam rady -
Witam dziewczęta!
Próbowałam nadrobic Was, ale nie ma takiej opcji.. niestety. Choć bedę się starała coś podczytywać.
W końcu w sobotę puścili nas ze szpitala.4.12 mamy iść na kontrolę, zeby sprawdzili bilirubinę. Troche się stresuje, ale mam nadzieje, ze bedzie niska i zostaniemy w domku
Nie odzywałam się tak dlugo, bo miałam bardzo ciężki poród z powikłaniami Niestety mam po nim anemię i jak próbowałam cokolwiek napisać na kom. to po pierwszym słoiwe zasypiałam. Nadal często chce mi się spac i biorę żelazo, przez co mam mega zaparcie i moja ostatnia kupka była po prostu czarna jak węgiel. Ale co tam o mnie Juz pisze o naszym synusiu
Otóz.. ma na imię Bartosz w momencie urodzenia ważył 3790 i mierzył 58 cm także kawał chłopa
aaa no i miałam zzo tylko strasznie krótko dzialało bo jakos szybko dostałam skurczy partych a pry nich zzo nie daje rady.
Ok.. a oto moje maleństwo
no i juz w szpitalu zaliczyłam mega nawal mleczny. Chodziłam przez 2 dobry w okładachz zimnej kapusty. Masakra jakaś! Myślałam, że ekcploduję! Pani od laktacji zdziwiła sie, ze to moje pierwsze dziecko. Stwierdzila, ze cycki mamjak przy ktoryms kolejnym No super. Generalnie mogłabym obdarować poł Krakowa Juz teraz lepiej, ale przez jakies 3-4 dni sakramencko bolały i byly twarde i gorące te moje mleczarnie. Staralam sie nie odciagac (tak mi poradzily) zeby nie produkowac jeszcze wiecej. tak,ze malego przystawaialam co 1,5-2h. Teraz juz lepiej
Tylko maluszek cos mi źle łapie cycki i mam straszliwie poranione brodawki. Szczególnie lewą. Cos kiedyś pisałyście o nakładkach. ja stosuje lovi ale i tak boli i tak mam dziury w cyckach Jakie kupowalyscie nakladki z medeli? Ja chce kupic te takie hmm... co chronią brodawki przed ubraniami (bo strasznie mam wrażliwe) a do kramienia to które, jak ja mam takie prawie płaskie sutki.. znaczy może na 2 mm wystają. Możecie coś polecić? Oczywiscie smaruję mlekiem, wietrze, smaruję maltanem, ale malego karmię co hmm 2-2,5-3h (a bywa, ze woła czesciej ) wiec ciężko mi zaleczyć te rany. Macie jakies hmm.. zlote środki?
Aaa i prosze pokażcie listę, bo nawet nie wiem kto urodził. Komu gratulacje, a za kogo jeszcze mamy trzymać kciuki
Buziaczki!Mamadomina, xpatiiix3, ewelina_d, Maga31, Milaszka, zupaztytki, Viviana, Dotty84, anusiaa90, Agata92, maaartinka, Fidelissa, Rybka Nemo lubią tę wiadomość
-
Dzięki Ninusia!
Bo ja zastanawialam się nad kupnem z medeli, ale widze, ze oni maja trzy rozmiary S,M, L. A ja nie wiem jaki potrzebuje. z lovi byly dwa Small (S) i Large (L) i sie okazalo, ze mam mieć te wieksze, bo eski sa za małe. Ale nie wiem jak jest w medeli. Czy M czy L , i zaraz zerknę na te, co Ty miałaś -
nick nieaktualny
-
izia wrote:agata i mamadomina ja troche w temacie bo sie naczytałam i właśnie przy fridzie może wychodzić z krwią tak piszą i dlatego polecaja katarka - ja tez osobiscie wole i kupiłam dzis bo po synku wywaliłam -
Izia a gdzie ten katarek dzisiaj z przesyłką za darmo? -
Ale piękne dzieciaki :* buzi dla wszystkich my po wizycie skierowanie do chirurga z powodu dużej przepukliny pepkowej, no i ważenie było 4290 wazy główka 38,5 klatka 37 dalej 3-10centyl no ale w normie przez dwa tyg 430g także nie jest źle
natasza82, Mag.1990, Maga31, Fidelissa lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel