X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Nelcik ma na suw@czku 2miesiace a skonczy dopiero jutro o 9.15 ;)

AgataP lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    O Nelcik ma na suw@czku 2miesiace a skonczy dopiero jutro o 9.15 ;)

no to wypije toascik za Nelcie ;) wlasnie pije winko na sen .Ninja ma jutro 4 tygonie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 23:09

xpatiiix3, Mamadomina lubią tę wiadomość

• ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Marzenka!! :)

Kurcze, ja podczas bóli partych błagałam o cc, ale nikt mi nie chcial zrobic :-/ pani doktor sie tylko życzliwie do mnie uśmiechnęła i powiedziala nie da rady. no coż.. jakimś cudem udało się Bartusia wycisnąć sn ale już na sali porodowej zarzekałam się, że nigdy więcej :) Z tym, że mój mąz przeciał pępowinę na 2 razy i położna powiedziała, że w ich kręgach mówi się, że w takim wypadku niedługo się znów spotkamy na porodówce. Powiedzialam im uprzejmie, ze mogą się spotykać, ale beze mnie :-]

Mamadomina, Maga31, Fidelissa lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko ja jutro karmi machnę laktacja dzisiaj wróciła obeszło się bez butli :d trzeba uczcić też i to ;) buziaki Ninjy ;**

A tym czasem..

...tss..

.......bez odbioru ;')

AgataP lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,czy wasze dzieci maja chrypke? Kurcze schize mam,bo coś niespokojna jest.... Nie zasnela o tej godzinie co zawsze teraz dopiero i wierci się cały czas no kurcze czy nie może być normalnie?

iv09hdgenu0skffm.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam goraczke 38.3 czy moge karmic dalej? Czy nie zaraze malej. Wzięłam paracetamol i maz mi robi zimne okłady na czoło bo już mialam dreszcze. Kurde i to z niewyspania i zmęczenia się porobiło. Dobrze ze on jest bo bardzo słabo się czuję.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenka gratuluję! Śliczna Zuza i jaka kudłata! <3

My od dziś w domu. Wykończył mnie ten szpital. Fizycznie i psychicznie...

Niestety echo serca nie wyszło dobrze, Szymek ma wrodzoną wadę serca :(
    Niedomykalność zastawki trójdzielnej i zastawki tętnicy płucnej i ubytek w przegrodzie międzyprzedsionkowej.

Na razie mamy za miesiąc pojawić się na badaniu kontrolnym, żeby ocenić w którą stronę to wszystko idzie.
    Boję się strasznie, płaczę co chwila, choć próbuję sobie tłumaczyć, że nie wypuścili by nas dziś ze szpitala, gdyby coś mu groziło. Został wypisany w stanie ogólnym dobrym.

Mamy go obserwować i w razie jakichkolwiek objawów niewydolności, sinienia itp walić jak w dym do kardiolożki, która go dziś badała. Mamy jej prywatny numer.

Na razie nikomu nic nie mówimy, szczególnie teściom, czekamy do wizyty na początku stycznia.
    Idę się myć i spać.
    Proszę, trzymajcie kciuki za mojego Bąbelka!!!

• Goplana Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty - Aloszka miał 56cm :)

Marzenka - Gratulacje! Piękne są te pierwsze chwile przystawienia dziecka do piersi :) wspominam z rozrzewnieniem...

AgataP - damy radę... choć ja też, jak się mały rozbeczy na dobre, mam ochotę go oddać komuś, najlepiej mężowi niech coś zrobi, bo głupieję... albo on płacze, a ja o kilku nieudanych próbach ululania - siedzę i patrzę na niego jak cielę w malowane wrota, bo nie wiem jak się to to wyłącza, w instrukcji nie było... :)

Vivi - nawet powinnaś ją nadal karmić - dajesz jej przeciwciała do walki z tym choróbskiem co Cię teraz trapi. Zdrówka!

Nata - wiem o jakiej zazdrości piszesz... też czuję tę szpilę...

Santoocha - rozumiem Twój strach, ale podejrzewam, że tak jak piszesz - nie wypisali by Was zbyt szybko, gdyby ta wada była niestabilna. Trzymaj się Kochana i w miarę możliwości zasięgnij rady jakiegoś dobrego, polecanego specjalisty, no i monitor oddechu powinien Cię troszkę uspokoić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 00:07

Viviana, Maga31, AgataP lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam monitor oddechu, dobrze że kupiłam. Jutro rozgryzę instrukcję obsługi i przetestuję.
    Ten czas do wizyty w styczniu będzie chyba najgorszym okresem w moim życiu.
    Taka niepewność jest najgorsza...

• Viviana Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 01:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenko gratuluję zdrówka dla Cb i Zuzi.
    Santocha wspieram i wiem ze Szymon jest zdrowy. Sama wiem jak to jest gdy cos się dzieje z dzieckiem po porodzie jaki to stres i grom jak z jasnego nieba. Życzę dużo zdrówka dla Szymona by wszystko się ulozylo.
    Goplanko dzieki tak słyszałam by w goraczce dalej karmic. Po prostu nie bede jej całować.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santocha wszystko będzie dobrze. Trzymsm kciuki za Szymusia . Pati u nas tez lysinka. Wczoraj polozylismy Marcinja o 21:15 i zasnął po kilku próbach krzyczenia na rodziców. Potem jadł o 24, 3 i 6:30. Wlasnie zasnal. Lece pod prysznic. Aa i mamy 4 tygodnie. Marzenka gratuluję

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 08:01

Maga31, AgataP, natasza82 lubią tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenko - gratuluję Zuzi! Zdrówka dla Was! :)

santoocha - o ile wiem,to ta niedomykalność zastawki trójdzielnej jeszcze może się domknąć do paru miesięcy,na pewno nie wypisaliby Was gdyby było źle. W rodzinie siostry męża też był taki przypadek u chłopca (planowali nawet operację jak mały dorośnie) i po paru miesiącach na kontroli okazało się, że zastawka się domknęła. Trzymam kciuki za zdrowie Szymka!

Viv - możesz karmić jak masz gorączkę :) dbaj o Siebie, szybkiego powrotu do zdrowia życzę!

evik - Cepan to maść na blizny,ale można ją stosować jak blizna się już zagoi,u Ciebie to dopiero tydzień po porodzie,to musisz trochę poczekać...

Pati, Agata - to normalne,że u dzieci się te pierwsze włoski "wycierają",za jakiś czas urosną nowe silniejsze włosy i wasze dziewczyny będą miały bujne czuprynki :D

Pati - to Nelcia kończy już 2 miesiące? - sto lat dla Niej :)

Viviana, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamadomina, AgataP - gratuluję ukończonych 4 tygodni życia dzieci :)Staś dziś też po godz 13 skończy 4 tyg :D

AgataP, Mamadomina lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie u nas nocka w miare, mała jak zasnela o 21 tak wstała po 1 karmienie maz utulil do 2.30 i wstała po 6 takze chyba nie jest zle, teraz lezy obok i kima a maz robi sniadanko.
    Santoocha zycze zdrowka dla Szymonka, napewno bedzie wszystko dobrze.
    Marzenka gratuluje:)
    Dziewczyny a paznokietki kiedy mozna maluszkowi obcinac?

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha - dziś o godz. 9.14 w pytaniu na śniadanie będzie o przewijaniu noworodka - może pokażą jakieś patenty by dziecko nie płakało?
    (nie ma jak karmienie przed telewizorem - jest się na bieżąco ;P )

Agata92, Fidelissa lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obcielam pazurki u rak jak Hania skonczyla 2 tygodnie - bo wczesniej byly krotkie.
    U nozek jeszcze nie obcinalam bo sa krotkie i nie ma potrzeby.
    Pamietaj tylko zeby obcinac jak maluszek gleboko spi (ma wiotkie raczki). W fazie snu plytkiego (kiedy przewraca oczkami, robi minki i ma zacissniete raczki) jest ryzyko przebudzenia

Maga31, Fidelissa lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.facebook.com/764036350323087/photos/a.783763608350361.1073741829.764036350323087/847954081931313/?type=1&fref=nf

hehe ;)

Agata92, Dotty84, anusiaa90, Fidelissa lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://wiadomosci.gazeta.pl/raczkowski/171093012/Marek+Raczkowski+dla+Gazeta.pl+-+3.12.20142/p#BoxSlotMT

Agata92, Milaszka, Dotty84, anusiaa90, Maga31, Goplana lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • misiaczk25 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak pachna siuski waszych dzieciaczkow ? Bo ja zauwazylam jak zmieniam pueluszki ze taki ostry zapach jest i zaczynam sie martwic poradzcie cos

https://www.maluchy.pl/li-69555.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek! Noc z tych średnio dobrych, ale bez tragedii (trochę marudzenia między 3:00 a 5:00 i wyjątkowo częste karmienie)
    Z resztą, to nie ważne! Haniutek dziś ma urodzinki i kończy 3 tygodnie! <3 <3 <3

Powoli zaczynam się już przyzwyczajać :) Dziś odpuszczamy sobie spacer - zrobimy dzień leniuchowania - a jak mała będzie spała to może uda mi się trochę mieszkanie ogarnąć. Jutro odwiedzają mnie rodzice i już nie mogę się doczekać! Będę miała trochę luuuzu jutro i towarzystwa! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 10:42

Maga31, ÓptimusPrime, Fidelissa lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
‹‹ 2108 2109 2110 2111 2112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ