Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyxpatiiix3 wrote:O Nelcik ma na suw@czku 2miesiace a skonczy dopiero jutro o 9.15
no to wypije toascik za Nelcie wlasnie pije winko na sen .Ninja ma jutro 4 tygonieWiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 23:09
xpatiiix3, Mamadomina lubią tę wiadomość
-
Gratulacje Marzenka!!
Kurcze, ja podczas bóli partych błagałam o cc, ale nikt mi nie chcial zrobic pani doktor sie tylko życzliwie do mnie uśmiechnęła i powiedziala nie da rady. no coż.. jakimś cudem udało się Bartusia wycisnąć sn ale już na sali porodowej zarzekałam się, że nigdy więcej Z tym, że mój mąz przeciał pępowinę na 2 razy i położna powiedziała, że w ich kręgach mówi się, że w takim wypadku niedługo się znów spotkamy na porodówce. Powiedzialam im uprzejmie, ze mogą się spotykać, ale beze mnie :-]
Mamadomina, Maga31, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny mam goraczke 38.3 czy moge karmic dalej? Czy nie zaraze malej. Wzięłam paracetamol i maz mi robi zimne okłady na czoło bo już mialam dreszcze. Kurde i to z niewyspania i zmęczenia się porobiło. Dobrze ze on jest bo bardzo słabo się czuję.
-
Marzenka gratuluję! Śliczna Zuza i jaka kudłata!
My od dziś w domu. Wykończył mnie ten szpital. Fizycznie i psychicznie...
Niestety echo serca nie wyszło dobrze, Szymek ma wrodzoną wadę serca
Niedomykalność zastawki trójdzielnej i zastawki tętnicy płucnej i ubytek w przegrodzie międzyprzedsionkowej.
Na razie mamy za miesiąc pojawić się na badaniu kontrolnym, żeby ocenić w którą stronę to wszystko idzie.
Boję się strasznie, płaczę co chwila, choć próbuję sobie tłumaczyć, że nie wypuścili by nas dziś ze szpitala, gdyby coś mu groziło. Został wypisany w stanie ogólnym dobrym.
Mamy go obserwować i w razie jakichkolwiek objawów niewydolności, sinienia itp walić jak w dym do kardiolożki, która go dziś badała. Mamy jej prywatny numer.
Na razie nikomu nic nie mówimy, szczególnie teściom, czekamy do wizyty na początku stycznia.
Idę się myć i spać.
Proszę, trzymajcie kciuki za mojego Bąbelka!!! -
Dotty - Aloszka miał 56cm
Marzenka - Gratulacje! Piękne są te pierwsze chwile przystawienia dziecka do piersi wspominam z rozrzewnieniem...
AgataP - damy radę... choć ja też, jak się mały rozbeczy na dobre, mam ochotę go oddać komuś, najlepiej mężowi niech coś zrobi, bo głupieję... albo on płacze, a ja o kilku nieudanych próbach ululania - siedzę i patrzę na niego jak cielę w malowane wrota, bo nie wiem jak się to to wyłącza, w instrukcji nie było...
Vivi - nawet powinnaś ją nadal karmić - dajesz jej przeciwciała do walki z tym choróbskiem co Cię teraz trapi. Zdrówka!
Nata - wiem o jakiej zazdrości piszesz... też czuję tę szpilę...
Santoocha - rozumiem Twój strach, ale podejrzewam, że tak jak piszesz - nie wypisali by Was zbyt szybko, gdyby ta wada była niestabilna. Trzymaj się Kochana i w miarę możliwości zasięgnij rady jakiegoś dobrego, polecanego specjalisty, no i monitor oddechu powinien Cię troszkę uspokoić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 00:07
Viviana, Maga31, AgataP lubią tę wiadomość
-
Marzenko gratuluję zdrówka dla Cb i Zuzi.
Santocha wspieram i wiem ze Szymon jest zdrowy. Sama wiem jak to jest gdy cos się dzieje z dzieckiem po porodzie jaki to stres i grom jak z jasnego nieba. Życzę dużo zdrówka dla Szymona by wszystko się ulozylo.
Goplanko dzieki tak słyszałam by w goraczce dalej karmic. Po prostu nie bede jej całować. -
Santocha wszystko będzie dobrze. Trzymsm kciuki za Szymusia . Pati u nas tez lysinka. Wczoraj polozylismy Marcinja o 21:15 i zasnął po kilku próbach krzyczenia na rodziców. Potem jadł o 24, 3 i 6:30. Wlasnie zasnal. Lece pod prysznic. Aa i mamy 4 tygodnie. Marzenka gratuluję
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 08:01
Maga31, AgataP, natasza82 lubią tę wiadomość
-
Marzenko - gratuluję Zuzi! Zdrówka dla Was!
santoocha - o ile wiem,to ta niedomykalność zastawki trójdzielnej jeszcze może się domknąć do paru miesięcy,na pewno nie wypisaliby Was gdyby było źle. W rodzinie siostry męża też był taki przypadek u chłopca (planowali nawet operację jak mały dorośnie) i po paru miesiącach na kontroli okazało się, że zastawka się domknęła. Trzymam kciuki za zdrowie Szymka!
Viv - możesz karmić jak masz gorączkę dbaj o Siebie, szybkiego powrotu do zdrowia życzę!
evik - Cepan to maść na blizny,ale można ją stosować jak blizna się już zagoi,u Ciebie to dopiero tydzień po porodzie,to musisz trochę poczekać...
Pati, Agata - to normalne,że u dzieci się te pierwsze włoski "wycierają",za jakiś czas urosną nowe silniejsze włosy i wasze dziewczyny będą miały bujne czuprynki
Pati - to Nelcia kończy już 2 miesiące? - sto lat dla Niej
Viviana, xpatiiix3 lubią tę wiadomość
-
Witajcie u nas nocka w miare, mała jak zasnela o 21 tak wstała po 1 karmienie maz utulil do 2.30 i wstała po 6 takze chyba nie jest zle, teraz lezy obok i kima a maz robi sniadanko.
Santoocha zycze zdrowka dla Szymonka, napewno bedzie wszystko dobrze.
Marzenka gratuluje:)
Dziewczyny a paznokietki kiedy mozna maluszkowi obcinac? -
Ja obcielam pazurki u rak jak Hania skonczyla 2 tygodnie - bo wczesniej byly krotkie.
U nozek jeszcze nie obcinalam bo sa krotkie i nie ma potrzeby.
Pamietaj tylko zeby obcinac jak maluszek gleboko spi (ma wiotkie raczki). W fazie snu plytkiego (kiedy przewraca oczkami, robi minki i ma zacissniete raczki) jest ryzyko przebudzeniaMaga31, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Dzień doberek! Noc z tych średnio dobrych, ale bez tragedii (trochę marudzenia między 3:00 a 5:00 i wyjątkowo częste karmienie)
Z resztą, to nie ważne! Haniutek dziś ma urodzinki i kończy 3 tygodnie!
Powoli zaczynam się już przyzwyczajać Dziś odpuszczamy sobie spacer - zrobimy dzień leniuchowania - a jak mała będzie spała to może uda mi się trochę mieszkanie ogarnąć. Jutro odwiedzają mnie rodzice i już nie mogę się doczekać! Będę miała trochę luuuzu jutro i towarzystwa!Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 10:42
Maga31, ÓptimusPrime, Fidelissa lubią tę wiadomość