X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Nelcik ma na suw@czku 2miesiace a skonczy dopiero jutro o 9.15 ;)

AgataP lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    O Nelcik ma na suw@czku 2miesiace a skonczy dopiero jutro o 9.15 ;)

no to wypije toascik za Nelcie ;) wlasnie pije winko na sen .Ninja ma jutro 4 tygonie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 23:09

xpatiiix3, Mamadomina lubią tę wiadomość

• ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Marzenka!! :)

Kurcze, ja podczas bóli partych błagałam o cc, ale nikt mi nie chcial zrobic :-/ pani doktor sie tylko życzliwie do mnie uśmiechnęła i powiedziala nie da rady. no coż.. jakimś cudem udało się Bartusia wycisnąć sn ale już na sali porodowej zarzekałam się, że nigdy więcej :) Z tym, że mój mąz przeciał pępowinę na 2 razy i położna powiedziała, że w ich kręgach mówi się, że w takim wypadku niedługo się znów spotkamy na porodówce. Powiedzialam im uprzejmie, ze mogą się spotykać, ale beze mnie :-]

Mamadomina, Maga31, Fidelissa lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko ja jutro karmi machnę laktacja dzisiaj wróciła obeszło się bez butli :d trzeba uczcić też i to ;) buziaki Ninjy ;**

A tym czasem..

...tss..

.......bez odbioru ;')

AgataP lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,czy wasze dzieci maja chrypke? Kurcze schize mam,bo coś niespokojna jest.... Nie zasnela o tej godzinie co zawsze teraz dopiero i wierci się cały czas no kurcze czy nie może być normalnie?

iv09hdgenu0skffm.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam goraczke 38.3 czy moge karmic dalej? Czy nie zaraze malej. Wzięłam paracetamol i maz mi robi zimne okłady na czoło bo już mialam dreszcze. Kurde i to z niewyspania i zmęczenia się porobiło. Dobrze ze on jest bo bardzo słabo się czuję.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenka gratuluję! Śliczna Zuza i jaka kudłata! <3

My od dziś w domu. Wykończył mnie ten szpital. Fizycznie i psychicznie...

Niestety echo serca nie wyszło dobrze, Szymek ma wrodzoną wadę serca :(
    Niedomykalność zastawki trójdzielnej i zastawki tętnicy płucnej i ubytek w przegrodzie międzyprzedsionkowej.

Na razie mamy za miesiąc pojawić się na badaniu kontrolnym, żeby ocenić w którą stronę to wszystko idzie.
    Boję się strasznie, płaczę co chwila, choć próbuję sobie tłumaczyć, że nie wypuścili by nas dziś ze szpitala, gdyby coś mu groziło. Został wypisany w stanie ogólnym dobrym.

Mamy go obserwować i w razie jakichkolwiek objawów niewydolności, sinienia itp walić jak w dym do kardiolożki, która go dziś badała. Mamy jej prywatny numer.

Na razie nikomu nic nie mówimy, szczególnie teściom, czekamy do wizyty na początku stycznia.
    Idę się myć i spać.
    Proszę, trzymajcie kciuki za mojego Bąbelka!!!

• Goplana Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty - Aloszka miał 56cm :)

Marzenka - Gratulacje! Piękne są te pierwsze chwile przystawienia dziecka do piersi :) wspominam z rozrzewnieniem...

AgataP - damy radę... choć ja też, jak się mały rozbeczy na dobre, mam ochotę go oddać komuś, najlepiej mężowi niech coś zrobi, bo głupieję... albo on płacze, a ja o kilku nieudanych próbach ululania - siedzę i patrzę na niego jak cielę w malowane wrota, bo nie wiem jak się to to wyłącza, w instrukcji nie było... :)

Vivi - nawet powinnaś ją nadal karmić - dajesz jej przeciwciała do walki z tym choróbskiem co Cię teraz trapi. Zdrówka!

Nata - wiem o jakiej zazdrości piszesz... też czuję tę szpilę...

Santoocha - rozumiem Twój strach, ale podejrzewam, że tak jak piszesz - nie wypisali by Was zbyt szybko, gdyby ta wada była niestabilna. Trzymaj się Kochana i w miarę możliwości zasięgnij rady jakiegoś dobrego, polecanego specjalisty, no i monitor oddechu powinien Cię troszkę uspokoić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 00:07

Viviana, Maga31, AgataP lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam monitor oddechu, dobrze że kupiłam. Jutro rozgryzę instrukcję obsługi i przetestuję.
    Ten czas do wizyty w styczniu będzie chyba najgorszym okresem w moim życiu.
    Taka niepewność jest najgorsza...

• Viviana Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 01:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenko gratuluję zdrówka dla Cb i Zuzi.
    Santocha wspieram i wiem ze Szymon jest zdrowy. Sama wiem jak to jest gdy cos się dzieje z dzieckiem po porodzie jaki to stres i grom jak z jasnego nieba. Życzę dużo zdrówka dla Szymona by wszystko się ulozylo.
    Goplanko dzieki tak słyszałam by w goraczce dalej karmic. Po prostu nie bede jej całować.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santocha wszystko będzie dobrze. Trzymsm kciuki za Szymusia . Pati u nas tez lysinka. Wczoraj polozylismy Marcinja o 21:15 i zasnął po kilku próbach krzyczenia na rodziców. Potem jadł o 24, 3 i 6:30. Wlasnie zasnal. Lece pod prysznic. Aa i mamy 4 tygodnie. Marzenka gratuluję

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 08:01

Maga31, AgataP, natasza82 lubią tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenko - gratuluję Zuzi! Zdrówka dla Was! :)

santoocha - o ile wiem,to ta niedomykalność zastawki trójdzielnej jeszcze może się domknąć do paru miesięcy,na pewno nie wypisaliby Was gdyby było źle. W rodzinie siostry męża też był taki przypadek u chłopca (planowali nawet operację jak mały dorośnie) i po paru miesiącach na kontroli okazało się, że zastawka się domknęła. Trzymam kciuki za zdrowie Szymka!

Viv - możesz karmić jak masz gorączkę :) dbaj o Siebie, szybkiego powrotu do zdrowia życzę!

evik - Cepan to maść na blizny,ale można ją stosować jak blizna się już zagoi,u Ciebie to dopiero tydzień po porodzie,to musisz trochę poczekać...

Pati, Agata - to normalne,że u dzieci się te pierwsze włoski "wycierają",za jakiś czas urosną nowe silniejsze włosy i wasze dziewczyny będą miały bujne czuprynki :D

Pati - to Nelcia kończy już 2 miesiące? - sto lat dla Niej :)

Viviana, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamadomina, AgataP - gratuluję ukończonych 4 tygodni życia dzieci :)Staś dziś też po godz 13 skończy 4 tyg :D

AgataP, Mamadomina lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie u nas nocka w miare, mała jak zasnela o 21 tak wstała po 1 karmienie maz utulil do 2.30 i wstała po 6 takze chyba nie jest zle, teraz lezy obok i kima a maz robi sniadanko.
    Santoocha zycze zdrowka dla Szymonka, napewno bedzie wszystko dobrze.
    Marzenka gratuluje:)
    Dziewczyny a paznokietki kiedy mozna maluszkowi obcinac?

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha - dziś o godz. 9.14 w pytaniu na śniadanie będzie o przewijaniu noworodka - może pokażą jakieś patenty by dziecko nie płakało?
    (nie ma jak karmienie przed telewizorem - jest się na bieżąco ;P )

Agata92, Fidelissa lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obcielam pazurki u rak jak Hania skonczyla 2 tygodnie - bo wczesniej byly krotkie.
    U nozek jeszcze nie obcinalam bo sa krotkie i nie ma potrzeby.
    Pamietaj tylko zeby obcinac jak maluszek gleboko spi (ma wiotkie raczki). W fazie snu plytkiego (kiedy przewraca oczkami, robi minki i ma zacissniete raczki) jest ryzyko przebudzenia

Maga31, Fidelissa lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.facebook.com/764036350323087/photos/a.783763608350361.1073741829.764036350323087/847954081931313/?type=1&fref=nf

hehe ;)

Agata92, Dotty84, anusiaa90, Fidelissa lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://wiadomosci.gazeta.pl/raczkowski/171093012/Marek+Raczkowski+dla+Gazeta.pl+-+3.12.20142/p#BoxSlotMT

Agata92, Milaszka, Dotty84, anusiaa90, Maga31, Goplana lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • misiaczk25 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak pachna siuski waszych dzieciaczkow ? Bo ja zauwazylam jak zmieniam pueluszki ze taki ostry zapach jest i zaczynam sie martwic poradzcie cos

https://www.maluchy.pl/li-69555.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek! Noc z tych średnio dobrych, ale bez tragedii (trochę marudzenia między 3:00 a 5:00 i wyjątkowo częste karmienie)
    Z resztą, to nie ważne! Haniutek dziś ma urodzinki i kończy 3 tygodnie! <3 <3 <3

Powoli zaczynam się już przyzwyczajać :) Dziś odpuszczamy sobie spacer - zrobimy dzień leniuchowania - a jak mała będzie spała to może uda mi się trochę mieszkanie ogarnąć. Jutro odwiedzają mnie rodzice i już nie mogę się doczekać! Będę miała trochę luuuzu jutro i towarzystwa! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 10:42

Maga31, ÓptimusPrime, Fidelissa lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
‹‹ 2108 2109 2110 2111 2112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ