Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Mag.1990 wrote:Ewelinka mi wręcz do płaczu.
Dlaczego on mi to robi tylko wtedy kiedy zostaje z nim sama?
Wczoraj miałam ciszę przed burzą. Miałam anioła. Chyba po to żeby odpocząć przed tym skokiem... -
Hejho:)
Wczoraj w przychódni pocalowalismy klamkę ale dzis nas zważyli i 3800 hurra:) czyli 400g w ciagu tygodnia to trochę dużo ?
Powiedzieli mi ze jak jest głodny to dokarmiać tylko w nocy...
I zeby nie kapać codziennie nawet w oliatum bo to skore wysusza. Jak sie przejrzałam w dziennym świetle to zeczywiscue ma na ramionach sucha. Moze faktycznie myć pupkę a kapać raz na 2-3 dni!
I może go olejkiem migdałowym posmaruje dzisiaj....
Dalej bardzo bolą mnie sutki przy karmieniu...szczególnie lewy sa jasnoróżowe a na Koncu lewego taka biala plamka....co to jest?
Poza tym czuje jak zaciska na mnie dziasła a w nich zeby...wrrr boli
AgataP stronka family super:)
Marzenka i reverve garulacje
Blue trzymam kciuki za zdrowie
Santoocha bedzie dobrze zobaczysz:))
Leżę w łożku młody obok w rożku.spi sobie nie chce mi sie go do łóżka jego wkładać....
Spróbuje spac...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 13:11
AgataP, Maga31 lubią tę wiadomość
-
hej u nas nocka nie należała do najlepszych....do tego moja schiza i pilnowanie jej snu.....dzisiaj małą konczy równo miesiac moze to też skok rozwojowy, mam nadzieje....
ponawiam pytanie czy wasze dzieci mialy albo maja chrypke??? denerwuje sie i zastanawiam czy nie isc do lekarza nic poza ty mnie ma ani kataru ani gorączki, ale ja sie stresuje tym bardzo..... dzisiaj byliśmy w poradni preluksacyjnej i neonatologicznej i naszczescie git jest, profilaktyczanie tylko pieluche flanelowa dodatkowo zakładac. -
U nas tez wczoraj grzecznie. Nocka pieknie. 24/4/6:30
I sie zaczęło...
jutro zostaje z nim sama na noc...do tego mojego M. Siostra przyjezdza -
Jego mama sie smieje ze sami chca sie starać o dziecko i przyjeżdża zobaczyc jak to wyglada w praktyce.
Wiec albo ciotke zniecheci albo w gosciach będzie grzeczny.
natasza82, Maga31 lubią tę wiadomość
-
reka mi odpadnie ale chociaz chwila ciszy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 13:33
xpatiiix3, natasza82, Viviana, maaartinka, Milaszka, Florentine, ÓptimusPrime, Maga31, santoocha, Fidelissa, Agata92, Goplana, anusiaa90, Rybka Nemo, blue00 lubią tę wiadomość
-
widzę, że nie tylko ja mam problem z wisicycem... Młody najchętniej w ogóle nie wypuszczałby go z buzi... jestem już tak wymęczona, że szok....
Wasze Szkrabiki tak ładnie przebierają na wadze,, super.... mój w szpitalu spadł pół kilo i teraz w tydzień przybrał 250 g... położna mówiła, że ok... mam nadzieje,że tak jest, i że nadal przybiera..
i jakby było mało, to sąsiedzi robią sobie remont... wiercą, zbijają tynki, wymieniają drzwi i robią łazienkę... łeb mi pęka
-
Już się trochę uspokoiłam.
Dzięki dziewczyny, na Was zawsze można liczyć
Szymek zrywał mnie dziś w nocy na karmienie co 2 godziny. Ale przynajmniej ładnie zasypiał jak już się najadł.
Ale mamy sukces- spał w swoim łóżeczku, w swoim pokoju, pokonałam pokusę wzięcia go do łóżka.
Teściowa mnie wkurwia, bo przylazła rano jak przewijałam młodego i non stop teksty:
No szybciej, bo mu zimno, przykryj go, załóż czapeczkę, nie zakładaj ubranek nakładanych przez głowę. Machała mu przed nosem octeniseptem i się zachwycała, że wodzi oczami, normalnie pieściła się i zachowywała jakby nigdy dziecka nie widziała.
Kilka razy już jej powiedziałam że ma się nie wtrącać, ale będę musiała ostrzej, bo oszaleję.
A oto Szymek w bujaczku:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6b8c9845b531.jpg
I jego mama 8 dni po porodzie. (nieskromnie- jestem strasznie zadowolona z mojej sylwetki! ):
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d5c4c92c0e18.jpg
Reverie gratulacje!
Idę się zdrzemnąć, póki Młody śpi.
Mag.1990, Ninusia, xpatiiix3, ewelina_d, natasza82, Viviana, maaartinka, Milaszka, AgataP, Florentine, Lavendula, ÓptimusPrime, Maga31, Fidelissa, Agata92, Mamadomina, anusiaa90, Rybka Nemo, blue00 lubią tę wiadomość
-
Wrr nie straszcie ciszą przed burzą moja od wczoraj wieczor taki aniolek ze szok teraz tez spi i spi maz juz wyszedl do pracy mam nadzieje ze nie da mi popalic. Bozeeee jak ja nie lubie w taka ciemna pogode zostawac wieczorem bez meza! Nienawidze!
Przyszła mi dzis butelka medela calma jeszcze czekam na laktator(wczoraj wylicytowalam) i zobaczymy jak sie to sprawdzi, moze bym na weekend sobie wyszła do fryzjera;) -
mój widok od 3 w nocy...
jeszcze 6.5 dnia ;P
na szczęście dzięki poduszce do karmienia mam wolne ręce to sobie coś poczytam w necie albo serial obejrzę. pisać to już tylko na komórce mogę...natasza82, Viviana, Mag.1990, Evik, maaartinka, xpatiiix3, Milaszka, Florentine, AgataP, ÓptimusPrime, Maga31, Fidelissa, Agata92, Goplana, Mamadomina, anusiaa90, Rybka Nemo, blue00 lubią tę wiadomość
-
Saantocha zdrowka dla Szymka trzymajcie się ,oby wada się cofnęła sylwetka boska a Szymcio słodziak
Mag Miki cudowny :**
A to 2 miesięczna Nela
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 21:44
natasza82, Viviana, santoocha, Evik, ewelina_d, maaartinka, Mag.1990, Milaszka, Florentine, AgataP, ÓptimusPrime, Maga31, Fidelissa, Madlen222, Malinaaa91, Amnezja, sisiiii, KUNIAK, Mamadomina, anusiaa90, Rybka Nemo, blue00 lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Fidelissa mój w pierwszym tyg przybrał tylko 70g, a w kolejne 6 dni 400g lekarz powiedział ze jest ok i dostalismy pozwolenie na to zeby go nie budzić na karmienie w nocy jadł o 12 a potem o 6 gorzej ze od 12 do 3 nie spal.. Zasypial jedynie u nas w lozku a co go odkladalam to wrzask.. Po 3 się poddalam poszlam spać a tatuś synka wziął na ręce odłożył do lozeczka i cisza.. Nie wiem jak M to robi..
Fidelissa lubi tę wiadomość
-
Santoocha moja babka tak do mnie przychodzi w większości jak przewijam małego i mówi do Tymusia ale ty masz niedobra matkę tak cie meczy, ale twoja mama jest wredna smoka ci nie chce dac i wciska mu go do buzi na sile, a on go wypluwa! I tak w kółko.. Wczoraj za to werandowanie jej nie pasowało i znowu jaka to ja nie jestem i mam się słuchać starszych,ale się wkur..i powiedziałem jej co o niej myślę i wywalilam..
Szkoda ze nie podzialalo i dzisiaj znowu przylazla..Maga31, Fidelissa, KUNIAK lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJus1985 wrote:W rossmanie jest promocja na omegamed pregna DHA sa po 36,99 za 60 kaps. gdzie u mnie w aptekach jest po ok 70 zl
Kurde szkoda ze nie czytalam forum przed spacerm.. To poszlabym odrazu kupic no nic, meza wysle jak wroci z pracy. W szpitalu kazali wlasnie brac omegamed, ale troche drogi jest
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 14:20