X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia co ile badasz poziom TSH?

goOlp2.png NJmJp2.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Nooo :) ja to nawet już wybrałam...

W ogóle to ja już wszystko mam wybrane, łącznie z mebelkami do pokoju dziecięcego :)
    Tylko oczywiście nic nie zatwierdzone, żeby nie zapeszyć :)
    Najbardziej nieprzewidywalny jest u mnie tylko przebieg ciąży... ale co tu poradzić... :(

Serio z tym szpitalem ? :) Ja nie mam pojęcia, fakt, że jeszcze full czasu. Najbliżej mam do bródnowskiego ale tam koleżanka odradzała ;)

e43bfde7db.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique wrote:
    Serio z tym szpitalem ? :) Ja nie mam pojęcia, fakt, że jeszcze full czasu. Najbliżej mam do bródnowskiego ale tam koleżanka odradzała ;)

Ja na Żelaznej, a już na pewno moja noga nie postanie w żadnym klinicznym!
    No chyba, że będę, nie daj Boże, wymagała dobrej patologii ciąży, a cięcie cesarskie będzie ustalone na 100% - ze wskazań, a tak to nigdy - żadna Karowa, żadne Starynki, żaden IMiD !!!

jftycms.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Ja na Żelaznej, a już na pewno moja noga nie postanie w żadnym klinicznym!
    No chyba, że będę, nie daj Boże, wymagała dobrej patologii ciąży, a cięcie cesarskie będzie ustalone na 100% - ze wskazań, a tak to nigdy - żadna Karowa, żadne Starynki, żaden IMiD !!!

Słyszałam o tej Żelaznej, że tam jest super. Tylko ciekawe co trzeba zrobić, żeby się tam dostać :)

e43bfde7db.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najpierw co 2 tygodnie, potem po 3 tygodniach teraz po 5 tygodniach mam zbadać. W między czasie będę w szpitalu na badaniach i tam na 100% też sprawdzą TSH

KocieOczy lubi tę wiadomość

uwo9skjovnetfmk9.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique wrote:
    Słyszałam o tej Żelaznej, że tam jest super. Tylko ciekawe co trzeba zrobić, żeby się tam dostać :)

To coś trzeba zrobić? :)

Ja sobie wybrałam lekarza z tego szpitala.
    Po USG genetycznym, jak wszystko w nim pójdzie dobrze, podpiszę umowę z poleconą położną... i nie wiem co można więcej zrobić...

jftycms.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:

Po USG genetycznym, jak wszystko w nim pójdzie dobrze, podpiszę umowę z poleconą położną... i nie wiem co można więcej zrobić...

No właśnie np. podpisać tę umowę z położną, tylko skądś trzeba zdobyć na takową namiar w tym szpitalu :)))) Mój lekarz prowadzący niestety w Warszawie leczy tylko w lux-med, nie ma praktyki tutaj w żadnym szpitalu...

e43bfde7db.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique wrote:
    No właśnie np. podpisać tę umowę z położną, tylko skądś trzeba zdobyć na takową namiar w tym szpitalu :)))) Mój lekarz prowadzący niestety w Warszawie leczy tylko w lux-med, nie ma praktyki tutaj w żadnym szpitalu...

Przecież na stronce szpitala są podane nazwiska położnych i ich telefony, a dodatkowo każda z nich chyba prowadzi swoją szkołę rodzenia i do tych zajęć też są podane linki.
    Szpital jest mocno skomercjalizowany, ale dla mnie to ma same plusy. Wolę załatwić oficjalnie różne sprawy, bo gdybym miała dawać komukolwiek "w łapę" od razu polazłabym do Medicoveru :)

jftycms.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, zajrzę na tę stronę dzięki.
    P.S. ja też nie mam zamiaru dawać jakiejś położnej czy lekarzowi w łapę. Słyszałam o praktykach przekazywania darowizn na rzecz szpitali - ponoć to też działa w tę samą stronę tzn. że można liczyć na właściwe traktowanie.

e43bfde7db.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique wrote:
    Ok, zajrzę na tę stronę dzięki.
    P.S. ja też nie mam zamiaru dawać jakiejś położnej czy lekarzowi w łapę. Słyszałam o praktykach przekazywania darowizn na rzecz szpitali - ponoć to też działa w tę samą stronę tzn. że można liczyć na właściwe traktowanie.

Aaaa takie buty :) To jeszcze trzeba będzie darowiznę na szpital wysupłać :) Jak spotkam się z położną to ją o takie rzeczy wypytam, bo szczerze mówiąc, to się nie zastanawiałam nad tym co napisałaś... Do głowy by mi nie przyszło, że ja tu przychodzę i mogliby mnie nie przyjąć? :D
    Ahahah ale ze mnie naiwniak... :) :) :)

jftycms.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No muszę przyznać, że tabelka jest świetna :)

rwi37s6.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:

Goplana a dlaczego i po co podpisujesz juz umowe z polozna?:))

qq87j44jhto0od0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macie glowe do interesu :) (dotyczy tabelki )

• izia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tabelka super :) dopisałam właśnie szczegóły - ale nas dużo :))

co do szkoly rodzenia to pewnie zależy od samej szkoły ale polecam, zwłaszcza tym pierwszym mamom, ja nie poszłam bo niby cc to po co i potem żałowałam bo zajęcia dot. porodu były jedne a tak to sporo o opiece nad dzieckiem, o połogu, karmieniu itd - jakbym poszła to nie byłabym taka zielona i te nasze pierwsze tygodnie nie byłyby takie chaotyczne itd

u mnie mdłości cd - i to takie męczące bez wymiotów - już nawet się colą ratuje - wydaje mi się że osiągam apogeum wstrętu do jedzenie.. mam dosłownie jedną dwie potrawy które byłabym w stanie zjeść tylko zazwyczaj są tak skomplikowane że kto mi je zrobi.. wczoraj chciałam gołąbki a dziś kluski śląskie z sosem i burakami - kto mi je zrobi, chyba pójdę kupić bo poza tym nic nie zjem ..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc, chlodno 4 stopnie brrrrrrrrrrrrr
    ja protestuje poprosze wiosne:))

Lavendula, Viviana lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    To się wpisuj! :D

no przeciez jestem:))

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Goplana Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Goplana a dlaczego i po co podpisujesz juz umowe z polozna?:))

Coby ją sobie zarezerwować, a że jest kobita ponoć oblegana, to zrobię to pewno jakoś w 13tc.
    Próbuję jak mogę zrobić z rzeczy nieprzewidywalnej, jaką jest poród, zdarzenie, które będzie w jak największym stopniu zaplanowane - da mi to spokój wewnętrzny, choć po części... a jak nie wytrzymam psychicznie to poproszę o CC... :)

jftycms.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    czesc, chlodno 4 stopnie brrrrrrrrrrrrr
    ja protestuje poprosze wiosne:))

patrzyłam pogodę 16-dniową, nie wiem jak u Was ale u mnie w sobotę 22 stopnie :)))

e43bfde7db.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Coby ją sobie zarezerwować, a że jest kobita ponoć oblegana, to zrobię to pewno jakoś w 13tc.
    Próbuję jak mogę zrobić z rzeczy nieprzewidywalnej, jaką jest poród, zdarzenie, które będzie w jak największym stopniu zaplanowane - da mi to spokój wewnętrzny, choć po części... a jak nie wytrzymam psychicznie to poproszę o CC... :)
    a ile kosztuje tka obsluga poloznej w czasie porodu. Bo rozumiem ,ze po porodzie do domu chodzi juz na nfz?

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique wrote:
    patrzyłam pogodę 16-dniową, nie wiem jak u Was ale u mnie w sobotę 22 stopnie :)))
    bosko by bylo:)) tylko znowu bedzie pelno chorych:)

qq87j44jhto0od0f.png

‹‹ 228 229 230 231 232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ