X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Monique Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    a ile kosztuje tka obsluga poloznej w czasie porodu. Bo rozumiem ,ze po porodzie do domu chodzi juz na nfz?

W tym szpitalu Św. Zofii na Żelaznej 1500 zł taka przyjemność :)

e43bfde7db.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Wróciłam z badań z laboo, jechałam 8 km do innego, bo taniej niż w moim pobliskim.
    Pogoda kiepska i kupiłam sobie krople na katar , bo nie moge doleczyć, a dziś zmarzłam.
    Kobietka pobrała mi 3 fiolki krwi, wow.
    Ciekawa jestem wyników z toxo i TSH najbardziej.

Zaraz zaglądam do tabelki :)

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique wrote:
    W tym szpitalu Św. Zofii na Żelaznej 1500 zł taka przyjemność :)

Ano, ale to jest usługa tylko za sam poród, po porodzie nie przychodzi ani na nfz ani za pieniądze :)
    Taka komercha... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 10:23

jftycms.png
  • scindapsus Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, u mnie ciężkawo, miałam aż 1 dzień przerwy w mdłościach, że aż pochwaliłam dzień przed zachodem słońca...od kilku dni rzyganko rano i wieczorem, a już na zapach chleba w ogóle, musiałam szczelnie pozamykać w szafce, bo nie dzierżę zapachu, bez względu czy jasny, czy ciemny, kukurydziany, czy inny... :P :( a wejście do sklepu osiedlowego tylko na wdechu :/

Przerzuciłam się na kaszę mannę... i chyba ryżu spróbuję...
    Masakra jakaś...

Zmieniłam w tabelce datę porodu, bo zmieniła mi się po ostatniej wizycie z 9.11 na 11.11.
    Można by było dodać jeszcze obwód cycków, u mnie już 6cm na + ;)

a oto mój Krabik :D
    2ylv3ft.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 10:53

anusiaa90, Viviana, Strupka, mada_lena, Maga31, RewolucjaSięDzieje, Czarnaa94, xpatiiix3, Lavendula, Marzena27, Idia lubią tę wiadomość

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
  • kooll Nowa

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jak tam pogoda u was? nas słonecznie może pójdziemy na jakiś mały spacerek.
    A co do przeziębienia i kataru to tez się go pozbyc nie mogę

• izia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas ziiimno i momentami leje - do tego wiatr..

po przeziębieniu nie ma śladu ale nadal katar mi schodzi - ciągle dmucham i dmucham ale miewam problemu z krwią z nosa więc ciągle się boje bo potem ciężko zatamować i ostatnio 3 tampony zużyłam - koszmar a jak nie dmucham to spływa do gardła i wtedy mdli jeszcze bardziej..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Oluniaa:):) Debiutantka

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:):) jestem po dwóch poronieniach i od kilku tyg. wiem, że znowu się udało:):):) mam termin na 24.11.14 r:):) czy mogę do Was dołączyć?:):):)

Reverie, RewolucjaSięDzieje, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• scindapsus Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Oluniaa:):) zapraszamy do tabelki na 1 str, :)

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
  • Nata Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozgość się Olunia :-) witamy:-) mnie coś ostatnio pobolewa jakby lewy jajnik i już zaczynam myśleć czy aby moja dzidzi cała...korci mnie telefon do lekarza żeby jednak skontrolować to przed Świętami, ale z drugiej strony nie chcę popadać w paranoje jakąś, chyba jednak zbyt długie przerwy w wizytach u lekarza to nie dla mnie :-)

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Cześć dziewczyny.
    Wróciłam z badań z laboo, jechałam 8 km do innego, bo taniej niż w moim pobliskim.
    Pogoda kiepska i kupiłam sobie krople na katar , bo nie moge doleczyć, a dziś zmarzłam.
    Kobietka pobrała mi 3 fiolki krwi, wow.
    Ciekawa jestem wyników z toxo i TSH najbardziej.

Zaraz zaglądam do tabelki :)
    kochana tylko woda morska do nosa nic więcej !
    ja mam Puri Nasin ale Quixx tez ejst bardzo dobry

Viviana lubi tę wiadomość

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. U mnie pogoda taka sobie. Ale na święta ma być juz ładnie.
    Muszę się pochwalić dziś zero mdłości, zero zgagi. Wg belly zaczynam dziś 12t wg OM. Ale żeby nie było za pięknie od wczoraj ciągnie mnie po bokach, trochę w pachwinach....
    Gratulacje dla mamus po wizytach, dorodne Wasze fasolki :)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też 3 dni temu bolał jajnik, ale moja gin powiedziała, że to jest normalne i mam się nie przejmować i w sumie już mi przeszło. Czytałam gdzies na forum, że duzo kobiet tak ma, także nie stresuj się:):) będzie dobrze, ja też mam wizyte dopiero za tydz. i już nie mogę się doczekać. Najchętniej chodziłabym co tydzień:):)

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

• okti89 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata ja mam to samo...przed samą wizytą mam takiegos stresa ze szok!! pewnie jutro znowu mi ciśnienia nie zmierzy bo takie będę miała wysokie ze stresu..
    Ja bym sobie marzyła wizyty co 2 tyg nawet jetem w stanie za nie płacic ale moj gin twierdzi że nie ma potrzeby...Wkońcu lekarz wie najlepiej.. Ale ja to oczywiście sobie wkrecam dobre samopoczucie brak objawów to źle, jak sie pojawią i mdli i ciągnie w pachwinach i janikach też źle.. ech tylko Usg mi daje ukojenie :)

f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata mnie tez pobolewa w ok lewego jajnika. Dzis boli na zmianę, raz z prawej raz z lewej. Podejrzewam, ze to więzadła. Troszkę to upierdliwe.

Okti tez tak mam. Jak nie boli to zastanawiam się czemu nie boli, jak nie mdli tez zaczynam się martwić, ale najczęściej mam tak, ze jeden dzień czuje się całkiem przyzwoicie, ale na następny nie jest juz tak słodko....mdli, spać, zgaga... Dlatego trzeba się nauczyć cieszyc lepszymi chwilami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 11:47

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam to samo na przemian z tym że to takie troche pulsujące.... nie konfortowe uczucie ale naszcęście to nie ból

f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
  • Cześka Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KocieOczy wrote:
    A mi właśnie wyświetliły się wyniki wczorajszej morfologii i mam podwyższone leukocyty 10.5 (norma 10), neurofile% 72.6 (norma 70) i neurofile# 7.6 (norma 7) i TSH mam 0,48 chyba trochę nisko muszę zadzwonić do lekarza, czy czasem nie wrócić do 1tabletki euthyroxu bo teraz biorę 1,5. Yhh, ciekawe jak reszta wyników.
    Mi tez się dzisiaj wyświetliły wyniki i neutrofile u mnie 76,6 ale nie mam podanej normy kompletnie się na tym nie znam, to za duzo ?. TSH 1,140 u mnie zapisana norma u ciężarnych do 2,5.

3i49krhmf29pknts.png

dhi43e3kwcnz3lr3.png

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a macie też czasami tak, że jak siedzicie dłuższą chwilę, to ten brzuch staje się taki obolały?? mam pracę siedzącą i mam wrażenie , że jak długo siedzę to ten brzuch jest taki scierpnięty, niby go jeszcze za bardzo nie widać, ale jakies zaokrąglenie już jest:):)

• Goplana Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie znowu rzyganie... zero energii... leżę w łóżku i żyć się nie chce. :(
    A miałam w planach sprzątanie po remoncie... tyle rzeczy na mnie czeka do zrobienia... a ja leżę :/ .

Co ten mechanizm ma niby zdziałać dobrego dla dziecka?
    Ma ktoś jakąś hipotezę?

jftycms.png
  • Cześka Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak czasami mam ;) do tego po dłuższym siedzeniu żołądek mi wysiada ;/

3i49krhmf29pknts.png

dhi43e3kwcnz3lr3.png

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli nie jestem sama:):) dzięki:) ja ogólnie mdłosci i mdłosci, rzyganka narazie nie mam całe szczescie , ale jakos super sie nie czuje, mam nadzieje, że to niedługo minie:):)

‹‹ 229 230 231 232 233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ